10. DEN : MALI VYHRÁLO SKUPINU B

04.02.2004, 00:47, aktualizováno 04.02.2004, 00:47
Aktuality
Tahákem skupiny B bylo bezpochyby vzájemné střetnutí Senegalu a Mali. Výborně hrajícímu Mali stačilo k prvnímu místu ve skupině získat jeden bod. Ve druhém zápase se utkala Burkina Faso s Keňou.

Jak již bylo řečeno, nejvýhodnější pozici před posledními zápasy ve skupině mělo Mali. Vyhrát skupinu B znamenalo, vyhnout se ve čtvrtfinále domácímu Tunisku, což hnalo fotbalisty Senegalu k zisku tří bodů. Reprezentanti Burkiny Faso měli na postup jen velmi malou šanci, Keňa ta už byla ze hry venku.



SKUPINA B

Senegal - Mali 1:1 (1:1)

Branky: 45. Habib Beye - 34. Dramane Traore
Žluté karty: 51. Salif Diao - 20. Mohamed Lamine Sissoko, 21. Seydou Keita, 49. Sammy Traore
Červené karty: -
Senegal: Tony Sylva, Ibrahima Faye, Pape Malick Diop, Henri Camara, Sylvain Ndiaye (79. Ousmane Ndoye), El Hadji Diouf, Lamine Diatta, Salif Diao, Mamadou Niang (74. Lamine Sakho), Pape Bouba Diop, Habib Beye
Mali: Mahamadou Sidibe, Souleymane Diamoutene, Fousseiny Diawara, Adama Coulibaly, Sammy Traore, Mahamadou Diarra, Seydou Keita, David Coulibaly (65. Djibril Sidibe), Mohamed Lamine Sissoko (75. Bassala Toure), Abdoulaye Demba (82. Soumaila Coulibaly), Dramane Traore
Rozhodčí: Divine Evehe (Kamerun) - Tomusange Ali (Uganda), Hesham Mostafa (Egypt)

Reprezentace Mali, která se na africkém mistrovství prezentuje velmi dobrými výkony, získala další cenný skalp. Dokázala uhrát remízu s posledním čtvrtfinalistou mistrovství světa. Senegal chtěl jednoznačně zvítězit, ale ve 34. minutě mu překazil plány Dramane Traore. To z pravé strany krásně přihrál Diawara a Traore umístil svou hlavičku do levého rohu senegalské brány. Těsně před koncem prvního poločasu se podařilo Senegalu vyrovnat, když přímý kop Henriho Camary proměnil hlavou Habib Beye. Mali už mělo před tímto zápase postup v kapse, a tak si trenér Mali dovolil nechat odpočívat kanonýra Frederica Kanouteho. Ted však měli fotbalisté Mali na dosah i vítězství ve skupině, s čímž možná ani sami nepočítali. Na hráčích Senegalu bylo velmi znát, jak moc touží zvítězit. Vypracovali si několik gólových příležitostí, ve kterých neuspěli Niang ani El Hadji Diouf. Senegalu se nakonec nepodařilo dosáhnout tížených tří bodů, a tak se rozešli s Mali smírně 1:1. Znamená to, že Mali se stalo vítězem skupiny B a ve čtvrtfinále se utká s druhým týmem skupiny A, Guineou. Senegalci se musejí nakonec spokojit s druhým místem a ve čtvrtfinále je tak čeká velmi těžký soupeř, domácí Tunisko.


Dramane Traore (vpravo), vstřelil vedoucí branku Mali.



Burkina Faso - Keňa 0:3 (0:0)

Branky: 50. Emmanuel Ake, 64. Dennis Oliech, 83. John Baraza
Žluté karty: 22. Amara Ouattara, 50. Moumouni Dagano, 88. Abdoulaye Cisse - 15. Moses Gikenyi
Červené karty: 76. Rahim Ouedraogo
Burkina Faso: Mohamed Kabore, Amadou Coulibaly, Moussa Ouattara, Mahamaoudou Kere, Ousmane Traore (65. Patrick Zoundi), Rahim Ouedraogo, Amadou Tidiane (46. Tanguy Barro), Amara Ouattara, Hamidou Balbone (36. Abdoulaye Cisse), Moumouni Dagano, Dieudonne Minoungou
Keňa: Duncan Ochieng, Moses Gikenyi (38. Andrew Oyombe) Musa Otieno, Adam Shaban, Philip Opiyo, Tom Juma, Titus Mulama, Robert Mambo, Emmanuel Ake (81. Maurice Sunuti), Dennis Oliech, Mike Okoth (57. John Baraza)
Rozhodčí: Sowe Modou (Gambie) - Segun Oguntade (Nigérie), Djezzar Ibrahim (Alžírsko)

Keňa se rozloučila se šampionátem důstojně, když zaslouženě porazila Burkinu Faso 3:0. Před zápasem měla Burkina Faso ještě určitou naději na postup, ale po brankách Akeho, Oliecha a Bazary, vzala postupová naděje za své. Burkina Faso, která v prvním zápase překvapila remízou se Senegalem, dnes ve všech směrech zklamala.


Keňa (v bílém) zaslouženě přehrála Burkinu Faso.



Konečná tabulka skupiny B:
1. Mali3 2 - 1 - 0 7:3 7
2. Senegal3 1 - 2 - 0 4:1 5
3. Keňa3 1 - 0 - 2 4:6 3
4. Burkina Faso3 0 - 1 - 2 1:6 1

Autor: Marek Chromčák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele