Abidal s prodloužením nespěchá. Rozhodne zdraví

08.09.2011, 17:41
Aktuality
Eric Abidal má v Barceloně smlouvu jen do konce sezony a zatím není jasné, zda v katalánském velkoklubu zůstane. Francouzský obránce zdůraznil, že se rozhodne podle svého zdravotního stavu. Novou smlouvu nebude podepisovat za každou cenu.

"Barcelona je nejlepší klub na světě a já tu chci ukončit svoji kariéru. Nebudu ale nikoho podvádět a první věcí pro mě bude vlastní zdraví," prohlásil Abidal.

32letý obránce minulou sezonu prožil těžké časy. V březnu mu lékaři našli nádor na játrech a oblíbený hráč musel na operaci. Abidal se ale velmi rychle uzdravil a o dva měsíce později nastoupil k odvetě semifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid. Barcelona později celou soutěž vyhrála.

Eric Abidal působí v Barceloně od léta 2007, kdy přišel z Lyonu. Francouzská média nedávno spekulovala, že se jej příští léto pokusí na lukrativní smlouvu zlákat milionáři z Paris Saint-Germain.

Autor: Radim Šantrůček / fifa.com

Komentáře (61)

Přidat komentář
smazaný uživatel

sympatak z barcy ale na prvnim miste to zdravi

Reagovat
smazaný uživatel

sympatak z barcy ale na prvnim miste to zdravi

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
blaugrana

Dúfam, že zdravie vydrží a ešte minimálne 3 sezóny aj s touto u nás odkrúti.

Reagovat
Rssa

Nejlepší pro něj bude prodlužovat smlouvu rok co rok, vždy se rozhodnout, jestli další ročník zvládne a jestli se mu bude chtít. Výhodné i pro Barcu, nebude mít pod smlouvou pak hráče, který na to už nemá...

Reagovat
blaugrana

No Barca mu presne takú zmluvu ponúka, ale tu zatiaľ odmieta.

Reagovat
Rssa

Tříletou smlouvu bych mu asi taky nenabídl

Reagovat
blaugrana

Tak jasné, že vedenie sa na to pozerá najmä po športovej stránke, ale Erica by som ten risk podstúpil.

Reagovat
Rssa

Je už docela starý, výkonnost nejistá...roční smlouva s roční opcí podle počtu odehraných zápasů, proč ne...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Abi si zaslouží dvouletý kontrakt (třeba i za zásluhy, jestli někomu nestačí jeho dlouhodobé výkony).

Reagovat
madridcan

Sice fandim Realu,ale som rad,ze je zdravi

Reagovat
madridcan

a dokonca ja zdravy

Reagovat
madridcan

mohol to by taky krasny prispevok a stale daco popletiem

Reagovat
soukup

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

"Sice fandim Realu" ...už len kvôli tomuto nebol pekný.

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
blaugrana

Cmuk.

Reagovat
madridcan

Vedenie ruského futbalového klubu Anži Machačkala údajne vábilo v letnom prestupovom období aj portugalského trénera José Mourinha. Za zmenu lavičky Realu Madrid a odchod do ruskej Premier League mu ponúkalo podľa zistení španielskeho denníka Marca 25 miliónov eur ročne.

Finančne zabezpečená Machačkala so svojím majiteľom Sulejmanom Kerimovom uvažuje o najvyšších métach. Po Brazílčanovi Robertovi Carlosovi v lete siahol najprv po Balázsovi Dzsudzsákovi z PSV Eindhoven, potom angažoval Jurija Žirkova z Chelsea Londýn a napokon pripravil najväčšiu prestupovú bombu leta v podobe zlanárenia Kamerunčana Samuela Eto'a z Interu Miláno.

Kerimov sa však nezastavil ani pred ponukou pre excentrického Portugalčana, ktorý by sa za predpokladu "tľapnutia" si s Machačkalou stal najlepšie plateným nielen futbalovým ale aj akýmkoľvek športovým trénerom na zemeguli.

Momentálne kormidluje dagestanský klub Gadži Gadžijev, ktorý je lokálnym rodákom. Mourinho podľa informácií denníka povedal nie, pretože sa túži aj s Realom prepracovať na absolútny klubový vrchol, tak v Španielsku, ako i na európskej úrovni.

Mourinhov plat v Reale určil francúzsky magazín France Football na ročných 13,5 miliónov eur.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jen doufám že se nedočkáme finále ligy mistrů 2013/2014 Man City x Anži Machačkala.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč jestli tam budou hrát nejvetší hvezdy typu Messi,Ronaldo,Xavi,Ronney atd... tak by to bylo super

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Teraz neviem ako je to s tym stropom co sa tyka prestupovych ciastok,ale mam pocit,ze City raz zavesia vysoku ponuku za Messiho alebo Cristiana.Dufam,ze Cristiano odola a pre dobro futbalu aj Messiho,snad ostane aj on...

Reagovat
Kenneth

Naopak, Messi at odejde.

Reagovat
madridcan

Ostal by isto...V barcelone moze byt legenda,je zžitý so systemom a podla mojho nazoru by v PL bol jednym z mnoha...

Reagovat
Kenneth

Kašlu na to jestli by tam byl legenda, on je 50 procent hry Barcelony, jeho odchod by je kurevsky oslabil, a to je snad jediné co si může fanoušek Realu přát.. A ty mi budeš říkat že jsem madridista v barcelonským dresu.

Reagovat
madridcan

No vsak casto si Preco by som mal vraviet,ze nech ide prec,ked to neni realne-to za prve a za druhe sa rad pozeram ako proti sebe stoja dvaja najlepsi hraci sveta v dvoch najlepsich kluboch sveta Mimochodom podla tvojej momentalnej logiky,keby niekto zlomil Messimu nohu a ja by som ho lutoval,tak ,,jsem madridista v barcelonským dresu"

Reagovat
Kenneth

Jenže já nikdy nebyl barcelonista v madridským dresu, to sis jen ty vymyslel, asi z nudy. Zato ty máš k tomu tímhle příspěvkem mnohem blíže.

Reagovat
Rssa

Jedním z mnoha by určitě nebyl, byl by nejlepším hráčem PL minimálně a stále jedním z nejlepších na světě

Reagovat
madridcan

skoda,ze sa nikdy nezisti, ako sa mylim ja alebo ty

Reagovat
Rssa

Tak dělá si pravidelně srandu z United nebo z Arsenalu, tak by ho nějaký Blackburn nebo Swansea nerozhodili

Reagovat
madridcan

samozrejme,lebo v City by mal rovnakych spoluhracov

Reagovat
Rssa

rovnakých ako v Barceloně?

Reagovat
madridcan

ano(predchadzajuci prispevok je ironia)

Reagovat
Rssa

Silva, Aguero, Tevez, Touré..myslím, že by si s nimi vystačil

Reagovat
madridcan

nebol by s nimi cely zivot ako je v barcelone.Chvilu by sa zohraval...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

ale zas ked City polozia Rosselovi pod raťafak 200 milionov...

Reagovat
Rssa

Tak se zasměje, řekne si "pěkné prachy", ale odmítne

Reagovat
Filip12

super zápas už se těšim na zápas city vs bayern mám trochu obavu

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé :-) Doufám že to všechno Anži výjde a bude ruským monopolem no.1 přece jen ta jejich přestupová politika zatím nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

Vrať se za rok domů...

Reagovat
honziss

Do Lille. :-P

Reagovat
Rssa

doprdele, to je mi smutno

Reagovat
smazaný uživatel

hodne stesti vive barca

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělá fotka.

Reagovat
Rssa

18:52 Barcelona v Polsku otevřela první evropskou akademii

Ve Varšavě věhlasný katalánský klub otevřel akademii, která by mohla pojmout až tisícovku dětí ve věku 6-12 let. O tom dnes na tiskové konferenci v doprovodu dvou mladíků zpravili veřejnost Xevi Marce, ředitel barcelonské akademie, a někdejší hráč Barcelony Júlio Alberto Moreno. Jde vůbec o první takový projekt Barcelony v rámi starého kontinentu. Své líhně talentů už ovšem Katalánci živí v Japonsku, Dubaji, Hong Kongu, Peru a Egyptě.

Vyrobme si vlastního Szczszczcczczszczscszcszcesného

Reagovat
blaugrana

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Hrozný nesmysl, nechápu důvody, které k tomu klub vedly.

Reagovat
Rssa

Nesmysl otevřít akademii? Rozhodně žádný nesmysl. Kromě propagace klubu ve střední'/východní Evropě a možnosti získat a vychovat talenty z Polska, ČR, Slovenska, Německa nebo třeba Ukrajiny, je to krok k získání větší základny fanoušků, jejich integraci a vybudování kontaktů. Chápu, je to další krok, který nás bude ekonomicky něco stát, ale hloupost? To v žádném případě.

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě půjde o výšku nákladů a samozřejmě o budoucí produkty. Náklady se dají odhadnout dopředu. Produkty se bohužel budou hodnotit až zpětně.

Nicméně bych taky uvítal radši akademie v Asii (tam už jsou), Africe (tam už jsou taky, ale klidně byjich mohlo být víc; hlvně v rovníkové Africe), ale HLAVNĚ v Latinské Americe. To je zdroj fotbalistů. Polských talentů, kteří by byli schopní se prosadit v Primeře, vážně moc není. Moc ten krok klubu taky nechápu. Ale ani kategoricky neodsuzuju.

Reagovat
smazaný uživatel

anebo mě napadá ještě Balkán. To jsou ty národy, který jsou Španělsku mentalitou zpřízněné. A fotbalisti tam vyrůstají výborní.

Reagovat
Rssa

Proč jen Polsko? Vždyť v okolních zemích máš spoustu obyvatel (Německo přes 80 mil, Polsko 40 ml, ČR 10 mil, dále SR, Ukrajina, Bělorusko, Pobaltí....), vesměs všechno fotbalové země. Jak jsi již napsal, v Africe i JA už akademie máme, proto je potřeba zasáhnout i neprozkoumaný terén (podobnost s MS v Kataru). Pro všechny tyto potenciální zájemce z východní Evropy je Polsko daleko blíž než vzdálená Barcelona - pro děti i pro rodiče přístupnější. A proč by nebyl nějaký Polák vhodný? Když si ho přizpůsobíme, naučíme, tak hned je lépe. JA už bude více prolezlejší skauty bych řekl.

Reagovat
smazaný uživatel

"jen Polsko" jsem nikde nepsal. To zaprvé.

Německo v tom tvém výčtu nemá co dělat. Němec se určitě nepůjde učit do školy ve Varšavě. Takže si hned škrtni tu položku Němců.

Německo je v tom tvým výčtu vůbec divné. Třeba z Berlína do Varšavy to máš přes 500 a z Berlína do Barcelony 1500. Ale třeba z takového Mnichova je to 1300 do Barcelony a 1100 do Varšavy. Kam by mladý Bavor dychtící po dresu blaugranas vyrazil, je asi každýmu jasné.

Add "Pobaltí". Opravdu si myslíš, že dají rodiče z Lit, Est. Lot. své děti do akademie v Polsku, kam to mají vzdušnou čarou od 500 do 1000 kiláků? Podle mě je pro lidi, kteří chtějí své dítě dát do fotbalové akademie, už téměř jedno, jestli létají 700 nebo 2000 kilometrů. Nehledě na to, jaké je v Barceloně prostředí a jaké v Polsku ...

"Vzdálená Barcelona" . Opravdu oba žijeme v jednadvacátém století?

Podle mě je akademie v Polsku v drtivé většině otevřena pro Poláky, aproto to je pro mě otazník. Jak už jsem psal - Poláků kvalit Primery není moc. Balkán by mi dával větší smysl.

Reagovat
Rssa

1) "Polských talentů, kteří by byli schopní se prosadit v Primeře, vážně moc není." ... psal

2) Němec své fotbalově nadané dítě do akademie v Polsku zaveze spíše než do Španělska. Přece je to jen pár hodin cesty a internáty nejsou v současné době problémem. Bavor ti dá dítě do Bayernu, to je jasnější, ale máš tu fenomén zvaný "bývalé východní Německo", ve kterém jsou rodiny ekonomicky slabší a proto je vyjde levněji i to Polsko

3) Ano, z Pobaltí ti dají dítě do Polska klidně, už kvůli historické provázanosti zemí, lepší dopravní dostupnosti (jezdí i takové ty věci, jako jsou lodě...) a další..

4) Ano, vzdálená Barcelona. Pokud by své dítě chtěli vidět častěji, třeba každý víkend, to už máš značnou porci km, nehledě na cenu letenek.

5) Úplná blbost. "Poláků kvalit Primery není moc"... jde o výchovu, fotbalové návyky. Jasné je, že Polák ve 20 letech je méně přizpůsobivý Primeře než Polák z akademie Barcelony ve věku 13 let v době nástupu...Balkán taktéž

Reagovat
Hristo Stoichkov

Nemám moc času, abych si to ověřil, ale zdá se mi, že Rosell po nástupu kritizoval akademie ve světě a pár jich dokonce zavřel. V tomto světle je toto rozhodnutí nepochopitelné. Akademie stojí hromadu peněz, odborníků, dlouhodobé práce. V Polsku je to prostě nesmysl - ti hráči většinou nemají se schopnostmi a kvalitami Barcelony nic společného (strejně jako Češi, Slováci, Rakušané, donedávna i Němci). Nikdo nebude čekat dvacet let, než vyleze první "čistý hráč akademie" (tedy od počátku svého hraní fotbalu svázán s akademií).

Reagovat
smazaný uživatel

Delfín Abi

Reagovat
Xavi

Jn. proti Seville to bylo neskutečny, občas si nato vzpomenu.

Reagovat
smazaný uživatel

já skoro vždycky, když ho vidím.

Reagovat
blaugrana

King of Cool.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele