ABECEDA: CO SE STALO A CO SE STANE

20.06.2006, 12:30, aktualizováno 23.06.2006, 13:47
Aktuality
Poslední zápasy ve skupinách určí nejen oba postupující a ty, kterým zůstanou oči pro pláč a předčasně budou rezervovat místa v letadlech. Rozhodne také ve všech skupinách, kdo bude nasazen jako první v osmifinálových dvojicích. Nikdo nechce hrát s Argentinou, ale ani s domácím Německem. Co se tedy stalo a co se od úterý do pátku stane? Kdo s kým, asi, v osmifinále?


A: NĚMECKO A EKVÁDOR O PRVNÍ MÍSTO

Německo nepodlehlo nervozitě a v zahajovacím zápase a před domácím publikem k tomu se rychle ujalo vedení nad Kostarikou. Branku dal Philipp Lahm. Pravda, Wanchope stačil vyrovnat, ale i tak bylo na hrací ploše jasně vidět, kdo je favoritem. Vítězství 4:2 bylo přijato jako zasloužené, diváci se radovali z útočné hry obou týmů a šest branek k tomu bylo pěkným dárkem na úvod.

Druhé utkání mělo potvrdit převahu obou evropských týmů v této skupině a Polsko si mělo poradit s Ekvádorem. Stalo se ale něco, co málokdo čekal. Poláci hráli velice špatně, jejich soupeř v klidu kontroloval hru a dal v každém poločase po jednom gólu. Nebýt dvou nastřelených tyčí v samém závěru zápasu, tak se o polských fotbalistech snad ani nedalo psát.

Bitvou do poslední minuty se stalo utkání dvou sousedů s ne příliš přátelskými vztahy. Hrálo se z jedné strany na druhou, byl to od Poláků rozhodně mnohem lepší výkon než v prvním zápase. A měli pořádný kopec smůly. Nejprve trochu přísné vyloučení Sobolewskiho 15 minut před koncem a pak gól dvě minuty po konci řádné hrací doby. Nic na tom nemění ani 2 břevna Klose a Ballacka ve chvíli, kdy asistent zdvihal nad hlavu tabulku s počtem nastavovaných minut.

Nezbylo nic jiného než čekat na zázrak a ten se, podle očekávání, nestal. Ekvádor si poradil s Kostarikou právě tak jako s Polskem, přidal ještě jeden gól navíc a dostal se dokonce do čela skupiny. Polsko bude hrát s Kostarikou o čest a o 3. místo, Ekvádoru stačí bod a Áčko vyhraje. A první místo bude mít jistě velkou důležitost. Německo je favoritem, ale jeden nikdy neví...


B: ANGLIE POSTUPUJE! DOPROVODÍ JI ŠVÉDSKO?

Také v další skupině se mluvilo o tom, že Evropané jsou favority a jejich soupeři, Trinidad a Tobago společně s Paraguají, jsou zde jen do počtu a na rozehrání před dalšími zápasy. Ale Anglie se hned v tom prvním s Paraguayci až neskutečně trápila, hrála hodně nervózně, v útoku jí nic nevycházelo a nebýt vlastní branky Carlose Gamarry ve 3. minutě, usměrnil hlavou do sítě trestný kop zahrávaný Davidem Beckhamem, a zranění gólmana Justo Villara o pět minut později, skončilo by to pravděpodobně bez branek.

V druhém utkání to ale skončilo 0:0 doopravdy a nikdo se moc nedivil. Na jedné straně střelecká nemohoucnost hráčů Švédska, Freddie Ljungberg, Zlatan Ibrahimovic, Henrik Larsson se neprosadili proti náhradnímu brankáři týmu z Karibiku. Ten titulní se zranil při rozcvičce a Shaka Hislop byl postaven před hotovou věc. Nezklamal. Zářil. Stal se hráčem zápasu a hrdinou celého souostroví Trinidad a Tobago.

Následovalo utkání Anglie s tímto fotbalovým trpaslíkem, který nám za devadesát minut tak krásně vyrostl. Téměř celý zápas Shaka Hislop držel nulu na svém kontě. Až v 83 minutě se hlavou trefil trochu nemotorný Peter Crouch a v nastavení umístěnou střelou vyhlášený kanonýr Steven Gerrard zvýšil na konečných 2:0. Anglie vyhrála, ale chuť to zrovna nemělo. Zdálo se, že jejich soupeř se radoval více, než fotbalisté hrdého Albionu.

Ale bylo rozhodnuto o prvním postupujícím a tím se stali Angličané. Čekalo se, jak dopadne souboj Švédska s Paraguají. Stejný scénář, stejná režie, stejní protagonisté. Jak přes kopírák to Seveřané sehráli. Freddie Ljunberg je ale tentokráte zachránil, dal gól v 89. minutě a poslal soupeře z jihu Ameriky domů. Aldo Bobadilla, který vše pochytal, až na tu jedinou hlavičku, pro slzy neviděl. Nerozuměl tomu a myslím si, že nerozumí do této chvíle. Ale jedno je jasné: kdo nedá gól, nemůže vyhrát.

Anglie tedy postupuje, ale kdo ji doprovodí bude jasno až po odehrání posledního kola. Švédsko má čtyři body a skóre 1:0, Trinidad a Tobago jeden bod a skóre 0:2. Jistě si spočítáte, co se může stát. Ale daleko nejpravděpodobnější je druhé místo Švédska, buď po remíze, nebo díky tomu, že utkání Paraguay - Trinidad a Tobago skončí 0:0. Branková "úroda" a impotence střelců všech čtyř týmů tomu napovídá.


C: ARGENTINA A NIZOZEMSKO. JE TO JASNÉ!

Argentina debutovala proti Pobřeží slonoviny a mnozí právě od tohoto afrického týmu očekávali, že nahradí nepochopitelně v kvalifikaci vyřazené Kamerunce. Byl to dobrý fotbal, do té chvíle nejlepší na tomto MS. Argentinci v prvním poločase 2x udeřili. Nejprve Hernán Crespo zblízka a pak Javier Saviola podél vybíhajícího brankáře. Didier Drogba osm minut před koncem střílel dvakrát, první střelu Roberto Abbondanzieri vyrazil, na druhou ale byl krátký. Do konce utkání se bílomodří o výsledek strachovali, ale nakonec těsný náskok udrželi. Výborný byl zejména Roman Riquelme, ale celkově se od Argentiny čekalo víc.

Nizozemsko bylo za favorita v utkání s dnes již neexistující zemí. Srbsko a Černá Hora se "rozvedli" a v mnohém tento osud připomíná onen nám tak známý. Kvalifikaci o postup na MS 1994 do USA hrálo také v té době již dávno pohřbené Československo. Ani náhodou to nebyl stejný zápas jako ten předešlý. Nizozemsko útočilo, Arjen Robben dal gól v 18. minutě, ale ani ten nedokázal vytáhnout soupeře ze své ulity.

Čekalo se, zda Argentina rozhodne o postupu. Rozhodla. Podle očekávání. Ale jak rozhodla. Tango argentino a s rudou růží mezi rty k tomu! Maxi Rodríguez (2x), Esteban Cambiaoso, Hernán Crespo, Carlos Tevez, Lionel Messi! Půl tuctu gólů! Na druhého postupujícího se nemuselo čekat dlouho. Jen dalších 90 minut. Nebyl to stejný výkon, nebylo to tak jasné, ale stačilo to. Robin Van Persie a Ruud Van Nistelrooij dostali Nizozemce do vedení během čtyř minut a i když Bakary Kone stačil do poločasu snížit, zkušení oranjes náskok udrželi. A tak jako ve skupině A, i tady bude poslední kole bojem o čest a o první místo. Argentincům stačí bod a vyzvou druhý tým ze skupiny D. Kdo to bude?


D: PORTUGALSKO! A KDO S NÍM?

Tato skupina je pro nás asi jedna z těch méně zajímavých, přitažlivých. Portugalsko je na okraji zájmu fanoušků z Evropy, byť se zde objevuje celá řada fotbalistů hrajících v klubech bojujících v LM. Například Deco, Figo, Tiago, Cristiano Ronaldo... Ale Mexiko, Írán a Angola? Jsou příliš daleko.

Právě Mexičané, o kterých se tvrdilo, že při losování měli víc štěstí než rozumu a zase se bez velkých problémů dostanou do dalšího kola, nastoupili proti Íránu. Vyhráli 3:1, ale dlouho byl výsledek tohoto souboje na vážkách. Až vyčerpání a taktické chyby soupeře v závěru zápasů rozhodly.

Portugalsko splnilo roli favorita a i když se muselo obejít bez zraněného Deca, vyhrálo nad Angolou. Sice jen 1:0, gól dal Pauleta již ve 4. minutě, ale tři body se počítají i za takovýto výsledek.

Čekalo se, že Mexiko rozhodne o svém postupu v zápase s Angolou, ale remíza dala Afričanům naději. A dá se říci, že docela reálnou.

Portugalsko porazilo Írán, ale stále to není ono. Nastoupil již Deco a hned se zapsal do tabulky střelců, trvalo to ovšem celou hodinu a tři minutky tomu. Jistotu zajistil 10 minut před koncem Cristiano Ronaldo z penalty.

Tento výsledek znamená postup Portugalska a vyřazení Íránu. Ale také naději pro Mexiko a Angolu. Poslední zápas mezi vedoucími celky bude asi hodně dramatický. Portugalci nebudou hrát na remízu, to by se jim nemuselo vyplatit. Budou se snažit rozhodnout co nejdříve o svém prvním místu a vyhnutí se... komu? A tady je onen kámen úrazu! Stejně tak jako Anglie věděla, zda první ve skupině A skončilo Německo nebo Ekvádor, i zde bude Portugalsko znát vítěze skupiny C. A vybrat si, zda chce hrát s Argentinou nebo Nizozemskem. Mexiko to bude mít složitější. Bod mu stačí, porážka ho straší! Při předpokladu, že Angola porazí Írán o 2 góly, prohra Mexičanů s Portugalskem stejným brankovým rozdílem by znamenala vyřazení Lavolpeho svěřenců semknutých okolo Rafaela Marquéze. Takže nervíčky do poslední minuty!


E: VŠICHNI ČTYŘI VE HŘE!

Snad se to po losu dalo čekat. Tehdá ano, ale po prvním kole byla v našem, ale také italském táboře zcela jiná, optimistická nálada. Vítězství Česka nad USA 3:0 nás naladilo, všechno nám vycházelo, brankář neměl mnoho práce, obrana byla suverénní, záloha mistrovská. Prvním varováním bylo zranění Jana Kollera v závěru prvního poločasu a neschopnost zapojení se do hry jeho náhradníka Vratislava Lokvence. Ale po zápase se nám zdálo být všechno O.K., byť se ozývaly varovné hlasy.

Ghana totiž proti Itálii doplatila na svou nezkušenost, Itálie z ní naopak těžila. Otázka dne zněla v uších všem: "Jak budeme hrát bez Kollera a Baroše? Kdo bude dávat branky?" Ale když mohl dát Rosický dvě Američanům, dá je také těm z Ghany a Méďa jednu přidá, bude to v pohodě. A nebylo. Gól hned v úvodu utkání nás neprobudil. Hráči se snažili, ale prostě a jednoduše jim to nešlo. Obrana nestačila rychlostí, Nedvěd si s Rosickým víc překáželi než spolupracovali, Galásek se někde ztratil, Poborský a Plašil chybovali nebo se do hry vůbec nezapojovali. Útočný hrot Lokvenc byl kompletně odříznut a mají pravdu ti, kteří tvrdí, že byl víc dvanáctým hráčem Ghany než nebezpečím pro její branku. Po vyloučení stopera Ujfalušiho, a po neproměněné ghanské penaltě jsme to ještě zkusili, ale rychlost útočníků našeho rivala znamenala neustálé nebezpečí pro naši branku. A nebýt v ní Petr Čech, kdo ví, jak by to dopadlo. Prohrát se může, ale jak jsme prohráli, to je to co nás i ve snu straší!

Itálie po výhře 2:0 nad Ghanou nastoupila proti USA v klidu, takovém až italsky netypickém. Vše umocnil gól, který dal Alberto Gilardino. Budíček ale zazvonil o šest minut později, když si dal Cristian Zaccardo vlastence. A začala řežba! Ven šel Daniele De Rossi za hrubý faul loktem, po zápase se omluvil, prý nechtěl, ale vedle toho, že je pěkný surovec, ještě také lže! A kdo lže ten taky kra..! Znáte to, ne? Američané byli na koni, jezdili po hřišti jak se jim zachtělo, ale ke gólu to nevedlo. A když v závěru poločasu zcela zbytečně fauloval Mastroeni Pirla, síly na hrací ploše se vyrovnaly. Ale ani toto vyloučení nebylo varováním, hned po přestávce a návratu na zelený trávník se poroučel Eddie Pope a Italové vycítili šanci. Boj to byl ale až do konce vyrovnaný a remíza je asi tím nejspravedlivějším vyjádřením průběhu utkání.

Ale co tento výsledek přinesl do tabulky? Jaké jsou nyní naděje všech týmů? Odpověď znáte asi všichni a nemá cenu se o všech možnostech podrobněji rozepisovat. Nejblíže jsou prvenství Italové, ale nemusí ani postoupit. My můžeme skupinu vyhrát, ale skončit také třetí. Samozřejmě že i druzí. Ghana? Tak té "hrozí" všechna čtyři místa! USA postoupí, jen když vyhrají o hodně. Nechme to osudu, ono to nějak dopadne. Ať hlavně dobře pro nás!


F: BRAZÍLIE V KLIDU, OSTATNÍ S NADĚJÍ

Nebylo jasnějšího favorita než Brazílie. Ano, vyhrává, góly nedostává, ale není to ono. Není to Argentina.

Skupina začala zajímavým a oku lahodným zápasem Takovým bezstarostným. Austrálie dlouho s Japonskem prohrávala a pak během pár minut udeřila a skóre kompletně otočila. Z 0:1 na 3:1! Od 84. do 92. minuty se dvakrát trefil nejprve Tim Cahill a výsledek pečetil John Aloisi.

Brazílie hrála první zápas s Chorvatskem, útočila do plných a nedokázala se prosadit. Ronaldo definitivně ne, Ronaldinho nechal svá kouzla v Barceloně. Zachránil to Kaká a jeho perfektní střela, míč umístěný přesně tam, kam to jeho genialita zamýšlela. Všichni očekávali výhru Chorvatů nad Japonci, ale pohrobci někdejší Jugoslávie pokračovali v bezkrevném výkonu, Srna nedal ani penaltu, bylo to celkově o ničem. Pro Japonce bod znamená jiskřičku naděje, pro Chorvatsko hromadu starostí.

Ve čtvrtém zápase skupiny si Brazílie zajistila postup, porazila Austrálii 2:0, ale děkovat může zejména brankáři. Dida dělá chyby, někdy až hrůzostrašné, ale na druhou stranu má v mozku zabudovány senzor a je téměř vždy na pravém místě a v pravou chvíli. Ani skákat nemusí, on tam prostě na ten balón čeká. A pak ještě Kaká zaslouží pochvalu. Dal gól. Od Freda, který v závěru střídal, se míč do sítě při druhém kanárkově žlutém gólu více méně odrazil. Austrálie si prohru nezasloužila. Minimálně bod, když ne tři, měla dostat. Merk je velice zkušený rozhodčí a teď to dokázal. Byl asi tak třetím nejlepším brazilským hráčem. Nenápadný, ale nanejvýš platný...

Dobrá, nic se na postupu Brazílie již nezmění, v posledním kole jí čekají Japonci a mělo by to být znovu s nulou. To znamená první místo a bez ztráty kytičky. O druhé místo budou ve vzájemném souboji bojovat Chorvatsko a Austrálie. Podle dosavadních výkonů má tento zápas jasného favorita. Socceroos. Ale znáte to. Míč je kulatý, fotbal nemá logiku a jeden nikdy neví... Austrálii stačí bod.


G: HLAVOLAM PRO NÁROČNÉ

Čekalo se, že Francie potvrdí roli favorita, Švýcarsko ukáže sílu evropského fotbalu, Korea naopak dá za pravdu těm, kteří tvrdí, že jí do semifinále na posledním, napůl domácím MS, pomohli rozhodčí a příkaz "shůry", Togo bude tím do počtu, bez šancí. Dnes se všichni, co vsadili tutovku a bez přemýšlení uvedli jména postupujících, Francie a Švýcarsko, drží za hlavu.

A přitom to vše začalo podle předpokladů. Togo dalo gól Korejcům, ti po poločase vsítili dva a skóre otočili a podle očekávaní získali tři body. Měly být jediné pro tým z Korejského poloostrova. Francie tradičně remizovala se Švýcarskem, pro změnu bez gólů.

Ale třetí zápas v pořadí přinesl první překvapení. Korea bojovala, nic na tom nezměnil ani gól Thierry Henryho v 9. minutě. Francie měla převahu, soupeř jen nakopával míče, ty v klidu ze vzduchu, jako ze země, sbírali francouzští zadáci a zakládali další a další útoky. Padl ještě jeden gól, ale pomezní neviděl míč za brankovou čárou, nebo nechtěl vidět, hlavní tedy nechal pokračovat ve hře. A když chybělo do konce devět minut Ji Sung Park vyrovnal. Čas zbývající do konce zápasu utekl jako voda v rozbouřené řece a radost na jedné, rozčarování na druhé straně.

V posledním zápase druhého kola Švýcarsko vyhrálo nad Togem, trpělo, stálo ho to více sil, než se očekávalo. Ale po závěrečném hvizdu rozhodčího bylo jasno o tom, že Togo, podle očekávání, bude hrát poslední utkání již jako vyřazený tým.

Co lze očekávat od posledního kola v této skupině? Francie se včas vzpamatuje a Togo porazí. O kolik? Musí minimálně o dva góly. Druhý zápas bude bitvou od první do poslední minuty a jen jeden z dvojice Korea - Švýcarsko se bude radovat. Remíza bude stačit Švýcarům, Korejci v tomto případě musí vyhrát. Je to jasné, že?


H: TROCHU KOMPLIKOVANÁ PROCHÁZKA

Měla to být jedna z těch skupin, které byly rozhodnuty ještě před prvním kopnutím do míče. Ukrajina a Španělsko o první, Saudská Arábie a Tunisko o poslední místo.

Ale na rozdíl od skupin předešlých, tady se utkali favorité hned v prvním utkání. A Ukrajinci se nestačili divit, co to s nimi ti kluci ze Španělska vyvádějí. Hra kočky s myší, čtyři góly, jeden hezčí druhého, nádherná podívaná na kopanou v podání týmu vedeného Luisem Aragonesem. Tunisko a Saudská Arábie remizovali, trochu více se věřilo těm z Afriky, ale nakonec musel Radhi Jaidi vše zachraňovat v 92. minutě.

Čekalo se, jak hluboké brázdy v sebevědomí Ukrajinců zanechá ona drtivá porážka z prvního zápasu, ale měli štěstí, narazili na soupeře zcela odevzdaného, naivního. A navíc jim to sedlo, vše jim vycházelo a skóre si srovnali. Vyhráli totiž 4:0! To Španělsko, k úžasu všech, kteří od něj očekávali další nadílku, mělo s Tuniskem mnohem více práce. A dlouho to vypadalo na jedno z největších překvapení bojů ve skupinách. Jouhar Mnari dal vedoucí gól svého týmu již v 8. minutě a začalo drama. Jeden útok za druhým se valil na branku hájenou veteránem Ali Boumnijelem, ale ten za pomoci spoluhráčů odolával. Skóre 1:0 vydrželo až do 71. minuty. Pak dorzil míč do sítě Raúl, chvíli nato střílel přesně Torres a v nastavení z penalty na 3:1 upravil znovu střelec Atlética Madrid. Výsledek snad jasný, ale bolelo to, bolelo...

Španělsko a Ukrajina by měli vyhrát také svá poslední utkání, kdy si soupeře prohodí. Překvapení v podobě vyřazení Ukrajiny se konat nebude...


OSMIFINÁLE

Je to asi drzost, ale já to tedy zkusím. Tady je můj tip na osmifinálové dvojice:

Německo - Švédsko
Anglie - Ekvádor
Nizozemsko - Angola
Argentina - Portugalsko
Itálie - Austrálie
Brazílie - Česko
Švýcarsko - Ukrajina
Španělsko - Francie

A od úterý do pátku, a ještě v sobotu ráno, se mně můžete smát!


Autor: Vilém Hodr

Komentáře (102)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To je výborné, že tam máš všetkých "mojich" štyroch semifinalistov. Aj keď Angola to má poriadne nahnuté. Ostatných medzi štvorku mám Nemcov, Angliu a Argentincov. A po tom, čo som doteraz videl, mi to začína pomaly ale isto vychádzať na domácich..

Reagovat
smazaný uživatel

Lahma jsem dal na druhou stranu, kvalitní pravé obránce zatím postrádám.

-----------------------Čech-----------------------

----------Márquez------------Heinze-------------

Lahm----------------------------------------Sorín

-----------------------Pirlo------------------------

-----------Essien-------------Riquelme----------

Saviola-----------------------------------Robben

----------------------Torres-----------------------

Reagovat
Mata

Dobry. Pravy obranci opravdu nic moc

Snad jen Cafu,ten hraje momentalne ze vsech Brazilcu nejlip, ale s tim Lahmem souhlasim

Reagovat
HOST*

Brazílie? Dida, Cafu,Kaká, jinak bída!

Reagovat
Mata

No vzdyt tak jsem to myslel. ja Brazilii nechci nejak branit

Ja preju Argentine

Reagovat
smazaný uživatel

On to taky tak pochopil. A fandím Česku!

Reagovat
Mata

Tak to ja samozrejme taky. Ale hned po nas je Argentina

Reagovat
HOST*Oscar Tramor

Celá ta jedenáctka by se dala sestavit z repre Espaňy a Argentiny.

po dvou zápasech

brána - jasně Čech, možná Hislop a ten Dida je taky dobrej

stopeři - Puyol a Marquéz - vim, Barcelona. Od Culé by se to dalo čekat, ale zatim mě nikdo jinej nepřesvědčil. Marquéz možná ještě lepší než Puyol. Náhradníci Heinze a Juan.

beci - nalevo stopro Sorín, to je bomba a napravo asi taky ten Lahm. Ostatní? Nic moc, tady neni moc co vybírat. Možná Sergio Ramos.

záložníci - Xavi, Xabi, Fabregas, Riquelme, Maxi Rodrigéz - to je těžký z nich vybrat tři. Tady dominuje jasně Espaňa a Argentina, nikdo jinej. Kdyby Rosa neposral ten druhej zápas, byl by mezi nima.

útočníci - Saviola, Crespo, Tevéz, Messi, Torres, Robinho? - vyberte z nich jen tři a máte muj respekt.

Jinak hvězdy jako Henry, Ronaldinho, Lampard se zatim neprosazujou. Dal bych ruku do ohně, že tahle sestava bude po skončení Mundialu vypadat úplně jinak.

Reagovat
Mata

Tak Robinha bych tam rozhodne nedaval.Za co? Jenom ze je lepsi nez Ronaldo? Tak to je kazdej utocnik na MS. Co takhle van Persie,Robben,Tenorio(neni vubec spatnej),Klose

Reagovat
HOST*Mára

Messi a Tevez tam bejt bohužel nemůžou když hráli 20 minut

Reagovat
HOST*Oscar Tramor

Já jsem tam nedával ostatní hráče, měl to být jenom výběr Espaňa - Argentina + skvělej Marquéz. Samozřejmě, van Persie je dobrej, Klose taky a těch hráčů je moc. Ale co už nechápu, proč by tam nemoh bejt Messi s Tevézem? Sice hráli 25 minut a 15 minut, ale to nemění nic na tom, že podali tak dobrej výkon, že tam nepatří. Navíc bych se vsadil, že kdyby Pekerman nechal hrát Messiho a Tevéze celý dva zápasy, tak by hráli stejně dobře jako v těch pár minutách.

A ten Robinho - chtěl jsem tam aspoň ňákýho Brazilce.

Reagovat
PJ

Dávat tam teď Messiho s Tevézem je fakt blbost. Nastoupit za stavu 3:0 (nebo už 4?) a svézt se na výkonu celýho týmu, to neni umění...

Reagovat
Shevchenko

A co Pirlo? Ten je podle mě zatím nejlepší záložník Mundialu

Reagovat
Shevchenko

Lahm je levej ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

sry!

Reagovat
HOST*

Jen si myslim že místo čecha tam měl bejt hislop

Reagovat
smazaný uživatel

Útok bych dal Kloseho, ale písal si to pred zápasom, takže OK.

Reagovat
smazaný uživatel

Postoupí Mexiko a Chorvatsko, našim samozřejmějmě postup přeju, ale bojím se, bojím...

Reagovat
Shevchenko

Top team: Argentina

Top goalie: Čech

Top defender: Lahm

Top midfielder: Pirlo

Top Forward: Klose

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, že když postoupíme my, tak z prvního místa, takže brazíliu mít nebudem....a taky postoupí trinidad na úkor švédska

Reagovat
HOST*

Trinidad dnes nevyhraje. nedá gól!

Reagovat
smazaný uživatel

Rád bych upozornil na svůj web www.trance4ever.blog.cz, kde se (hlavně v době nefunkčnosti české stránky o tomto klubu), dočtete novinky o AS Roma, ale i například trance music. Taky bych poprosil ty, co se budou obtěžovat, ať mi hlasují v anketě/ách, ať to vypadá, že mi tam někdo chodí Prozatím, ale nečekejte nic světovýho, vytvářet sem začal dneska...

Reagovat
HOST*Akvaboy

Rad bych upozornil zde přítomné spoluobcany ze se rozjízdi novy web....najdete ho na teto adrese http://www.akvabase.wz.cz !O fotbalu tam toho moc nenajdete ale je tam spousta super veci pokud se chcete preorientovat na chov akvarijních ryb. Doufám že tento přízpěvek nikoho přílis neobtezuje a tesim se na zvýšení návštěvnosti mych stranek.

Zdraví Akvaboy!!

Reagovat
HOST*

jdi do hajzlu, tohle tu nemá, co dělat

Reagovat
smazaný uživatel

Je demokracie, ty ichťo. Může si psát, co chce

Reagovat
alegre

Hurááá! Uhádl jsem první dvě dvojice! Ale to asi nebylo až zase tak moc těžké, co?

Reagovat
smazaný uživatel

To je náhoda, ale zrovna tyhle dvojice mi dopoledne "prozradil" i můj desetiletý synovec

Reagovat
HOST*alegre

Nu dobrá! A co ti prozradí synovec na zítra? Mexiko, Angola?

Reagovat
PJ

Reagovat
PJ

Obávam se že Angola ti nevyjde, Mexikáni si to pohlídaji, proti béčku Portugalska

Reagovat
HOST*alegre

Mexiko musí prohrát, jinak s nima tady nevydržím!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, tak, Angola musí ísť ďalej, lebo aj prehrám jednu súkromnú stávku..

Reagovat
smazaný uživatel

A já si myslel, že to byl s tou Angolou vtip.

Reagovat
smazaný uživatel

Začínam mať čoraz silnejší dojem, že majstri sveta budú domáci. Osobne by som im to prial. Držal som im aj keď hrali ten svoj strojový futbal s Matthäusom na čele, a preto im teraz držím znovu a viac, keď jeden z mojich bývalých obľúbencov Klinsmann s nimi forsíruje útočnú hru. Sú fakt dobrí, títo Nemci.

Reagovat
smazaný uživatel

Fandit Němcům...no to už je fakt vrchol. Ještě začít přát Rusákům a tvůj trojlístek bude kompletní...

Reagovat
smazaný uživatel

Je demokracie, Kyslíku, ty taky fandíš Barceloně a ostatní tě za to (moc) nepranýřují

Reagovat
smazaný uživatel

A já se nějak prohřešil proti demokracii? Stejně jako on jsem i já řekl svůj názor... A nevím o tom, že by Barcelona byla někdy v historii zapletena s lidmi, co zabili stovky (miliony) lidí...

Reagovat
smazaný uživatel

Že ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak fajn, řekni člověka, co zabil (či najeho rozkaz někdo zabil) minimálně stovku lidí a byl v úzkém spojení s FC Barcelonou...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tos dost zúžil výběr, z poslední doby vím pouze o věrném příznivci fašismu, co byl v barcelonském vedení, což není tak závažné, jako když Bernabéu znal Franca (to o jejich srdečném přátelství se dá s úspěchem zpochybnit). Ale i tak se to dá počítat a vezmeme-li v úvahu, že dotyčný byl Laportův švagr, tak v širších souvislostech je Laporta taky spřízněný s fašismem, když má v příbuzenstvu TOHLE

Reagovat
smazaný uživatel

Takže nikdo takový? Dobře, to mi stačí, prtoože já právě o takových mluvil.

Reagovat
smazaný uživatel

Neumíš číst?

Reagovat
smazaný uživatel

Mně to stačí, nikdo takový, kdo zabil alespoň sto lidí tam není a tudíž je to jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

To sis zas něco pro změnu posté upravil k obrazu svému, ale co od tebe čekat jiného?

Reagovat
smazaný uživatel

Já mluvil hned od začátků o stovkách, klidně si to přečti, takže jak už sjem říkal. Mně to stačí.

Reagovat
smazaný uživatel

Víceméně ano, že mu vyčítáš komu fandí, čímž ho omezuješ a na psychický labilních jedincích můžou tvé pošklebky zanechat trvalé následky Takže se nad sebou zamysli, nefandí každý jenom Barceloně a Vsetínu

Reagovat
smazaný uživatel

A demorkacie mi zaručuej právo an to, abych řekl svůj názor a tím mu to vyčetl...pokud ne, tak ty právě děláš to stejné...

Reagovat
smazaný uživatel

Demokracia je síce pekná vec, ale neviem čo to tu ťaháš do fotbalu starú politiku. A navyše nemecký útok je z Poľska - už to je demokracia.

Reagovat
smazaný uživatel

Vazquezi máš bod! Ještěže nehraje Kuranyi.

Reagovat
alegre

Nedá se tedy fandit nikomu, milý Dr. Kyslíku! Španělsko, Portugalsko, Nizozemsko, Francie, Anglie, největší kolonizátoři, kteří vyvraždili milióny původních obyvatel nebo je zatáhli do otroctví. USA se svou agresivní politikou, zodpovedné za vraždy milionů ve Vietnamu, Iráku, Afghánistánu, ale také po celé jižní Americe. Argentina a její vojenské junty, vrazi tisíců odpůrců režimu. Všechny africké země podílející se na genocidě vlastního lidu. Ještě se ti zdá fašistické Německo a komunistické Rusko tak osamocené?

Reagovat
PJ

Zásah

Reagovat
HOST*jampadampa

Přesně. To je absurdní tvrdit to co tu napsal Kyslík. Kurňa chlapi je MS a vy se zase babráte v politice. To vám ty naše "slavné"volby nestačily?

Reagovat
alegre

Já vím, je to trapné, ale politika je součástí fotbalu a fotbal je součástí politiky. Proč by se tam jinak producíroval Klaus, Paroubek, Topolánek, španělský princátka, spolková kancléřka, a další hlavy méně či více pomazané? A ve všem jsou velký PRACHY! A začal si Dr. Kyslík!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když to bereš takhle, tak fajn. Já to barl spšíe cose týče Čechů a Slováků, pže nás se to přímo dotýkalo (Real byla je narážka...), teda Slováků se ti Němci vlastně ani moc nedotýkali, že...

Ale když slyším tyhle názory, tak se těm volbám ani moc divit nemůžu...

Reagovat
smazaný uživatel

Rusom som držal chvíľu vtedy, keď hrali veľmi pekne technicky a v strede ich dirigoval Michajličenko. Síce to bol Ukrajinec, ale hral za SNŠ alebo čo to vtedy bolo . Tá ich hra by sa zrovna tebe, ako vyznavačovi pekného futbalu, určite páčila.

Reagovat
alegre

Jo a jak můžeš, Dr. Kyslíku, fandit Barceloně, když byla součástí Frankova Španělska, tedy diktátorského profašistického režimu, který přežil 30 let konec II. světové války?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď si dost zahráváš, milý Alegre, už si rezervuju místo na disku, abych si tam uložili páně Kyslíkovu reakci.

Reagovat
alegre

On mě určitě napadne, že jsem nevlastní matky bráchův syn z pátého kolene a tím pádem jsem zároveň příbuzný, sice velice vzdálený, ale pořád z rodiny, ministra zdravotnictví Ratha, a tím pádem chci vyhladit všechny doktory včetně jeho blahorodí Dr. Kyslika.

Reagovat
PJ

Reagovat
HOST*

A Kyslík se zdejchnul...

Reagovat
HOST*Alois

... hledat v encyklopediích nějaké fakta a pak to na nás zase vyvalí

Reagovat
smazaný uživatel

Tím podruhé dokázal svou zbabělost.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem tu už od 14:15, takže to je trošku ubohé, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*jampadampa

Reagovat
smazaný uživatel

No a ono jde právě o to, že Barcelona se snažila tou součástí nebýt. Ale holt nebyla dostatečně silná, aby čelila Frankvě armádě. A za to ji vinit nebudu...

Reagovat
smazaný uživatel

Nepleteš si potenciální hrozbu Frankovy armády s poslední fází občanské války, viď?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale značnou dobu to tak vypadalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Asis nedával pozor...

Reagovat
HOST*Oscar Tramor

Tak já se musim ohradit oproti tý blbosti kolem Barcy, co napsal alegre. Barcelona a celý Katalánsko sice bylo součástí fašistickýho Španělska pod Francovým režimem, ale Katalánci se snažili odpoutat. Franco se snažil dost intenzivně zničit Barcelonu (myslim město i klub). Chtěl vší silou připoutat vzpurné Katalánce a zničit jejich tradice, jazyk, důstojnost... takže alegreho argument je uplně směšnej, bohužel mi ale do smíchu neni.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je ten věčný problém mezi udržením si hrdosti a sebezáchovou. Vezmi si třeba dva sousední národy: Čechy a Poláky a jejich odpor proti Němcům v druhé světové. Jak na to doplatili Poláci, kteří se fašistům otevřeně postavili a jak jsme dopadli my, kteří jsme to neudělali. To je problém, jestli být hrdý a postavit se a pak být mrtvý anebo skrytě hrdý, ustoupit a být pak živý (a dá se tomu pak říkat hrdost?)...

Reagovat
smazaný uživatel

Právěže dávál, protože znám tvé historické vývody...

Reagovat
smazaný uživatel

škoda jen, že Německo vypadne v osmifinále..

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, takže teď sprostě využiju Alegreho tipů na osmifinále a zkusím čtvrtfinále:

Německo-Nizozemí

Argentina-Anglie

Itálie-Ukrajina

Brazílie-Španělsko

a pak

Nizozemí - Itálie

Brazílie/Španělsko - Argentina

a vytoužené finále

Brazílie - Nizozemí (a první titul pro Holandsko

)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Copak se ti ZASE nezdá???

Reagovat
Shevchenko

1/8:

Německo - Švédsko

Anglie - Ekvádor

Argentina - Angola

Portugalsko - Nizozemsko

Česko - Austrálie

Brazílie - Ghana

Švýcarsko - Ukrajina

Španělsko - Korea

1/4:

Německo - Argentina

Česko - Ukrajina

Anglie - Portugalsko

Brazílie - Španělsko

1/2:

Argentina - Česko

Anglie - Brazílie

o 3. místo:

Česko - Anglie 2:1pp

finále:

Argentina - Brazílie 3:2pp

Reagovat
smazaný uživatel

tak takhle by se mně to líbilo, máš u mě velké bezvýznamné plus..

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Shevchenko

"A tady je onen kámen úrazu! Stejně tak jako Anglie věděla, zda první ve skupině A skončilo Německo nebo Ekvádor, i zde bude Portugalsko znát vítěze skupiny C." No ale máme tu háček, skupina D se hraje v 16.00 a skupina C v 21.00

Reagovat
HOST*alegre

To se mi teda zase jednou něco povedlo...

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že to každej pochopil, i když to bylo trochu popleteno..

Reagovat
Shevchenko

Překvapení v podobě vyřazení Ukrajiny se konat nebude...

Reagovat
HOST*jampadampa

Brückner nevyloučil, že budou hrát Baroš a Koller

21.6.2006 15:05 ČTK | MS ve fotbale 2006 | diskuse (0)

Hamburk (Německo) 21. června (zvláštní zpravodaj ČTK) - K závěrečnému duelu základní skupiny mistrovství světa nastoupí možná i oba rekonvalescenti Jan Koller a Milan Baroš. Na tiskové konferenci před čtvrtečním zápasem to uvedl trenér Karel Brückner, který vyloučil pouze start potrestaných hráčů - Vratislava Lokvence a Tomáše Ujfalušiho.

O startu Baroše se spekuluje už od pondělí, kdy útočník absolvoval první přípravu po osmidenní pauze, informace o možném startu Kollera je překvapením. Až do dnešního dne totiž od výpravy nepřicházely informace, že by fotbalista trénoval. Společné přípravy se nezúčastnil.

"Mimo dvou potrestaných budou všichni hráči k dispozici, i když ti dva marodi samozřejmě mají jisté indispozice,"

Ví o tom někdo něco více?

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o to, aby byli co k čemu, aby se tam neploužili a k ničemu nebyli...

Reagovat
HOST*alegre

Baroš od začátku, Koller ho bude střídat v případě nutnosti. To je můj názor.

Reagovat
smazaný uživatel

A místo Galáska Polák a ve středu ve čtvrtek Kováč.

Reagovat
HOST*alegre

A v pátek?

Reagovat
smazaný uživatel

Už budou všichni doma.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PJ

Reagovat
HOST*alegre

Dusíku, dusiku! Nech toho!

Reagovat
HOST*ik

------------------------Buffon----------------

Grygera---Cannavaro--Heinze------Lahm

-------------------------Pirlo----------------

Messi-----Riquelme---------Appiah--Tevéz

-----------------------Klose-----------------

Reagovat
smazaný uživatel

Bruckner bude pokračovat , to je tragedie, určitě dá karlovi ještě šanci a stavět Plašila ! asi už budu fandit fakt jenom španělsku

Reagovat
HOST*vazquez

...skús Slovensko

Reagovat
smazaný uživatel

ty mě doděláváš

Reagovat
smazaný uživatel

No nicméně naznačil, že by konečně mohl povolat do mužstva Skácela

Reagovat
smazaný uživatel

kr....p.... to je málo

Reagovat
smazaný uživatel

ale když liga v pr...... tak aspoň i nároďák, aspoń se to nebude plést

Reagovat
HOST*james

vím,že je blbost myslet dopředu,protože potom to dopadne jinak,ale přeju to hodně portugalcům.líbí se mě jejich země,ale i jejich fotbal.jen málo týmů dokáže spojit evropský a brasilský fotbal,ale podle mě to portugalci dokázeali a vypadá to na dobrej fotbal.vím že to budou mít těžké,třebe přes holandany,ale každý se dá porazit.a holandeni už na euru pěkně vyklepli.takže doufám že ve finále bude port. a asi argentina. p.s. kéž by se port. stali 1. mistri světa. forca forca forca

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele