11. KOLO PREMIER LEAGUE

01.11.2004, 10:17
Aktuality
O překvapení v tomto kole rozhodně nebyla nouze - z největších favoritů letošního ročníku Premier League jen Chelsea dokázala naplno bodovat. Arsenal pouze remizoval s posledním Southamptonem a Manchester United dokonce prohrál s Portsmouthem.


Tottenham Hotspur - Blackburn Rovers   0:0

Po prohře na Old Trafford v minulém kole hostil i nadále první Arsenal poslední Southampton. Hostům chyběl zraněný útočník Beattie, kterého nahradil mladík Blackstock, zatímco "Kanonýři" museli oželet obránce Campbella. I přes útočnou sílu Arsenalu se do první vážnější šance dostali ve 20. minutě "Svatí" – záložník Nielsen se opřel do křižné střely, která orazítkovala tyč Lehmannovy branky. Domácí odpověděli akcí, v jejímž závěru byl faulován v pokutovém území Bergkamp. Z nařízené penalty se však svěřenci Arsena Wengera neradovali dlouho – také Henry trefil jen tyč. Arsenal ale nesložil zbraně a následovaly další šance – nejdříve Bergkamp vystrašil Niemiho slabou střelou, pak si stejný hráč špatně zpracoval ideální pas do pokutového území, a nakonec neuspěla ani technická střela Henryho, kterou finský gólman vyškrábl konečky prstů, takže do šaten hráči odcházeli za stavu 0:0. Převahu Arsenalu zhodnotil Henry teprve v 67. minutě, kdy po milimetrové přihrávce Bergkampa skóroval, i když hosté reklamovali ofsajd. I po vstřelení branky se "Kanonýři" hnali do útoku – nejdříve těsně minul Vieira po nahrávce Fabregase a potom Henry po krásné individuální akci, kdy si doslova sám sobě nacentroval balón za obránce soupeře, ho předložil Ljungbergovi, který nastřelil jen Niemiho. V 80. minutě však fanouškům Highbury stuhl úsměv na rtech - na centr z rohu si naběhl Delap a hlavou srovnal. A to zdaleka nebylo vše – za pět minut se stejný hráč prosadil po podobné akci znovu a "Kanonýři" chvíli před koncem prohrávali 1:2. Alespoň bod pro Arsenal dokázal vydřít v jedné z posledních akcí střídající van Persie, když levačkou srovnal.


Manchester United - Middlesbrough FC   0:0

Manchester United jel na hřiště Portsmouthu a chtěl navázat na výhru s Arsenalem z předchozího týdne. Na svého soupeře tlačil od prvních minut a v gólových šancích se střídali Ronaldo, Giggs, Scholes a Smith, ale obrana domácích všechny nájezdy ustála. Na druhé straně se v první půli dostal do šance jen agilní Lua Lua. Druhá půle přinesla nečekané rozuzlení zápasu – Heinze ve vápně nedokázal hlavou odvrátit centr na Fullera a poté ho fauloval. Penaltu s ledovým klidem proměnil obránce Unsworth. "Rudí ďáblové" chtěli nepříznivý výsledek zvrátit, ale Ronaldo hlavičkoval vedle a Smith zklamal v další velké šanci. Velikým hrdinou domácích byl brankář Hislop, který pochytal všechny nebezpečné střely a ještě v závěru dlouhým výkopem vyslal Yakubua k druhému gólu Portsmouthu, na kterém se svým zaváháním podepsal i obránce ManU Silvestre.


Chelsea FC - Manchester City   0:0

Chelsea si jela do West Bromwiche pro tři body a svůj úkol bezezbytku splnila, i když potřetí v sezóně inkasovala. Již ve 4. minutě se prosadil Gallas a po přestávce zvýšil vedení "Blues" po brejku Gudjohnsen. Krátce po jeho gólu domácí snížili – Petr Čech jen vyrazil střelu Kanua a míč pohotově poslal do sítě Gera. Žádné drama se nekonalo, neboť o tři minuty později zařídil kapitán hostů Lampard gól pro Duffa, který se trefil i v minulém kole. Další gól přidal devět minut před koncem sám Lampard a další šance měli Gudjohnsen, Duff i Gallas. Chelsea se tak bodově dotáhla na Arsenal a je jen o skóre druhá.


Birmingham City - Wigan Athletic   0:0

Šlágrem kola byl souboj domácího Boltonu, který letos odebral body Arsenalu, Manchesteru i Liverpoolu, s ambiciózním Newcastlem. Hosté sice nastoupili se třemi hrotovými hráči, ale jedinou vážnější šanci první půle si vypracoval Bolton – Davies po Dioufově přihrávce netrefil Givenovu bránu. Teprve po přestávce zahrozili hosté, když Kluivert povedeným obloučkem trefil břevno, ale dle názorů sudích byl v ofsajdu. V 52. minutě se však jásalo na druhé straně – obránce Jaidi hlavou přiťuknul na Dioufa a ten ve skrumáži vstřelil první branku zápasu. Okamžitě po rozehrávce přišla pro domácí fanoušky studená sprcha z nohy záložníka Ambrose. Poté, co obešel dva protihráče, vystřelil téměř ze 30 metrů přímo do růžku branky Boltonu a bylo to opět nerozhodně. Domácí hnáni bouřlivým publikem ale dokázali výsledek znovu otočit. Po zaváhání obránců Newcastlu dorazil v 71. minutě skluzem míč do branky Davies. I přes šance Shearera a Roberta už další gól nepadl a Bolton tak zůstal na čtvrté příčce.


Derby County - Everton FC   0:0

Blackburn přivítal Liverpool, kterému se v zápasech venku moc nedaří a nejinak tomu bylo i tentokrát – na rychlou branku Riiseho, který se trefil i před týdnem, odpověděl v 16. minutě Bothroyd a na 2:1 pro domácí zvyšoval Emerton. Alespoň bod pro hosty zajistil Milan Baroš, který tak v tomto týdnu k dvěma pohárovým trefám proti Milwallu přidal gól i v tomto utkání. I přes úpornou snahu Liverpoolu se skóre už neměnilo. Navíc se zranil francouzský útočník Cissé, který si po zákroku jednoho z obránců domácích zlomil holenní i lýtkovou kost.


Reading - Newcastle United   0:0

Everton měl v utkání s Aston Villou možnost potvrdit skvělé výkony z předchozích kol, ale utkání se nevyvíjelo zcela podle jeho představ. V 26. minutě otevřel skóre po chybě liverpoolských obránců Hendrie. Ale za sedm minut bylo srovnáno, když se trefil Bent. Další branky už nepadly.


Sunderland AFC - Fulham FC   0:0

Birmingham hostil Crystal Palace v boji o dolní příčky tabulky. V 41. minutě po nahrávce Wayna Routledge nechytatelně skóroval Johnson, pro kterého to byla již osmá letošní branka a v tabulce střelců si dál drží druhou příčku. Domácí nedokázali odpovědět, i když šance v závěru měli Heskey, Melchiot a Upson. Radost jim skvělými zákroky pokazil Kiraly. Hosté se tak s jedenácti body posunuli do klidného středu tabulky.


Liverpool FC - Arsenal FC   0:0

Fulham doma nastoupil proti Tottenhamu a chtěl přerušit třízápasovou sérii bez výhry. Boa-Morte se trefil po centru Malbranqua už v 33. minutě, a i když to byla jeho pátá trefa v sezóně, poprvé přinesl jeho gól týmu body. Také na druhé brance měl lví podíl, ale skóroval jeho kolega z útoku Andy Cole, pro kterého to byl také pátý zásah sezóny. V závěru se domácí ještě dožadovali penalty, ale rozhodčí střet Boa-Morteho s Naybetem viděl jinak.


Portsmouth FC - West Ham United   0:0

Charlton potřeboval doma porazit Middlesbough, který musel nastoupit bez celé řady zraněných opor, ale hosté byli proti – už v 21. minutě si střelu Hasselbainka za záda vlastního gólmana srazil obránce El Karkouri. Charlton odpověděl až po přestávce, když si na centr Jasona Euella naběhl Johnson a vyrovnal. "Boro" pak po sérii šancí dokázalo strhnout vítězství na svoji stranu v 58. minutě – Zenden se po Vidukově průniku trefil do pravého růžku Kielyho branky a bylo to 2:1. Svěřenci Steva McClarena se tak posunuli v osmého na páté místo tabulky.


Tabulka:
1. Arsenal FC1182131:1226
2. Chelsea FC1182116:326
3. Everton FC1172214:1023
4. Bolton Wanderers1163218:1321
5. Middlesbrough FC1153319:1418
6. Liverpool FC1052318:1017
7. Manchester United1145211:917
8. Newcastle United1144322:1916
9. Portsmouth FC1043315:1215
10. Aston Villa1136214:1315
11. Tottenham Hotspur113446:813
12. Charlton Athletic1133510:1912
13. Manchester City1032512:1111
14. Crystal Palace1132612:1511
15. Fulham FC1132612:1911
16. Birmingham City111647:109
17. West Bromwich Albion111559:208
18. Southampton FC111468:147
19. Blackburn Rovers111469:247
20. Norwich City100649:176


Autor: Petr Táborský

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chelsea jede a Arsenal ani nikdo jiný jí už jen těžko zastaví

GO Blues GO!!!

Reagovat
HOST*matus

arsenal je lepsi ako chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Po dlouhé době jsem viděl správnej anglickej fotbal. Bolton - Newcastle. Nasazení 100%, agresivita, krásných akcí sice tolik nebylo, ale tenhle zápas zahřál u srdce.

Go BOLTON, Go BIG SAM

Reagovat
exmafie

Já jsem viděl Arsenal-Southampton,krásnej zápas Arsenal vyrovnal v 92.minutě...Bolton s Newcastlem jsem bohužel nestihl v přímém přenose,ale zrovna teď na něj koukám v záznamu a nemůžu si stěžovat,běží 24.minuta a hraje se nahoru dolu,teď byl v šanci Davies,nádhernej fotbal...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele