36. KOLO FR. LIGY: PSG TITUL NEZÍSKÁ

13.05.2004, 15:24
Aktuality
Paříž Saint-Germain, tým, kterému odborníci a fanoušci věřili v dostizích za mistrovským titulem nejvíce, nakonec kýženého úspěchu nedosáhne. Prohrál totiž drtivě v Bordeaux a nezbývá mu než vyhrát oba zbývající zápasy, doufat ve dvě porážky Lyonu, alespoň jednu remízu Monaka a navíc navýšit svůj brankový rozdíl o neskutečných 17 kousků.

Přesto se o víkendu v Parku Princů chystá velké divadlo, výhra domácímu PSG přiblíží přímý postup do Ligy mistrů, hostům z Lyonu zaručí titul. Olympique si ostatně výhrou 1:0 nad Bastií zaručil (počtvrté za sebou) přímý postup do LM už teď – hůř jak druhý skončit nemůže. Jediný gól zaznamenal z přímého kopu Brazilec Juninho. O výsledek se však spolu se spoluhráči celý druhý poločas bál a obhájce trofeje tak znovu potvrdil, že letos zápasy vyhrává spíše silou vůle, než zdrcujícím ofenzivním uragánem, kterým soupeře drtil v posledních letech.

V titul se však stále věří v Monaku, a to i přes bodovou ztrátu ve Štrasburku (0:0) a hrozivý čtyřbodový odstup na první příčku. Knížecí tým nastoupil do zápasu bez několika klíčových hráčů (Rothen, Morientes, ...) a k nejlepším v jeho dresu patřil Jaroslav Plašil, vystřídaný Ramosem v 62. minutě. Za domácí nikdo z dvojice Čechů nenastoupil.
"Ve hře je stále šest bodů, je o co hrát a po skončení sezóny nechceme ničeho litovat," prohlásil monacký trenér Didier Deschamps, ovšem nezbývá mu než věřit, že Lyon minimálně nevyhraje v Paříži a jeho tým v obou zbývajících zápasech naplno boduje. Lyon by navíc v poslední ligovém dějství opět nesměl vyhrát. Zbývající program tří adeptů na titul:
Lyon: jede do Paříže, hostí Lille
Monako: hostí Rennes, jede do Bordeaux
PSG: hostí Lyon, jede do Bastie

Dalšího zklamání po nedělní porážce v Monaku se dočkali přímo na stadiónu Velodrome fanoušci Marseille, jejich miláčci totiž nedokázali zdolat poslední (a v podstatě již 100 % sestupující) Montpellier a jen remizovali 1:1. Mohou mluvit o štěstí, jelikož v závěru Barthez chytil penaltu Mansarého. Trenér José Anigo naznačil, že v sobotu nebude v Toulouse hrát žádný z hráčů základní sestavy, včetně Bartheze – bude je šetřit na finále poháru UEFA (19. května). Proti Montpellier nasadil mixovanou sestavu a s výkonem náhradníků byl velmi nespokojen: "Když se do OM bere nějaký hráč, je třeba analyzovat nejen jeho technické kvality, ale také mentalitu a schopnosti vůbec za takový klub hrát." Měl tím zřejmě na mysli především Rudolfa Skácela, jemuž se utkání vůbec nepovedlo a zavinil vyrovnávací branku hostí. Štěpán Vachoušek naskočil na závěrečnou půlhodinku.

V boji o pohár UEFA se nejvíce dařilo Auxxere, které se výhrou 3:1 v Lens vrátilo na čtvrté místo. Kanonýr Djibril Cissé vsítil svůj 24. gól a vede tabulku střelců o šest zásahů před druhým Drogbou.

Rennes, plující v poklidném středu tabulky, před 22 000 diváky remizovalo s Métami 0:0 a to i díky jistotě v brance – Petru Čechovi.

Výsledky:
Štrasburk – Monako 0:0
Nantes – Guingamp 0:0
Rennes – Méty 0:0
Nice – Toulouse 1:1 (63. Ba – 6. Fernandao)
Ajaccio – Sochaux 1:0(15. Demont)
Le Mans – Lille 1:1 (44. Fanchone z pen. – 34. Acimovič)
OM – Montpellier 1:1 (31. Marlet – 66. Mansare)
Lyon – Bastia 1:0 (26. Juninho)
Lens – Auxerre 1:3 (34. Coulibaly – 22. Lachuer, 74. Mathis, 89. Cissé)
Bordeaux – PSG 3:0 (22. a 50. Feindouno, 75. Chamakh)

Tabulka:
1. Lyon 76 b.
2. Monako 72 b.
3. PSG 70 b.
4. Auxerre 61 b.
5. Sochaux 60 b.
6. Nantes 57 b.
7. Marseille 54 b.
8. Bordeaux 53 b.
9. Lens 50 b.
10. Lille 48 b.
11. Rennes 46 b.
12. Nice 46 b.
13. Bastia 39 b.
14. Štrasburk 39 b.
15. Méty 39 b.
16. Guingamp 38 b.
17. Ajaccio 37 b.
18. Toulouse 35 b.
19. Le Mans 35 b.
20. Montpellier 31 b.

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele