AC Milán natrvalo získal Tonaliho z Brescie

08.07.2021, 18:30
Aktuality
Brescii Calcio definitivně opouští Sandro Tonali. Talentovaný záložník bude pokračovat v AC Milán, jenž se s druholigovým klubem dohodl na více než polovičním snížení opce...

Tonali je odchovancem Brescie Calcio, které v sezóně 2018/19 pomohl k postupu mezi italskou elitu, hned záhy však s mateřským klubem sestoupil, načež odešel k Rossoneri.

AC Milán přivedl talentovaného záložníka na roční hostování s opcí, přičemž k 10 milionům eur měl po jejím aktivování přidat dvojnásobek, nakonec se ale dohodl na snížení o více než polovinu, neboť zaplatí 6,9 milionu eur a další tři na možných bonusech.

Tradičnímu italskému klubu se podařilo doložku ponížit i kvůli tomu, že se Tonali natrvalo neprosadil do sestavy a ve 25 ligových utkáních si nepřipsal gól ani asistenci.

"Nebylo jednoduché dokončit tento přestup, ale po velkém úsilí se to podařilo. Skončilo to nejlepším možným způsobem," řekl Tonali po podpisu smlouvy do roku 2026.

Autor: Jiří Vojík / football-italia.net

Komentáře (70)

Přidat komentář
Furia Ceca

Sympatickej přestup A my snad brzo napodobíme AC a přivedeme Locatelliho

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba ho jen překoupěji

Reagovat
Mass

Reagovat
kbtk23

Má to v sobě, bude dobrý . Minimálně se hodí už jen v tom, že je to mladý Ital, neni úplně lopata. Squad player více než dobrý, než se vyhraje...pak se bud stane např novým ambrosinim nebo bude merda ...

Reagovat
Pipo123

https://gianlucadimarzio.com/images/hysaj-gdm.jpg?p=14x9&s=123da7aee45e1400f1adb8e80f1260f5

Hysaj v Laziu,

zmluva na 4 roky

Anderson vyzerá byť tiež ako hotová vec

Píše sa o tom že Bologna a Lazio vyjednávajú o prestupe Orsoliniho

Medzitým sa Sarri vyjadril že chce hrať 4-3-3 a chce využiť Lazzariho

Docela by to mohlo vyzerať dobre

Strakosha - Lazzari, Ramos, Acerbi, Hysaj - Milinkovic, Leiva, Alberto - Anderson, Immobile, Orsolini

To by bola docela paráda, prípadne nejaká iná posila namiesto Leivu, kludne ten Torreira

Reagovat
Furia Ceca

Orsolini Těch našich ex-hráčů, kteří nedostali v Juve ani šanci nakouknout do 1. týmu, aby se následně stali hvězdami jinde je nějak moc. Berardi, Sensi, Spinazzola, Romero, Orsolini... Kolik skvělejch hráčů za slušný peníze jsme mohli mít. Místo taháme zahraniční odpad typu Ramseyho, Rabiota nebo Arthura a ještě je vedení platí zlatem Doufám, že Cherubini s Arrivabenem to budou víst trochu jinak – ono jim ostatně moc jinýho nezbyde, když se jim podle všeho nepodaří vystrnadit Ronalda.

Reagovat
Furia Ceca

Spinazzola teda sezónu vlastně dostal – vůbec nezklamal a stejně se musel pakovat

Reagovat
Pipo123

Tak je otázne či by dostali adekvátnu šancu a dokázali by sa tak vyhrať, o tom silno pochybujem, ani jeden mi neprišiel ako nejaký obrovský talent čo by mal ihneď na Juve, ten medzi krok do slabších klubov im hodne pomohol

Reagovat
Furia Ceca

Souhlasím, že nikdo nemůže u těch mladých kluků vědět, jak moc vyletí, to se obecně blbě předpokládá. Na druhou stranu když vidíš, kolik odpadu u nás hraje základ... to už jsme mohli dát šanci těm klukům.

Jinak doufám, že s tímhle nám pomůže i U23 tým.

Reagovat
Pipo123

Moc si nemyslím že hráči ktorých si vymenoval by vyčnievali v Juve, vyložene si tam viem predstaviť len Berardiho, prípadne Spinu vo forme. Sensi mi príde že je už out, tie zranenia ho riadne domrdali a Orsolini je super hráčik, ale na Juve to asi nie je

Reagovat
Airus

odehrál by víc jak Pjaca a nestál by 20M

Reagovat
Neri04

To je ale pribeh snad vsech velkoklubu svych zemi. Takova Sparta u nas by o tom mohla napsat nekolik knih. :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Berardi byl v klubu jen na základě vlastnického papíru, klubem nikdy neprošel, do této kategorie bych ho neřadil. Sensi byl to samé. Orsolini se mihl aspoň v přípravě, Romero tuším taky. Spina, to už je jiná záležitost.

Nehledě na to, že konkrétně Berardi, Sensi, Romero i Orsolini by nikdy v Juve nedostali patřičnou příležitost. V Juve mladí hráči nedostávají prostor k růstu, to bohužel ten nejsmutnější fakt. Spina je průser vedení. Upřednostnit Pellegriniho a Alexe Sandra před Spinou byla už jen myšlenka kacířstvím.

Dokud neodejde Ronaldo, tak s tím týmem moc nezmůžou. Nezbývá, než čekat.

Reagovat
j_mrazik

Kolik vlastně Ronaldo ukrajuje ročně z toho rozpočtu?

Reagovat
Furia Ceca

Přes 60 mega €

Reagovat
Gazdo

A kolko mu dava svojim vlastnym marketingom?

Reagovat
Remt

Kolik bere Griezmana v Barce? Někde jsem četl že snad přes 30, cemuz jsem nemohl uvěřit ani za nic že je někdo tak blbej

Reagovat
Largo

Já myslím, že se bude blýskat na lepší časy. Samozřejmě by to chtělo prodat Ronalda, ale to se asi nepodaří. Zvlášť Romero je z těch jmenovanejch hráčů dělo. V Juve prostě nebyli zvyklí čekat a pracovat tak jako dřív, připadá mi, že chtěli vytvořit spíš "instant team" kvůli triumfu v LM.

Ale s Locatellim je Juve na dobrý cestě.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Largo

Jako zatím to vypadá fakt dobře, zvlášť ten trident vepředu. Určitě přijde ještě jeden střední záložník.

Reagovat
GEGE

Trošku mě děsí, že ten progres měl opačný směr, hrál čím dál hůř a korunoval to na U21... Ale jsem za to stejně rád potenciál má obrovský tak snad ho dokáže prodat.

Reagovat
Ragazzo d'oro

a navić je to srdcař, když kvůli přestupu k nám sám přišel se snížením svého platu.

Reagovat
GEGE

Giroud taky hotovka chybí jen lékařská prohlídka...to se mi líbí...relativně low cost varianta a určitě lepší hráč než předražený dřevák Belotti.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jako že Belotti je hořší než Žirud?

Reagovat
O.Giroud

urcite

Reagovat
Largo

Rozhodně ne.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

horší ne, jsou to úplně jiný typy hráčů, ale určitě to není hráč do základu týmu s nějakýma ambicema v Evropě...což není vlastně ani Giroud

Reagovat
j_mrazik

Neříkám, že to je nějaký super kanonýr, ale jaktože s ním Arsenal uhrával v Anglii LM a vyhrál s Francií mistroství? A doufám, že sem nepřistane argument, že by to Francie vyhrála i s Ordošem na hrotu.

Reagovat
10

tak to jsou 3 roky, za 2 měsíce mu bude 35

Reagovat
j_mrazik

Už? Sakra, ten čas letí. Ale přijde mi, že fyzicky je na tom pořád slušně.

Reagovat
10

to asi jo, ale poslední 3 roky je z něj náhradník...z pozice AC mi přijde docela riskantní postavit útok na hráčích, kterým je v průměru 37.5 roku

Reagovat
Furia Ceca

Dát do jedný věty Girouda, Belottiho a slovo "dřevák" – a to adresovat ne Girwoodovi, ale Belottimu Svět se definitivně posral...

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Vždyť v Serii A vypadá i Lukaku jako technický hráč.

Reagovat
Zark

to je dobrá sračka, co jsi napsal

Reagovat
j_mrazik

Tak Giroud žádný dřevák není, spíš naopak. Na to, jak je vysoký a vcelku mohutný, tak má techniku dobrou, udrží hodně míčů, ale žádný rychlík to není no.

Reagovat
GEGE

mistr světa a jeden z nejlepších střelců Francie v historii...hodí se do systému a jako vice Ibra bude v pohodě...

Reagovat
smazaný uživatel

To samé je ale i Belotti, oproti takovému Immobilemu je technik par excellence. Navíc Belotti je vynikající do mezihry, je schopný si to se spoluhráči dát a míč mu nepřekáží, což je pozůstatek jeho základů, když začínal na pozici záložníka. Ale ani jeden z nich není TOP útočník pro tým aspirující na nejvyšší příčky v TOP 5 ligách nebo LM, není to hráč No. 1 do útoku, protože k sobě potřebuje ještě někoho.

Reagovat
Zark

Tak lukaku nebo giroud tvle

Reagovat
Largo

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Largo

"Dřevák Belotti"?

Reagovat
GEGE

Sorry skvělý fotbalista, který ideálně nahradil tu zlatou generaci italských útočníků jako Totti,Del Piero,Inzaghi,Vieri,Toni,Di Natale atd...

Reagovat
Pipo123

Hej, já tak nad tým premýšľam, veď tých TOP útočníkov je absolútne minimum, na týchto ME to bolo vidno, Taliansko nemá top útočníka, Španielsko ho nemá, Nemecko ho nemá, Francúzsko tam má starého Benzemu, príde mi že tie veľké repre vychovávajú plnú prdel TOP obrancov a záložníkov, ale do útoku tam nikoho nemajú, kde sú tie časy Torresa, Villu, Tottiho, Inzaghiho, Henryho atd

Reagovat
Bakary3

Ronaldo, Benzema, Lewandowski, Schick, Kane, Mbappe, Lukaku

To jsou pro mě top útočníci (jo, třeba zrovna Schick se k nim snad tímto eurem zařadí ), nepřijde mi to zase málo.

Reagovat
Pipo123

Já som to myslel skôr spojením tých repre ktoré som napísal vyššie, Mbappeho neberieš ako až takého typického útočníka. Skôr mám pocit že repre talianska, nemecka či španielska produkovali strašne veľa kvalitných útočníkov a posledné roky tam majú trochu problém

Reagovat
Bakary3

To je pravda, němci měli Kloseho s Podolskim, Španělé Villu, Italové jednoho bombarďáky za druhým...

On třeba Immobille je golovej, ale i tak se tak nějak blbě srovnává s Vierim, Del Pierem, Tottim, Inzaghim... Ikdyž třeba Piero, Totti byli spíš tvořiví útočníci.

Reagovat
VersaceChain

Nemůže to být vlivem změny rozestavení? V době Henryho, Inzaghiho atd se klasicky hrálo 4-4-2, tím pádem bylo dvakrát více klasických devítek, v posledních 10-15 letech přechod na 4-2-3-1 a 4-3-3 a tím pádem u mladých hráčů větší tlak na vývoj jiných atributů. To mě jen teď tak napadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Je to tak. Dřív top týmy upotřebili klidně i 4 hroťáky a teď třeba takové City odehraje snad půlku sezonu bez klasického útočníka.

Reagovat
Slavia10

Schick musí ještě dát v jedné sezone 30+ gólů, aby byl top.

Reagovat
Gazdo

Si myslim ze aspon tak v dvoch sezonach minimalne aby sa dal zaradit medzi vyssie menovanych :D

Reagovat
Bakary3

Já věřím, že na to má (teda ne 30 v lize, tam když se dostane přes 20, bomba), jen se mu musí trošku už vyhýbat zranění.

Reagovat
Gazdo

Haaland

Reagovat
Benzema

Schick nikdy top útočník nebude, ako vyššie menovaný. To že dal 5 gólov na ME je síce pekne, ale inak je to priemerný útočník a leverkusen je jeho strop

Reagovat
Bakary3

Průměrný útočník to určitě není.

Je vysokej, má dobrou hru hlavou, skvělou levačku, umí s míčem i jeden na jednoho, dobrý do kombinace a přitom to taky není žádnej lenoch.

Takovejch útočníků opravdu moc není.

Nebudu tu střílet kluby, kam by měl jít, ale lepší klub si u něj po dobrý sezoně v Leverkusenu dokážu představit úplně v pohodě.

Reagovat
smazaný uživatel

Klasické 9 v TOP kvalitě "vymřeli" a je jich hrstka ve srovnání s tou érou předešlou. Zajímavý je, že to není ojedinělý jev, ale celoplošný napříč zeměmi.

Reagovat
DelPiero137

a nakoniec sa ukazuje ze by sa aj celkom zisli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

No proto

Reagovat
Morgue

Já nevím co si o letošním přestupovém okně myslet, Donaruma ať už je jakýkoliv, tak jsme si dle mého kvalitově pohoršili. Jasně nebude nás tolik stát, ale snad chceme vyhrát titul a něco ukopat i v lize mistrů ne? Chalanoglu je sice psychicky labilní a né vždy s emu dařilo, ale prozatím nevidím žádnou náhradu. Tonali dle mého není žádná raketa a možná tak hrál schávlně aby se pokusili snížit cenu. Protože jinak tomu nerozumím, proč jsme se po jeho příšerné sezńě rozhodli ho vykoupit. Za Calabriu jsem rád, protože o něj přijít by byla sebevražda. Když ON nehraje, tak ten útok stojí za starou bačkoru. Útok je jedna velká neznámá, protože jak se nedá do kupy Zlatan a Rebič se zase nechytne, tak nevím kdo nám to tam vystřílí... Prozatím takové nemastn neslané. Jen sem tam broběhne zpráva, že kupujeme někoho na lavičku viz. Giroud (dle mého toho nahraje asi stejně jako Zlatan) Dál by mě zajímalo proč odchází Hauge. Jestli tam byl výkonstní pokles, psychika, jazyková bariéra či něco úplně jiného. Na hřišti se mi vždy líbil. Snad se tohle přestupové období trošku víc rozjede směrem k lepšímu.

Reagovat
fenixLFC

tak za 10 mega ho skusit je v podstate low risk high reward. stratu na nom moc mat nebudu aj keby sa nechytil a v pripade uspechu by si trieskali hlavu o stenu

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

U Maigana uvidime, mozno nas prekvapi a ten rozdiel neuvidis, maximalne ze nebude odkopavat lopty na tribuny alebo superovi ako Dollar. Pioli sa vyjadril, ze na AM chce kvalitu a ja verim, ze mu ju Maldini prinesie. Obavam sa, aby nas to nestalo kvalitne RW a Castilejo neostal... Vraj sa rokuje s Chelsea o Bakayokovi co by bol skvely backup za Kessieho. Na CF zrejme usetria a v zime pride zadarmo Kayo Jorge z brazilie. Ostane nam uz len poriesit backupy za LB a RB aj ked na RB by som dal sancu Kalulovi. Hauge a Pobega zrejme odidu aby boli financie na spomenute posty a snad sa podari predat aj ten bordel ako Conti, Caldara atd...

Reagovat
$dolar$

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele