13. KOLO PREMIER LEAGUE

15.11.2004, 10:12, aktualizováno 15.11.2004, 12:59
Aktuality
Hattrick Milana Baroše do sítě Crystal palace, neuvěřitelných devět branek v zápase Tottenham versus Arsenal a celkem pět utkání, ve kterých padlo čtyři a více gólů – to je 13. kolo nejvyšší anglické fotbalové soutěže...


Tottenham Hotspur - Wigan Athletic   0:0

Tottenham chtěl v londýnském derby zaskočit Arsenal ofenzivní hrou a útočníci "Spurs" o sobě dávali vědět od prvních minut. Přesto to byl obránce domácích, který ve 37. minutě otevřel skóre – po standardní situaci zahrávané Carrickem si míč zpracoval Naybet a s trochou štěstí ho poslal za záda brankáře Lehmana. Zaskočený Arsenal mohl za chvíli prohrávat už 2:0, ale po další situaci podobné té, která předcházela brance, mířil hlavou těsně vedle King. "Kanonýři" dokázali odpovědět až těsně před koncem poločasu, když si Henry pohrál s obranou domácích i gólmanem Robinsonem a placírkou srovnal na 1:1. Po přestávce už hosté měli trochu navrch, což se projevilo šancemi Reyese a Henryho. Ke gólu však vedla až situace z 54. minuty – Pamarot ve vápně fauloval pronikajícího Ljungberga a z nařízené penalty se trefil Lauren. Další branku do sítě Tottenhamu přidal o čtyři minuty později Vieira, když vybojovaný míč sám uklidil za brankáře Robinsona. I přes dvoubrankovou ztrátu se domácí nevzdali a bleskurychle zareagovali kontaktním gólem – Defoe se protáhl mezi obránci Arsenalu a nechytatelně zavěsil do pravého růžku Lehmannovy branky. O pár minut později byli na tahu "Kanonýři" a po ose Pires – Fabregas - Ljungberg skončil míč opět v síti a bylo to znovu o dvě branky. Domácí ale zopakovali situaci z 37. minuty – Carrick znovu zahrával standardku a hlavou bezchybně zakončil King. Stav 3:4 vydržel jen do 81. minuty, to si Pires pohrál s míčem a z ostrého úhlu posedmé v této sezóně rozvlnil síť. Další střídající hráč, tentokrát pro změnu útočník domácích Frederic Kanute, ještě stihl korigovat po krásné přihrávce od za obranu na konečných 4:5.


Bolton Wanderers - Middlesbrough FC   0:0

V zápase dvou gigantů, kterým se letos nedaří, se střetli Newcastle a Manchester United. Už v 7. minutě zacentroval z pravé strany Fletcher a Rooney z první překonal Givena. Domácí odpověděli šancemi Shearera, Lee Bowyera a Kluiverta. Posledně jmenovaný dal na počátku druhé půle branku, která však pro sporný ofsajd nebyla uznána. Prosadil se až Alan Shearer, který po chybě Browna, jenž přišel na hřiště za zraněného Silvestra, levačkou pokořil brankáře Carolla. Pár minut na to, v 71. minutě, ale domácí opět prohrávali – Scholes se skácel po kontaktu s brankářem Givenem a rozhodčí nařídil velmi přísnou penaltu. Pokutový kop proměnil, jak jinak, než s přehledem van Nistelrooy. V závěru rozjásal diváky gól Shearera, který ale nebyl uznán, tentokrát pro faul anglického útočníka na Browna. Naopak udeřil ještě Manchester – ve 4. minutě nastaveného času ještě van Nistelrooyovu střelu vykopl jeden z obránců z brankové čáry, ale jen k Rooneymu, který dorážkou vstřelil svůj druhý gól utkání.


Manchester United - Blackburn Rovers   0:0

Jak jít svému štěstí naproti předvedl v zápase Liverpool – Crystal Palace český reprezentant Milan Baroš. Nejdříve v 23. minutě střelou k pravé tyči proměnil penaltu za faul Boyceho na sebe, ale ve 44. minutě vyrovnal z voleje Kolkka. Baroš však pravačkou do poločasu strhnul vedení zpět na stranu domácích. Na začátku druhé půle opět Liverpool zaspal a inkasoval z kopačky Hughse, ale rozhodující a konečné slovo měl znovu Baroš: po faulu Popovice ve vápně na našeho reprezentanta byla nařízena další penalta a i tu sebevědomě proměnil, když v 90. minutě zkoprnělý Kiraly nezareagoval na střelu k levé tyči. Hattrick v tomto utkání vynesl Baroše se sedmi zásahy na třetí místo tabulky střelců, o které se dělí se záložníkem Piresem. Více zásahů mají jen Henry (11 branek) a Johnson (8).


Liverpool FC - Fulham FC   0:0

Chelsea zavítala na hřiště Fulhamu s jasným úkolem – udržet dvoubodový náskok před Arsenalem. Hlavními postavami "Blues" byli bezesporu uzdravený Robben s kapitánem Lampardem. Prvně jmenovaný na počátku první půle ukázkově nahrál Gudjohnsenovi, ale ten trestuhodně minul. Naštěstí pro hosty se v 33. minutě z přímého kopu trefil Frank Lampard. O chvíli později pak rozhodčí neposoudil pád kapitána hostů ve vápně jako penaltový, naopak ocenil Lampardův výkon žlutou kartou. Na počátku druhé půle udeřili domácí – centr do pokutového území odvrátil Carvalho jen k Dioupovi, který pravačkou z voleje překonal Petra Čecha a bylo to 1:1. O pouhé dvě minutky později však po krásném sólu skóroval Robben a na 3:1 pro Chelsea hlavičkoval po volném kopu Lamparda obránce Gallas. Poslední gól utkání přidal deset minut před koncem Tiago a upravil tak na konečných 4:1.


Derby County - West Ham United   0:0

Everton posedmé v sezóně vyhrál jednobrankovým rozdílem. Tentokrát to odnesl Birmingham – v 69. minutě fauloval ve vápně Izzet a hostující Gravesen s přehledem proměnil nařízenou penaltu. Everton si tak pojistil třetí příčku a pokračuje ve skvělých výkonech.


Birmingham City - Aston Villa   0:0

Nezaváhal ani Middlesborough, který výhrou nad WBA předstihl v tabulce Bolton, se kterým minulý týden jen remizoval. K tomu jim pomohl vlastním gólem Purse a Earnshow. Výsledek pak korigoval na celkových 2:1 Zenden.


Portsmouth FC - Manchester City   0:0

Bolton stejným výsledkem prohrál doma s Aston Villou. El Hadji Diouf sice v první půli zajistil Boltonu vedení poté, co dorazil do branky Nolanovu střelu, ale dva góly "Villanů" z druhé půli přinesly hostům tři body.


Sunderland AFC - Newcastle United   0:0

Teprve druhé letošní vítězství dobyl Southampton, který dokázal doma porazit Portsmouth. Rozhodla hlavička střídajícího Philipse ze 71. minuty, pro kterého to byl první kontakt s balónem. Předtím se v první dvacetiminutovce trefili Blackstock a vlastní gól si dal Jakobsson. Patrik Berger odehrál téměř osmdesát minut, než byl střídán, ale svoji obávanou levačkou jen nastřelil břevno domácí branky.


Reading - Arsenal FC   0:0

Charlton deklasoval na vlastním hřišti Norwich. Dvěma brankami se o to zasloužil zejména Johansson. Norwich tak stále čeká na svoji první letošní výhru.


Chelsea FC - Everton FC   0:0

Jedinou remízu 13. kola přinesl zápas Manchesteru City s Blackburnem. Trefu Sibierského vymazal po faulu Millse, který byl následně vyloučen, Dickov. Pro Blackburn to byla třetí remíza v řadě a tým se stále potácí v sestupových vodách.


Tabulka:
1. Chelsea FC13102121:432
2. Arsenal FC1393137:1730
3. Everton FC1382315:1126
4. Middlesbrough FC1364322:1622
5. Bolton Wanderers1364320:1622
6. Aston Villa1356219:1421
7. Manchester United1356214:1021
8. Liverpool FC1262421:1320
9. Charlton Athletic1353517:2118
10. Newcastle United1344524:2616
11. Portsmouth FC1243516:1715
12. Manchester City1335514:1314
13. Fulham FC1342717:2414
14. Tottenham Hotspur1334612:1613
15. Birmingham City132658:1112
16. Crystal Palace1333715:1912
17. Southampton FC1325612:1711
18. West Bromwich Albion1316612:249
19. Blackburn Rovers1316611:269
20. Norwich City1308511:238


Autor: Petr Táborský

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Teda výsledek 4-5 nepamatuju hodně dlouho, jestli vůbec a navíc v Premier League ... ts ts

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby ve spanelske nebyl Real tak by se na ni taky treba dalo divat tak dobre jak na anglickou

Reagovat
exmafie

No,tos teda plácl pěknou pičovinu...Takže na zápas Levante-Betis se nedá dívat,protože tam hraje REAL????IDIOTE,trošku mysli,než začneš filozovat...

Reagovat
smazaný uživatel

kazdymu je snad jasny ze mam na mysli Madrid

Reagovat
exmafie

No,vůbec jsi nepochopil,co jsem tím příspěvkem myslel,taky mi došlo,že máš na mysli Real Madrid a ne Real Betis...

Reagovat
exmafie

Navíc zápas byl nádhernej,oba týmy do toho daly všechno,no jo Anglie,tu já můžu...

Reagovat
HOST*

ani si nepamatam tak vela golov

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele