1. FC Köln se rozloučí s legendou, konec kariéry ohlásil Hector

23.04.2023, 14:38
Aktuality

O symbol klubové věrnosti za několik týdnů přijde 1. FC Köln, kopačky na hřebík se chystá pověsit Jonas Hector. Stále teprve 32letý někdejší německý reprezentant neprodlouží končící smlouvu a odejde do důchodu...

"Po rodině jsem pokládal za důležité přednostně sdělit své rozhodnutí i týmu, trenérům a dalším zaměstnancům," napsal na sociálních sítích.

"Od této chvíle se už nadále nechci více vyjadřovat k tomu, jak neskutečně vděčný jsem za to, čeho jsme v klubu dokázali," dodal.

Krajní obránce či defenzivní záložník je členem 1. FC Köln od roku 2010 a stráví v něm celou aktivní kariéru. Za první tým zatím odehrál 342 soutěžních zápasů a věrný mu zůstal i v létě 2018, kdy klub sestoupil do druhé nejvyšší německé soutěže.

Hector si své odehrál i na mezistátní scéně, za Německo nastoupil ke 43 duelům a dal i tři branky. V roce 2017 přispěl k triumfu na Konfederačním poháru.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
Beči

Podobně věrní fotbalisté už jsou dnes k vidění dosti zřídka a zrovna o Hectora byl před lety velký zájem a stejně zůstal klubu věrný

Reagovat
Felitel

Reagovat
Eichel

Reagovat
Dufan

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Teprve 32. Ale trenérskou licenci už dávno má, tak snad si jen chvíli odpočine a pak se vrátí jako asistent nebo jako hlavní trenér nějakých juniorů u FC.

Reagovat
GrimeBaller98

V Nemecku dost hracu konci docela v mladem veku, nevim co s nima delaji od dorostu, ze uz chteji koncit

Reagovat
Zark

to už nebude náhoda

Reagovat
GrimeBaller98

V Nemecku dost hracu konci docela v mladem veku, nevim co s nima delaji od dorostu, ze uz chteji koncit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele