AC MILÁN CHCE BARZAGLIHO

27.12.2005, 20:12
Aktuality
O Andreu Barzagliho, oporu zadních řad Palerma, se intenzivně zajímá AC Milán. Zástupci sicilského klubu potvrdili snahy červenočerných o získání reprezentačního obránce, přesun by se ale uskutečnil až v létě.

V Miláně si jsou vědomi vysokého věku většiny svých obránců. Maldini, Costacurta, Stam či Cafú dávno překonali třicítku, potřeba obměny zadních řad je tedy na místě. Hodně vysoko na pomyslném seznamu vytipovaných posil stojí Andrea Barzagli.

"Milán moc chce Barzagliho," prohlásil pro Corriere dello Sport Rino Foschi, sportovní ředitel Palerma. Na Sicílii se přestupu nebrání, stačí se dohodnout na ceně. Momentálně jedenáctý celek Serie A si Barzagliho údajně cení na 12 miliónů eur.

Čtyřiadvacetiletý hráč hájí barvy Palerma od léta 2004, kdy přišel z Chieva Verona. Během půldruhého roku se vypracoval v nepostradatelnou oporu klubu, stal se i součástí italské reprezentace.

Sleduje ho také Juventus, Milán je ale podle všeho k jeho angažování o dost blíž. Navíc Foschimu se myšlenka Barzagliho přesunu do AC zamlouvá: "Doufám, že posílí Rossoneri, protože Andrea je ideální hráč pro San Siro."

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (62)

Přidat komentář
Mr.Jindros

První kapka?

Reagovat
Shevchenko

radši ho kupte, bo ta naša obrana je děs Ale nikde jsem se nedočet, jestli je Stoper nebo LB nebo RB. Taky jsem četl o Luganovi,, je to prý nej obránce braz. ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Barzagli je CB, přesněji RCB. Určitě skvělý tah od AC, už dnes je to jeden z nejlepších italských stoperů. Trochu mi připomíná Legrottaglieho - vysoký, důrazný, s ligou začínal v Chievu .... tak snad nedopadne jak on v Juve.

Tady je profil:

http://www.gazzetta.it/gazzetta/scalcio/ricerca_index.jhtml?PageToLoad=SchedaGiocatore&idAnagrafica=54368

Reagovat
smazaný uživatel

"Legrottaglieho - vysoký, důrazný" - pomaly...

Ale vzit ho uz v lednu, tak by Slavii dost pomohli.

Reagovat
Xavi

To určitě, ale jestli na hrotu bude "Ford" Fořt, tak je úplně jedno kdo tam bude...

Reagovat
smazaný uživatel

V posledni dobe se zvedl, az na to zakonceni, v tom me pekne sere - udela obrance stylem "pojd sem, kam jdes?" a pak to zazdi... Ale nase produktivita nestoji na Fortovi ( nastesti ), ale spis na zaloze...

Reagovat
smazaný uživatel

Ovšem záloha se může přes zimu docela zopzadnout - minimálně Piták a Gedeon nejspíš půjdou a prvně jmenovaný bude nenahraditelná ztráta. Za Gedyho máme Švícko

Reagovat
smazaný uživatel

Tjn, ale oba uz nejsou co bejvali - Gedeon se po zraneni nikdy nevratil do byvale formy ( skoda ) a Pitak me uprimne v posledni dobe dost sere - oproti lonsku polovicni, max trictvrtecni, furt se akorat vykecava u rozhodcich ( proti Damkovi mu to i odpoustim, ja bych ji musel profackovat, zenska nezenska, neudrzel bych se... ). Posledni zapasy uz mu sly, konecne. Proste jeho odchod me az tak nemrzi, radsi ted at dostaneme nejaky love. Jenze daleko horsi bude odchod Latky, v lete mu konci smlouva, takze asi taky pujde v zime, snad ho nahradi lepsici se Holenak, na stoperu se Suchym by to mohlo bejt v klidu, ale radsi mu dat prachy, podepsat jeste na 2-3 roky a aspon jeste pristi sezonu si ho nechat.

Reagovat
HOST*merengues

Ty prachy za Pitáka stejně nikdo kromě Lešky neuvidí

Reagovat
smazaný uživatel

Piták, přestože nehráĺ ve své nejlepší formě, stejně patřil mezi nejlpší hráče týmu a navíc je to osobnost, která je v našem mladém týmu potřeba!

Je nutný udržet Latku. Suchý je sice na sedmnáct let super obránce, ale Latka toho má odkopáno mnohem víc... Štěstí, že je v záloze ještě Holeňák...

Gedeona bych nechal klidně jít, už asi nikdy nebude hrát v reprezentační formě a na pozici defenzivního záložníka ho může nahradit Švec, kterej bude pořád lepší a lepší!

Reagovat
smazaný uživatel

Ja teda z Pitaka letos moc nadsenej nejsem, uprimne receno me docela sere, co tuhle sezonu predvadi... "Sranda" by byla, kdyby odesel i Holenak ( za Csaplarem ) - to by bylo velmi spatne. Ale furt obrana z nasich junioru, nez ta spartanska :)

Reagovat
Jajinek

Gedeon nikdy nebyl v reprezentacni forme...

Reagovat
smazaný uživatel

OMG, ze by dalsi "chytrej" spartan?

Reagovat
Jajinek

Je teda jako olomoucak urcite spartan nejsem!!!!!!!!!!

Ale to nic nemeni ne tomze Gedeon nikdy v repre forme nebyl!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdyz si to myslis... Ja jen ze asi pred 3 rokama byl nej hracem ligy, chodil do repre a nehral jenom kvuli tomu, ze zrovna Galasek predvadel vrcholny vykony svy kariery.

BTW http://www.efotbal.cz/index.php?page=clanek&clanek=1360 Uz to zacina, Pitak asi pujde a milion eur by se hodil jako sul.

Reagovat
HOST*Andy

Jj, Gedeon to byl dobrej buldok. Mně připomínal Davidse.

Reagovat
HOST*PUYOL

Vraj kvoli dvojzapasu s FCB kupuju Manicheho.

Dufam,ze som to dobre pochopil...

Reagovat
HOST*merengues

Tak možná to zní neuvěřitelně, ale oni tam někoho potřebují i tak. Přišel sice Essien, jenže odešli hned 4 - Parker, Smertin, Tiago a Jarošík

Reagovat
smazaný uživatel

Tiago mohol ostat on hral vyborne

Reagovat
HOST*merengues

Hrál z nich nejlíp, ale kdyby ho Lyon nedostal, tak Essiena nepustí.

Reagovat
HOST*PUYOL

Tu Chelsea prerobila,teraz je na svojom poste jeden z najlepsich...A to doplacala 28 mega

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Romcu jako kdyz flusne...

Reagovat
HOST*Desteros

No opravdu ta obrana je jak kdyby je pobrali v domově důchodců.A už často nestíhá na mladé rychlé technické hráče moc šancí nemají,ono zkušenosti nejsou všechno,akorát Cafů furt běhá jak kdyby mu bylo dvacet jak on to dělá?

Reagovat
smazaný uživatel

Má falešnej pas

Reagovat
Shevchenko

Cafú? Ani nevěřím, že je zraněný. Místo něho hraje jasný stoper Stam Místo Stama jasný levý obránce Maldini a Místo Maldiniho záložník Serginho HODNĚ BY NÁM TO POMOHLO!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tvuj "jasny stoper" Stam odehral spoustu zapasu na pravy strane v Laziu, mam pocit, ze i jednou snad i celou sezonu, "jasny levy obrance" Maldini stopera taky nehraje poprve...

Reagovat
smazaný uživatel

Stam hrál napravo hodně často i v dobách, kdy byl Cafú zdravý. A Serginho před přestupem do AC hrával v brazilské lize i v repre levého beka.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to nic nemění na tom, že tam s těma postama není něco v pořádku. Cafú s Costacurtou po sezoně skončí, Serginhovi už je taky myslím 35 nebo 36 a s Maldinim a Stamem bych už taky moc nepočítal. Potřebují min. 2 obránce. Maicon - Nesta - Barzagli (Lugano) - Jankulovski. Nebo přejít na tříobráncový systém.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesta by nedokazal hrat v 3-obrancovym systemu - nema na to vudci schopnosti...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by mě potom zajímalo,kdo jinej ty vůdčí schopnosti podle tebe má.

Reagovat
smazaný uživatel

Maldini

Reagovat
smazaný uživatel

To máš pravdu,ale nemyslel jsem tím dotazem jméno jednoho hráče,který už má kariéru za sebou,ale několik hráčů,kteří mají,jak ty říkáš vůdčí schopnosti(lepší než Nesta) na 3-obráncovej systém a můžou v něm dlouhodobě hrát.

Reagovat
HOST*merengues

Ale Nesta v něm může hrát taky. A nikde není psáno, že zrovna uprostřed. Prostě je tam problém s krajními obránci, kteří už jsou staří. A pokud Ancelotti nevěří např. Jankulovskimu, tak je to jedna z možných variant.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě,že tohle si myslím taky.To wector psal,že Nesta na to nemá vůdčí schopnosti a já se ptal,kdo jiný než on,je má.Myslím si,že právě Nesta je v tomhle numero uno,tak jsem chtěl vědět,kdo je lepší než on.

Reagovat
smazaný uživatel

No Nesta mi jako vůdce obrany tead nepřijde. V tomhle směru na Terryho nebo Puyola a možná ani na Canavarra nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak píše dole Shevchenko letošní sezóna mu zatím nevychází,ale jinak je to nejlepší stoper na světě.Ty máš jiný názor a ten ti neberu.A taky řeč byla o 3-obráncovém systému,kde svoje kvality jasně prokázal v repre.Myslím,že Canavarro je na stejné úrovni,Terry je vynikající stoper a vůdce,ale nejsem si jistý,jak by si vedl v tomto systému.A Puyol?Možná by pro něho byl ideální post pravého obránce právě v tomto systému.Jinak můj názor na něho znáš.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nejde jen o letosni sezonu - vrat se zpatky do dob. kdy byl Nesta v Laziu - kdyz se moc nedarilo, tak to Nesta nepodrzel a byl razem ani ne polovicni. Ted je to samy v AC. Nevic i v Laziu se zkouselo hrat na 3 a neslo to. Nesta je sice skvelej, ale vudce to proste neni a kdyz chces hrat na 3 obrance, tak tam nekoho takovyho potrebujes jako sul.

Reagovat
HOST*merengues

V Laziu mu to pravda nešlo, ale tam hrál s horšími hráči. V repre měl naopak skvělé spoluhráče a tříobráncový systém s Panuccim a Cannavarem klapal. A Lugano není žádnej kašpárek, když nebude hrát střed Nesta, tak může on. Stam (Barzagli) - Lugano - Nesta. Oba Brazilci končí, s Maldinim už se moc počítat nedá, takže kraje jsou v krizi. Ale jak říkám, je to jen jedna z možností, pravý bek (případně záložník) se musí koupit stejně.

Reagovat
Shevchenko

Ale že by jsme hráli na 3 obránce? To se mi nezdá. Před 1. nebo 2. sezónama jsme byli považování za nejlepší obranu a hráli jsme antifotbal a hráli jsme na výsledek 1:0. Tuto sezónu máme skvělé útočníky + super útočný záložník Kaká a ještě k tomu žádný výsledek 1:0. Ale máme horší obranu, Cafú, Costacurta a možná i Maldini končí, Jankulovski LB určitě hrát nebude. Mohlo by to vypadat na začátku sezóny 06/07 takhle: Barzagli(Stam)-Lugano-Nesta-Maldini(Serginho) = tam bych ještě posílil levou stranu, ale jak jsem psal na začátku - Na tři obránce hrát nebudeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslim, ze na 3 obrance nemaj ani hrace, ani trenera - Anceloti ( pokud teda zustane ) si svy 4 obrance ponecha. Nemluve o tom, kolik mladejch ( mladsich ) hracu ma dneska s hrou vzadu na 3 zkusenosti? Uz jich moc nebude...

Reagovat
HOST*merengues

Nevím, jestli to víte, ale ještě dva dny před začátkem letošní Série A byl Ancelotti přesvědčený, že bude hrát na 3.

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo mu to vymluvil? Ze by pan veliky a mocny (ne)predseda?

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím. Spíš ne. Ale v přípravě zkoušel obě varianty a pár dní před ligou to skutečně vypadalo na 3-4-1-2 s Jankulem nalevo

Reagovat
smazaný uživatel

A na ty 3 tam hrali s kym? Cafu - Nesta - Maldini? To bych teda chtel videt tu hru. Pri stylu hry Cafua to je imho blbost, to by obcas bylo jako hrat vzadu na 2...

Reagovat
Shevchenko

ne ne... Stam - Nesta - Maldini

Reagovat
Shevchenko

...to říkal i Ancelotti

Reagovat
smazaný uživatel

Cannavaro ale vůdcovksé schopnosti má.

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej počkej, kdo se tady baví o kvalitách? Já mluvím o vůdovských schopnostech a ty má Puyol i Terry daleko lepší...

Reagovat
smazaný uživatel

To je věc názoru.Momentálně neexistuje žádné objektivní měřítko.

Reagovat
smazaný uživatel

To neexistuje, existuje jen taková objektivnost a nezaujatost, teda napříkald u tebe neexistuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ha tak tohle od tebe opravdu sedí.Jo a ještě něco-řeč byla o vůdci obrany a ne týmu jako celku.Beru,že Puyol nebo Terry jsou kapitáni a vůdci svých týmů,ale jako "režiséři" obrany jsou podle mě horší než Nesta(Terry malinko,Puyol víc).Ta kapitánská páska je daná taky tím,že to v určité době byli jediní odchovanci(u Terryho si nejsem jistý) a taky skoro jediní hráči své národnosti,kteří se ve svém mužstvu dokázali dostat do základu.To se Nestovi stát nemůže,když má vedle sebe Maldiniho.Asi jsme ty vůdčí schopnosti pochopili trochu odlišně...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, já to chápal dobře, já vím mnohem líp než ty, jaké má Puyol schopnosti co se týče dirigování obrany, co ty do toho vůbec můžeš mluvit, dkyž zápasy Barcy skoro žádné nevidíš? Pokdu vidíš, tak ani nepoznáš, kdo kde hraje, takže prosím nehodnoť to, jak Puyol umí dirigovat obranu. Až začneš sledovat fotbal troškzu víc, tak možná, teĎ na to očividně nemáš. :DDD

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda mluvit...

Reagovat
HOST*Andy

To mě sere jak cip, že Ancelotti, ač ho považuju za jednoho z nej trenérů, nedává moc šancí ukázat se Jankulovi. Takovej hráč potřebuje hlavně důvěru.

Reagovat
smazaný uživatel

Ber ohled na jeho zraneni - snad pristi rok, ikdyz takhle pred MS uz by mel hned na jare...

Reagovat
Shevchenko

Jankulovski důvěru od Carla hrát jako LB nedostane

Reagovat
Shevchenko

Nesta býval možná nejlepší stoper světa, ale tahle sezóna se mu moc nevyvedla

Reagovat
HOST*yarda

Lugano je patrně nej stoper Lat.Ameriky, takže bych ho bral, když ne nechte ho Realu, my vám za něj dáme Woodgatea s Mejíou

Reagovat
Shevchenko

si naserte!

Reagovat
Potty

Kolik mu je?

Reagovat
HOST*yarda

25

Reagovat
Potty

jj, diky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele