ABECEDA: I-A, Š-U. KLOKANI DO TOHO!

26.06.2006, 13:53
Aktuality
Nejedná se o importované Klokany z vršovického ďolíčku, ale o ty opravdické, nefalšované, australské! Někdo nás přeci pomstít musí, ne? V dnešní ABECEDě se ohlédneme za včerejšími zápasy, podíváme se na ty dnešní, no a pár čísel a drbů taky neuškodí!

Austrálie je krásná země, ne tedy světadíl, jak se někdy mylně uvádí. Ten se jmenuje Oceánie a jeho součástí je 35 nezávislých, polozávislých a zcela závislých zemí, států, státečků, ostrovů a ostrůvků. Žije zde téměř 35 miliónů obyvatel, z toho v samotné Austrálii více než 20 miliónů. Austrálie je téměř 100x větší než Česká republika, oficiální řečí je zde angličtina, ale běžně se zde mluví více než 30 jazyky původních obyvatel, aborigenů.

Bresciano je již podle příjmení Ital. Ale nejen on patří k té mezinárodní směsce národností reprezentace Austrálie. Posuďte sami: Ante Covic, Zeljko Kalac, Tony Popovic, Josip Skoko, Mile Sterjovski, Mark Viduka. Ne nadarmo se říká, že Austrálie je béčko Chorvatska. Nebo áčko v emigraci?

Co říkáte na další hráče a jejich původ? Mark Schwarzer, Stan Lazaridis, Michael Beauchamp, Vince Grella, John Aloisi... Chybí snad jen Pepa Nováků a nějaký ten Leszek, Juraj a Voloďa. Ty s anglickým příjmením jsem vynechal, jsou považováni za "domácí".

Dnes tedy nastoupí Austrálie proti našim přemožitelům, a ne jediným, Italům. Samozřejmě, že tento zápas má favorita, ale Australané potrápili Brazílii víc než se očekávalo, proč by to samé, a se šťastnějším koncem, nemohli provést dnešnímu soupeři!? Slavných jmen se v žádném případě nebojí!

Eriksson, trenér Anglie, je sice Švéd, ale na lavičce zachovává ledový klid pravého Angličana. V utkání proti Ekvádoru si určitě vytrpěl své, mužstvo nešlapalo tak, jak si představoval, ale konec dobrý, všechno dobré.

Fotbalová kolébka, jak se často v minulosti Anglii říkalo, je tedy mezi nejlepšími osmi celky světa. Třetí osmifinále ale bylo asi tím nejméně divácky atraktivním. A nebylo to jen tím, že Ekvádor nedosahoval úrovně jeho předchůdců na cestě domů, tedy Švédska a Mexika. Ani Anglie totiž nepředvedla to, co Německo a Argentina.

Gólman reprezentace Německa Oliver Kahn se mračí jako nikdy. Tedy ne že by tento chlapík byl modelem na zářivě bílé zuby mezi rty vymodelovanými do nakažlivého úsměvu, ale přeci jen se určitě něco podobného úsměvu se v jeho tváři už někdy objevilo. Možná. Ale jaký má důvod ke zlobě? Sedí na lavičce, nechytá, jeho ješitnost dostala pořádnou pecku. Po dvou gólech Wanchopa za záda Lehmanna si myslel, že Klinsmann za ním přileze po kolenou a bude ho prosit o odpuštění. A ono nic. A tak se tedy alespoň mračí!

Hvězda hvězd, Spice boy, jak se mu říká, dnes předvedl jeden ze svých parádních kousků. Být tyče a břevno ze dřeva, jak tomu bylo ještě před 40 lety, tak si míč zadřel třísku do kůže! Tak přesně zamířil David Beckham z trestného kopu přes zeď ekvádorské obrany. Mezi balónem a tyčí nebyl ani milimetr volného prostoru!

Christoph Spycher hraje ve Frankfurtu a za Švýcarsko. Zdá se, že je takovým tím typickým žolíkem pro štěstí. V kvalifikaci o postup seděl víc na lavičce náhradníků, než běhal po zeleném trávníku. Ale rozhodující zápas o postup ze skupiny proti Irsku hrál. A nyní? První 2 zápasy nenastoupil, proti Korejcům ho trenér Jakob Kühn postavil a Švýcarsko vyhrálo a postoupilo! Jak tomu bude s Ukrajinou?

Itálií zmítá fotbalový skandál, v klubech jako Juventus, AC Milán, AS Řím a Fiorentina je v této době moc a moc nervozity. Ale hráčů se to asi moc nedotklo. Jak si jinak vysvětlit, že Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Gianluca Zambrotta, Mauro Camoranesi, Alessandro Del Piero z Juve, Alessandro Nesta, Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Alberto Gilardino, Filippo Inzaghi z AC Milán, Daniele De Rossi, Francesco Totti z AS Řím a Luca Toni z Fiorentiny, tedy hned 13 z třiadvaceti nominovaných, zachovávají klid? Nebo mají čisté svědomí? Věřit se nechce, že, Marcello Lippi?

Juventus dodal do reprezentace Itálie hned pět borců. Gianluigi Buffon odchytal plný počet minut ve skupině, dostal jednu branku, a zdá se, že nejinak tomu bude i v osmifinále proti Austrálii. A když se to odbude bez toho "amerického" gólu, nikdo se na něj zlobit nebude! Fabio Cannavaro se po něm "opičí" a také na své místo v sestavě nikoho nepustil. To zbylá trojice je na tom o poznání hůř. Gianluca Zambrotta, Mauro Camoranesi a Alessandro Del Piero odehráli jen 180, 107 a 46 minut.

Kaiserslautern, Fritz-Walter-Stadion, pondělí 26.6. 2006, 17:00, Itálie - Austrálie. "Klokani", neboli "socceroos", tento stadión znají a jistě ho zbožňují! Vyhráli zde nad Japonskem, když za pár minut, osm, v samém závěru utkání, otočili skóre z 0:1 na 3:1! To Italové by se nejraději ani nevraceli! Remizovali zde s USA, hráli špatně, vyloučen byl za sprostý faul loktem Daniele De Rossi, prostě a jednoduše si tímto utkáním život poněkud zkomplikovali a museli pak porazit Česko, aby postoupili z prvního místa. Ale Kaiserslautern viděl ještě další dva zápasy, Paraguay - Trinidad a Tobago (2:0) a Španělsko - Saudská Arábie (1:0). Tedy celkem 360 a něco minut fotbalu, spíš horšího než lepšího, 9 gólů a samozřejmě vyprodáno! Dnes se bude toto město s MS 2006 loučit, ale stejně jako celé Německo a všichni Němci, fotbalem bude žít dál.

Lustrinelli je jedním ze tří hráčů nominovaných na MS 2006 pohybujících se na českomoravských ligových trávnících. Zajímavostí je, že všichni tři mají něco společného se Spartou Praha. Brankář Blažek si na míč ani nesáhl, záložník Poborský, který se s, kdysi, mistrovským týmem nerozešel právě v dobrém, ostatně také ne, byť se na hrací ploše pohyboval celých 181 minut. A tak je to na útočníkovi Maurovi. V lize si zahraje dokonce i v základu mužstva z Letné, ale reprezentace Švýcarska je asi plna jiných borců. Šanci dostal na čtyři minuty proti Togu. Bylo to střídání taktické.

Moskva již 15 let není hlavním městem Ukrajinců. Tedy ne že by všichni byli až zase tak rádi, mnozí na zašlou slávu sovětské, neplést si se slovem světské, moci, se slzou v oku zavzpomínají. Pro Ukrajinu je letošní MS právě tak historické jako bylo, ano, opravdu jen bylo, pro Česko. Jedná se o první start! Ty počítané Československu a SSSR patří minulosti. Ukrajina, na rozdíl od nás, postoupila do osmifinále a proti Švýcarsku není bez šance. Debakl v zápase se Španělskem hráče probudil, spadli z nebeských výšin na zem a obě zbývající utkání vyhráli.

Nebude tomu třeba také proto, že až na Andrije Ševčenka z Chelsea, Andrije Voronina z Leverkusenu, Andrije Husina a Maxima Kaliničenka z ruských klubů Samara a Spartak Moskva, ostatní hrají doma, na Ukrajině, a cítí se víc Ukrajinci, než 21 českých krajánků rozprášených po celém širém světě Čechy? Nebo se mýlím a pravdu mají ti, kteří tvrdí, že do fotbalu vlastenectví nepatří?

Oleh není Oleg, právě tak jako Andrij nechce nic vědět o Andrejovi! A co takhle Serhij, který se ještě v roce 1991 musel povinně hlásit jako Sergej?! Ano, i v tom je pořádný kus oné národní hrdosti. I ta může vést k vítězství. Ukrajinci to dokazují. Mají svá jména, svou vlajku, svou hymnu, svou řeč, své hlavní město, fandí Ukrajině! To jen my jsme "takoví nějací jiní"...Vždyť i Frantík Straků se představuje jako Franz, nezdraví Dobrý den, ale Guten tag, nepije české pivo, ale olivový olej..., aha, já vím...

Poslední utkání dnes uvidí také Kolín nad Rýnem. Hrálo zde Portugalsko s Angolou a děkovalo všem svatým "luisitánům" za vydřené vítězství. Švédsko - Anglie byla "pohodovka", jeden si hlídal první místo a ten druhý jedním okem šilhal do Kaiserslauternu, zda náhodou ti kluci černí z těch ostrovů v Karibiku nevyhrávají. Do třetice zde Zinedine Zidane strávil celou věčnost v šatně, slavil své narozeniny a koukal se na televizi a věřil, že nešťastné utkání s Koreou nebylo pro něj posledním v reprezentaci Francie. Nebylo, jeho spoluhráči nad Togem vyhráli 2:0, trest za dvě žluté karty patří minulosti, Zidana uvidíme proti Španělsku.

Rekord! Luiz Felipe Scolari již 11 zápasů v řadě na MS neprohrál! Těch prvních sedm jako trenér Brazílie na MS 2002, včera prodloužil sérii čtvrtým vítězstvím Portugalska na MS 2006. Zajímavostí je, že jeho rodná Brazílie má těch výher v řadě na svém kontě deset, zítra hraje s Ghanou, vyhraje-li postoupí, bude to 11:11! Po čtvrtfinále to může být 12:12 a semifinále v tom případě souboj Scolari - Brazilie rozhodne!

Řídit auto je asi mnohem jednodušší než fotbalové utkání. Nevím, jakým řidičem je Rus Ivanov, ale rozhodčí je prachbídný. Pravdou je, že fotbalisté Portugalska a Nizozemska mu to moc neusnadnili, ale vládnout utkání za cenu tolika karet není pravě tím nejlepším vysvědčením! Doslova výsměchem jeho stylu rozhodování pak byl záběr na v přátelském duchu diskutující dvojici Deco - Giovanni van Bronckhorst! Jak dvě zamilované hrdličky seděli spolu u střídaček a povídali si kam kdo pojede na dovolenou... Ještě že si předtím nedali vzájemně po "ústech"!

Svaly a zase ty svaly! Koller hrál 42 minut a špatně došlápl. Natažený sval. Ronaldo z Portugalska to vydržel o pár zápasů déle a je ze hry také. Jenže ten ani nemusel došlapovat, jeho docela normálně "nakopli"! Kam? Do svalu!

Ševčenko Švýcarsku šmikne šajtlí…šílenost! Začněme tedy znovu! Švýcarsko ještě na tomto MS nedostalo gól a tak Ševčenko chce být tím prvním kdo jim ho dá. A je to! Jak jednoduché napsat to.

Terry byl jmenován hráčem utkání Anglie - Ekvádor. Proč? Nechyboval a ještě k tomu vysekal spoluhráče z pár pěkných průšvihů. Hlavně díky jemu Ekvádorci nevyrovnali.

Ubohost a touha po senzaci žene některé senzacechtivé novináře a fotografy, kameramany a režiséry nevyjímaje, k zveřejňování zpráv, které se kolikrát dotýkají cti hráčů, trenérů, jejich rodin. Vrcholem nevkusu byla fotografie, která se objevila v jednom internetovém deníku vycházejícím v jazyce českém. Zvracející Beckham. Na hřišti. Při zápase. Se vším všudy. A to o sobě tvrdí, že nejsou bulvárem!

Viděli jste Trinidad a Tobago? Jeho fotbalisté se fotbalem bavili, ani se nezdálo, že by je vyřazení z bojů na MS nějak moc rozházelo. Ale při vší zábavě, alespoň jeden gól mohli dát! Švýcarsko ještě nedostalo, T&T ani jeden nedal. A již nedá!

Zodpovědnosti by se asi měli naučit mnozí z fotbalistů. Dostat červenou po druhé žluté, uprostřed hřiště, v nastavení prvního poločasu, za nesmyslný a nic neřešící faul nebo ruku, to je přinejmenším na psychiatra. Že si to v tom zápalu boje ani neuvědomují? Nevěřím! Pravdou je, že někteří hrají mnohdy bezhlavě, ale "bezmozkově", to snad ne? I když po zápase Portugalsko - Nizozemsko si lze myslit cokoliv...

Žlutilo se žlutilo na trávě norimberského stadiónu a nebylo to zrovna od pampelišek. A aby to nebylo zase tak jednobarevné, sudí Ivanov přidal také něco červené! Kolik že těch karet vlastně rozdal? 4 červené a 12 žlutých, z toho 5 za 4 minuty! A je to na záznam do knihy rekordů! Poprvé v historii MS byli v jednom zápase vyloučeni 4 hráči! Tři? To tady již bylo, v roce 1938 v utkání Československo - Brazílie a minulý čtvrtek v souboji Itálie s USA. Ale Rusové musí být ve všem nej... a Ivanov to jen potvrdil! A také díky jemu je překonán další rekord. Ve Francii 1998 bylo vyloučeno 22 hráčů. Dnes Van Bronckhorst opouštěl hrací plochu s hlavou svěšenou. Věděl, že jeho spoluhráči ho budou za chvíli následovat, vyřazení bylo na spadnutí. Ale to ještě netušil, že se stal 23. vyloučeným fotbalistou, tedy rekordním! Ujfaluši s Polákem jsou samozřejmě také na seznamu! Kolikrát se ještě letos bude "červenat"?


Autor: Vilém Hodr

Komentáře (63)

Přidat komentář
HOST*jája

Česká fotbalová reprezentace zahájí novou sezonu 16. srpna přípravným utkání se Srbskem. Hrát se bude na Moravě, zřejmě v Olomouci nebo v Uherském Hradišti. Dobře Vám tak Moraváci, nic jiného si nezasloužíte!

Reagovat
HOST*cmman

He ?

Reagovat
PJ

Reagovat
smazaný uživatel

K písmenu B : bolo to aj vidieť, kto je kto, keď hrali spolu, tak polka Australanov spievala chorvátsku hymnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Spomeniem iba tých naj, čo som zatiaľ videl :

Miguel - lepší ako Cafu so Cicinhom dokopy, toho sme mali brať

Klose - hneď do Realu

Maniche

Nedvěd

Robinho

Essien

možno Toni, asi áno

veľmi dobré ťahy má aj van Persie, ale je toho úboho máličko

a najlepšia formácia turnaja je určite záloha Portugalcov / Figo, Maniche, Deco, Ronaldo / ako i útok Nemcov Klose s Podolskim.

Uvidíme ďalej, možno si nakoniec Real niekoho vyberie...

Reagovat
smazaný uživatel

Miguel - na něj se ptal už Yarin, jednoduše NE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nespletli ste náhodou přestup u Gorana Pandeva? Neodešel náhodou z Lazia místo do něj?

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*aless

Sice tady jde hlavně o fotbal, ale pro přesnost. k bodu A- Austrálie JE kontinent, nikoliv Oceánie, jak píše autor, ono ty tisíce ostrovů, které Oceánii tvoří ani dost dobře kontinentem nazvat nejde. Samotný Australský svaz, tedy stát (bílé dominium GB), se rozkládá kromě vlastního světadílu i na tuším šesti přilehlých ostrovech. Jinak je to náplň zzeměpisu pro 6. ročník ZŠ.

Reagovat
alegre

Výklad se různí, tento světadíl, neboli kontinet, je označován jako Oceánie, nebo Austrálie a Oceánie. Například: OCEÁNIE: Většina zemí tohoto kontinentu je na jižní polokouli... OCEÁNIE se dělí na na 4 zóny: Australasie (Austrálie a Nový Zeland), Melanasie (Nová Kaledonie, Šalomounovy ostr. a všechny ostrovy od nové Guinee až po Fidži), Mikronésie (Marshalovy ostr., Karolíny, Gilbertovy ostr., atd.), Polynésie (Hawai, Tahiti, Samoa, Tonga, Cookovy ostr., Tubuai, Tuamotu, Velikonoční ostrovy, atd). Australský svaz (Commonwealth of Australia) :Na severovýchodě, kde je korálový útes (hradba) o délce 2 tisíce km a o šířce mezi 100 až 300 km, největší na světě, se nachází velké množství ostrovů a ostrůvků. Jinak: světadíl je kontinet a kontinent je pevnina, ostrov je rovněž pevninou a je tedy součástí nějakého kontinentu čili světadílu. Na vysvětlenou a obranu. 6. třídu jsem zdárně absolvoval a ještě několik k tomu, bohužel již dávno, leccos jsem zapomněl a rád se poučím a přiučím. Díky za pozorné čtení nejen písmene (ne bodu) A!

Reagovat
smazaný uživatel

On je rozdíl i mezi kontinentem a světadílem...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo dobré už nic.

Reagovat
HOST*jája

( Zedford <zedford@...> , 26.06.2006 15:45 ) - vlákno

právě - rozhodčí to nezvládl proto, že nejprve nedával akrty (nebo nedal červenou) a pak to Protugalcum vynahrazoval a ankoenc už se z toho zyepal Dr. Kyslíku ty píšeš do idnes pod jménem Zedford?

Reagovat
smazaný uživatel

A opět ta stejná primitivní chyba s čárkou. Já ti to tam napsal také proto, abys tam tu čárku už příště dal. Ale přesto ti dám ještě šanci a budu doufat, že úplně vygumovaný nejsi a že ji tam příště dáš.

Reagovat
HOST*jája

Dr. Kyslíku , Dr. Kyslíku, Dr. Kyslíku, Dr. Kyslíku, Dr. Kyslíku, Dr. Kyslíku, Dr. Kyslíku, Dr. Kyslíku, Dr. Kyslíku, Dr. Kyslíku!

Ty jsi opravdu doktor? Nebo "kradeš" tituly, jako ten bulharskej poslanec?

Reagovat
smazaný uživatel

No, tu mezeru před čárkou ti pro tentorkáte odpustím.

Ale bohužel se ukázal hned další tvůj problém. Zjisti si něco o titulech, jo?

Reagovat
HOST*RM

Ne. Není to doktor, ale nekrade. Je to zkratka jeho křestního jména. Dr. = Drvoštěp.

Reagovat
PJ

Tyvole to zas místo odpovědi musíš machrovat s čárkama??

Reagovat
alegre

Navhuji přejmenovat Dr. Kyslíka na Dr. Čárku. A bude pokoj, protože každé oslovení bude zároveň čárkou za jménem!

Reagovat
smazaný uživatel

Místo odpovědi.

Reagovat
PJ

A odpověděl si snad?

Reagovat
HOST*alegre

Kyslík měl správně odpovědět:Místo odpovědi: ! Nebo Místo odpovědi, ! Jo není čárka jako kyslík!

Reagovat
smazaný uživatel

A to si mylsíéš, že budu na takovou rádoby vtipnou blbost odpovídat? Na to si odpovídej sám.

Reagovat
HOST*jája

Tak jo, když "mylsíéš"!

Reagovat
HOST*jája

Dr. Kyslík, redaktor idnes: 26. června 2006 22:53

Soudkyně dítě matce vrtátila.

Reagovat
smazaný uživatel

Pochopils význam? Ne? Tak to jsi asi moc inteligence nepobral. Ano? Tak co řešíš, podle PJe to je přece to hlavní...

Reagovat
alegre

Klid, doktore, klid. Lidé jsou různé, ale hlavně blbé, pitomé a nepřející! A sranda musí bejt! Tak se měj, já si jdu zítra pro "rozsudek", zhoubné - nezhoubné, a taky se z toho nepose*u!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, to máš pravdu, tak ať ti to dobře dopadne.

Reagovat
PJ

Ty seš fakt trubka, pořád jen dokazuješ, že normálně bavit se s tebou nedá...

Reagovat
smazaný uživatel

Na to JE, PJi, jedno řešení...

Reagovat
smazaný uživatel

Až budou padat normální otázky, možná padne i odpověď...

Reagovat
HOST*

Zástupci dvou nejdebilnějších národů na světě si samozřejmě museli pomoct! Debilní Španěl odpískal debilním Italům penaltu v 93 minutě. Tím pro mne skončilo nej podvodnější MS v historii, které bylo rozhodnuto dávno před prvním kopnutím do míče. Kapří česká liga je proti této univerzitě podvodu mateřskou školkou!

Reagovat
smazaný uživatel

Campos - Puyol, Sergio Ramos, Marchena - Joaquín, Albelda, Vincent, Rosický, Vicente - F. Torres, Svěrkoš

Reagovat
HOST*vazquez

Tak tento tím by vyhral tak leda majstrovstvá strednej Európy. Aj ked...až také zlé to zas neni. Svěrkoš je tvoj kamoš, keď si ho tam dal? Mimochodom keď spomínaš Joaquína, stále neviem, prečo by ho mal Real kúpiť, nehraje skoro nič.

Reagovat
smazaný uživatel

A koukal si na Saudskou Arábii?

Reagovat
smazaný uživatel

Chvíľu, ale tu vychádzam z reportáže, že to bol slabý zápas a Španieli sklamali, tak som myslel, že asi ani tu nehral nič. Možno som sa sekol

Reagovat
smazaný uživatel

No, to si sa sekol.

Reagovat
smazaný uživatel

Joaquín by měl na výkonech ubrat, aby pak nebyl moc drahý!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Vy si sežerte Simaa, ale Joaquína nám nechte, pokud nevyjde Ronaldo. Možná vám pak prodáme opci na Jesúse Navase.

Reagovat
smazaný uživatel

Frey - Marquez, Puyol, Chivu - Xavi, Edmilson, Deco - Robinho, Roneldinho - Etoo, Messi ( případně Messi místo Robinha a do útoku někoho vysokýho, nejspíš Toniho ). Rozestavení sem dal 3-3-2-2, páč to Argentině skvěle fungovalo do minulýho MS, tam se kdovíproč sesypali...

Reagovat
smazaný uživatel

Neměli pořádného tvůrce hry: Verón a Aimar selhali...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybych si mohl vybrat ze všech světových hráčů i ze svých kamarádů

-------------------Casillas--------------------

----------Hierro------------Sammer---------

PD-----------------------------------R.Carlos

------------------Makelele--------------------

---------Kaká----------------peťaldo---------

Figo-------------------------------merengues

-----------------Mr.Propper-------------------

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne ten útočník vyzerá nebezpečne

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, vypadá jak Dino Koller a hraje jak Dino Koller. Stačí nakopnout míč a můžu jít na cigárko

Reagovat
smazaný uživatel

Týden před prezidentskými volbami v Realu Madrid, začínají kandidáti chřestit zbraněmi a vytahovat své tajné trumfy:

Villar Mir prý má Wengera a Ronalda a Sanz (velmi rozumný, co jsem četl jeho program) má prý podchyceného ADRIANA! Během tohoto týdne prý oznámí další tři jména: Jeden hráč je z Interu, druhý je Portugalec a třetí Angličan Ale Sanzovy preference jsou bohužel nízké, tak asi smůla.

Reagovat
smazaný uživatel

NEEEE

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si síce myslím, že vyhrá Baldasano, ale zaujal ma ten tréner: takže to vypadá na trojku Wenger, Eriksson a Capello. Napadlo ma , či nebude voľný aj Aragones po MS, pretože trénoval v Španielsku skoro všetky slávne kluby okrem Realu. Alebo to nakoniec dopadne zase úplne inak , ako je vlastne v Reale aj zvykom.

A Adriano : čo potom s Ronaldom. Väčšina expertov sa domnieva, že títo dvaja spolu nemôžu hrať. Vzájomne sa negujú. Ja som z toho jeleň, ešte že o tom nemusím rozhodovať

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jednoho nechci, Ronalda prodat a koupit Kloseho.

Baldasano je největší outsider

Reagovat
smazaný uživatel

To je síce pravda, ale je to môj kôň, ide španielskou cestou - teda aspoň dúfam, že neklame. Kloseho bych bral aj ja, je to presne typ chladnokrvného zakončovateľa. Inak aj Villar Mir má jedného koňa, ktorý sa mi páči - Cristiano Ronaldo.

Páčil by sa mi aj Sanz, ale ten podľa mňa určite nevyhrá. Navyše si možno nevybral správneho koňa - Adriana, lebo tomu to v poslednej dobe moc nejde. Aj keď hráč je to dobrý, to má yarda recht..

Villar Mir mi moc nehrá, to jak keby som tam videl Pereza..

Baldasano navyše preferuje Del Bosqueho / síce aj Sanz / a španielskych hráčov.

Komu fandíš vo voľbách ty, merengues?

Reagovat
smazaný uživatel

Calderónovi (ale ne kvůli Kaká, s tím raději nepočítám). Mé důvody během týdne napíšu.

Kdyby šel Baldasano španělskou cestou, tak bude chtít Del Bosqueho. Ne Erikssona

Reagovat
smazaný uživatel

Ty brďo, tak to je asi nové info, ja som si to dával dokopy dávnejšie a vtedy chcel Del Bosqueho ako i Joaquína .

Kaká podpísal AC do 2011.

Reagovat
smazaný uživatel

Moje tipy : ten Angličan je Rooney, ten Portugalec asi Ronaldo a z Interu určite nie Figo . Možno by sa nám hodil aj Portugalec Maniche, ten ma upútal, ale tuším ho má Mourinho. Ale Nemca Lahma by sme mohli mať. Aj keď Cole tiež nejakú chybu neurobil, viac mi reže ten Lahm. Chivua nám nedajú...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá, vrací se zpět do Moskvy, Chelsea neuplatnila opci.

Reagovat
smazaný uživatel

Toho Rooneyho mám na mysli taky, nebo možná Colea nebo nějakého stopera. Portugalec by mohl být Maniche nebo Deco a druhý hráč z Interu možná Cucho Cambiasso

Reagovat
smazaný uživatel

100% Maniche, sliboval ho už v těch minulých volbách (2004)

Reagovat
smazaný uživatel

Práve som dopočúval aktuálne správy a Cristian Ronaldo sa vyjadril, že chce prestúpiť k nám a preto dúfa, že vyhrá Villar Mir, ktorý ho chce . To by bol prvý z mojich , ktorých som pôvodne chcel.

A ja že je to iba kachna.

Reagovat
smazaný uživatel

Připadá mi to celé divné. Jen si představ, že by se někdo třeba z Interu domluvil předem s Casillasem, že pokud vyhraje volby, tak ho koupí. Jenže volby nevyhraje a Casillas nám zůstane. To bych musel Ikera zabít

Reagovat
smazaný uživatel

Asi áno, ale neboj, nosili by sme ti do basy cigarety

Reagovat
smazaný uživatel

kdy že máte ty volby?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim že 2.7.

Reagovat
smazaný uživatel

Baba, osina pravdu dí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele