34. KOLO FR. LIGY: ČECH S DALŠÍ NULOU

03.05.2004, 10:19
Aktuality
Rennes, klub, ve kterém hraje reprezentační brankář Petr Čech, lehce smázlo ve 34. kole nejvyšší francouzské soutěže neškodnou Bastii 4:0, přičemž dvakrát se radoval švýcarský kanonýr Frei. Čech si příliš nezachytal, ale když bylo třeba, prokázal své umění a připravenost.

Rennes postoupilo v tabulce o dvě místa, stále se tedy pohubuje v klidném a nepříliš motivujícím středu tabulky. Zato směrem nahoru i dolů se děly věci.

Lyon ve vyrovnané nedělní partii v Bordeaux uhrál remízu 1:1, když smazání jednogólového manka se dočkal až tři minuty před závěrečným hvizdem. Obhájce titulu zůstává i přesto nadále v čele a už se těší na návrat zraněného záložníka Sydneyho Govoua.

Pozice si zato opět prohodili Monako a PSG. Hráči ze středozemního knížectví zvítězili v Nice 2:1 díky trefám Prša a Giulyho, čímž se rehabilitovali za minulou blamáž s Nantes (0:1). Kvůli zraněním však trenér Deschamps přišel během zápasu o dva důležité články sestavy: Dada Prša a Jerome Rothena, kteří tak budou zřejmě chybět v semifinále Ligy mistrů proti Chelsea. Rothena střídal ve 35. minutě náš Jaroslav Plašil a odvedl solidní výkon.

Paříž Saint-Germain, z týmů v čele obdařený pro toto kolo nejlehčím losem, vydoloval ve Štrasburku nakonec pouze bod. Hosté hráli téměř padesát minut bez vyloučeného Cany, v poslední minutě obdržel červenou kartu ještě domácí Camadini. Na hřiště se nepodíval ani Václav Drobný, ani David Kobylík, o jehož odchodu po skončení sezóny je již rozhodnuto.

Auxerre, hájící po minulém kole bramborovou příčku, nečekaně prohrálo na hřišti posledního Le Mans 1:2. 23 gól sezóny tam sice vsítil Djibrill Cissé, ale na body to hráčům trenéra Guy Rouxe nestačilo. Zaváhání Auxerre, které již netrpělivě očekává příchod českého obránce Reného Bolfa, využilo Sochaux. Po výhře nad Montpellierem 3:1 se vrátilo na čtvrté místo zajišťující postup do poháru UEFA. Ten má však Sochaux po triumfu v Ligovém poháru jisté a tak se boj zúžil mezi Auxerre, Nantes a OM.

Nejhůře na tom nyní je Marseille, z šesté příčky sesazená senzační porážkou od Mét (0:1). 50 000 zklamaných diváků doufá, že apetit si zlepší po čtvrteční odvetě semifínále poháru UEFA s Newcastlem, na kterou trenér Anigo své mužstvo evidentně šetřil. To však zřejmě nijak neovlivnilo fakt, že se v zápase neobjevil ani jeden z dvojice Vachoušek – Skácel. V příštím kole jede Olympique na horkou půdu do Monaka.

Na šesté místo se tak protlačilo Nantes, které zdolalo 2:0 Lille dvěma brankami Frédérica Da Rochy.

Z posledního místa tabulky se díky nečekané výhře nad Auxerre odpoutalo Le Mans, na úplný chvost se propadl Montpellier. Hráči z města automobilových závodů se v závěru soutěže znovu probouzejí a na nesestupové, 17. místo, jim chybí pouhé tři bodíky. Ty mohou získat již za týden v záchranářském derby v Ajacciu.

Výsledky:
Ajaccio – Guingamp 0:0
Le Mans – Auxerre 2:1 (5. vlastní Boumsong, 30. Cousin – 47. Cissé)
Sochaux – Montpellier 3:1 (5. Zairi, 20. Frau, 68. Santos – 15. Bamogo)
Štrasburk – PSG 0:0
Nantes – Lille 2:0 (23. a 43. Da Rocha)
Lens – Toulouse 1:1 (22. Moreira – 50. Cardy)
Rennes – Bastia 4:0 (16. a 63. Frei, 12. Kallström, 35. Sorlin)
OM – Méty 0:1 (26. Meniri)
Nice – Monako 1:2 (10. Varrault – 33. Pršo, 43. Giuly)
Bordeaux – Lyon 1:1 (59. Sammach – 86. Dhorasoo)

Tabulka:
1. Lyon 70 b.
2. Monako 68 b.
3. PSG 67 b.
4. Sochaux 60 b.
5. Auxerre 57 b.
6. Nantes 53 b.
7. OM 53 b.
8. Bordeaux 47 b.
9. Lens 47 b.
10. Rennes 45 b.
11. Nice 44 b.
12. Lille 44 b.
13. Méty 38 b.
14. Bastia 38 b.
15. Štrasburk 37 b.
16. Guingamp 37 b.
17. Toulouse 34 b.
18. Ajaccio 33 b.
19. Le Mans 31 b.
20. Montpellier 29 b.

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele