5. DEN : TUNISKO POSTUPUJE

28.01.2004, 22:11, aktualizováno 28.01.2004, 22:11
Aktuality
Dnes se na tuniské půdě podruhé představili účastníci skupiny A. Reprezentace Rwandy dokázala v samotném závěru utkání vybojovat remízu s Guineou, která je tak drží ještě ve hře. Ve druhém zápase přehrálo Tunisko DR Kongo a zajistilo si tak předčasný postup do čtvrtfinále.

Po prvních zápasech ve skupině, kdy shodně zvítězili 2:1 fotbalisté Tuniska a Guiney, bylo jasné, že pokud si chtějí uchovat šanci na postup zbylí dva účastníci, musí bezpodmínečně dnes bodovat. Naopak kdyby Tunisko a Guinea své druhé utkání vyhráli, zajistili by si tak postup do čtvrtfinále.



SKUPINA A

Rwanda - Guinea 1:1 (0:0)

Branky: 90. (+3) Karim Kamanzi - 49. Aboubacar Titi Camara
Žluté karty: 9. Hamad Ndikumana, 40. Joao Elias - 15. Aboubacar Titi Camara, 30. Morlaye Soumar, 79. Pascal Feindouno
Červené karty: -
Rwanda: Ramadhani Nkunzingoma, Hamad Ndikumana, Leandre Bizagwira, Elias Ntaganda, Jean-Remy Bitana, Michel Kamanzi, Eric Nshimiyimana, Joao Elias, Olivier Karekezi (64. Desire Mbonabucya), Jimmy Gatete (46. Abed Said), Jean Lomani (74. Karim Kamanzi)
Guinea: Kemoko Camara, Bobo Balde, Schumann Bah, Ibrahim Sory Conte, Morlaye Soumar, Pascal Feindouno, Abdoul Salam Sow (78. Abdoul Camara), Ousmane Ngom Camara, Souleymane Youla (86. Sambegou Bangoura), Aboubacar Titi Camara, Fode Mansare
Rozhodčí: Modou Sowe (Gambie) - Yeboah Justice (Ghana), Mudzamiri Brighton (Zimbabwe)

Jak už bylo řečeno, chtěla-li si Rwanda uchovat naději na postup, musela v dnešním utkání bezpodmínečně bodovat. Zápas se však pro ni nevyvíjel nejlépe, v prvním poločase si více brankových příležitostí vypracovala Guinea. Vše se ještě umocnilo ve 49. minutě, kdy po překrásné přihrávce Pascala Feindouna poslal Guineu do vedení Titi Camara. Ten tak již dosáhl svého druhého střeleckého úspěchu na turnaji. Guinea nadále v utkání dominovala a v 72. minutě si vypracovala obrovskou příležitost. Youla obešel brankáře Rwandy, ale pozoruhodným způsobem minul branku. Mohlo tak být rozhodnuto, ale i tak vše nasvědčovalo tomu, že Guinea zvítězí a zajistí si tak postup do čtvrtfinále. Avšak běžela třetí minuta nastavení a Rwanda zahrávala rohový kop. Brankář Guiney míč nezachytil a Karim Kamanzi vyrovnal na konečných 1:1. Rwanda tak získala při své premiérové účasti na Africkém poháru národů svůj první bod, díky kterému mohou reprezentanti středoafrické země stále pomýšlet na postup mezi nejlepších osm. Stačí jen když Guinea prohraje poslední utkání s Tuniskem a Rwanda porazí o dvě branky DR Kongo. Za určitých okolností může stačit i vítězství o jeden gól. Ve skupině A bude tedy ještě o co hrát.


Titi Camara, střelec jediné branky Guiney.



Tunisko - DR Kongo 3:0 (0:0)

Branky: 55. Francicieudo dos Santos, 65. Najeh Braham, 87. Francicieudo dos Santos
Žluté karty: 10. Kais Ghodhbane, 41. Mehdi Natfi, 57. Imed Mhadhebi, 64. Najeh Braham - Kibemba Mbayo
Červené karty: 37. Lomana LuaLua (DR Kongo)
Tunisko: Ali Boumnijel, Khaled Badra, Karim Hagul, Imed Mhadhebi (77. Riadh Bouazizi), Mehdi Natfi (46. Hatem Trabelsi), Najeh Braham, Kais Ghodhbane, Jawhar Mnari, Mohamed Jedidi (17. Francicieudo dos Santos), Anis Ayari, Karim Saidi
DR Kongo: Papy-Shumu Lukata, Camille Muzinga, Kitambala Mubiala, Jean-Paul Kamudimba, Tresor Luntala, Diego Kalulika, Lomana LuaLua, Ekakanga Masudi (69. Niati-Polo Nzuzi), Dinzey Sinda (42. Frank Matingou), Herita Ilunga, Kibemba Mbayo (59. Mbomboko Ngoy)
Rozhodčí: Jerome Damon (JAR) - Matela Lazarus (JAR), Liu Tiejun (Čína)

Fotbalisté DR Kongo byli před zápasem v úplně stejné pozici jako reprezentanti Rwandy, potřebovali nutně bodovat. První půle přinesla v celku vyrovnaný průběh, největší vzrušení přinesla 37. minuta, kdy byl vyloučen hráč DR Kongo Lua Lua. Velké věci se začaly dít až v poločase druhém, což byla hlavně zásluha tuniského obránce Hatema Trabelsiho. Ten vstoupil do zápasu právě až v druhém poločase a do hry tuniské reprezentace vnesl razantní oživení. Hned v 55. minutě křížnou přihrávkou našel dos Santose a ten otevřel skóre. Trabelsi, který se tři měsíce zotavoval ze zraněného kotníku, připravil i druhou branku domácích, kterou hlavou z krátké vzdálenosti zařídil Brahem, to běžela 65. minuta. Na konečných 3:0 pak v 87. minutě pečetil opět dos Santos, který se tak se třemi góly vyhoupl do čela kanonýrů celého turnaje. Pořádající země si tak po vítězství zajistila s předstihem účast mezi osmi nejlepšími celky šampionátu. Reprezentace DR Kongo je už bez šancí na postup.


Dos Santos střílí třetí gól Tuniska.



Průběžná tabulka skupiny A:
1. Tunisko2 2 - 0 - 0 5:1 6
2. Guinea2 1 - 1 - 0 3:2 4
3. Rwanda2 0 - 1 - 1 2:3 1
4. DR Kongo2 0 - 0 - 2 1:5 0


Zbývá odehrát:
1. 2. (14:00) : Tunisko - Guinea
1. 2. (14:00) : Rwanda - DR Kongo

Autor: Marek Chromčák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele