Aduriz ještě neřekl poslední slovo, v Athleticu zůstane i v příští sezoně

23.05.2019, 18:06
Aktuality
Aritz Aduriz v únoru oslavil své již osmatřicáté narozeniny, do důchodu se ovšem stále nechystá a i nadále bude hrát za Athletic. V Bilbau se zkušeným útočníkem počítají a obě strany se dohodly na prodloužení spolupráce o dalších dvanáct měsíců...

Aduriz je odchovancem baskického celku a v jeho prvním týmu strávil celkem jedenáct sezon. V jejich průběhu odehrál 390 soutěžních zápasů a dal 171 gólů. Vedle toho oblékal dresy Burgosu, Valladolidu, Mallorky a Valencie.

"Jsem šťastný, že tento sen bude pokračovat, miluji zápasy za Athletic a ani si nedovedete představit, co se mnou dělá obléknout jeho dres a nastoupit na trávník se čtyřiceti tisíci fanoušky za zády. Pro mě neexistuje nic, co by se tomu vyrovnalo," řekl Aduriz po podpisu nové smlouvy.

Adurize byl v předchozích letech spolehlivým střelcem a letos se v LaLize trefil jenom dvakrát, v obou případech přitom proměnil pokutový kop. Na jaře ho hodně přibrzdilo zranění a dlouho tak jen z tribuny sledoval výkony svých spoluhráčů. Athletic nezačal dobře, ve druhé polovině sezony ovšem začal sbírat výhry a dokonce se zapojil do boje o Ligu mistrů, sezonu nakonec zakončil na osmém místě tabulky.

"Rád bych skončil s dobrou příchutí v ústech, a to na hřišti i mimo něj. Mám před sebou ještě několik velkých výzev, jimž s tímto klubem hodlám čelit, jsou zde osobní i kolektivní statistické výzvy. A také bych chtěl Athleticu pomoci do pohárové Evropy," nastínil, co ho i v hodně pokročilém věku žene kupředu.

Autor: Tomáš Pavlík / marca.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
nenavidimManUTD

Baskická legenda !!

Reagovat
smazaný uživatel

Legende

Zřejmě ho láká myšlenka s číslem 20 na zádech ukončit kariéru v roce 2020 (a taky trochu poskočit v historických tabulkách Athleticu)

Reagovat
smazaný uživatel

To by bylo ukončení kariéry jako kdyby mu radil Jára Cimrman.

Reagovat
Lof

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný hráč

Reagovat
Frantszek

Zraje jak víno

Reagovat
Stannis Baratheon

Už ne, bohužel

Reagovat
Frantszek

Nevím proč? Na minutáž co dostal a na jeho věk? Gol v každém druhém zápase v přepočtu minut? Dobrá vizitka na spoustu útočníků.

Reagovat
Stannis Baratheon

Jasné, pořád je platný a jsem rád že ještě rok hrát bude, on skutečně zral s věkem jako víno až do 36, ale tento rok už se ten směr obrátil a má sestupnou tendenci, což není vzhledem k jeho věku překvapivě a, ani to neznamená, že je to už špatný hráč co by na Bilbao neměl. Jen prostě už zcela logicky nejdou jeho výkony nahoru, tedy jak píšeš výše, už nezraje jako do 35-36 let.

Ale je to borec a rozhodně jedna z největších legend klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

frajer

Reagovat
Bakary3

390 Z / 171 G super bilance

Reagovat
Bex5

Reagovat
smazaný uživatel

Z aktivních hráčů má po Messim nejvíc gólů v Lalize.

Reagovat
Ed_Hazard

*z aktívnych hráčov hrajúcich momentálne v LL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele