7. DEN : SENEGAL ZVÍTĚZIL 3:0, MALI POSTUPUJE

30.01.2004, 21:41, aktualizováno 30.01.2004, 21:41
Aktuality
Dnes měly na programu své druhé vystoupení týmy skupiny B. Favorit skupiny Senegal chtěl jednoznačně získat tři body proti Keni. V druhém zápase si mohlo postup již zajistit Mali, které hrálo s Burkinou Faso.

Po prvních zápasech na tom bylo nejlépe Mali, které ve svém úvodním duelu přehrálo Keňu 3:1 a pokud by dnes porazilo Burkinu Faso, předčasně by si zajistilo účast mezi nejlepšími osmi týmy afrického mistrovství. Zato největší favorit ze Senegalu nečekaně remizoval s Burkinou Faso 0:0, což může způsobit komplikaci postupu pro stříbrné medailisty z posledního šampionátu.



SKUPINA B

Senegal - Keňa 3:0 (3:0)

Branky:
3. Mamadou Niang, 18. Pape Bouba Diop, 30. Mamadou Niang Žluté karty: 90. (+2) Aliou Cisse , 90. (+3) Pape Malick Diop - 25. Tom Juma
Červené karty: -
Senegal: Tony Sylva, Omar Daf (85. Habib Beye), Ibrahima Faye, Pape Malick Diop, Lamine Diatta, El Hadji Diouf (69. Diomansy Kamara), Aliou Cisse, Salif Diao, Pape Bouba Diop, Henri Camara, Mamadou Niang (69. Frederic Mendy)
Keňa: Francis Onyiso, Philip Opiyo, Issa Kassim, Musa Otieno, Moses Gikenyi, Titus Mulama, Emmanuel Ake (61. James Omondi), Tom Juma, Robert Mambo (79. John Muiruri), Mike Okoth (89. Maurice Sunguti), Dennis Oliech
Rozhodčí: Essam Abdel Fatah (Egypt) - Hesham Mostafa (Egypt), Jedoui Abdel Meguid (Maroko)

Fotbalisté Senegalu chtěli bezpodmínečně napravit zkažený dojem z prvního zápasu, kdy remizovali 0:0 s Burkinou Faso. Jednoznačným cílem čtvrtfinalisty posledního mistrovství světa bylo zvítězit a nasměrovat tak kurz ke čtvrtfinálovým vodám. Outsidera z Keni by jen bodový zisk udržel ve hře. Samotné utkání se vyvíjelo podle předpokladů. Už ve 3. minutě poslal dlouhý míč El Hadji Diouf na Nianga a ten chytře překonal brankáře keňské reprezentace. V 18. minutě pak prostřelil keňského brankáře Pape Bouba Diop, autor vítězné branky úvodního střetnutí na světovém šampionátu 2002 proti Francii. Na konečných 3:0 pro Senegal uzavřel skóre střelec první branky Mamadou Niang. Fotbalisté Keni nepředvedli vůbec nic, když už se dostali do nějaké příležitosti, tak s ní trestuhodně naložili. Keňa je tak už bez šancí na postup a v posledním zápase skupiny se utká s Burkinou Faso. Za to Senegal se své účasti ve čtvrtfinále přiblížil, ale v posledním utkání ho čeká jeden z černých koňů šampionátu, Mali.


Fotbalisté Senegalu slaví svůj střelecký úspěch.



Burkina Faso - Mali 1:3 (0:2)

Branky:
49. Dieudonné Minoungou - 33. Frederic Kanoute, 37. Mahamadou Diarra, 78. Soumaila Coulibaly Žluté karty: 45. Saidou Madi Panandetiguiri - 52. Brahim Thiam
Červené karty: -
Burkina Faso: Abdoulaye Soulama, Moussa Ouattara, Saidou Madi Panandetiguiri, Lamine Traore, Amadou Coulibaly, Rahim Ouedraogo (82. Abdoulaye Cisse), 8-Mahamaoudou Kere, Bebe Kambou, Amadou Toure (46. Dieudonne Minoungou), Moumouni Dagano, Tanguy Barro (69. Patrick Zoundi)
Mali: Mahamadou Sidibe, Fousseiny Diawara, Adama Coulibaly, Brahim Thiam, Sammy Traore, Djibril Sidibe, Mohamed Lamine Sissoko (60. David Coulibaly), Mahamadou Diarra, Bassala Toure (82. Souleymane Diamotene), Soumaila Coulibaly (90. (+2) Abdoulaye Demba), Frederic Kanoute
Rozhodčí: Abdelhakim Shelemani (Libye) - El Hawary Gamal (Libye), Ndoye Falla (Senegal)

Po celý zápas byli jednoznačně lepší hráči Mali. Ve 33. minutě po přihrávce Diarry zařídil vedení pro Mali Frederic Kanoute. Útočník anglického Tottenhamu se trefil již po třetí na turnaji. Už za čtyři minuty bylo 2:0, to po rohu překonal hlavou brankáře Burkiny Faso Diarra. Jiskřičku naděje pro Burkinu Faso vykřesal ve 49. minutě Dieudonné Minoungou, ale to bylo z její strany vše. V 78. minutě definitivně rozhodl Soumaila Coulibaly. Mali si tak po vítězství 3:1 zajistilo postup do čtvrtfinále a v posledním zápase proti Senegalu mu bude stačit bod k prvenství ve skupině. Burkina Faso má už jen teoretickou naději, musí rozstřílet Keňu a doufat, že Senegal prohraje s Mali a v celkovém účtování bude mít lepší skóre, než právě reprezentace Senegalu.


Frederic Kanoute (Mali) má na svém kontě již tři branky.



Průběžná tabulka skupiny B:
1. Mali2 2 - 0 - 0 6:2 6
2. Senegal2 1 - 1 - 0 3:0 4
3. Burkina Faso2 0 - 1 - 1 1:3 1
4. Keňa2 0 - 0 - 2 1:6 0


Zbývá odehrát:
2. 2. (14:00) : Senegal - Mali
2. 2. (14:00) : Burkina Faso - Keňa

Autor: Marek Chromčák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sissoko výborně, těšíme se na tebe až se navrátíš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele