A teď, dědo Royi, raď!

04.05.2012, 20:00
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Přichází v 64 letech, s bohatými zkušenostmi a těsně po neúspěchu v Liverpoolu. Automaticky je vsazován do role spasitele, a to rozpačitě. Sám si zavařil také vlastním prohlášením o tom, že na šampionát jede vítězit. Co je vlastně tenhle "dědeček hříbeček" zač a proč se na něj vsadilo?

Na úvod je třeba učinit obligátní shodu s širou veřejností. Nedorazil další cizinec. Obhájit takový tah by ostatně FA stálo nejspíš větší úsilí než šachistu prchání s osiřelým králem před kompletní soupeřovou armádou. Na Albion se možná opět nebude dát koukat, s tím se ale zkrátka musí počítat. Efektivita před Eurem jasně rozdrtila efektnost, koneckonců sotva dosažitelnou, což je na každý pád správně.

Ovšem uzavřít celou záležitost ohledně jmenování nového manažera Anglie s tím, že prakticky bylo jedno, na koho se ukáže, protože ten dotyčný se současným mančaftem - nalomeným náhlou rezignací Capella i stejně nečekanou předávkou kapitánské pásky - jednoduše bude hrát to, co mu jeho schopnosti budou bohapustě diktovat...to by nešlo. Hodgson se možná jeví jako nenápadný člověk, to však může být pohled docela dobře matoucí.

Neměl odvahu, neporozuměl kádru, projevil se definitivně jako manažer pro malé kluby, vypadalo to pod ním ještě hůře než za Beníteze ke konci angažmá - tak zhruba zněla shrnutí jeho epizodky v čele liverpoolských Reds, exkluzivně z úst fanoušků slavného mužstva. Přesto pod ním hvězdy fungovaly, minimálně statisticky: teprve 20. listopadu přestalo platit pravidlo, že duo Torres-Gerrard nechybí ať už společně, nebo zvlášť u žádného liverpoolského zásahu. Celkově to tedy sice dělalo "jen" třináct branek, tak jako tak Hodgson navždy bude moci být pamatován jako manažer, který třeba působil jako takový hodný dědeček (až příliš hodný na velkoklub), ovšem velká jména pod ním podávala uspokojivé výkony. Alespoň co do produktivity a v rámci možností - což se třeba o Dalglishovi říct nedá. A to se nejspíš bude hodit: se skloubením Gerrarda s Lampardem, Rooneyho s kýmkoliv, Terryho s kýmkoliv...s tím si nevěděl pořádně rady žádný z předešlých manažerů, leda z části Capello.

Protože ve skupině na mistrovství Evropy svede Hodgson hned dvě bitvy s relativně dobře fungujícími reprezentacemi, jež bych se nebál postavit na podobnou výkonnostní úroveň k Albionu - Švédskem a Francií -, je nasnadě se dále podívat, jak sympatický manažer zvládá během své kariéry vyhrocené a opravdu náročné zápasy. Angažmá v Liverpoolu nám řekne asi tolik, že doma to šlo veskrze slušně (výhra nad Chelsea remíza s Arsenalem), ale o to se Hodgson na východě těžko opře, zatímco venku to bylo solidní tápání (dvě prohry v Manchesteru, pokaždé se třemi inkasovanými góly, pak i na White Hart Lane).

Ve všech případech se přitom Hodgson nesnažil o diktování tempa hry, kupříkladu na Old Trafford potom vyrazil proti pozdějšímu mistrovi s ryze defenzivní taktikou. Jež tady nesla spíše kyselé ovoce; naopak při památné pouti do finále Evropské ligy s Fulhamem ctil podobný přístup. Inter potom vedl v "rekonstrukční" fázi, takže je otázka, zda jeho tamější anabázi lze brát vážně. Každopádně během té jediné úplné sezony v Serii A (96/97) zkompletoval zrcadlově přesnou vizitku v konfrontaci s elitní šestkou: 3 výhry (dvě venku!), 4 remízy, 3 prohry; k tomu tedy zároveň v obou pokusech neprohrál milánské derby.

Hodgson je velký odborník na hru, o tom asi nemůže být pochyb. Co je ale obzvlášť pozoruhodné a důležité: při dostávání své filozofii se pravidelně spoléhá na ostrovní hráče. On tedy nejenže bude pro své nové svěřence krajanem, což samo o sobě značí výhodu, on by jim měl porozumět i po herní stránce. Koneckonců o "svém" Interu z 90. let se vyjádřil jako o týmu pro Premier League spíše než pro italskou ligu, přičemž s odstupem času ocenil hlavně fyzickou výbavu svých tehdejších oveček, ani tak ne tu technickou.

West Brom potom platí za ty "britštější" mančafty v PL, k tomu je potřeba vzít v úvahu čtyři výrazné Iry, kteří pochopitelně mají podobnou mentalitu. Do Liverpoolu pak právě on přivedl Skota Wilsona a Angličany Koncheského s Colem. Do finále EL v dresu Fulhamu celkem zasáhlo 11 anglofonních aktérů ze čtrnácti nasazených. V tomto směru jde o vizitku výrazně přívětivější než u Redknappa, jenž z Portsmouthu udělal multikulti komunitu.

Taktika? Odpovídá

Teď ale přejděme k tomu vůbec nejpodstatnějšímu manažerovu aspektu: strategickým preferencím, pravděpodobnému využití různých hráčů, i jejich samotnému výběru. Samozřejmě do 29. května, kdy se vše kolem nominací definitivně uzavře, nebude nikdy úplně jasno - a možná ani potom. Otazníků se naskýtá stále ohromné množství; už jen proto, že Hodgson při minulých angažmá přicházel s inovativními nápady, jako byl Roberto Carlos na levém křídle nebo Meireles odstavený do podobných prostor v rozestavení 4-4-2. Nicméně alespoň něco se snad předvídat dá.

Předně by bylo záhodno očekávat, že po letech pendlování z kraje do středu a zase naopak se v reprezentaci najde Steven Gerrard. Pokud liverpoolské legendě samozřejmě vydrží zdraví, mohlo by její oživení být klíčovou ingrediencí anglického úspěchu a zároveň podstatný argument hovořící ve prospěch Hodgsonova jmenování. Přestože Gerrardovo liverpoolské účinkování na pozici podhrotového hráče nebylo zcela ideální a většina solidního počtu jeho asistencí tenkrát vzešla ze standardek, při Rooneyho počáteční absenci a pravděpodobnosti aplikace systému s jediným útočníkem se jeví být Gerrard logickou volbou pro tento specifický post.

S napodobeninou trequartisty už ostatně v Anglii mají čerstvé zkušenosti - jeho obvyklou práci nezřídka kopíroval Rooney během MS. A "Stevie G", jenž se po Hodgsonově jmenování pochvalně vyjádřil o jeho kvalitách (volbu podpořil i Lampard), by zde mimo jiné nejlépe uplatnil svou schopnost kvalitně vypálit ze střední vzdálenosti.

Zároveň pokud byla anglická reprezentace, potažmo její nedávní kormidelníci, za něco ostře kritizována, byla to příliš defenzivní a nekreativní středová dvojka - zde přitom je nasnadě zdůraznit, že Albion z tohoto nastavení bude vycházet i letos (ani jeden z dua Cleverley-Wilshere dost možná ze zdravotních důvodů "neudělá" ani nominaci) a že by to zároveň nemuselo být nutné zlo jako dřív. Roye Hodgsona totiž něco takového nemůže zaskočit. Partnerství Meirelese s Poulsenem či Lucasem bývalo podobného rázu, a přestože nešlo označit za produktivní, na Euru bude mít 64letý rodák z Croydonu po ruce o mnoho větší kvalitu.

Parker, Barry i Carrick koneckonců patří ke světové špičce a vzhledem k Hodgsonovu vyznání se opravdu nedá očekávat, že by někdo z nich nejel. Potom z toho půjde těžit, a ne že ne. Navíc i po návratu Rooneyho a "zasunutí" Gerrarda do hloubi pole nemusí dojít k nějakému kolapsu - potom by případně šlo spolupráci liverpoolského tahouna s Parkerem přečíst jako ekvivalent páky Murphy-Baird/Etuhu, která z větší části stála za úspěchy Hodgsonova Fulhamu. Tak jako tak se každopádně zdá být jistotou, že i tahle "nová" Anglie bude oscilovat mezi relativně osvědčenými a hlavně zaběhlými systémy 4-2-3-1 a 4-4-2. Kontinuita tedy bude zachována, což se mi zdá být důležité, a zároveň se na mnoha místech vynořuje potenciál zlepšení.

Byl totiž právě Hodgson, toho času kouč Finska a člen technického výboru UEFA, kdo exkluzivně pro nejvýznamnější evropskou fotbalovou asociaci pomocí fixu a klasické tabule analyzoval přednosti rozestavení se čtyřmi obránci, čtyřmi záložníky a dvěma útočníky. Také tehdy vyřknul magickou formuli, jíž se jeho týmy zcela jednoznačně řídí. Středová dvojka je na hřišti především proto, aby "chránila zadní čtyřku a odrážela soupeřovy útoky". Pak se vytváří čtyři navzájem se podporující dvojice: krajní bek s příslušným krajním záložníkem, stopeři, útočníci a muži operující uprostřed pole.

V druhé části pětiminutového příspěvku se pak zároveň Hodgson věnuje "velkým výhodám" přeskupení do formace 4-2-3-1 (4-5-1) se zesíleným středem. Ačkoliv nutno dodat, že tady spatřuje i jeden problém, a sice častou disharmonii mezi velkým množstvím centrů a jediným stálým čekatelem na ně - téhle obtíži budou v úvodních dvou kláních, než se zřejmě spáruje Welbeck s Rooneym, čelit i Angličané. A já navrhuji řešení jménem Andy Carroll.

Tohle všechno jsou mimochodem další pádné důvody, proč nakonec FA sáhla právě po Hodgsonovi. Redknapp oproti němu daleko raději sází na ofenzivnější hráče, což dokazuje třeba unikátní kooperace Modriće s Parkerem, kterou žádný čistě anglický tandem podle mého názoru nedokáže ani napodobit. Navíc se Hodgson opravdu jeví být větším expertem přes taktickou přípravu a v jeho prospěch zároveň hovoří užitečnější empirie: se Švýcarskem se účastnil MS 1994 (a úspěšně, když postoupil ze skupiny), z Finska udělal chválený defenzivní stroj (což se nyní bude hodit).

Volba mnohdy oprávněně kritizované asociace si tedy tentokrát nezaslouží přehnanou kritiku, jakkoliv ani mně dlouhodobý kontrakt zrovna nevoní. Čtyři roky jsou pro 64letého veterána zkrátka příliš, ačkoliv procentuálně největší množství zápasů vyhrál předchozí nejstarší manažer Anglie Fabio Capello (co se věkové problematiky týče, doporučuji průměrně zdatným angličtinářům tento článek). Spíše bych tím pádem uvítal pouhou letní anabázi s tím, že by se poté Hodgson vrátil zpět k WBA - o tom se ostatně uvažovalo i v souvislosti s Redknappem. Nicméně na samotném Euru si nároďák se zkušeným, domácím a kvalitním manažerem mohou velmi vitálně vyhovět - a to se teď asi počítá především.

Hodgsonovo angažmá může docela dobře být paralelou Rehhagelovu zázraku: oba cenění odborníci již v minulosti ukázali, že se skrze pragmatismus dá na vysoké úrovni uspět i s neadekvátně talentovaným kádrem. Možná že spící, avšak pořád hrdý Albion bude dalším pánem na holení...

Autor: Tomáš Daníček

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Anglie našla nového trenéra, Albion povede Allardyce
22.07.2016, 17:05
Shearer by chtěl být v novém realizačním týmu Anglie
28.06.2016, 16:35
Anglický trenér Hodgson po prohře s Islandem rezignoval
27.06.2016, 23:50
Trenér Anglie Hodgson si ani nepamatuje, kdy tak slavil gól
16.06.2016, 18:40
Hodgson s Rooneym počítá do základu, o formaci jasno nemá
04.06.2016, 21:29
Musíme zůstat pokorní, nabádá Hodgson
27.03.2016, 13:48
Rooney není kvůli rekordu pod tlakem, říká Hodgson
11.10.2014, 15:54
Kdyby Hodgson nebyl Angličan, tak by podle Erikssona skončil
22.06.2014, 21:49
Hodgson navzdory vyřazení zůstane trenérem Anglie
20.06.2014, 22:28
Anglie je blízko vyřazení, Hodgson ale o odstoupení nepřemýšlí
20.06.2014, 09:55
Byl to nejlepší výkon pod mým vedením, řekl po prohře Hodgson
15.06.2014, 15:50
Cole nebude v nominaci na MS, tak ukončil reprezentační kariéru
12.05.2014, 11:27
Hodgson chválí mladíky. Cestu na MS mají otevřenou
26.12.2013, 19:56
Hodgson věří, že s Anglií může vyhrát za dva roky MS
25.12.2012, 09:03
Anglického trenéra Hodgsona pasovali ve Finsku na rytíře
29.09.2012, 19:04
Hodgson se zastal Rooneyho
27.06.2012, 19:20
Trenér Anglie Hodgson byl na hráče po remíze s Francií hrdý
12.06.2012, 11:39
Anglii povede Hodgson, jmenován byl měsíc před Eurem
01.05.2012, 17:47
Anglie osloví Hodgsona jako kandidáta na kouče reprezentace
29.04.2012, 21:30
Kouč Fulhamu Hodgson dostal v Anglii cenu pro trenéra roku
11.05.2010, 11:15
Ferguson tvrdí, že ideálním nástupcem Capella by byl Hodgson
12.03.2010, 20:24

Komentáře (357)

Přidat komentář
Pipo123

Po trnavsky, "dzedo"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Rednapp by byl jistější volbou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

článek přidaný 20:00, čtení cca na 4 minuty ale první komenty minutu po nahrátí

Reagovat
Gorky

Reagovat
smazaný uživatel

a co jako ?

Reagovat
smazaný uživatel

tak asi nic no.. když ti přijde normální komentovat něco co jsi nečetl tak to potom chápu

Reagovat
homeles8

já jsem za ty roky komentování na EF přečet max. 10 článků a i to je moc.

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

takže zase jsem já ten nejhorší tady

Reagovat
homeles8

jo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mercury

Jde to vidět.

Reagovat
Infi

Reagovat
Losinho

Reagovat
Maresma

Vypada jak Davy Jones z Pirates of Caribbean.

Reagovat
Maresma

Sem ne.

Reagovat
Counter

A co je na tom divného? Konkrétně ten článek nekomentuje nikdo, jen vyjadřujou svůj pohled na jmenování Hodgsona, fotku a délku článku ( ). Kritiku by si vysloužil ten, kdo by v 20:03 napsal "debilně napsaný článek" nebo tak něco.

Ale např. k tomu, abych tady mohl vložit odkaz na nejdementnější titulek Sunu za posledních 30 let (tehdy se jim povedl tenhle kousek - http://is.gd/2dzOpW ) prostě detailní znalosti vydaného článku nepotřebuju

Reagovat
domingo

Ten titulek je jak z How I Learned To Love The Bomb

Reagovat
smazaný uživatel

fotka alias not bad

Reagovat
smazaný uživatel

přesně

Reagovat
niflheim

Taky jsi mohl vybrat lepší fotku

Reagovat
fantomas

Hodí se.

Reagovat
miky10

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

Trenér to na MS nevytrhne... Buď hráči zahrají nebo ne, ale, že bych nějak Anglii věřil se říct nedá...

Reagovat
smazaný uživatel

ME

Reagovat
smazaný uživatel

stejně málo času na sehrátí hráčů podle jeho představ... roli "řídícího systému" stejně na hřišti převezme nějaký starý mazák (Lampard, Terry..)

Reagovat
smazaný uživatel

Lampard by se to na hřiště nejdřív musel dostat...

Reagovat
Counter

Nebude to mít lehké - idioti ze Sunu mu udělali krásné přivítání ( http://is.gd/QV7ZJV ) a kdoví, co bude následovat...

Reagovat
smazaný uživatel

Idioti je slaby slovo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hefy

Timhle Angličanům fakt pomáhaj..

Reagovat
fantomas

Něco mi řiká, že bulvár na světě asi nebude proto, aby někomu pomáhal...maximálně do pomyslnýho hrobu.

Reagovat
hefy

Jasně, ale pochybuju, že redaktoři nebudou na ME Anglii fandit. Vždyt si to svym zpusobem kurví sami sobě.

Reagovat
fantomas

Tohle je prostě jejich práce. Jakkoliv tu celou mašinerii můžu nesnášet, oni sou fakt z větší části "otroky svýho zaměstnání" a v žádnym případě neplatí, že to, co píšou, taky sami cítí nebo chtěj..

Reagovat
hefy

Ale vždyt se přece dá navážet i mírněji.

Reagovat
fantomas

Njn, já fakt do toho světa nevidim, to může bejt klidně nechutnej diktát odněkud shora, to těžko někdo z nás ví.

Reagovat
domingo

O vanocnich svatcich '10 jsem byl v Leicesteru a rozebirali jsme s par anglama jejich tym na poslednim MS.. vetsina je castovala fakt silnyma urazkama a nekteri dokonce rikali, ze se priste na fandeni vykaslou. Pak jsem to slysel i v nejakym TV poradu (nevim v jakym, ale bezel v prime time, takze to asi nebude nic zanedbatelnyho), kde byla anketa nejakych osobnosti, komu budou na pristim MS fandit, a jeden rekl Alzirsko a jiny Trinidad a Tobago. Jasne ze to byla asi nadsazka, ale stejne.. divny :)

Reagovat
hefy

.. To je teda dost smutný. Ale možná, že jim prostě vadil Capello. Takovej utok na Angličana, jako dostal Hodgson, bych nečekal.

Reagovat
smazaný uživatel

Angličtí novináři jsou hrozný skety (ten Sun obzvlášť), těm na těch šampionátech nejde o výsledky, ale o to aby mohly co nejvíce kritizovat, někoho nachytat, vyfotit apod.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to jsou dementi

Reagovat
Tomas Kazu Joker

Don't buy the sun

Reagovat
smazaný uživatel

Takých kreténov si ani netreba všímať, obyčajný bulvár a stoka

Reagovat
7kaka7

to nechápu, Hodgson neumí r nebo co ?

Reagovat
smazaný uživatel

OT pro hudební sekci EF

15.8. v Praze budou Foo Fighters, zvažujete taky někdo účast?

Reagovat
fantomas

Co já vim, tak frankie a tomasinho.

Reagovat
smazaný uživatel

Zvažují nebo už najisto jdou? Asi netušíš, co?

Reagovat
fantomas

Oni se mě ptali po lístcích, protože vědí, že mívám možnost volňásků. Ale zdvořile sem odvětil, že mě to nezajímá, takže bohužel... :))

Reagovat
tomasinho

Zvažuju, především z finančního hlediska. Přeci jen by mě to vyšlo z Havířova tak na 2 litry.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já z Karviné bych musel ještě dvacku přihodit navíc

Reagovat
tomasinho

A jel bys autem? Jestli by to nevyšlo levněji. Jsem nevěděl, že jsi z takové blízky.

Reagovat
smazaný uživatel

To ne, auto nevlastním, počítal jsem s RegioJetem, případně Studentagency bus by mohl být levný. Každopádně je to jednou za xlet, kdy jsou tak blízko, tak bych těch peněz asi nelitoval. Navíc teď, když je Dave ještě na vrcholu a Foofáči jsou nejlepší rockovou skupinou světa.

Reagovat
tomasinho

No právě, stejně asi po matuře budu brigádničit, tak mi peníze vyjdou snad. To bych se kdyžtak k tobě přidal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, tak se ještě domluvíme v nejbližší době, protože zatím to není ani z mí strany časově jisté.

Reagovat
tomasinho

Nejlépe si mě přidej na fb.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli tam potkám Tomasinha, tak mu dám do rypáku.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
domingo
Reagovat
smazaný uživatel

No...to bude asi opravdu pro fajnšmekry, slyším o nich poprvé A ještě jednou díky za Astronautalise

Reagovat
domingo

Nemas zac, je skvely (nazivo jeste vic!!)

Codeine jsou jinak legendy slowcore/sadcore, to je fakt hodne okrajova zalezitost, ale nemam snad oblibenejsi zanr, skvela hudba. Nic k prijemnymu posezeni na zahradce, je to hodne pomaly a fakt sklicujici, ale nazivo to musi byt neskutecny zazitek.

http://www.youtube.com/watch?v=PmSPPYG9dp4

Reagovat
smazaný uživatel

Tož to já se po nich na netu podívám, třeba mi to zase sedne

Reagovat
hefy

další OT: Zítra v Plzni PSH s Monkey Business.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na oteklyho Oriona bych nesel ani zadara

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hefy

Neni lepší pohled než na vypitýho Oriona s rudym frňákem na stejdži, kde se snaží dělat shuffly. A jsem zvědavej na Táňu Graves, jak bude zpívat o dezertu, co je sladší než taštička.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Zlatá Metallica.

Reagovat
C0br

Jdeš?

Reagovat
domingo

A dneska je ve Svitavach majales a pry je tu Toxxx To musi byt nejaka pitomost.

Reagovat
hefy

Tak to velká závist, na toho jsem nadrženej jak malej kluk. Navíc jsem měl to ''štěstí'' a pokecal jsem s nim jednou v backstagi a byl překvapivě milej, vstřícnej. Fakt v pohodě uvědomělej člověk, všechno, to co dělá, je víceméne jedna velká poza. Teda aspon tak na mě pusobil, jako asi si žije bauch life (at už to znamená cokoliv ), ale rozhodne neni namyšlenej, jak se s oblibou traduje.

Reagovat
domingo

Ja tam nejdu, nemam prachy a zitra delam prijimacky a vstavam v 7 Ale byl tu i Smack, celkem nedavno. Ze je Toxxx v pohode rika vic lidi, ja si nemyslim nic jinyho..

Reagovat
smazaný uživatel

Smack

Reagovat
hefy

Aha, škoda, mohls udělat report, hehe. Zrovna Smack mi přijde jako kretén ale. Z těch pár rozhovorů s nim, co jsem viděl, na mě teda nepusobil dobře. Ale hudba mě baví.

Reagovat
domingo

Jo, tam pujdu, zaplatim vlez a zjistim, ze si ze me nekdo delal prdel .. Smack me taky bavi, ale jak co. Par tracku ma fakt vynikajicich, ale taky dost vaty, a ty texty jsou hruza..

Reagovat
hefy

Texty jsou hruza, no, to se prostě nesmí brát vážně. Mně se líbí ta jeho vyřídilka a přimočarost nebo jak to říct... všichni ti šášulové Maratové a Igorové by toho grimu měli nechat. Iscreamz mě ale vůbec nebrali.

Reagovat
domingo

Jezis Marat s Igorem.. to jsou ti magori s tou psycho deskou? 'V prazeeee je padesa', neny tam petadvase' ani devadesa', v prazeeeeeeee - je padesa', nejakej debil tam jede - osumdesa', ..a co ty vole co se lepys u my prdeleee, lyby se ty rap co poustim z okna? ty debileeee.. ' .. to je strasne zlo

Reagovat
hefy

Jn, taxikář Marat a Bulhar, co neumí česky. Fakt smrtelná kombinace. Marat rýmuje tak, že dává na konec řádků stejný slova a Igor to všechno ukončuje jen ve stylu '''bitch, píčo, hypno, zmrde, ejt-ou-ejt''... Nechápu, proč je Hugo drží, hrozní klauni.

Reagovat
domingo

To poslouchal spolubydlici asi tyden v kuse. Jeste ze uz s tim prestal, uz jsem si zacal brousit nuz

Reagovat
hefy

Jinak našel jsem Martův diss na Řáhola, což vubec nevim, kdo je..

http://www.youtube.com/watch?v=0hmJmgl5TVE&feature=relmfu

Fakt amatérismus první třídy. Mam takovej dojem, že někde prohlásil, že to je real fuckin shit a že motherfuckers nechápu.. nebo něco v tom smyslu.

Reagovat
domingo

Ty neznas Rahol one? To je prece jedna z postav tohoto legendarniho tracku..

http://www.youtube.com/watch?v=lXBsud8dhyU genialni, dik za pripomenuti

Reagovat
hefy

To jsem opravdu nikdy neslyšel.

Reagovat
Maresma

Rahol?

Ale dobre si to ted nandavaj GR s dramatikz

Reagovat
smazaný uživatel

pred rokom si to nandavali...

Reagovat
hefy

Teda pokud to neni nákej Toxxx revival.

Reagovat
domingo

Je to mozny, doted tu kulturnim vrcholem byl asi 6 let zpatky Divokej Bill

Reagovat
hefy

Tak ono proč jezdit do Svitav, když je vedle Brno, no.

Reagovat
domingo

Nevim jestli 70 kilometru je zrovna vedle.. ale bliz nez Brno neni nic no, nastejno Pardubice, Hradec a cca Olomouc. Tady si nevyberes, pokud nechces diskodravcit do rana

Reagovat
hefy

A jo, tak to mam nějaké mylné představy o poloze Svitav.

Reagovat
smazaný uživatel

K nám do Havru přijeli Exploited, pořadatelé to nezvládli a nateklo jim do techniky..a mohli jet zase zpátky

Reagovat
Erdovec

takový normální Havířov bych řekl

Reagovat
domingo

Tak ti byli i v Moravsky Trebovy :)) Strasni kokoti prej, btw. Tam je velky punkovy festak a prave Exploited byli par let zpatky hlavni hvezdy, kamarad pomahal s organizaci a pry to bylo zlo.. vstup se zvedl snad o kilo, protoze si rekli o nejakou silenou sestimistnou castku za vystoupeni, do rideru napsali, ze chcou pernik, prileteli letadlem ze Skotska do Prahy, kde si vzali taxika tech 300 km do Moravsky (samozrejme proplacenyho), do backstage prisli totalne ozrali a zfetovani, Wattie vychlastal a sezral cely stan urceny pro asi 5 kapel, pak vylezli na stage, predvedli sileny vykon (tam jsem byl, fakt des), pretahli asi o pul hodiny, slezli zpatky do backstage, pobalili chlast co tam jeste zbyl a zavolali si dalsiho taxika do Prahy, kde sedli na letadlo zpatky do Skotska. Pry toho dne zemrel punk..

Reagovat
herbage

punk is dead

Reagovat
minoLFC

tomu Kurtovmu exbubenikovi som nikdy neprišiel na chuť

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Grohlův odprásklý zpěvák by byl teď pyšný.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

to já to mam teda naopak, Foo Fighters sou snad jedina skupina, kterou mam v tomhle zanru rad

Reagovat
domingo

V jakym zanru, post-grunge? Tak tam jsou vetsinou strasne kekely

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja nejsem asi takovy prebornik jako ty, ja to mam rozdeleny akorat na dve sekce nu-metal nebo takovej rock nebo jak bych to nazval (prave Foo Fighters, Linkin park, Korn apod.) a pak trochu tvrdsi (Slipknot a takovyhle kraviny, ktery teda neposloucham vubec) a kdyz se na to podivas z myho uhlu pohledu, tak ty foo fighters sou moje nejoblibenejsi kapela . Vim, ze to asi bude tezky a budes se mi spis smat, ze tomu vubec nerozumim no. Ale ja uz to znam od svyho kamarada, tomu vzdycky, kdyz rikam svoje nazory na Pink Floydy nebo podobny tak si zacpava usi a rika ze melu sracky

Reagovat
domingo

Americke devadesatky a prelom tisicileti prinesly par specifickych zanru - grunge, alternativni rock (coz je proste spatlanina vseho, co ma kytary a vydalo dost desek - R.E.M., Smashing Pumpkins, Built To Spill.. ), riot grrrls, kalifornsky skate punk a pop punk, slowcore, nu-metal.. , vyznat se v tom da, ale je to takova hnidopisska zabava pro deti s obsedantne kompulzivni poruchou, takze to neres

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

Foo Fighters moc ako grunge neberiem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

I ty? A já měl o tobě vysoké mínění...

Reagovat
smazaný uživatel

Foo Fighters jsou o ničem. Pop-rocková pohodička, ničim zajímavá muzika. Soundgarden i sólovky Cornella jsou někde jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

prej pop-rock

Reagovat
smazaný uživatel

To si piš, že ano

Reagovat
smazaný uživatel

jinak ze je cornell nekde jinde neni az zas takove objeveni ameriky, ja ho treba povazuju za nejlepsiho rockoveho zpevaka vubec (sice jen muj nazor, ale...)

Reagovat
smazaný uživatel

Technicky je jinde, pravda, ale na živáky je daleko lepší Grohl, dokáže svůj méně výjimečný (ale přesto výborný) hlas zkrotit, Cornell je naživo často hodně falešný. A taky to není takové energické jako Foo.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

vsak ja mam celkove foos radsi nez soundgarden a dalsi cornellovy projekty, bavi me vic i studiovky, ne jen zivaky FF

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

*v soucasnosti nutno dodat

Reagovat
smazaný uživatel

Pop-rock Tos mohl rovnou říct, že tvé mínění stojí na špatných základech

Reagovat
smazaný uživatel

Foo Fighters jsou naprosto typičtí. Mají pár tvrdších kousků, ale jinak je to slaďárna pro puberťačky ala Nickelback.

Nemám tu kapelu rád. Hrozně předvídatelná.

Reagovat
smazaný uživatel

Pop-rock... Slyšels Cornellův Scream? Co je podle tebe taková deska, když to není pop-rock.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě slyšel a souhlasím, že je. Proto o něm píšu, že je někde jinde. Ačkoli dělá stejnou škatulku, tak hudebně je mnohem zajímavější a nápaditější.

Reagovat
smazaný uživatel

zvazuju no

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ak nebudem cez leto brigádovať v UK, tak chcem ísť.

Reagovat
domingo

Ja chci, aby mi Tom predal trochu svoji energie. Psani mi sice tvori vsechny tri zdroje "obzivy", ale stejne vetsinu casu provalim delanim totalniho hovna, zatimco tady najednou vyskoci clanek pres 5 normostran a to jeste tyden pred zapoctakem..

Reagovat
fantomas

Taky sem tu energii zase sbíral x měsíců.

Reagovat
domingo

To je jednoducha rovnice, posledni bakalarka o australske lize se datuje do 30.3., takze x = 1 :)

Reagovat
fantomas

Pff, no i tak je to dlouhá doba.

Reagovat
smazaný uživatel

pro autora zajímavý a čtivý článek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

to štvrťfinále dá

Reagovat
smazaný uživatel

Hezký rozbor. palec nahoru.

Akorát - můžeš mi vysvětlit tuhle část prosím?

"Efektivita před Eurem jasně rozdrtila efektnost, koneckonců sotva dosažitelnou, což je na každý pád správně. " Dík.

Reagovat
fantomas

Efektivitou je myšlenej v závěru zmíněnej Hodgsonův pragmatickej přístup k trénování.

Efektností zkrátka "pěkná hra", která je s timhle mančaftem těžko praktikovatelná.

Reagovat
fantomas

A chtěl sem tim oklikou říct, že Redknapp se pro tuhle funkci hodí víc, protože spíš upřednostňuje tu efektnost - z mýho pohledu.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem si to. No, to je subjektivní přece. Hezký pohled může byl párkrát i na WBA přece. Navíc to "sotva dosažitelná" mi připomíná MS v JAR a zápas proti Německu kdy Albion hrál opravdu pěkný fotbal. Ale ty si to zase asi myslel na Roye.

Reagovat
smazaný uživatel

byl*

Reagovat
fantomas

Jako nějak hanlivě to na Roye myšleno nebylo, on umí s týmem hrát pěkně. Ale třeba Fulham koukatelnej fotbal nehrál, Inter podle všeho taky (i když sem ho "nezažil")...je to holt pragmatik - volí to, co je nejužitečnější, potažmo nejefektivnější.

Reagovat
fantomas

Btw. jistěže je to subjektivní, já to nikomu necpu jako univerzální pravdu. Je to v rubrice názor a komentář.

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledky převýšily předváděnou hru, kna kterou ti hráči stejně nemají.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako podhrot bych rád viděl Lamparda, určitě by mu to tam sedlo, už vidím ty jeho geniální pasy

Reagovat
fantomas

Na to nemá fyzickej fond.

Reagovat
Honza Matoušek

Reagovat
miky10

To těžko, měl by hrát ve dvojici v 4231.

Reagovat
fantomas

Já pro něj v základu místo nevidim no.

Reagovat
miky10

Ale vždyť já taky ne, ale víš jak to mám...

Reagovat
fantomas

Vim (*IN LOVE*)..

Reagovat
miky10

Reagovat
miky10

Ale teď je až druhej.

Reagovat
homeles8

Gerrard?

Reagovat
miky10

Ne.

Reagovat
fantomas

I to vim... :-*

Reagovat
miky10

Žádná sranda.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

To je zvědavý, Albion už by nějaký úspěch potřeboval jako sůl, uvidíme jak se to zase posere...

Reagovat
Erdovec

pěkný článek

Reagovat
Maresma

Vypada jak Davy Jones z Pirates of Caribbean.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukáte někdo na Blackpool - Birmingham?

Reagovat
homeles8

ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

já jo

Reagovat
Maresma

Jj, snad to Blackpool zmakne.

Reagovat
fenixLFC

for domingo-co si tu daval ten odkaz na codeine-aky song od nich by si mi vedel este odporucit najlepsie aj nieco s textom na zamyslenie? tento styl hudby mam celkom rad

Reagovat
domingo

Oni maji jenom dve desky (Frigid Stars a White Birch) a jedno EP (Barely Real), takze si vyber.. Frigid Stars je nejlepsi, song treba tenhle .. http://www.youtube.com/watch?v=6-mgdYwJHd8

.. ty texty jsou vsechny takove minimalisticke

Reagovat
minoLFC

OT: zomrel Adam Yauch

Reagovat
Maresma

On mel rakovinu, ze?

Reagovat
minoLFC

jj

Reagovat
stas87

pre odbornikov(fantomas )aka sanca je ze postupi svedsko a francuzsko?a popripade,su svedi schopny momentalne anglicko porazit?svedsko nasledovane nemam ale predpokladam ze budu hrat z obrany a dufat ze ibra bud vystreli alebo podrzi loptu pre hracov co nabiehaju z druhej vlny

Reagovat
terry

Jsem přesvědčenej, že Anglie může stejně jako postoupit z prvního místa z toho třetí nepostoupit. Znáš to, míč je kulatej, hraje se na dvě brány...

Reagovat
miky10

Podle mě je šance, že postoupí Francie se Švédskem, celkem velká, Švédové tu skupinu klidně můžou vyhrát.

Reagovat
fantomas

Vůbec se neodvažuju tipovat. Může to skončit jakkoliv; jediná jistota je podle mě jasnej konec Ukrajiny.

Reagovat
stas87

ja teda budem priat svedsku svedsko snad na ziadnom velkom turnaju vylozene nezlyhalo(euro2000,ms02,euro04,ms06)snad len euro08 a zapas s ruskom o vsetko,tam svedsko sklamalo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Rusové tehdy byli bestiální :)

Reagovat
stas87

http://www.youtube.com/watch?v=V9M4NvvrzjM

to sa mi vzdycky vybavi ked sa spomene euro kolodin odvtedy zapadol,hrac na jeden turnaj...

svedsko neskutocne prehrali,ani si neskrtli svedsko mam rad,najma v hokeji ale aj futbal hraju dobry

Reagovat
fantomas

Já mám hrozný dilema, víceméně příjemný. Protože v ČF budu rád za Francii, Anglii i Švédsko. Paradoxně by nakonec moje vysněná dvojka asi taky byla Francie-Švédsko (černej kůň turnaje vůbec).

Reagovat
stas87

prrr s ciernym konom....toto oznacenie nemam rad,na ms06 to malo byt srbsko a vieme ako to skoncilo ja teda budem priat najviac polsku(k tomu mam vztah)a prave svedsku

Reagovat
fantomas

Já sem hlavně neskutečně zvědavej na Olu. V repre sem ho ještě neviděl a fakt mě zajímá, jak moc se s tim tlakem na Euru popere..

Reagovat
stas87

co vidim zo zostrihov tak ola siel postupne dole,asi sa podpisal odchod madara na nom...v repre neziari tak ako v klube,celkovo sa mu v repre moc nedari ked hra ibra tak je v jeho tieni a mam taky pocit ze aj privela soluje

Reagovat
fantomas

Jj, na to se právě těšim. Já byl vždycky proti němu v top lize.

Reagovat
stas87

do top ligy mu chyba za 1,fyzicka kondice,nemyslim si ze je stavany na tempo futbal,pod tlakom sa obcas zosype,ked ho super zdvoji alebo sa na neho pripravi tak ho dokaze vymazat,za 2,on hra v spickovom klube b holandsku,na prvu troklu v anglicku nema a s newcastlom ci tottenhamom nic nevyhra

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně...stejně jako bylo jasný to,že Řecko nevyhraje EURO 2004...tyhle výkory,kdo postoupí a kdo ne jsou podle mě takhle před šampionátem trapný.Stačí porazit Švédsko(což bude těžké,vzhledem k jejich kádru),Francie remizuje s Anglií a hned je na tom Ukrajina lépe.Takže mi tu nemel,kdo postoupí a kdo "URČITĚ" skončí.

Reagovat
fantomas

Tak promiňte, že sem se vás dotknul, ctihodnosti..

Reagovat
miky10

Reagovat
Maresma

Muj tip: 1.Francie 2.Anglie 3. Svedsko 4. Ukrajina

Z tech tri muze postoupit kdokoliv, ale Ukrajina temer jiste konci ve skupine, no.

Reagovat
terry

Stejně si ty fantomasovy články užívám. A jak píše domingo, mohlo by mě to taky motivovat k nějaký práci. I když pro mě teď momentálně maturitní.

Reagovat
stas87

jemu aj tebe zavidim ze mate talent,ja uz som skusal pisat sem na EF 2x a vzdycky mi prisla odpoved ze to nie je dostatocne atraktivne,slohovky mi absolutne nejdu ked uz nieco napisem tak to musim dat precitat cloveku co sa v tom orientuje a ten mi aj tak 70% pozmeni cize vo vysledku som to ani nenapisal ja

Reagovat
terry

No, troufnu si tvrdit, že na fantomase nemám.

Reagovat
domingo

Dobry je, kdyz si vyjedes tu rubriku Nazory a komentare, tak tam neni nikdo jiny nez fantomas, komentare bundesligy od Eurosportu a ja. Skoda, ze vic lidi nepise o jinych ligach..

Reagovat
terry

Já tam něco málo mám taky, jenomže to je zase Anglie. Paradoxně i o Messim psal fantomas.

Reagovat
domingo

Jj, ta Chelsea vlastne Vsak to nevadi ze je to Anglie. Mne tady treba citelne chybi analyticky rozbory hry u jednotlivych klubu, treba vysvetleni tech liverpoolskych vykonu ze systemoveho hlediska.. neco nakoukas, neco nactes z diskusi, ale kdyby to nekdo strukturovane shrnul? parada..

Reagovat
terry

Jo, vždyť já často používám i názory, co si přečtu někde (i tady) v diskuzi, když to stojí za to. Ale je to škoda, jak řikáš, protože si myslim, že právě na takových článcích by měl podobný server stavět.

Reagovat
fantomas

To se chystá...já jen čekám na konec sezony a i během zkouškovýho počítám napíšu tak tři čtyři názory/komentáře (témata zhruba: Dalglish, nováčci - tady je předpoklad, že se prvně po více než dekádě zachráněj všichni, nejspíš McLeishova Villa, a kdyby mi hrubas píchnul, troufnul bych si možná i na Pardewův zázrak...). Plus sem uvažoval o vzpomínce na Sola, ale na to už asi vzhledem k Euru nebude čas ani prostor.

Reagovat
domingo

Super. Ja letos planuju po konci ligy podrobne rozebrat L1 prave v tomhle duchu. A v zime zase Afrika :)

Reagovat
fantomas

No to je daleko. S nějakym tim glosovánim Eura bys mně a mikymu náhodou nepomoh?

Reagovat
domingo

klidne..

Reagovat
fantomas

Tak zas pak na FB..

Reagovat
domingo

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Neni problem, ja se budu podilet rad

Reagovat
fantomas

Fantazie.

Reagovat
terry

Mimochodem, kam ještě píšeš?

Reagovat
fenixLFC

zhodnotenie hry z tohto hladiska ma dobre vitasrp, tak keby na konci sezony chcel cosi spisat velmi rad by som si to precital aj ked je to o chelsea

Reagovat
fantomas

Víťa píše pro pl.cz.

Reagovat
vitasrp

Tak já jim tam maximálně přispívám pomocí blogů, ve kterých hodnotím zápasy CFC, což je ale stejně primárně určený pro chelsea-fc.cz.. V podstatě se dá říct, že nepíšu pro nikoho no, ten jeden článek za tejden není žádný vytížení..

Reagovat
fenixLFC

ved ja viem, po kazdom zapase tak na 2-3 den to idem pozriet ci uz to tam je a v tvojom podani by som si rad precital nieco ako ,,hodnotiacu spravu'' alebo ako to nazvat

Reagovat
fantomas

Ale pro mě to pořád "psaní" je, když si vezmu, jak sou všichni kolem (vlastně i včetně mě) líní...i tohle je výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

To ja obcas taky, takze ode me nebudes chtit pomoct jo?

Reagovat
fantomas

No, o to fakt vůbec nešlo. Spíš že to znělo, jak kdyby si vitasprs všechny postřehy nechával jen pro sebe, resp. pro diskuze..

Reagovat
Eric_The_King

Ty teprv maturuješ?

Reagovat
smazaný uživatel

zase vyhoria...tak ako vždy

Reagovat
Erdovec

a já se na to chtěl dívat, fakt dík teda

Reagovat
smazaný uživatel

prečo ta irónia?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože to je o ničem, psát že zase vyhoří, když rozdíl mezi vyhořením a nevyhořením je jestli uznají Frankovo gol nebo ne.

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku zjednodušene povedané. Tu nejde len o Lampardov neuznaný gól z MS 2010. Od MS 1966 prešli na MS a ME len dvakrát cez štvrťfinále. To je trošku málo na krajinu, ktorá sa radí medzi futbalové veľmoci. A pochybujem, že to je náhoda. Sú len dve možnosti: buď nevedia načasovať formu alebo na to jednoducho nemajú. A hoci im fandím, myslím si, že tá druhá možnosť je správna.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Kuriózního vyloučení byli svědky diváci v utkání páté nejvyšší norské soutěže mezi Sandvedem a ILD. Domácí hráč Talat Abunima totiž uviděl červenou kartu za protesty proti penaltě nařízené ve prospěch jeho týmu. Příliš vášnivě se totiž přiznával k zakopnutí o svoji nohu a ne o nohu protihráče, takže za protesty postupně uviděl od rozhodčího Nedžada Munjice dvě žluté karty.

Reagovat
fantomas

Který šmejdi mě kopírujou?

Reagovat
smazaný uživatel

OT: To je hrozný..

19:52 - Talent Slovanu bojuje o život

21:21 - Jeden z trenérů Palerma v kritickém stavu

Reagovat
minoLFC

to je život

Reagovat
Filip12

Nadpis

Reagovat
Arbiter

Chelsea bid to buy Battersea power station in £1bn stadium plan

Reagovat
miky10

Jj, šedesátitisícovej stadion.

Reagovat
smazaný uživatel

s kominama

Reagovat
smazaný uživatel

wtf?

Reagovat
fantomas

Reagovat
blade115
Reagovat
smazaný uživatel

Aha, myslel sem, že Battersea Power je nějakej sponzor

Reagovat
Arbiter

Nene, není Je to technická dominanta Londýna

Reagovat
fantomas

Hm, já z toho vyčet spíš, že to bude nákej tanker na mořský hladině. To by bylo víc cool.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako Cottage, nebo jeste vic na hladine?

Reagovat
fantomas

BatterSEA POWER STATION - čistě z tohohle.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha

Reagovat
miky10

Reagovat
terry

Ono jestli se to povede, jak se říká, tak by to vůbec nemuselo bejt špatný. Celkově se mi ta celá myšlenka, že by se nechala ta továrna a přestavělo se to na stadion, poměrně líbí. Otázkou by samozřejmě byl výsledek, ale prý se plánují čtyři oddělené tribuny (obdélník, né žádný ovál nebo něco podobnýho) a jedna obří tribuna za bránou pro 15 tisíc.

Reagovat
stas87

nieco ako westfalenstadion s tou tribunou?

Reagovat
terry

Patrně jo.

Reagovat
Arbiter

Zatím žádné architektonické návrhy nejsou, jen je to v hlavě. Každopádně se podle vyjádření mají akceptovat připomínky fanoušků....

Reagovat
Erdovec

ta je ještě trošku větší ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

renovovanýma

Reagovat
Arbiter

mě udivuje hlavně ta částka, která se do toho vrazí. Abra se nejspíš pořádně plácne přes kapsu, jestli tohle vyjde

Reagovat
terry

Spíš se těš na Samsung & SheikhOil Arena.

Reagovat
Arbiter

proč zrovna SheikhOil?

Reagovat
terry

To sem si vymyslel, protože samotný Samsung bylo slabý.

Reagovat
Arbiter

Nevím, jak se to bude jmenovat a ani se nemusí jmenovat po nějaké společnosti, protože náklady na výstavbu stadiónu by se neměly započítávat do FFP...

Reagovat
terry

Vždyť já si dělám srandu. Ale Stamford Bridge by se stejně nepřenesl.

Reagovat
miky10

Chukchi Peninsula Stadium.

Reagovat
Arbiter

Reagovat
Arbiter

Já také nepředpokládám, že se to bude jmenovat SB, předpokládám, že pokud to bude mít nějaký normálnější název, nejspíš to bude odkazovat na tu elektrárnu nebo lokalitu. Takže Battersea Stadium nebo tak nějak...

Reagovat
blade115

To spíš ta Samsung Arena. Nevím, jestli by to celý utáhl sám klub a když už do toho něco vrazej Korejci, tak si o název určitě řeknou...

Reagovat
Arbiter

Tak já mluvím o normálnějším názvu, ono pokud to vezme Abra na vlastní triko, tak nás nemusí Korejci vůbec zajímat

Reagovat
blade115

Nechce se mi věřit, že by to raději všechno tahal sám (i na něj to je snad dost peněz), než aby si pomohl takto...

Reagovat
stas87

chelski stadium?

Reagovat
Arbiter

já nevím

Reagovat
stas87

mne sa nepaci nazvy ako je AA,emirates ci ettihad treba pariz si zachovala nazov aj po vpadu arabov do klubu...nechal by som si taky nazov ktory je spjaty s klubom ci castou odkial chelsea je,ziadne komercne sracky

Reagovat
terry

Není vyloučeno, že se Parc de Princes taky jednou změní, ale zatím k tomu nebyl důvod. AA i Emirates se tak jmenujou, protože se stavěli jako nový a investoři si řekli o název, Etihad je zase kvůli prachům.

Reagovat
stas87

ja ta chapem len mi to proste pride skarede kedze tak velky klub ako bayern ci arsenal nema nejaky tradicny nazov stadiona,zasa to nemozme porovnavat s CN si bernabeuem lebo tie stadiony stoja desiatky rokov,som zvedavy na nazov noveho stadionu valencie ak sa postavi

Reagovat
Trand

Nou mestalla?

Reagovat
stas87

netusim,vobec

Reagovat
terry

Co jsem já slyšel, tak ti snad chtějí nechat Nou Mestalla, ale pochopitelně se může všechno změnit.

Reagovat
stas87

diky tam je velky problem v prachoch zrejme kedze asi uz 2 ci 3x to pozastavili,kedze uz vlastnici klubov su z arabie tak nech aspon nechaju nazvy stadionov ktore sluzil desiatky rokov,maly priklad-stadion v poznani pre euro,pridala sa tribuna,zvysila kapacita,mareketingovo by to bolo lakave a doteraz sa stadion vola stadion miejski

Reagovat
Erdovec

tak to je bych řekl něco trošku jiného ne? rozšiřování původního a stavba úplně nového stadionu

Reagovat
stas87

samozrejme ale vzhladom k euru som ocakaval ze niekto zaujem mat bude a v poznani to premenuju dneska je ti takmer kazdy schopny ponuknut peniaze aby sa dostal do podvedomia fanusikov

Reagovat
fenixLFC

sport direct arena

Reagovat
Trand

Nevím, jestli je to pravda, ale někde jsem četl, že Fly Emirates maj smlouvu na název stadionu jen na 10 let, tudíž by se v roce 2016 mohl Emirates přejmenovat..

Reagovat
terry

Jenže pak přijde jinej sponzor.

Reagovat
Trand

Nj, ale pak už se třeba nebude tak vydatně ten stadion splácet, tak už by nemusel mít jméno sponzora, ne?

Reagovat
terry

Ale proč z toho zase netahat peníze, že jo?

Reagovat
Arbiter

pokud bude klub jinak finančně zdravý, tak si myslím, že nebude důvod...

Reagovat
Trand

Já jsem asi naivní, ale myslím, že by to tak dopadnout nemuselo. Každopádně, když to tak bude, nebudu si stěžovat, už jsem si zvykl.

Reagovat
terry

Právě. To jsem chtěl akorát psát – Highbury už fanouškům stejně nikdo nevrátí...

Reagovat
smazaný uživatel

A to by mu vůbec nešlo zazlívat. Zkulturní to tu oblast, spousta pracovních míst..

Reagovat
Arbiter

Jj, však právě to je v plánu, no... Nákupní střediska, zlepšení spojů atd...

Reagovat
smazaný uživatel

Strašne nesympatický tréner a ani nie preto, že je angličan

Reagovat
fantomas

Tak prečo?

Reagovat
smazaný uživatel

Výzorom ale osobne ho nepoznám, takže len preto

Reagovat
fantomas

Aha.

Reagovat
Erdovec

když se teď hlasovalo o těch golech tak přidám jedno video které už asi hodně lidí vidělo ale ty goly jsou krásné a stojí za shlédnutí http://www.youtube.com/watch?v=3H4w2cRLwY8&feature=related

Reagovat
Erdovec

*OT

Reagovat
smazaný uživatel

Média by si mali uvedomiť, nech nevytvárajú taký tlak na nejaké úspechy.

Reagovat
fantomas

OT: Ajax say future of Jan Vertonghen will be decided in 'next few weeks'. @NGroeneveld has the details. Only #THFC in official talks.

Reagovat
Amos

Reagovat
smazaný uživatel

Ty bys byl spokojenej vidět ho u Spurs? Já myslel, že Jan je pro většinu fans AFC vysněnou posilou.

Reagovat
fantomas

Pro mě neni no. Palcoval sem hlavně to, že se o něj nezajímáme...je potřeba se soustředit na jiný posty. A když teď AW vyhlásil, že chce brzo zkompletovat ještě jeden přestup a pak šmitec, zklamalo by mě, kdyby to byl zrovna Vertonghen.

Reagovat
smazaný uživatel

A jak to u vás vypadá s potenciálníma (i jistýma) odchodama, zároveň s příchodama (jaký post? koho s přeješ? o kom se spekuluje?) ?

A Kagawu snad ani nemusíš zmiňovat, že bys ho chtěl

Reagovat
fantomas

Kagawu paradoxně nemám na žebříčku uplně nejvyš, nechci možnost dalšího asijskýho zklamání.

Každopádně s odchodama to vypadá konečně na tu čistku plevele, jako je Aršavin, Denilson, Squillaci a spol. Kolem důležitých hráčů podezřelý ticho, ten Persie nakonec beztak nepude.

Příchody bych po Poldim viděl už max. dva, ale reálně to bude jeden. A to čekám teda buď defenzivnějšího nebo ofenzivnějšího univerzála...ze jmen si zatim těžko vybírat. Do obrany sem si vysnil MBiwu, protože chci i hlavně schopnej záskok/později základ na RB, ale jeho příchod ted asi nehrozí.

Takže koho si přeju: Hazard/Götze/Eriksen/Kagawa + MBiwa případně.

Reagovat
penepi

Do Newcastlu sa krásne hodí.

Reagovat
blaugrana

Jan pôjde pekne k nám.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslí, že pokud budou hrát 4-2-3-1, tak by mohl solidně fungovat dvojblok Lampard, Carrick/Parker. Frank v posledních zápasech dokázal, že se s rolí zataženého záložníka dokáže vyrovnat skvěle, zejména proti Spurs a Barceloně byl úžasný. Vedle něj by to potom chtělo klasické DM typu Mikel, ale to angličané jaksi nemají a tak se mi tak typově hodí Carrick. Ale Parker je zase schopen působit na větší ploše a když vidím jak jim to funguje v Tottenhamu tak bych možná šel do něj. No a toho podhrota by mohl hrát Gerrard, jak je napsáno v článku.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně nejlíp mi to sedí -

Carrick, Parker - Walcott, Gerrard, Young - "někdo"

Reagovat
fantomas

Carrick, Parker, Stevie musej bejt pro první dva zápasy jistota, pak sem na to zvědavej. Na křídla těžko říct, osobně hodně doufám, že pojede Downing a a vytlačí zleva Younga. Theo asi s tou vzestupnou formou ke konci ročníku do základu taky pude, Lennon už se zázračně probrat nestihne. Na hrot pak jednoznačně Crouch/Carroll - s Welbzem počkat až na Rooneyho.

Reagovat
smazaný uživatel

A jak bys to udělal se zálohou v případě 4-4-2 ? Parker, Carrick a Rooney doplňující zálohu ? Já jsem možná zaujatej, ale sem se mi právě hodí dvojice Carrick, Lampard..

Reagovat
fantomas

Já bych 4-4-2 nehrál. Nevim.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosimte jsi zakomplexovanej , Young je rok nejlepší reprezentant, co tam dává neco navíc a ty takovou kktinu napíšeš.

Reagovat
fantomas

Reagovat
tomasinho

Reagovat
fantomas

Až se divim, kolik bych do základu dostal scouserů.

Reagovat
tomasinho

No, to já taky. Ale třeba Downing v repre vždy patří k tomu lepšímu na hřišti, za toho ti nikdo nemůže nadávat. Gerrard, pokdu bude zdráv, by měl být taky jasná volba. Takže maximálně ten Carroll. Ale kdyby hrál pod ním Gerrard AM, ta by to mohlo fungovat.

Reagovat
fantomas

Jak vidiš, tak jo. Pan průměrák je tu až neuvěřitelně "oblíbenej"...

Reagovat
tomasinho

Jo, všiml jsem si.

Reagovat
kiwwi

to je neuveritelne, ako ti ten Young lezi v zaludku

Reagovat
fantomas

Ani ne, tohle sou spíš přesně poznámky pro tebe, na který se ty tak kouzelně chytáš..

Reagovat
smazaný uživatel

To ale Young taky, v posledni dobe patril v reprezentaci mezi nejlepsi hrace.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
tomasinho

To je možné, ale před Downingem bych neupřednostnil (z pohledu sympatií). Navíc můžou hrát oba.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, necht rozhoduji sympatie Ja Younga nesnasim, ale v repre podava v posledni dobe dost kvalitni vykony na to, aby si to misto pred Downingem udrzel. Samozrejme muze mit Roy jiny predstavy o sestave.

Reagovat
tomasinho

V repre hrají oba stejně dobře, takže nevidím důvod, proč by nemohli hrát oba dva.

Reagovat
smazaný uživatel

Young hraje lip, samozrejme muzou hrat oba, ale spis cekam na druhe strane Walcotta.

Reagovat
tomasinho

V 4-2-3-1 nebo 4-3-3 klidně, v 4-4-2 bych jej na kraji vidět nechtěl. Ale dávalo by to smysl, na jedné straně přímočarý hráč (Walcott, Downing), na druhé Young, který umí i tvořit a chodit na střed.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak 4-4-2 jsme davno zavrhli, na to Anglie nema hrace

Reagovat
tomasinho

Reagovat
fantomas

No to by to dopadlo.. Jako Downing vpravo? Nebo snad Young, kterej tam posledních x let prakticky nic nenahrál?

Reagovat
tomasinho

Tak ve Ville se tam s Downingem střídali, když hrál Milner CM. A Downing tam taky dokáže zahrát, ne tak kvalitně jako vlevo, ale zahraje. Mohli by se točit. Nebo hrát Young vpravo a sbíhat doprostřed, čímž by dělal prostor krajnímu bekovi (Walker, Richards).

Reagovat
fantomas

Mě tam Young absolutně nepasuje - vždyť by se odbourala jeho největší síla, a sice střela po průniku doprostřed; a Downing se mi tam u vás stejně tak moc nelíbil.

Reagovat
tomasinho

No mně u nás taky ne, ale třeba proti Švédům tam hrál druhý poločas a hodně obstojně, ve Ville taky.

Reagovat
fantomas

*mně

Reagovat
vodka

no, nebál bych se říct, že Young byl v poslední době nejlepší reprezentant...

Reagovat
smazaný uživatel

A co tam dát Oxe ? On a Walcott (a ještě Sturridge v první půlce sezony) byli podle mně jasně nejlepší anglická křídla. Ox i za těch pár zápasů co hrál byl nejlepší i proti soupeřům jako United i AC.

Reagovat
fantomas

Ox v žádnym případě, toho bych ani na ME nevzal.

Reagovat
vodka

Younga těžko, ten je v repre dobrý..

Reagovat
fantomas

"hodně doufám"

Reagovat
kiwwi

dufas kvoli tomu, ze nemas rad Albion?

Reagovat
fantomas

Jako by snad Downing byl v repre tragéd..

Reagovat
kiwwi

neni, ale nalavo lepsi ako Young proste nie je aj ked sa na hlavu postavis

Reagovat
fantomas

Njn, což sem já neřek, viď?

Reagovat
vodka

no jo, ale Young je nejlíp ohdnoceným reprezentantem v posledních nevim kolika zápasech, je prostě lepší...

Reagovat
fantomas

A co?? Ať si je třeba nejlepší hráč vesmíru, já tam prostě daleko radši uvidim Downinga, tečka. Proto to "hodně doufám"...fakt tu neni nic k rozebírání.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proste rekni, ze je ti Downing sympatictejsi, jako to udelal tomasinho Hrat by ale mel vzdycky ten lepsi a to je uz pekne dlouhou dobu Young.

Reagovat
fantomas

Wtf? Vždyť je snad uplně jedno, proč "hodně doufám", ne? To značí dostatek subjektivity, tak to přestaňte tak řešit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ses posledni dobou nejakej neklidnej

Reagovat
fantomas

Arsenal mi právě prohrává LM, tak se nediv. Každopádně tohle je fakt hodně zbytečný vlákno, jen proto, že mi potřebujete ukázat něco, co vim a nikdy sem to během diskuze nepopřel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslel v delsim casovym horizontu, prijde mi, ze se snadno nechas vytocit Ramseym/kiwwim/jinou blbosti a obcas reagujes podrazdene i na nasi elitu

Reagovat
fantomas

Jj, to nechám no. Taky sem jima mnohdy záměrně pruděnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmis se nechat

Reagovat
fantomas

To s mou povahou tak snadný neni.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jo no, tohle vypadá dozadu jistěji. Ale zase jsem si říkal že je to takový moc nekreativní, Carrick je odebírač míčů a Parker toho hodně odběhá, ale všechno rozehrává maximálně po zemi. Frank by tomu dodal i svoje dlouhé přihrávky do křídel z hloubky hřiště a dozadu taky není nejhorší (byť horší než Carrick a Parker).

Reagovat
Kepy_FCB

Říká se babo raď a ne dědo raď.

Reagovat
fantomas

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Swarley

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Další vydání fantomas.bloguje?

Přečetl to někdo?

Reagovat
fantomas

Na co si furt hraješ?

Reagovat
Maresma

Ja.

Reagovat
fantomas

A vy si ze mě děláte PRDEL??

Reagovat
fantomas

Sledujte Songa. K nevíře.

Reagovat
fantomas

Jej..

Reagovat
smazaný uživatel

Ve článku zmiňovaný skloubení Lamparda s Gerrardem je jednoduchý - Lampard na střídačce a Gerrard na hřišti

Reagovat
smazaný uživatel

nebo oba dát k sobě na tribunu, to by bylo skloubení...

Reagovat
C-M@ster

Koho by nebavil článek, může v diskuzi počítat fantomasovy příspěvky. Je jich tu zhruba 20%, což by bylo normální, kdyby v diskuzi bylo 5 příspěvků, ne 342.

Reagovat
fantomas

Ještě nákej výkřik do tmy tam máš?

Reagovat
C-M@ster

62/347 cca 17,9%

Reagovat
fantomas

A co jako? Fakt roztomilý, jakej komplex ti způsobila pouhá moje nenávist ke Kometě. Dřív sem tě vůbec nezajímal a ted najednou komentuješ každou moji činnost.. :))

Reagovat
C-M@ster

Můj sen je mít na tebe fb, abych ti mohl komentovat statusy.

Reagovat
fantomas

Njn, dělej si z toho třeba srandu, sám ale doufám víš, že to je pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže ty když se nudíš, tak počítáš příspěvky uživatelů v jednotlivých diskuzích?

Reagovat
C-M@ster

Toto byla moje počtářská premiéra. Ale všiml jsem si už dřív, že autor na jakoukoliv kritiku reaguje do 2 minut a málokdy ji akceptuje.

Reagovat
Pinturicchio

Fantomasi, ty to s tím Bleskem myslíš fakt vážně?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele