6. KOLO FR. LIGY: MONAKO NAHOŘE, PSG DOLE

21.09.2004, 18:37
Aktuality
Magnetem šestého kola francouzské nejvyšší soutěže bylo utkání zástupců v Lize mistrů mezi PSG a Monakem. Výhra hostů 1:0 znamená, že domácí klesli až na sedmnácté místo, tedy těsně nad sestupové pásmo, zatímco hosté se vyhoupli do čela celkového pořadí.

Pařížané přitom nehráli vůbec špatně, neproměnili však své šance (Pauleta jen nastřelil tyč), nezvládli závěr a sedm minut před koncem inkasovali z hlavy Adebayora. Je to jejich již třetí ligová porážka v Parku princů (a s Monakem patnáctá z celkových třiceti zápasů, které s ním kdy doma v Ligue 1 hráli). V součtu s úterním debaklem proti Chelsea se židle pod trenérem Halilhodžičem začala velmi nebezpečně a silně třást.

Nejlepší skóre ze tří dvanáctibodových celků má Auxerre a proto si lebedí na druhém místě. Hlavní zásluhu na tom má výsledek jeho zápasu s Métami, které vyhrálo jednoznačně 4:0. Výbornou práci v defenzívě odvádí český reprezentant René Bolf. Nejlepší obranu šampionátu má přesto Bordeaux, doposud inkasovalo pouze dvakrát a brankář Ulrich Ramé drží čisté konto již 385 minut.

Hlavními konkurenty Auxerre v boji o vedoucí pozice jsou Lyon a Bastia. Ti si to rozdali ve vzájemném duelu a rozešli se smírně 0:0. Nejlepšími hráči obhájce titulu a nejbližšího soupeře Sparty v Lize mistrů byli brankář Coupet, obránce Abidal, mladíček Ben Afra a posila z Arsenalu Wiltord. Korsický tým, který v létě v podstatě neinvestoval do posílení kádru, se tak překvapivě drží na skvělém bronzovém stupínku.

Konečně zabrala Marseille, přivítaná na svém stadiónu Velodrome pískotem a transparenty 60 000 nespokojených fanoušků, požadujících změny ve vedení klubu a lepší výsledky i hru od reprezentantů a drahých posil. Nakonec měli důvod k radosti, Olympique připravil první letošní porážku dosud vedoucímu Toulouse. Ústřední postavou střetnutí byl gólman Barthez, který vychytal útočníky hostí, naopak Luyindula se ve 34. minutě nemýlil. Pokud však Toulouse bude pokračovat v dosavadních výkonech, dají se od něj ještě čekat velké věci.

Hráči Lille se svým příznivcům ospravedlnili za nepřesvědčivý výkon v Shelbourne v poháru UEFA (2:2), když porazili nováčka z Caen 2:0. Zápas však měl strhující finiš. Domácí dlouho vedli krásnou střelou Acimoviče, v poslední minutě však proti nim kopal penaltu Kor Sarr. Senagelský brankář Tony Sylva ji famózně chytil, okamžitě dlouhým výkopem poslal do protiútoku Brunela a ten hubený náskok definitivně pojistil.

Výsledky:
Ajaccio – Saint-Etienne 1:1 (90. Lucas – 42. Feindouno)
Nantes – Istres 1:0 (54. Savinaud)
Marseille – Toulouse 1:0 (35. Luyindula)
Lille – Caen 2:0 (23. Acimovič, 90. Brunel)
Štrasburk – Lens 2:2 (11. Abdessadki, 72. Le Pen – 32. Cousin, 88. Carriere)
Bordeaux – Rennes 0:0
Auxerre – Méty 4:0 (6. a 20. Benjani, 24. Kalou, 68. Mathis)
Lyon – Bastia 0:0
Nice – Sochaux 2:1 (26. Vahirua, 48. Agali – 12. Boudame)
PSG – Monako 0:1 (83. Adebayor)

Pořadí:
1. Monako 13 b.
2. Auxerre 12 b.
3. Bastia 12 b.
4. Lyon 12 b.
5. Toulouse 11 b.
6. Méty 11 b.
7. Marseille 10 b.
8. Lille 10 b.
9. Bordeaux 9 b.
10. Lens 9 b.
11. Rennes 8 b.
12. Caen 8 b.
13. Sochaux 7 b.
14. Nantes 6 b.
15. Nice 5 b.
16. Saint-Etienne 4 b.
17. PSG 3 b.
18. Istres 3 b.
19. Štrasburk 3 b.
20. Ajaccio 2 b.

Příští kolo:
Úterý 21. září
Toulouse – Lyon
Středa 22. září
Rennes – Marseille
Monako – Nantes
Saint-Etienne – Auxerre
Bastia – Bordeaux
Méty – Nice
Sochaux – Lille
Lens – PSG
Caen – Štrasburk
Istres – Ajaccio

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*Albe

Co to Paris-Saint Germain jako předvádí!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mě to hrozně štve, dost jim fandim, myslel jsem, že letos bude titul ale tohle?

Reagovat
PJ

Jo tak to s tebou souhlasim... Výjimečně

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň někdy.

Reagovat
HOST*neKAKÁ

Ja jsem kdysi PSG neměl vůbec rád, protože pořád vyhrávali, ani nevěděli jak. V posledních letech je situace opačná, ať dělají co dělají, nakupují posily atd., nedaří se, o titulu si můžou nechat jen zdát léta. Myslel jsem, že s Rothenem budou mít letos šanci, ale vypadá to špatně. V LM skupinu nepřežijou.

Reagovat
HOST*yarda

Tak jim vraťte Ronaldinha

Reagovat
smazaný uživatel

William Hill na ně měli kurs 2.5 že budou mistři. Nejmenší ze všech. I Lyon měl vyšší, 9.5 na Monaco je výsměch.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele