ABRAMOVIČ ŽALUJE SAMARU

26.07.2007, 23:40, aktualizováno 26.07.2007, 23:40
Aktuality
Majitel londýnské Chelsea Roman Abramovič zažaloval ruský klub Křídla Sovětů Samara. Ten ruskému mecenášovi v nesplacených půjčkách dluží téměř tři a půl milionu liber, jak ve čtvrtek uvedl Abramovičův mluvčí John Mann.

"Byly uskutečněny dvě půjčky. Jedna měla být splacena v roce 2004 a druhá v roce 2005," John Mann. "Splatnost půjček jsme prodloužili několikrát, poslední splatnost vypršela na konci roku 2006, opět však nedokázali půjčku splatit a nám nezbývalo nic jiného, než celou věc dát k soudu," dodal.

Prezident Křídel Sovětů Samara Alexander Baranovsky prohlásil, že dluh splatí s pomocí místní vlády. "Místní parlament má schůzi 31. června a doufáme, že klub dostane podporu ve výši 200 milionů rublů. Doufáme, že vše splatíme do září," řekl Baranovsky pro ruskou tiskovou agenturu RIA. Samara Abramovičovi dluží 3,4 miliónů liber.

Mann zdůraznil, že Abramovič aktivně podporuje svými financemi rozvoj ruského fotbalu a nemá v úmyslu "tento chudý ruský klub zabít". Samara se aktuálně nachází na osmé příčce ruské nejvyšší soutěže.

Autor: David Kubáň / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

"tento chudý ruský klub" má určite vyšší rozpočet ako všetky kluby čo hrajú slovenskú prvú ligu

Reagovat
HOST*

Jenže (bohužel) Rusko není Slovensko...Ale na ruské poměry je to asi vážně chudý Klub, třeba oproti CSKA či Zenitu...Tak ať Žilina postoupí, aby aspoň trochu naplnila klubovou pokladnu... a vyrovnala se chudým ruským týmům... Co získává kvalitou kádru, ztrácí množstvím financí...

Reagovat
HOST*

Přes Slavii postoupit muze, ale do skupiny nepostoupi

Reagovat
HOST*Jardel

To ja v předkole věřím Slavce musí postoupit do 3 pak bude aspoň pohár Uefa

Reagovat
HOST*Madridista

ja bych veril vic Slavii nez Ziline. Slavie posílila, takze jasny favorit ona.

Reagovat
smazaný uživatel

tež si myslím...

Reagovat
smazaný uživatel

tak slavia a zilina to je ina liga ale treba si uvedomit ze zilina u nas valcuje takze bez sance nie je..

Reagovat
HOST*Madridista

Ale ceska liga je podle me vyrovnanejsi nez slovenska. Sou tam tak 25-3 mančafty, ktere by v ceske lize obstaly, ale zbytek je hodne podprumerny.

Reagovat
HOST*Madridista

*2-3

Reagovat
smazaný uživatel

Žilina dostala 5 gólov v 2 zápasoch od luxembruského majstra. myslím že to nebola náhoda. takže proti slávii môže len prekvapiť. Ale už raz prekvapila aj artmedia keˇporazila Celtic 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Žilina by měla trochu kousat jen doma, tam to vidím na remízu, troufám si tvrdit, že kdyby Slavisti hráli s těmi Poláky (s kterými hrát původně měli), tak by favoritem nebyli. Tady jsou ale jednoznačným.

Reagovat
HOST*1860

nikdy bych neveril, ze to napisu, ale : Go slavie GO

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele