16. DEN : NIGÉRIE ZÍSKALA BRONZ

13.02.2004, 23:02, aktualizováno 13.02.2004, 23:02
Aktuality
Dnes bylo na programu utkání o třetí místo, v němž se utkali poražení semifinalisté Nigérie a Mali. Větší zklamání zažívala Nigérie, která v boji o finále prohrála s Tuniskem až na penalty. Naopak Mali podlehlo docela jednoznačně Maroku.

Otázkou bylo, kdo se dokáže lépe motivovat k utkání o bronzovou medaili. Pro oba týmy by byla medaile určitě velkým úspěchem, a tak nehrozilo, že by některý z týmů utkání vypustil. Mírným favoritem byla Nigérie, která tolik toužila hrát finále.



O TŘETÍ MÍSTO

Nigérie - Mali 2:1 (1:0)

Branky: 17. Austin Okocha, 47. Osaze Odemwingie - 69. Janvier Abouta
Žluté karty: 20. John Utaka, 52. Ifeanyi Udeze, 61. Osaze Odemwingie, 78. Joseph Yobo - 15. Sammy Traore
Červené karty: -
Nigérie: Vincent Enyeama, Joseph Yobo, Joseph Enakahire, George Abbey (46. Romanus Orjinta), Ifeanyi Udeze, Ikpe Ekong, Ifeanyi Ekueme (90. Garba Lawal), Austin Okocha, Pius Ikedia (78. Nwankwo Kanu), John Utaka, Osaze Odemwingie
Mali: Mahamadou Sidibe, Souleymane Diamoutene (90. Ibrahima Kone), Fousseiny Diawara, Adama Coulibaly, Sammy Traore, Mahamadou Diarra, Djibril Sidibe, Mohamed Lamine Sissoko (90. David Coulibaly), Janvier Abouta, Frederic Kanoute (65. Mamady Sidibe), Dramane Traore
Rozhodčí: Modou Sowe (Gambie) - El Hawary Gamal (Libye), Matela Lazarus (JAR)

Začátek utkání byl velmi rozpačitý, bylo vidět, že u obou týmů stále převládá smutek z vyřazení. Do první příležitosti se dostalo Mali, když Dramane Traore prokličkoval do šestnáctky Nigérie, ale skórovat se mu nepodařilo. V 17. minutě se pokusil zaútočit Pius Ikedia, ale byl faulován obráncem Mali Sammym Traore, který byl odměněn žlutou kartou. K následnému zahrání trestného kopu se postavil kdo jiný než nigerijský kapitán Jay Jay Okocha a svou přízemní střelou rozvlnil síť soupeře. Po inkasované brance jakoby reprezentanti Mali ožili a vypracovali si několik slibných šancí, jenže bez úspěchu. V závěru první půle se dostali do šance i fotbalisté Nigérie, ale Okocha s Odemwingiem svou slibně rozjetou útočnou akci nezvládli. Do druhého poločasu výborně vlétli Orli z Nigérie. Okocha s Udezem rozehráli přímý kop a po nádherné přihrávce skóroval Osaze Odemwingie. Nigérie tak vedla 2:0 a zdálo se rozhodnuto. Avšak v 69. minutě svitla naděje pro fotbalisty Mali. Djibril Sidibe krásně nacentroval míč z levé strany do pokutového území a Janvier Abouta volejem překonal brankáře Nigérie. Reprezentanti Mali se ještě snažili o vyrovnání, ale to už se nepodařilo. Držitelem bronzových medailí pro rok 2004 se tak stali fotbalisté Nigérie, jejichž kapitán, Jay Jay Okocha, byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje.


Jay Jay Okocha (uprostřed), slaví svůj čtvrtý gól na turnaji, který pomohl Nigérii k bronzové medaili.

Autor: Marek Chromčák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele