Leão a nová smlouva? Lepším se musí stát u nás, míní trenér Pioli

20.12.2022, 16:13
Aktuality
Stefano Pioli (© AFP)

Kabina AC Milán bude ve druhé polovině sezony bojovat o udržení se na italském trůnu a co dělat bude mít i vedení, jedním z klíčových úkolů je udržení Rafaela Leãa. Portugalský křídelník je důležitou postavou Rossoneri, kontrakt ale má jen do června 2024 a nový zatím nepodepsal...

Obě strany o tom jednají už několik měsíců a zatím se jim nepovedlo najít společnou řeč, portugalského reprezentanta pro tuto chvíli nepřesvědčila ani nabídka s ročním platem sedm milionů eur. Na druhou stranu aktuálně nemá zaječí úmysly a potvrdil to i po vyřazení národního týmu z mistrovství světa, kdy se už během své dovolené zastavil v Dubaji pozdravit spoluhráče během soustředění.

"Nečekali jsme, že se za námi zastaví a pozdraví nás, bylo to pěkné gesto. Jenom to potvrzuje soudržnost týmu," upozorňuje trenér Stefano Pioli.

"Hráči jsou z různých koutů světa a jsou zvyklí na odlišné kultury, ale našli si k době cestu. Rafa je šťastný a klidný a udělal neuvěřitelný skok, zároveň ale má stále na čem pracovat. Může být ještě lepší. A samozřejmě se lepším musí stát u nás, zná klub a vše s ním spojené, což může být hodně užitečné," dodal.

Leãovi je stále teprve 23 let a loni měl velký podíl na dlouho očekávaném návratu Rossoneri na italský trůn. Výkony nezůstaly upozaděny a všimli si jich i odborníci, i díky tomu byl Portugalec zvolen nejlepším hráčem sezony v Serii A.

AC Milán si na podzim dokázal proklestit cestu ze základní skupiny Ligy mistrů a v osmifinále bude měřit síly s Tottenhamem. Velkou motivaci představuje obhajoba Scudetta, s níž je spojeno dostižení Neapole - pod Vesuvem byli v uplynulých měsících suverénní a na čele tabulky si vypracovali osmibodový náskok.

"Jsem přesvědčen o kvalitě svých hráčů, výkony šly znovu nahoru a jsme konkurenceschopní, máme na to porazit kohokoli. Konkurence je ještě silnější, zvláště pak Neapol, což ukazovala celý podzim. Pokud bude tímto způsobem pokračovat, tak sezonu určitě zakončí s více než stobodovým ziskem," nechal se dále slyšet holohlavý kormidelník.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (8)

Přidat komentář
Milan.B

Odide a bude plakat jak Kessie

Reagovat
Morgue

takové kacířské myšlenky ani nevyslovuj

Reagovat
Milan.B

Ved hej...

Reagovat
Ladas321

Nejlepší pro nej bude zůstat v AC a nejhorší možnosti přestup do Chelsea.

Reagovat
Jkb

Pod Potterem, by takovej hráč zářil, je samozřejmě dost otázka jaká bude stabilta v Chelsea pod tím Američanem, jestli Pottera nevyhodí po první sezóně, to si asi netroufnu odhadovat.

Reagovat
Kaka14

Tak Chealse je majstrom v ničení ofenzivnych hviezd …. Ševčenko,Tores, Lukaku ….

Reagovat
didosh

Sheva to bolí i po letech...

Reagovat
JohnnyDynamite

Mutu :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele