11. DEN : KAMERUN VYŘADIL EGYPT

04.02.2004, 01:26, aktualizováno 04.02.2004, 01:26
Aktuality
Ve skupině C se v přímém souboji o postup střetli reprezentace Kamerunu a Egypta. Kamerunským lvům stačil k účasti ve čtvrtfinále jediný bod. Ve druhém utkání se střetlo Alžírsko se Zimbabwe.

Nejlépe se vyvíjela skupina pro Alžírsko, to by do čtvrtfinále neproklouzlo jen za velmi nepříznivých okolností. Největší pozornost na sebe strhávalo utkání Kamerunu s Egyptem, kde Egypťané museli zvítězit, aby postoupili do čtvrtfinále. Fotbalisté ze země faraónů mohli jen litovat, že prohráli utkání s Alžírskem, kde více jak půl hodiny hráli proti deseti.



SKUPINA C

Kamerun - Egypt 0:0

Branky: -
Žluté karty: 34. Geremi Fotso Njitap - 23. Ahmed Hossam
Červené karty: -
Kamerun: Idriss Carlos Kameni, Jean-Joel Perrier Doumbe, Rigobert Song, Lucien Mettomo, Timothee Atouba, Geremi Fotso Njitap, Modeste Mbami, Eric Djemba Djemba, Jean Makoun (52. Salomon Olembe), Samuel Eto'o (81. Pius Ndiefi), Patrick Mboma (64. Mohamadou Idrissou)
Egypt: Abdelwahed El Sayed, Wael El Quabbani, Abdelzaher El Saqqa, Bechir Al Tabei, Ahmed Fathi, Tamer Abdelhamid (46. Ahmed Bilal), Tarek El Sayed, Tarek Said, Ahmed Hassan, Ahmed Hossam, Hossam Ghali
Rozhodčí: Mohamed Ali Bujsaim (Spojené Arabské Emiráty) - Dante Dramane (Mali), Izzo Jean-Philippe (Francie)

Oběma soupeřům šlo v zápase o mnoho. Egypt musel jednoznačně zvítězit, jestli chtěl postoupit do čtvrtfinále, Kamerunu k postupu stačil bod. Do první šance se v 9. minutě probojoval kamerunský útočník Patrick Mboma, který tak zahájil ofenzivní tlak svého týmu. O chvíli později zahrával přímý volný kop Geremi, ale přestřelil. Egypťané se postupně dostávali z úvodního tlaku Kamerunu a už ve 12. minutě měl první příležitost Egypta Ahmed Hossam (Mido), ale kamerunský brankář byl na svém místě. Ve 23. minutě Mido přepadl přes nohu kamerunského brankáře a dožadoval se penalty. Jenže rozhodčí jednoznačně rozpoznal filmování a viníka odměnil žlutou kartou. Ani Kamerunci neušli pozornosti rozhodčího, ve 34. minutě obdržel žlutou kartu za nebezpečný faul na Hamita Geremi. Ve 40. minutě přišla největší příležitost Egypta, kdy Ahmed Ibrahim obelstil obránce Rigoberta Songa, ale zakončení mu už nevyšlo. Zápas vůbec nevyšel kamerunskému útočnému tandemu Mboma, Eto'o, a tak trenér kamerunských lvů je oba vystřídal. Ve druhém poločase se hra přelévala z jedné strany na druhou, Egypťané moc toužili vstřelit postupový gól. Probíhala právě 68. minuta utkání, když se reprezentanti Egypta dozvěděli, že v souběžně hrajícím utkání, vede Zimbabwe nad Alžírskem 2:0. Tento stav by do čtvrtfinále posouval Egypt právě na úkor Alžírska, který by tak měl o jeden gól lepší skóre. Jenže v 72. minutě snížil na 1:2 Hocine Achiou a rázem zase postupovalo Alžírsko. Branku vstřelil stejný hráč, který rozhodl o překvapivém vítězství v zápase Alžírsko - Egypt. Egypťané, tak museli nutně vstřelit branku a porazit tak Kamerun, aby postoupili do čtvrtfinále. To se už však nepodařilo a z vítězství ve skupině se nakonec radovali kamerunští reprezentanti a z druhého místa jdou do čtvrtfinále hráči Alžírska. Egypt, čtyřnásobný africký šampión, tak smutně opouští Tunisko. Na úspěch si tak bude muset počkat další dva roky.


Kamerunec Patrick Mboma v souboji s Egypťanem Ahmedem Hossamem.



Alžírsko - Zimbabwe 1:2 (0:0)

Branky: 72. Hocine Achiou - 64. Peter Ndlovu, 70. Joel Luphahla
Žluté karty: 31. Hocine Achiou, 81. Brahim Zafour - 15. Dumisani Mpofu, 30. Bhekithemba Ndlovu, 90. Harlington Shereni
Červené karty: -
Alžírsko: Lounes Gaouaoui, Moulay Haddou (75. Djamel Belmadi), Brahim Zafour, Salim Aribi, Samir Zaoui (24. Anther Yahia), Karim Ziani, Naserdine Kraouche, Fodil Hadjadj, Hocine Achiou, Nassim Akrour, Fares Fellahi (66. Abdelmalek Cherrad)
Zimbabwe: Tapuwa Kapini, Dumisani Mpofu, Bhekithemba Ndlovu (83. Esrom Nyandoro), Kaitano Tembo, Dixon Choto, Ronald Sibanda, Harlington Shereni (87. Charles Yohane), Tinashe Nengomasha, Joel Luphahla, Peter Ndlovu, Adam Ndlovu (84. Wilfred Mugeyi)
Rozhodčí: Eddy Maillet (Seychely) - Matela Lazarus (JAR), Oueslati Taoufik (Tunisko)




Alžírsko dnes nečekaně prohrálo se Zimbabwe.



Konečná tabulka skupiny C:
1. Kamerun3 1 - 2 - 0 6:4 5
2. Alžírsko3 1 - 1 - 1 4:4 4
3. Egypt3 1 - 1 - 1 3:3 4
4. Zimbabwe3 1 - 0 - 2 6:8 3

Autor: Marek Chromčák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele