AC Milán dotáhl setrvání Leaa, Portugalec podepsal do roku 2028

02.06.2023, 17:10
Aktuality
Rafael Leao (© AFP)

Byla to dlouhá sága, která je u konce. AC Milán v pátek oficiálně oznámil setrvání Rafaela Leaa. Nový kontrakt potrvá až do roku 2028, ostatně jak už dříve většina médií spekulovala. Ve smlouvě by měla být uvedena výstupní klauzule přesahující 150 miliónů eur, výrazně by si měl hráč polepšit i po finanční stránce, konkrétně se hovoří o 7 milionech eur na sezónu.

Portugalský křídelník byl dříve spojovaný s odchodem do Manchesteru United či Chelsea, od druhého jmenovaného celku měl mít dokonce konkrétní nabídku, tu však odmítl. O jeho služby každopádně v minulosti jevilo zájem například i PSG. Celému procesu prodlužování spolupráce mimochodem bránily také právní tahanice kolem Lille a Sportingu, kde dříve Leao působil. Francouzská a portugalská strana se ovšem nakonec dohodly na finančních kompenzacích. A právě tento krok znamenal průlom pro pokračování jednání Leaa s I Rossoneri.

Třiadvacetiletý portugalský reprezentant od srpna roku 2019 odehrál za AC Milán celkem 162 zápasů napříč všemi soutěžemi a zaznamenal 41 gólů a 29 asistencí. V Serii A získal již několik ocenění, v minulé sezóně například přebíral cenu pro nejlepšího hráče sezóny. V nároďáku zatím nastřádal 18 startů, zapsal si během nich také 3 branky.

Podle některých zdrojů si Leao může vydělat za jeden ročník až 7 miliónů eur, z toho 5 miliónů má být fixních a další 2 milióny ve formě bonusů. "Jsem velmi šťastný. Je to něco, co jsem chtěl udělat a teď je to hotové," řekl Leao novinářům, když odjížděl z ústředí klubu Casa Milan. "Doufám, že v budoucnu dosáhneme společně na mnoho úspěchů. Dohodli jsme se, jsem moc rád. Teď se soustředíme na poslední zápas s Veronou, hned pak na příští sezónu. Chceme toho spoustu vyhrát.”

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsitaly.com, football-italia.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
LesyJePan

No, myslím že to bude naša najväčšia posila toto leto Kamada je fajn, Diaz odchádza za čo som ja osobne rád, jeho výkony boli strašne nekonzistentné.

Som zvedavý či sa posilní v pravom slovazmysle pravé krídlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som moc zápasov AC Milana tuto sezónu nevidel , takze ohľadne toho Diaza .. nemám byt teda moc optimista

Reagovat
LesyJePan

Môj názor je, že si odsedí sezónu na lavičke a potom hosťovačka s opciou Betis/Sevilla/Dortmund

Reagovat
Savi

1 zápas ze 3 až 4 byl povedený...byl tam jeden z rozhodujících hráčů. Většinou jde do zbytečných kliček místo nahrávky a pak balon ztratí a chce to uhrát na faul. Potenciál jako pořád má, ale rozhodně bych na něm hru nestavil...pokud se teda nezlepší. Snaživý ale je. Jako alternativa vpravo by možná nebyl špatný...uvidíme jak to s ním dopadne :)

Reagovat
insane

Achjo, člověk se podívá na titulek a říká si, že pomalu desetiletý kontrakty člověk zná snad jenom ze sportu v Severní Americe. A ono je 2028 už za pět let.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele