Serie A - souhrn 3. kola

12.09.2015, 20:02, aktualizováno 14.09.2015, 22:44
Komentáře a souhrny
Milánské derby těsně opanoval Inter. V neděli hned čtyři zápasy ústily v remízy 2:2. Juventus znovu naplno nebodoval, tentokráte se rozešel smírně s Chievem. AS Řím uspěl na půdě Frosinone a utváří pětičlenný peloton na čele tabulky. Tři body slaví také Fiorentina, která si poradila s Janovem, a Lazio, jež přemohlo Udinese díky trefám žolíka Matriho...

UC Sampdoria - Bologna FC 2:0

14.09.2015 20:45

Góly: 75. Éder, 79. Roberto Soriano

Sampdoria si nakonec poradila s Bolognou, i když hosté v Janově velmi dobře bránili. Rozhodly trefy Edera a Soriana, obě padly ve druhém poločase.

Dodatečný zápas třetího kola v Itálii svedl dohromady celky Sampdorie Janov a Bologně. Původně se mělo hrát v neděli odpoledne, ale vinou špatného počasí bylo utkání odloženo na neděli večer. Bologna měla co napravovat, protože v dosavadním průběhu sezony ještě nebodovala. Sampdoria si stále zvyká na přestavbu kádru a nového trenéra Waltera Zengu.

Bologna se od prvních minut snažila držet míč a útočit. Po pokusech Taidera a Destra se do míče opřel také Brienza. Na opačné straně hřiště poměrně slušnou akci předvedl Roberto Soriano, který nakonec celou akci zakončil nepřesnou střelou. Po deseti minutách zkušený křídelník Giaccherini poslal míč při standardní situaci do břevna, od kterého se balon odrazil mimo! Po patnácti minutách se do míče opřel také Muriel, ale ani on se nemohl radovat z gólu.

O chvíli později musel trenér Zenga poprvé sáhnout do sestavy, protože se mu zranil obránce Mattia Cassani. To nebylo jedné vynucené střídání, protože ze hřiště musel Giaccherini. Jeho místo zaujal Luca Rizzo. Poločas se pomalu blížil ke konci a my jsme zatím neviděli žádnou akci, která by diváky přímo zvedla ze židlí. Bologna sázela na protiútoky po stranách, jenže ty měla Doria velmi dobře obsazené. Domácí Blucerchiati se zase pokoušeli uspat soupeře postupnou kombinací, ale dařilo se jim to spíše u diváků.

V podání obou soků to ale bylo především hodně statické a bez nápadu. Brankáře Viviana z klidu vyrušila až dělovka Donsaha z konce první půle. Druhá půle začala podobně nevzhledně, neboť nepřesností a individuálních chyb bylo stále požehnaně. Velkým nebezpečím pro hráče Bologni byl Eder, který svým zrychlením a technikou dokázal několikrát dostat svůj celek do početní výhody na půli soupeře, jenže málokdy z toho bylo přímé ohrožení Miranteho brány.

Soriano sice po krásné akci trefil břevno, jenže se nacházel v ofsajdu. Jakékoli šance Bologně na bodový zisk vzaly za své poté, co Luca Rizzo nesmyslně zatáhl za dres Soriana a vysloužil si druhou žlutou kartu! Sampdoria dostala skvělou výhodu, kterou chtěla využít. Jenže se jí stále nedařila finální nahrávka. S příchodem Angela Correy se sice hra trochu zrychlila a zpřesnila, jenže na pozornou obranu Felsinei to nestačilo.

Nikoli stoprocentní, ale rovnou dvěstěprocentní šanci zahodil Luis Muriel, který si obhodil dva protihráče a vnikl do vápna, jenže pak míč nastřelil těsně vedle tyče! Jak se to dělá, ukázal svému kolegovi Eder. Zkušený útočník si naběhl do vápna, ustál atak od Maietty a prostřelil brankáře Miranteho! Pátá branka Ederova ve třech utkáních. A nebylo to ani zdaleka vše, protože o pár minut později Correa obešel dva protihráče, nahrál Sorianovi a čerstvý kapitán z pětadvaceti metrů propálil vše před sebou!

Více informací k zápasu

Inter Milán - AC Milán 1:0

13.09.2015 20:45

Góly: 58. Fredy Guarín

Slavné Derby della Madonnina tentokráte ovládl Inter! Nerazzurri zvítězili díky jediné brance Freddyho Guarína 1:0 a po třech kolech mají jako jediný tým v Serii A plný počet bodů. Naopak AC ze tří duelů vyhrálo jediný.

Roberto Mancini i Siniša Mihajlović nachystali do základních sestav hned několik překvapení. V dresu Rossoneri nastoupil od úvodní minuty Juraj Kucka a na straně Interu zase uzdravený Mauro Icardi či nově příchozí Ivan Perišič.

Diváci na Giuseppe Meazza nečekali na první stoprocentní šanci zápasu příliš dlouho - poté, co Murillo vyrobil hrubku, posunul Bacca míč na Luize Adriana a Samir Handanović musel tasit těžký zákrok. Na druhé straně vyzkoušel střeleckou mušku Jovetić, ale netrefil branku.

Utočné duo Rossoneri Bacca-Luiz Adriano dělalo defenzívě Interu pořádné problémy, po další spolupráci opět zakončoval Brazilec, bohužel pro AC střílel nad.

Další vzrušení přišlo až zhruba po půlhodině hry, Honda nevyslal na branku Handanoviće nikterak nebezpečný projektil a bez úspěchu byl rovněž Kuckův průnik. Inter zase zahrozil prostřednictvím koho jiného než Jovetiće. Černohorský útočník byl asi nejvýraznějším mužem v barvách Nerazzurri a těsně před odchodem do šaten prostrčil míč na Icardiho a vyznamenat se musel Diego López. Největší šance Interu zůstala nevyužitá, a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu 0:0.

Rovněž po změně stran byl o něco více nebezpečný AC Milán, nicméně po Lópezově zaváhání mohl jako první inkasovat. AC Milán to kontroloval střelou Montoliva a po Perišićově centru na zadní tyči a hlavičce Guarína, musel vyrážet na rohový kop golman López.

Chvíle Freddyho Guarína příšla přesně v 58. minutě. Obrana Interu byla v problémech, ale podařilo se jí to ustát a do rychlého protiútoku vyslat právě kolumbijského záložníka. Guarín na hranici pokutového území vypálil přesně k tyči a López mohl lovit míč ze své sítě - 1:0 pro Inter.

Nebylo na co čekat. Siniša Mihajlović poslal na hrací plochu Maria Balotelliho a ten hned hledal stříleným centrem své spoluhráče. O několik minut později pak dokonce orazítkoval tyč a ze standardní situace zase pořádně prověřil Samira Handanoviće. Rossoneri dostali k dobru ještě pět minut nastaveného času, ale Inter se hluboko zatáhl a nejtěsnější vedení už nepustil.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Udinese Calcio 2:0

13.09.2015 18:00

Góly: 64. Alessandro Matri, 73. Alessandro Matri

Lazio si spravilo chuť a konečně vyhrálo. Klíčovým faktorem byl příchod dvojice Felipe Anderson - Alessandro Matri, protože druhý jmenovaný dvakrát skóroval. Udinese sice bojovalo statečně, ale to mu dnes večer nestačilo.

Lazio mělo co napravovat. Sezona se zatím rozhodně nevyvíjí podle jeho představ a trenér Pioli si je své situace vědom. Dnes dal důvěru hráčům jako Parolo, Keita, Lulić nebo Mauri, v bráně uvítal Marchettiho. Hosté z Udine se spoléhali na Zapatu s Théréauem, v obraně se opět představili Heurtaux, Danilo a Piris.

Za silného deště se do prvního útoku pustilo Udinese, jenže dlouho mu míč na kopačkách nevydržel. Na velmi nesnadném terénu se oběma týmům hrálo velmi špatně a hlavním úkolem prvních minut bylo nezranit se. Lazio poklidně kontrolovalo míč, jenže směrem dopředu nebylo schopné vymyslet nic překvapivého. Nakopávané míče vpřed bez hrotového útočníka postrádaly smysl.

Po pěti minutách přebíral dlouhý míč od Edenilsona Kone a byl sražen Hoedtem, dle sudího ale upadl nezaviněně. Hodně často se Lazio uchylovalo k míčům po kraji, jenže především mladík Ali Adnan si poradil snad s každým míčem, který měl jít přes jeho stranu. Navíc přidával i nadstavbu v podobě velmi dobrých průniků. Až snad po dvaceti minutách oba týmy pochopily, že kombinací po zmáčené zemi to nepůjde. Skvělou ránu ze svých kopaček vyslal Antonio Candreva a Karnezis se musel ozvat na své obránce.

Obrana Biancocelesti vyrobila posléze velkou chybu, když darovala míč Zapatovi, jenže mladý Kolumbijec vybojoval pouze roh. Do hry obou týmů se i kvůli špatnému počasí vkrádaly stále častěji nepřesnosti. Ani po třiceti minutách odehraného zápasu se počasí neměnilo a vlastně odpovídalo předváděné hře. Lazio sice častěji drželo míč, ale šanci si připravit nedokázalo.

Marco Parolo se pokusil o tvrdou ránu z větší vzdálenosti, brankář Karnezis se však děsit nemusel. Když déšť ustával, skvělou akci předvedl Keita. Rychlý mladík z Lazia předběhl dva protihráče a předložil míč Candrevovi, který však minul tyč! Na svou šanci čekalo mnoho hráčů, kteří by mohli přispět k ofenzivnější podívané. V případě Udinese to byl především Antonio "Toto" Di Natale, na straně Lazia se do hry chystali Kishna s Matrim.

Počasí se na začátku druhé půle umoudřilo, což poskytovalo oběma týmům více prostoru pro kreativitu a rychlejší herní projev. Po rychlém úniku Candrevy se Keita do úniku nedostal, ale brankář Karnezis nebyl dlouho bez práce. Protáhl jej Marco Parolo skvělou střelou. Deset minut po změně stran se konečně dostalo na Felipeho Andersona, od nějž diváci hodně čekali. Mezitím si však málem vstřelil vlastní branku Dušan Basta. Do hry se dostal také Alessandro Matri.

Obrovskou šanci spálil Ali Adnan, který si naběhl do vápna na centr od Zapaty, zasekl před obráncem a vypálil. Mířil však příliš vysoko a vztekal se sám na sebe zcela oprávněně. Lazio hrálo mnohem aktivněji a výsledek se nakonec dostavil. Pioli ukázal, že měl skvělý cit při výběru střídajících hráčů, protože po výtečné akci Felipeho Andersona se míč dostal na penaltě k málo krytému Alessandru Matrimu a ten se nemýlil!

Hráč, kterého římští tifosi zrovna moc nevítali, se prosadil krátce po svém nástupu. A nebylo to všechno. Debut snů totiž pro zkušeného hrota pokračoval. Po ráně Keity se míč dostal ke Konemu, který se nepochopitelně rozhodl hrudníkem tlumit míč a nahrávat zpět svému brankáři. To ale byla osudová chyba, protože Matri mu míč uzmul a prostřelil Karnezise mezi nohama!

V dresu Udinese se na hřiště dostal mladík Aguirre a téměř ihned se mohl prosadit. Po prodloužení od Zapaty se dostal za obranu Lazia a překonal i Marchettiho, ale včas se vrátil Dušan Basta a míč odpálil mimo nebezpečí. Lazio zvládlo generálku na Evropskou ligu a připsalo si tři body proti Zebrám.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Atalanta Bergamo 2:2

13.09.2015 15:00

Góly: 22. Francesco Magnanelli, 40. Antonio Floro Flores - 13. Mauricio Pinilla, 33. Mauricio Pinilla

Fotbalisté Sassuola přišli o dlouhou sérii bez ztráty bodu a dnes jenom remizovali v divokém utkání s Atalantou Bergamo 2:2. Všechny branky padly už v prvním poločase a hned polovinu z nich měl na starosti Pinilla. V zápase padly dvě červené karty a divaci viděli i dvě neproměněné penalty.

Bylo toho zkrátka hodně a začalo se hned z kraje utkání. V páté minutě tahal Cherubin svého protihráče tak vehementně, že si vysloužil od sudího pokutový kop. Nicola Sansone vzal zodpovědnost na sebe, ale Sportiello vystihl směr a celou šanci zmařil! Neproměněná penalta vyšla domácí hodně draho, za další tři minuty totiž Moralez přesně našel Pinillu, který efektními nůžkami poslal Atalantu do vedení! To však netrvalo dlouho, ve 22.minutě se opřel do míče Francesco Magnanelli a Sportiello se mohl natahovat marně - 1:1. Atalanta si vzala vedení zpátky přesně za jedenáct minut, do otevřené obrany poslal přesnou přihrávku Peluso a Maurizio Pinillu podruhé v zápase zamířil do černého - 2:1 pro Bergamaschi.

Pět minut před koncem prvního poločasu se opět ozvalo Sassuolo a udeřilo znovu z dálky. Antonio Floro Flores napřáhl podobně jako Magnanelli a slavil stejný úspěch - 2:2. Tím se výčet branek v celém utkání vyčerpal, ovšem to by neznamenalo, že by se nic nedělo, přesně naopak.

Ve 49.minutě obdržel autor dvou branek Maurizio Pinilla druhou žlutou kartu a pro Atalantu začaly krušné časy. Sassuolo si s tím ale nedokázalo poradit, hra se kouskovala a žádné šance nepřicházely. Pět minut před koncem pak přišla velká komplikace pro domácí, Vršaljko uviděl během pouhé minuty dvě žluté karty, přičemž ta druhá znamenala i pokutový kop. Počet sil na hřišti se vyrovnal a Atalanta měla k mání penaltu. Moralez však penaltu vůbec nezvládl a odmítl pro Atalantu tři body.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - Carpi FC 2:2

13.09.2015 15:00

Góly: 6. Oscar Hiljemark, 88. Uroš Đurđević - 23. Roberto Vitiello (vl.), 64. Marco Borriello

Historicky první bod v Serii A dokázalo vybojovat FC Carpi. Nováček soutěže dokonce sahal po třech bodech, ale konečnou remízu 2:2 zachránil z pohledu domácího Palerma Durdevič.

Palermo bylo před zápasem jasným favoritem a všeobecně se očekávalo, že souboj s nováčkem zvládne. Koneckonců na svém kontě mělo plný počet bodů a hrálo na vlastním stánku Renza Barbery. Začátek utkání tomu i nasvědčoval, už v 7.minutě se prohnal vápnem Quaison, naservíroval míč na malé vápno, kde Oscar Hiljemark poslal Palermo do vedení - 1:0. Domácí nadále drželi míč na svých kopačkách, až 65% držení míč, ovšem žádné větší šance nepřicházeli. Domácím jakoby vedení 1:0 bohatě stačilo. Carpi ale nehodlalo hrát druhé housle a ve 23.minutě šokovalo stadion Renza Barbery. Mbakogu se prosmýkl kolem obránce, nasměroval si to na branku a nakonec Vittielo si vstřelil nešťastný, vlastní gól - 1:1. Quaison sice mohl zanedlouho opět vrátit vedení na stranu Palerma, ale skvěle se předvedl Benussi.

Carpi nerozhodný výsledek v prvním poločase udrželo a úspěšně se bránilo i ve druhém poločase. Hosté moc dobře věděli, že čím déle budou tento výsledek držet, tím více bude Palermo nervóznější. A tak se tak stalo, navíc v 64.minutě dostal spoustu prostoru Matos, ten vykouzlil přesnou přihrávku na Borriella, který poslal Carpi překvapivě do vedení!

Palermo bylo naprosto v šoku a z úderu se dlouho nemohlo vzpamatovat. Carpi bránilo a už už to vypadalo, že získá tři body. Jenže v 88.minutě nedokázala defenzíva zareagovat na centr Lazaara a Durdevič srovnal na 2:2! Sicilané ještě vycítili šanci na zvrat, ale Carpi už se ubránilo.

Více informací k zápasu

Empoli FC - SSC Neapol 2:2

13.09.2015 15:00

Góly: 3. Riccardo Saponara, 18. Manuel Pucciarelli - 7. Lorenzo Insigne, 50. Allan

Neapol se znovu rozešla se svým sokem s jedním bodem. Dnes ji zastavilo domácí Empoli, které naopak opět předvedlo nebojácný výkon a svižný fotbal. O branky se postarali Saponara a Croce za domácí, hostům dali naději Insigne a Allan.

Proti "svým" se v dresu hostí postavili Valdifiori a Hysaj, domácí spoléhali nejvíce na osvědčenou agresivní zálohu v čele s mladíkem Saponarou. Sotva se diváci v Empoli posadili na svá místa, již je hráči domácího celku donutili zvednout se. Krásnou nahrávku od Piotra Zielinskiho dostal Riccardo Saponara, udržel míč a skvělou ranou poslal domácí celek do vedení! Neapol byla v šoku a trvalo jí, než se z něj vzpamatovala.

V sedmé minutě už se mohli radovat i hostující tifosi, protože Neapol srovnala. Manolo Gabbiadini odvedl na straně skvělou práci, uvolnil se a nahrál do středu na Lorenza Insigneho. Hráč, který je maličký vzrůstem, ale velký technikou i talentem, skvělou ranou prostřelil marně zasahujícího Skorupského - 1:1.

Neapoli se dnes příliš nedařilo a především v ofenzivní fázi nepřesvědčovala. První střelecký pokus si hvězdný Higuaín připsal až po patnácti minutách! A tak znovu udeřili domácí, kteří hráli s velkou chutí. Ricky Saponara tentokrát nahrával a našel Manuela Pucciarelliho. Ten dostal míč do sítě, i když podle hodně se zlobícího Reiny hrál rukou!

Empoli bylo nadále aktivnější a jen pohotový zákrok Maggia zabránil gólu Croceho. Po půlhodině hry se míč od Maggia sice nedostal ke Gonzalu Higuaínovi, avšak za ním stál Insigne. Jeho ránu však chytil brankář Skorupski. Skvělou partii odehrál stoper Lorenzo Tonelli, který předvedl několik klíčových zákroků a bránil svým odhodláním narůstajícímu tlaku Neapole.

Do druhého poločasu Neapol nevstoupila, ale přímo vletěla. Marek Hamšík našel po krátké kombinaci Manola Gabbiadiniho, který našel ve vápně nabíhajícího záložníka Allana. Ten se prosadil přesnou střelou a srovnal!

Skvělý pas směřující na Manola Gabbiadiniho odvrátila pozorná obrana Empoli a založila tím vlastní útok. Ten však netrval příliš dlouho a u míče byla opět Neapol. Ta byla v úvodu druhé půle jednoznačně aktivnějším celkem a obráncům domácího týmu dělaly rychlé kontry velké problémy. Riccardo Saponara je nejnebezpečnějším hráčem Empoli a ukázal to také po hodině hry, kdy lehce švihl nohou a napálil míč těsně vedle tyče!

Velkou šancí poté spálil Gonzalo Higuaín, který si naběhl k pokutovému území Empoli, dostal míč od Insigneho a krásně vypálil, jenže mířil těsně vedle tyče! Trenér Sarri se rozhodl posílit útok a poslal do hry Driese Mertense, který nahradil nevýrazného útočníka Manola Gabbiadiniho. Neapol se v těchto fázích utkání snažila kombinovat chytře a po zemi, jenže její snahy často končily na faktu, že se hráči s míčem mnoho spoluhráčů aktivně nenabízelo.

Toskánskému celku zase scházela přechodová fáze, protože záložníci Neapole středovou linii soupeře naprosto zastínili. Patnáct minut před koncem utkání nedosáhli na střílený centr Callejón s Higuaínem. Utkání se v posledních chvílích trochu přiostřilo a padlo několik žlutých karet. Co všechno se dá zahodit, o tom přesvědčil diváky na stadionu Marek Hamšík a po něm ještě José Maria Callejón. Rohový kop od Jorginha v samém závěru mířil na Hamšíka, který napálil Skorupského. Od něj se míč odrazil k volnému záložníkovi Callejónovi, který však balon namířil do tyče!

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Turín FC 2:2

13.09.2015 12:30

Góly: 49. Luca Toni (pen.), 71. Juan Ignacio Gómez - 66. Daniele Baselli, 73. Afriyie Acquah

Turínské FC sice ztratilo první body, ale určitě nemusí zoufat. Remíza 2:2 na půdě Hellasu Verona není vůbec špatným výsledkem. Všechny branky padly ve druhém poločase, přičemž vždy musel dotahovat Turín.

Domácí vstoupili do utkání o něco aktivněji a do první vážnější šance se dostal zkušený stoper Rafael Marquez, ale jeho hlavička si cestu mezi tři tyče nenašla. Turínští museli už v 16.minutě řešit první střídání, pro zranění odešel Danilo Avelar a přišel Pontus Jansson. Hellas nadále hrozil více, k hlavičce se tentokrát natlačil Moras, ale ani on nebyl úspěšný. Hosté výrazněji zahrozili až ve 36.minutě, ale Molinarovu přihrávku na poslední chvíli uhasil Marquez. Ve 41.minutě přišlo velké varování z hlavičky Luky Toniho, kanonýra Hellasu dobře vychytal Padellil. V prvním poločase se tedy diváci na Stadio Bentegodi branky nedočkali, nicméně ve druhém dějství jim to borci obou týmů bohatě vynahradili.

Čtyři minuty po hvizdu fauloval Jansson Juanita Gomeze a sudí Massimiliano Irrati foukl do píšťalky. K penaltě se následně nepostavil nikdo jiný, než Luka Toni a tvrdou ranou zajistil Hellasu vedení 1:0. Granata zvýšila aktivitu a dočkala se odpovědi, v 67.minutě se rychle zorientoval ve vápně Daniele Baselli a pohotovou dorážkou srovnal na 1:1.

Nerozhodný výsledek však dlouho nevydržel. Hellasu trvalo pouhých pět minut, než si na přesný centr Vivianiho naskočil Juanito a vzal si vedení zpátky. Jenomže Turín se nenechal zahanbit a za dalších 60 sekund opět srovnal skóre. Acquah si všiml špatně vyběhnutého Rafaela a překvapivou střelou dal na 2:2. Čtvrthodiny před koncem se tak začínalo opět za nerozhodného výsledku.

S přibývajícím koncem už ani jedna strana nechtěla příliš riskovat a tak žádná větši šance nepřišla. Sudí Irrati ještě rozdal v nastaveném čase tři žluté karty, ale vliv na konečný výsledek 2:2 to nemělo.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Chievo Verona 1:1

12.09.2015 20:45

Góly: 83. Paulo Dybala (pen.) - 5. Perparim Hetemaj

Ani třetí zápas nepřinesl Juventusu tři body. Na turínského giganta narazilo Chievo Verona, které bylo až dodnes stoprocentní. V zápase plném šancí a chyb ze strany sudího na brzký gól Hetemaje v závěru odpověděl Dybala.

Turínský Juventus se chtěl za každou cenu dostat zpět do tempa. Takto špatný vstup do sezony ještě Juventus nezažil, protože dvakrát za sebou prohrál. Dnes se utkal s týmem, který naopak překvapuje. Chievo Verona totiž nejenže vyhrává, ale především pálí jednu branku za druhou a na jeho herní projev se po dlouhé době dá opravdu dívat. Zaplněný Juventus Stadium je však zcela něco jiného, než na co byli hráči Chieva doposud zvyklí.

První minuty si v novém dresu vyzkoušel brazilský tvůrce hry Hernanes, který do Turína zavítal z Interu Milán. Rovněž pro beka Alexe Sandra se jednalo o první utkání. V záloze se vrátilo eso jménem Claudio Marchisio, do útoku se postavilo mladé duo Dybala - Morata. Hosté vsadili na osvědčenou jedenáctku, o rozruch před zkušeným brankářem Gigim Buffonem se starali Paloschi a Meggiorini.

První minuty byly trochu opatrné a bez známek strhující akce. Přesto se stalo něco, co domácí fanoušky a všeobecně diváky v ochozech přimrazilo. V sedmé minutě se po nenápadné akci prosadili hosté a Juventus znovu prohrával! Centr Birsy byl možná sražen, jenže se míč dostal k Perparimu Hetemajovi. Záložní Verony na nic nečekal a opřel se do míče. Ten proletěl ke vzdálenější tyči a Buffon se natahoval marně!

Snahu nelze Juve upřít, jenže scházela mu kvalita i nápady. Claudio Marchisio se po zranění hodně těšil na zápas a z jeho pohybů to bylo vidět, jenže ani jeho další rána neslavila úspěch. Jednou z hlavních hvězd, které na sebe měly vzít odpovědnost, je mladík Alvaro Morata. Vysoký španělský centrforvard se sice pokusil vystřelit, jenže byl zablokován obětavým Gobbim. Nedařilo se ani na opačné straně, když vedle pálil Alberto Paloschi.

Meggioriniho sákavá dalekonosná rána skončila mimo tří tyčí, Hetemajův centr ze strany byl odvrácen obranou Juventusu. Z následného rohového kopu se Mussi Volanti neprosadili a útočit mohli domácí. Ani těm se však nepovedly útočné snahy, neboť Stefano Sturaro nedokázal hlavou usměrnit míč z centru mezi tři tyče. Byla za námi půlhodina hry a Juventus se stále nemohl vymanit z prokletí letošní sezony. Mnoho fanoušků upíralo k zápasu své naděje, ale jejich miláčci zatím předváděli navlas stejnou bezradnost.

Brankář Bizzarri neměl zas tolik práce, kolik by možná před zápasem myslel, i když pokusy Dybaly a Moraty rozhodně špatné nebyly. Alvaro Morata se posléze dral opět vpřed, jenže nepočítal se skvělým obranným zákrokem v podání Cesara. Chievo předvádělo velmi odhodlaný výkon, který ale zároveň podepřelo skvělou taktikou a nečekaně vyspělou organizovaností. Jeho první místo, které zastávalo před zápasem, rozhodně nebylo náhodné.

Do druhé půle už nenastoupil Claudio Marchisio, který byl obětován ve prospěch Paula Pogby. Trenér Allegri věděl, že musí udělat razantní změny, chce-li získat první tři body v sezoně. K nim měli Bianconeri stále velmi daleko. A to ještě musel Starou dámu ve druhé půli zachraňovat brankář Gianluigi Buffon, který reflexivním zákrokem zneškodnil míč. Přidali i jeho spoluhráči na druhé straně hřiště, když se Stefano Sturaro opřel do míče a nastřelil tyč! To nebylo vše - míč se odrazil k Pogbovi a novic na trávníku pálil mimo!

Verona střídala, ale s odchodem Gamberiniho neztratila nic z atributů, které ji dnes zdobily. Po hodině hry navíc Boštjan Cesar dostal míč do sítě, jenže sudí Guida regulérní branku neuznal! Dnes se panu Guidovi nebude snadno spát, protože dnešní utkání naprosto nezvládl. Nepískl penaltu pro Juventus, neuznal regulérní gól Chieva. Juventus v té chvíli sázel vše na jednu kartu - ofenzívu. Do hry přišel Cuadrado a Mandžukić. Verona kontrovala Pepem, který v Juventusu dlouho hrával.

Deset minut před koncem brankář Bizzarri dál bránil náskok díky skvělým zákrokům. Ani on ale nedokázal zabránit remízovému gólu. Dvě minuty před koncem utkání totiž sudí Guida nařídil zahrávání pokutového kopu pro Juventus. Balon si vzal pod svou ochranu mladík Paulo Dybala a nekompromisní ranou poslal míč do sítě!

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - AS Řím 0:2

12.09.2015 18:00

Góly: 44. Iago Falqué, 90+2. Juan Manuel Iturbe

Domácí Frosinone se dnes chtělo vytáhnout na římské AS, ale to se mu nakonec nepovedlo. Hosté sice nepředvedli nijak hezký nebo ofenzivní fotbal, ale díky brankám Iaga Falqueho a Juana Iturbeho si připisují tři body.

Vlci z hlavního města Itálie chtěli navázat na minulé kolo, ve kterém se jim podařilo porazit Juventus Turín. Především se ale celé město těšilo na nadcházející souboj Ligy mistrů s Barcelonou, kterou AS vyzve již ve středu. Pro zápas s Frosinone udělal trenér Garcia několik změn, protože se mu zranil klíčový záložník Miralem Pjanić. Na jeho místo se dostal kapitán Totti, který dnes nastoupil poprvé v sezoně. Celý tým změnil rozestavení na tři ofenzivní záložníky a Edina Džeka. První minuty si v novém dresu užil také německý stoper Antonio Rüdiger. Jen lavička v dresu domácích zbyla na odchovance AS Verdeho.

První míč sice dostalo na starosti AS, jenže o něj hned přišlo a Frosinone se nebojácně vrhlo do útoku. Po krátké akci se ke střele dostal Tonev, který pálil těsně mimo. Frosinone se muselo také bránit, ale rozhodně to bylo jiné AS, než jaké jsme viděli v zápase proti turínskému gigantu. Do první šance AS se zapojil Iago Falque, který si zatím získává sympatie trenéra Garcii. Přesnost mu ale chyběla.

Pohodovou souhru římského celku z minulého utkání vzal čas, jiné rozestavení působilo v prvních minutách nesehraným dojmem. Cemtr Alessandra Florenziho z přímého volného kopu minul záložník Seydou Keita o píď a míč tak skončil v zámezí. Prvních dvacet minut utkání mnoho vzrušení nepřineslo, tempo hry nepatřilo k vysokým. Právě tehdy skončilo utkání pro Guchera, jehož místo zaujal Sammarco. Kombinace domácích často působily jednoduše a proto je beci AS nezachytávali.

Po chvíli, kdy se ani jeden z týmů moc do ofenzívy nehnal, si vzal míč zkušený veterán Tonev a z takových třiceti metrů vypálil. Střela to byla velmi dobrá a brankář Szczesny se musel hodně natahovat, aby míč dostal mimo tři tyče! Na polovině Vlků sice často zůstával jen brankář a maximálně jeden obránce, jenže AS vepředu nedokázalo vymyslet nic konstruktivního a smysluplného.

Obrana domácích dobře odváděla svou práci a vypadala zaměstnaně, ale často ji hosté ani příliš nezkoušeli. Až tři minuty před koncem první půle. Dlouhý aut směřoval před bránu na Gervinha, ale propadl až na nabíhajícího Iaga Falqueho. Tomu stačilo přetlačit Soddima a poslat míč skrze Lealiho - 1:0 pro AS.

Zdálo se, že vstřelená branka AS naprosto stačí a že již se tým trenéra Garcii nehodlá pokoušet o její navýšení. Hra hostí byla nadále unylá, bez pohybu a nápadů. Záložní řada působila dojmem, že dnes přišla na hřiště utkání pouze odchodit. I proto přišel na hřiště belgický brousek Radja Nainggolan. Giallorossi postrádali pohyb a stále častěji hrozilo Frosinone. Překvapivě to ale byl Edin Džeko, kdo byl stažen ve prospěch Belgičana.

Po dalším centru do pokutového území trefil míč rukou Lucas Digne, jenže dle názoru sudího Gervasoniho si mladý obránce pouze kryl obličej. Poté se hra začala opět kouskovat a rozmělňovat mezi fauly na obou stranách, přetažené míče z následných standardních situací a množství více či méně důrazných osobních soubojů. Speciální motivaci proti AS měl zkušený bek Aleandro Rosi, který se v týmu Vlků nedokázal nikdy prosadit. Deset minut před koncem utkání upadl po souboji s Rüdigerem, ale penalta se nepískala. Místo toho sudí udělil Rosimu žluté napomenutí za simulaci.

Po delší souhře hostí se pokusil vypálit Totti, jenže mířil těsně vedle tří tyčí. To byla jeho poslední akce v utkání, protože následně byl střídán mladíkem Juanem Manuelem Iturbem. Chvíli před koncem jeden z mála útoků AS zakončoval Alessandro Florenzi, který sice pálil v pádu, ale přesto napálil břevno za Lealiho zády! Po příchodu Salaha a Iturbeho se ještě zvýšilo nebezpečí pro domácí a nakonec se hostům podařilo vsítit druhou branku. Salah vypíchl míč obránci Pavlovićovi, posunul na Iturbeho, ten si ve vápně položil Diakitého a zakončil!

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Janov CFC 1:0

12.09.2015 18:00

Góly: 60. Khouma Babacar

Fiorentina napravila zaváhání z Turína a na stadionu Artemia Franchiho udolala jedinou brankou Babacara FC Janov 1:0. Pro domácí se vývoj zápasu výrazně zkomplikoval vyloučením Badelja, avšak i v oslabení to nakonec domácí dotáhli ke třem bodům.

Naopak na hře Janova šla hodně vidět absence klíčových hráčů z loňské sezony, Nianga, Bertolacciho, Falquého nebo Kucky. Grifové byli víceméně bezzubí a prohrát si na Viole zasloužili.

Utkání začalo opatrně, ani jeden tým se nepouštěl do bezhlavého útočení a vycházel ze zabezpečené obrany. Aktivnější ale byli přeci jenom domácí a ve 28.minutě poprvé výrazněji zahrozili. Borja Valero se na vápně dostal k odraženému balónu a jen těsně minul branku. To byla obrovská tutovka domácích! Byl to vůbec nejzajímavější okamžik celého prvního poločasu.

Ani začátek druhého dějství nepřinesl změnu, rána Pasquala z 56.minuty skončila těsně vedle a přesně po hodině hry se domácí dočkali. Khouma Babacar si naběhl na přesný centr a hlavou překonal brankáře Lamannu - 1:0 pro Fiorentinu. Radost domácích ale trvala jen tři minuty. Viola sice stále vedla, ale Badelj fauloval a jelikož uviděl druhou žlutou kartu, šla Fiorentina do oslabení. Janov tak měl téměř půlhodinovou přesilovku.

Ale jak bylo výše zmíněno, hra hostí trpěla citelnými odchody, chyběla jakákoliv myšlenka i moment překvapení. Oslabená Fiorentina se neměla problém bránit a hubený výsledek vlastně ustrážila. Janov má na svém kontě tři body, Fiorentina jich má už šest.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán33004:19
2.Chievo Verona32108:27
3.UC Sampdoria32109:47
4.Turín FC32107:47
5.AS Řím32105:27
6.US Sassuolo32105:37
7.Città di Palermo32104:27
8.ACF Fiorentina32014:36
9.SS Lazio32014:56
10.Atalanta Bergamo31114:34
11.Janov CFC31022:23
12.AC Milán31022:43
13.Udinese Calcio31021:33
14.SSC Neapol30215:62
15.Hellas Verona30213:52
16.Juventus FC30122:41
17.Empoli FC30124:71
18.Carpi FC30125:91
19.Bologna FC30031:50
20.Frosinone Calcio30031:60

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (354)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele