AC Milán má další novou akvizici, představil Girouda

17.07.2021, 13:31
Aktuality
Olivier Giroud podle očekávání vyměnil Chelsea za AC Milán. Londýnský celek může s bonusy vyinkasovat dva miliony eur a zkušený útočník podepsal dvouletou smlouvu s opcí...

Rodák z Chambéry se z mateřského Grenoblu přes Tours dostal do Montpellieru, kterému v sezóně 2011/12 pomohl 21 góly k překvapivému titulu a sám si zajistil přestup do Arsenalu.

Giroud oblékal dres Gunners pět a půl roku, ale na výraznější úspěch nedosáhl, podílel se pouze na třech triumfech v Anglickém poháru a Superpoháru. V lednu 2018 se francouzský útočník stěhoval k městskému rivalovi Chelsea, kde převážně nastupoval jako náhradník, přesto výraznou měrou pomohl k triumfu v Evropské lize a v loňské sezóně také v Champions League.

Další úspěchy bude chtít Giroud přidat v AC Milán, který si vydařenou sezónou zajistil návrat do Ligy mistrů. "AC Milán s potěšením oznamuje dokončení přestupu Oliviera Girouda z Chelsea. Francouzský útočník bude oblékat dres s číslem 9," stojí na webu Rossoneri.

Giroud je stálicí francouzské reprezentace, za níž během uplynulých deseti let nastoupil do 110 mezistátních utkání s bilancí 46 gólů. V roce 2018 byl součástí vítězného týmu na MS.

Autor: Jiří Vojík / football-italia.net

Komentáře (334)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele