1. FC Köln propustil trenéra Gisdola, týmu se ujme Funkel

12.04.2021, 09:26
Aktuality
Na dně tabulky 1. Bundesligy se topí Schalke, ideálně na tom není ani 1. FC Köln a vedení se včera večer rozhodlo jednat. Po další porážce, tentokráte od Mainzu, tamní tisk informoval o propuštění trenéra Markuse Gisdola, klub před půlnocí tyto zprávy potvrdil a rychle našel nového kormidelníka...

1. FC Köln letošní ligový ročník mizerně zahájil a hodně špatné jsou i jeho výsledky z uplynulých týdnů. Z posledních osmi duelů vydoloval jen dva body a propadl se na předposlední místo tabulky, na dvojici Bielefeld, Hertha ztrácí tři body.

"Markusovi jsme velice vděční. Přišel k nám v listopadu 2019 a dostal klub z takřka bezvýchodné situace, společně s týmem nastartoval vynikající sérii a nasměroval ho k záchraně v nejvyšší soutěži. Vždycky dával do práce všechno, byl klidný, nikdy neztratil hlavu a až do konce byl přesvědčen o své práci. Do budoucnosti mu přejeme všechno nejlepší," rozloučil se s koučem manažer Horst Heldt.

1. FC Köln už má vymyšleného nového trenéra a na lavičku usedne Friedhelm Funkel. Ten v minulosti vedl Herthu, Frankfurt, Hansu Rostock nebo Düsseldorf, pro 1. FC Köln pracoval už v letech 2002 a 2003.

Autor: Tomáš Pavlík / fc.de

Komentáře (38)

Přidat komentář
Rezan

bez komentáře

Reagovat
cologneFC

Gisdol mal skončiť už po minulej sezóne, nie raz som to písal aj sem. Mužstvo nemalo systém, hráči nehrávali na svojich pozíciách. Síce to bolo už ku koncu herne lepšie, ale body neprichádzali. Dúfam, že tento krok neprišiel neskoro, lebo zase obchádzať Sandhauseny, Heidenheimy a podobné exkluzívne destinácie sa mi už nechce.

Funkel zatiaľ nebol oficiálne predstavený, aj keď by sa toho mal ujať on. Ale ktovie, možno nás Heldt niečím prekvapí. Ak ale príde Funkel, tak iba do konca sezóny. Od novej sezóny by mal prísť nový tréner a zatiaľ sa najčastejšie hovorí o Stögerovi z Austrie a o Baumgartovi z Paderbornu. Obaja odmietli predĺženie zmlúv vo svojich kluboch, takže budú voľní.

Najbližšie kolo ideme do Leverkusenu a potom máme doma Lipsko. Ťažko čakať body v týchto zápasoch, aj keď sa nám proti silným mužstvám darí. Rozhodnú posledné 4 kolá, v ktorých sa stretneme s Augsburgom, Freiburgom, Herthou a Schalke. Nič iné ako veriť Funkelovi nám nezostáva, hlavne dúfam, že zmení systém a ligu zachránia. Come on effzeh!

Reagovat
Keeper117

Vidím že to sleduješ tak sa opýtam ako je na tom Duda darí sa mu? je dôležitý pre Kolín? či po sezóne bude na predaj

Reagovat
cologneFC

Duda nehral prvú časť sezóny podľa predstáv, dosť sa tam trápil. Teraz je to už oveľa lepšie, stal sa jedným z kľúčových hráčov tímu. Ten začiatok sa určite dá pripísať aj nezohratosti s tímom, prišiel totiž až tesne pred štartom ligy. Veľa zohráva aj to, že Gisdol ho neustále nasadzoval na hrot, keďže sme mali veľké problémy s útočníkmi. Na podhrotovej pozícii ale ukazuje oveľa lepšie výkony, rozdáva neskutočné lopty a strašne veľa nabehá. Momentálne je pre nás nepostrádateľný a aj preto ma hnevá, že sa včera vykartoval a cez víkend v Leverkusene bude chýbať.

Čo sa týka jeho zotrvania v klube, tak na to je ťažké zodpovedať. Ak sa zachránime, tak zostáva na 100%, zmluvu podpisoval na 4 roky. Neviem či ju má platnú aj na druhú ligu, ale ak áno, tak ho klub bude chcieť udržať. Pustili by ho iba v prípade veľmi zaujímavej ponuky. Tak sa snáď zachránime a nebude treba nad tým rozmýšľať

Reagovat
Keeper117

Tak Duda hráva hrot aj v repre lebo preňho ešte Kozák v roku 2016 vymyslel ten post falošnej deviatky a odvtedy sa tam raz za čas objaví aj v repre aj v kluboch ale jasné že na SOZ je lepší

Reagovat
cologneFC

Áno viem, len on nie je typický hrot. Do hlavičkových súbojov prakticky nechodí, my tam potrebujeme úplne iného hráča. Duda tam môže nastúpiť v prípade núdze, ale celú sezónu hrať bez klasického útočníka je samovražda. A aj sme tak dopadli...

Reagovat
Seydou Doumbia

V těch posledních kolech se to vypráská mezi sebou a bude rozhodovat fakt každá maličkost. Co tak koukám na ty losy tak to ty týmy v boji o udržení mají podobný. Hertha, Bielefeld i Koln mají prakticky identické soupeře...Freiburg, Augsburg, Schalke, Mainz + proti sobě hrají ještě taky...hodně zajímavý závěr ligy to bude...Bielefeld se po výměně trenéru trochu výsledkově zvedl, Mainz taky tak uvidíme co vy.

Reagovat
cologneFC

Presne ako píšeš. O všetkom rozhodnú posledné kolá, snáď nám veľmi neutečú tí, čo sú nad nami. Nasledujúce dve kolá máme totiž ťažké a potom príde tá naozajstná zábava

Reagovat
Rudnevs

Schalke má teraz tiež taký ľahší los. Mohli by nazbierať ešte pár dobrých výsledkov, nech sa získa trochu sebavedomia na druhú ligu.

Reagovat
Rudnevs

Gladbach je údajne dohodnutý s Hütterom. Snáď sa to Eintrachtu moc nerozpadne.

Reagovat
Werkrider

To je dosť zaujímavé. Vybojovať LM a odpáliť sa z pohárov? Wtf?

Reagovat
Rudnevs

Asi vidí, že z Eintrachtu odchádza Bobic s Hübnerom + asi aj nejaki hráči a myslí si, že už to pôjde len dole a chce odísť na vrchole. Ale aj tak škoda.

Reagovat
mistr129

Za rok mě čeká Erasmus v Cáchách. Jestli se současných 5 bundesligových klubů z okolí díky pádům Schalke, Kolnu a Bielefeldu zredukuje na 2, tak se asi půjdu zastřelit

Reagovat
Rudnevs

Druhá liga taky liga

Reagovat
cologneFC

Ale zase derby Kolín-Düsseldorf treba vidieť

Reagovat
mistr129

Jo, tak zrovna na Kolín a Schalke si zajdu tak či tak, první je kousek, druhý byl vždycky můj oblíbený německý klub, takže to se ochudit nenechám Ale Bundesliga by přeci jen byla lepší, když už asi nebude Dortmund, Gladbach ani Leverkusen v LM

Reagovat
cologneFC

Keby si potreboval lístky, tak daj vedieť

Reagovat
mistr129

Dobře, díky ono na nějaký běžný zápasy by ale ani v Bundeslize neměl být problém se dostat (možná vyjma Dortmundu), ne?

Reagovat
cologneFC

Na žiadny zápas sa nedostaneš, lístky do voľného predaja nejdú žiadne. Cca polovica kapacity sú permanentkári a zvyšok ide pre členov klubu. A členov je vyše 110.000. Zápasy sú vždy vypredané, je jedno či je to prvá alebo druhá liga. Nevypredaný zápas znamená, že sme hrali zápas s nejakým poloklubom ako Hoffenheim, Wolfsburg alebo Lipsko. Oni totiž nevypredajú väčšinou sektor pre hostí. Domáci kontingent je ale vypredaný vždy.

Reagovat
mistr129

Tak to jsem vůbec netušil, myslel jsem, že se tam dostanu v pohodě i jako civil. Každopádně si tě ukládám, kdyžtak se ozvu A nevíš jak to je s těmi dalšími kluby v NRW?

Reagovat
cologneFC

Dortmund, Schalke, Gladbach sú na tom podobne ako Kolín. Na ostatné by si sa mal dostať (ak nejde o nejaký šláger). Prípadne ak by tam niekde hral kolín, tak viem zohnať lístky do hosťovského sektoru. Kľudne sa ozvi

Reagovat
Seydou Doumbia

Tady mám namítku. Na Köln jsem viděl pár volných lístku zhruba 2-3 dny před zápasem. A na Gladbach se mi povedlo předloni dostat na duel s Frankfurtem úplně v pohodě.

Reagovat
cologneFC

Nehádam sa Nekupujem lístky vo voľnom predaji a myslel som, že do takého ani nechodia. Je možné, že určitú časť dávajú aj do voľného predaja. Ale cezo mňa dostane lístky na akýkoľvek zápas, len som mu chcel pomôcť

Reagovat
Seydou Doumbia

V pohodě. Jako člen ofiko fanklubu Kölnu, kde hádám patříš máš možnost shánět lístky i na jiné zápasy? Třeba venkovní do kotle Kölnu?

Reagovat
cologneFC

Áno. Na Slovensku máme oficiálny fanklub a každý fanklub má právo na lístky na vonkajšie zápasy. Počet závisí vždy od veľkosti sektora hostí. Najviac vieme zobrať na Bayern, cca 40-50ks.

Reagovat
Seydou Doumbia

krása

Reagovat
Werkrider

Ja som tiež s kamarátom kupoval lístky na Kolín : Hertha online vo voľnom predaji úplne v pohode, ale je pravda, že už to je tak 5-6 rokov, skončilo to nula nula a Podolski dostal červenú :D

Reagovat
cologneFC

To muselo byť viac rokov, keďže Poldi odišiel od nás pred 9 rokmi Ako píšem vyššie, nehádam sa, je možné, že klub dáva nejaké lístky aj do voľného predaja.

Reagovat
mistr129

Dobře, u toho Dortmundu jsem to čekal, třeba u Gladbachu vůbec. Ty jsi tedy členem klubu?

Reagovat
cologneFC

Som člen klubu, na domáce zápasy nedostávajú fankluby lístky. Iba na vonkajšie.

Reagovat
mistr129

Aha, už jsem si níže přečetl odpověď

Reagovat
Seydou Doumbia

Hele když budeš čekovat jejich stránky 3.2.1 den před zápasem tak se ti lístky uvolní určitě na více týmu. Na Koln jsem jich pár viděl a na Gladbach uplně v pohodě proti Frankfurtu (2 roky zpátky). A jelikož tam budeš žít tak máš výhodu že můžeš se rozhodnout i den před zápasem, kdy se vrací nějaké lístky do oběhu.

Reagovat
andrew96

Vybírat si Erasmus podle BL.

Bielefeld už bych za okolí moc nepovažoval. A navíc se zdá, že zmíněné ztráty alespoň trochu vykompenzuje Bochum.

Reagovat
mistr129

Spletl jsem si Bielefeld právě s Bochumí Nedostal jsem se do Bilbaa ani Portugalska, pak mi ty Cáchy přišly nejlepší nejen kvůli fotbalu, ale i celkově polohou.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ralf Rangnick má před sebou novou pracovní výzvu. Zkušený odborník bude poradcem v Lokomotivu Moskva. Wow

Reagovat
Rudnevs

Na RTL som čítal, že akurát pre nich vytvoril nejaky projekt, ktorým by sa mali riadiť, ale že nemá záujem byť u nich zamestnaný, takže je naďalej voľný.

Reagovat
stas87

A trenovat Nationalelf ho nelaka?

Reagovat
Rudnevs

Láka. Len či ich to bude lákať, mať tam Rangnicka, ktorý im bude babrať do zabehnutých štruktúr tej juhozápadnej skupinky a ničiť ich Vetternwirtschaft. Pohodlnejšie by bolo dosadiť Sorga alebo Kuntza.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele