AC MONACO OHROŽENO PÁDEM DO DRUHÉ LIGY

16.03.2003, 01:21
Aktuality
Slavný francouzský klub AS Monaco čelí hrozbě pádu do druhé ligy, pokud do konce sezóny nedá do pořádku svou finanční situaci. Klub má údajně dluhy ve výši 53 miliónů eur a francouzský svaz je v hlídání financí neúprosný...

Prezident klubu Jean-Louis Campora je však přesvědčen, že se není čeho bát. "Problémy budou do dubna vyřešeny," prohlásil sebejistě 64-letý vlivný muž. Monaco se letos dostalo do problémů poté, co Campora neuspěl na politické scéně a monacký princ Rainier odmítl klub dotovat. Klub si žije na vysoké noze, platí 35 profesionálů, včetně Itala Marca Simoneho, který v současné době hraje jen za rezervu, ale pobírá měsíční gáži ve výši 200 tisíc eur.

Campora oznámil, že se do klubu chystá vstoupit italská softwarová firma Finmatica, jejíž peníze mají Monaco zachránit. "Ale i kdyby se tak nestalo, máme další potencionální finanční partnery," uklidňuje Campora veřejnost. Ve francouzském fotbale se na dluh žije opravdu těžko, před touto sezónou se o tom přesvědčil i nováček z Nice. Kvůli dluhu "pouhých" necelých pěti miliónů eur málem nemohl nastoupit do první ligy, měl velké problémy s přesvědčováním, že je schopen své závazky splatit.

Jak dopadne Monaco, na to si musíme počkat do konce sezóny. Je však velmi málo pravděpodobné, že by monacký princ nechal padnout klub, jehož je velkým fanouškem...

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele