9. DEN : S TUNISKEM POSTUPUJE GUINEA

01.02.2004, 23:18, aktualizováno 01.02.2004, 23:18
Aktuality
V závěrečných zápasech skupiny A se střetlo domácí Tunisko s Guineou a Rwanda s DR Kongo. Reprezentanti Guiney a Rwandy tak na dálku bojovali o druhé postupové místo. Jistou účast ve čtvrtfinále mělo již Tunisko.

Situace před posledními zápasy byla jasná. Tunisko mělo postup do čtvrtfinále jasný a pokud by získalo s Guineou alespoň bod, postoupilo by z prvního místa. Teoretickou šanci na postup měla ještě Rwanda, kdyby Guinea prohrála s Tuniskem a Rwanda zdolala příslušným rozdílem DR Kongo.



SKUPINA A

Tunisko - Guinea 1:1 (0:0)

Branky: 58. Slim Benachour - 85. Aboubacar Titi Camara
Žluté karty: 40. Radhi Jaidi, 54. Riadh Bouazizi - 20. Ousmane Ngom Camara, 40. Ibrahim Sory Conte, 67. Sambegou Bangoura
Červené karty: -
Tunisko: Khaled Azaiez, Hatem Trabelsi (46. Anis Ayari), Karim Saidi, Radhi Jaidi, Alaeddine Yahia, Riadh Bouazizi, Adel Chedli, Slim Benachour, Ziad Jaziri (90. Karim Hagul), Imed Mhadhebi (67. Jawhar Mnari), Francileudo dos Santos
Guinea: Kemoko Camara, Bobo Balde, Schumann Bah, Ibrahim Sory Conte, Kanfory Sylla, Pascal Feindouno (80. Souleymane Youla), Abdoul Salam Sow, Abdoul Karim Sylla (63. Fode Mansare), Ousmane Ngom Camara, Sambegou Bangoura, Aboubacar Titi Camara (89. Sekou Oumar Drame).
Rozhodčí: Tessema Hailemalek (Etiopie) - Begashaw Lulesged (Etiopie), Endeng Zogo (Kamerun)

Reprezentace Guiney nakonec proklouzla mezi posledních osm týmů v Africkém poháru národů. Domácí poslal do vedení v 58. minutě Slim Benachour, když přesně zakončil protiútok dva na jednoho s dos Santosem. V 85. minutě přišel vyrovnávací a zároveň postupový gól, který pro Guineu zařídil Titi Camara.


Titi Camara (vlevo), autor vyrovnávací branky.



Rwanda - DR Kongo 1:0 (0:0)

Branky: 73. Abed Said
Žluté karty: 64. Mundaba Kisombe (DR Kongo)
Červené karty: -
Rwanda: Ramadhani Nkunzingoma, Canesius Bizimana, Hamad Ndikumana, Elias Ntaganda, Desire Mbonabucya; Olivier Karekezi (29. Jimmy Mulisa), Abdul Sibomana, Frederic Rusangawa (54. Jean-Paul Habyarimana), Michel Kamanzi, Abed Said, Karim Kamanzi (64. Henri Munyaneza)
DR Kongo: Muteba Kidiaba, Musasa Mwamba, Camille Muzinga, Kitambala Mubiala (61. Jean-Paul Kamudimba), Mundaba Kisombe, Niati Nzuzi (80. Ekakanga Masudi), Franck Matingu, Herita Ilunga, Mbuta Mbala (64. Kibemba Mbayo), Musasa Kabamba, Kikeba Piana.
Rozhodčí: Ndoye Falla (Senegal) - Dante Dramane (Mali), Mudzamiri Brighton (Zimbabwe)

Rwanda při své premiérové účasti na africkém mistrovství nezklamala, spíše naopak. I když v posledním utkání porazila DR Kongo 1:0, barnkou Saida ze 73. minuty, nepodařilo se jí postoupit. Zanechala tady však příjemný dojem. Do čtvrtfinále ze skupiny A tak postupuje pořádající Tunisko a Guinea.


Abed Said (v bílém), střelec jediné branky.



Konečná tabulka skupiny A:
1. Tunisko3 2 - 1 - 0 6:2 7
2. Guinea3 1 - 2 - 0 4:3 5
3. Rwanda3 1 - 1 - 1 3:3 4
4. DR Kongo3 0 - 0 - 3 1:6 0

Autor: Marek Chromčák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele