Serie A - preview 3. kola

12.09.2015, 08:43, aktualizováno 14.09.2015, 08:16
Previews
Kromě jiných nabízí pondělní dohrávku také italská Serie A. Přítomní diváci budou svědky utkání mezi Sampdorií Janov a Bolognou, která by ráda smazala nulu na bodovém kontě...
UC Sampdoria - Bologna FC  (pondělí 20:45)
Dlouhých šest let již Bologna usiluje o to, aby si proti Sampdorii Janov připsala tři body. Stále jí to ale nevychází, navíc v novodobé hsitorii porazila svého soka jen jednou! Podaří se jí konečně vyhrát, nebo bude slavit úspěch Zengova parta?

Když se Bologna naposledy radovala ze tří bodů proti Sampdorii Janov, psalo se datum 8. března roku 2009. To je již více než šest let, kdy Bologna vyhrála. Celek z Janova opravdu nepatří mezi oblíbené týmy Felsinei, protože v novodobé historii, tzn. od roku 2000, Bologna uspěla jen jednou! Za tu dobu se hrálo již 14 vzájemných duelů, ale Bologna brala body jen jedinkrát. A tuto smutnou statistiku zoufale touží vylepšit.

Zatím se to ale ambicióznímu týmu příliš nedaří. Přesto, že do něj schopný činovník Pantaleo Corvino napumpoval miliony a dovedl hráče, kteří by měli Bolognu pozvednout výše, se výsledky zatím nedostavují. Posuďte sami. V polovině srpna a generálce na ligu Bologna prohrála s Pavií, navíc nevstřelila ani jednu branku. Hned na úvod nového ročníku se nováčkovi dostalo vřelého uvítání od římského Lazia a body z toho také nebyly. V minulém kole narazili hráči trenéra Delia Rossiho na rozjeté Sassuolo, které bylo šťastnějším týmem.

Skóre tří obdržených branek a jedné vstřelené stačí týmu z města špagetové omáčky na 16. místo, což nejsou vody, ve kterých se Corvino a spol. chtěli pohybovat. Další posilou do středu zálohy se stal Saphir Taider, který přichází na hostování z Interu Milán. Taider už v Bologně působil, konkrétně mezi lety 2011 a 2013. A svůj návrat si užívá. Dokáže však pomoci ke zlepšení výsledků?

V rozhovoru pro Gazzettu sdělil: "Když jsem poprvé přišel do Bologně, byl jsem ještě chlapec. Ale přesto jsem si to užil. V Interu jsem dospěl jako člověk i jako hráč a doufám, že tady budu co platný. Jsem tu, abych pomohl týmu a splatil vedení důvěru ve mě vloženou. Chci tady dokázat velké věci a nadále se zlepšovat. Cítím se tady skvěle - je to, jako bych se vrátil domů," dodal Taider. Společně s novými spoluhráči otestují Sampdorii, která se po výpadku z předkola Evropské ligy neuvěřitelně zvedla.

Nejprve nasázela pět branek Carpi, poté dvě branky vstřelila také ambiciózní Neapoli. Remízu 2:2 si dokázala vybojovat i přesto, že o dva góly prohrávala. Ani utkání s Bolognou nebude pro Blucerchiati zrovna snadné. Uvědomuje si to i útočník Luis Muriel, který v rozhovoru pro oficiální klubové stránky poznamenal: "Náš soupeř dvakrát prohrál, takže teď udělá všechno pro to, aby se něco podobného neopakovalo. Motivovaný soupeř je ten nejhorší, s jakým můžete hrát. Bude to hrozně náročné utkání, protože Bologna oproti minulému roku hodně posílila a to se prostě někde musí projevit. My se ale nebojíme a chceme doma vyhrát," dodává Muriel.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Viviano - Cassani, Silvestre, Moisander, Regini - Barreto, Soriano, Fernando - Correa - Muriel, Eder
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Ferrari, Rossettini, Maietta, Masina - Taider, Donsah, Mounier - Brienza - Giaccherini, Destro
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.30 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hellas Verona - Turín FC  (neděle 12:30)
Na první vítězství stále čeká veronský Hellas, který ze dvou kol zatím získal jediný bod. Soupeřem mu bude FC Turín, jenž je v dobré formě, což naposledy pocítila Fiorentina. Granata zatím neztratila ani bod.

Hellas přivítal v prvním kole favorizovaný AS Řím a doma před vlastními diváky ho dokázal obrat o dva body. Druhé kolo se ale domácím nepovedlo, v Janově podlehli Grifům 0:2 a po dvou kolech tak mají jen jeden bod. V dalším kole se Veronští představí opět doma a kouč Andrea Mandorlini hodlá zápas proti Býkům utaktizovat. "Připravujeme se dobře, trenér nás připravuje speciálně na Turín, tvrdě piluje taktiku. Jsem si jistý, že v neděli předvedeme skvělý výkon. Trenér a tým pracují na tom, abychom dostávali co nejméně gólů, jak jen je to možné. Cílem je vyhrát 1:0,” naznačil taktiku ve stylu cattenaccia Romulo, jenž by se měl objevit v základní jedenáctce Hellasu.

Skvělý start do sezony prožívá FC Turín, který se může plně koncentrovat jen na domácí soutěž, neboť oproti minulému roku chybí v evropských pohárech. Granata si v prvním kole poradila s nováčkem z Frosinone a ve druhém dokázala porazit ambiciózní Fiorentinu.

Hellas má s Turínem vyrovnanou bilanci a je zajímavé, že se spíše daří hostujícímu celku. Už v minulé sezoně zvítězil vždy hostující tým - Hellas v Turíně 1:0 a Turín ve Veroně 3:1. Domácí tým se naposledy radoval z vítězství před téměř deseti lety!

Domácím bude scházet duo Fares, Hallfredsson, jinak má trenér Mandorlini k dispozici kompletní kádr. Zato jeho trenérský protějšek Ventua má o poznání více starostí, na marodce mu zůstávají Farnerud, Maksimovič, Gazzi, Moretti i Gaston Silva.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Rafael - Pisano, Marques, Moras, Souprayen - Sala, Viviani, Greco - Jankovič, Toni, Gomez
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Padelli - Bovo, Glik, Jansson - Peres, Acquah, Vives, Baselli, Avelar - Quagliarella, M.Lopez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.88 - 3.30 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
US Sassuolo - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Fotbalisté Sassuola se v úvodu Serie A překvapivě ocitají na pohárových pozicích a ty by rádi udrželi i po třetím kole. Na domácím stánku Cittá del Tricolore přivítají Atalantu Bergamo.

Sassuolo v závěru loňské sezony předvedlo neuvěřitelný finiš, když vyhrálo všechna čtyři poslední kola. A právě na tuto fazónu dokázali svěřenci trenéra Eusébia Di Francesca navázat. Porazili jak Neapol, tak i Boloňu a aby toho nebylo málo, tak ještě zvítězili ve třetím kole poháru nad Modenou. Sassuolo má zkrátka formu jako hrom a prožívá fantastické období. Navíc se podařilo nahradit Simoneho Zazu a další odchozí hráče. "Nepřemýšlíme o tom, kde je Juventus nebo AS Řím, máme totiž jiné cíle. Je nám jasné, že vidět se v horní polovině tabulky je potěšující. Nebyli jsme tam od té doby, co jsme vyhráli Serii B, takže na to opravdu nejsme zvyklí,” krotí eufórii Eusébio Di Francesco.

Atalanta má na svém kontě zatím tři body, ale mohlo to být klidně lepší. V prvním kole se totiž představila v Miláně proti Interu a slavnému celku podlehla až brankou v nastaveném čase. Bergamaschi si následné kolo spravili chuť a nováčka z Frosinone porazili pohodlně 2:0. Azzurri už dokázali v minulé sezoně Sassuolo porazit, stalo se tak na domácím Atleti Azzurri D'Italia, na půdě Sassuola byla situace jiná, s Neroverdi remizovali 0:0.

Domácí se musejí obejít bez svého nejlepšího střelce Domenica Berardiho, jehož trápí zranění. K dispozici nebude ani Antei. Dramatické to není ani v táboře hostí, kde bude scházet jen Estigarribia.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Vršaljko, Cannavaro, Acerbi, Peluso - Missiroli, Magnanelli, Duncan - Floro Flores, Defrel, Sansone
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Bellini, Stendardo, Paletta, Dramé - Carmona, De Roon, Kurtič - Moralez, Pinilla, Gomez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.30 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Città di Palermo - Carpi FC  (neděle 15:00)
Palermo čeká na první pohled možná snadná práce, ale nováček z Carpi chce na Sicílii bodovat. Zatímco domácí jsou po dvou kolech stoprocentní, hosté na první body čekají. V minulém kole výrazně trápili Inter Milán, ale zatím je to stále s nulou.

Plný počet bodů na kontě Palerma se však nerodil lehce. Sicilané v prvním kole udolali Janov až brankou v první minutě nastavení a ve druhém kole zvítězili rovněž jedinou brankou nad Udinese. Palermo je tak ve velké pohodě a proti Carpi nebere nic jiného než tři body. Spokojený je navíc i kontroverzní prezident Maurizio Zamparini, jak jinak totiž vysvětlit, že je kouč Giuseppe Iachini pod Zamparinim nejdéle sloužícím trenérem.

Carpi se v nejvyšší italské soutěži zatím oťukává. Po zpackaném prvním kole se Sampdorií přišlo herní zlepšení, ale ani proti Interu se body získat nepodařilo. Nováček soutěže favorita trápil a byl blízko bodovému zisku, ale Inter spasil v závěru Jovetič a tři body zůstali u Nerazzurri. Každopádně Carpi se přesvědčilo, že i proti mnohem zvučnějšímu soupeři se hrát dá a na půdě Palerma hodlá získat historicky první body.

Ačkoliv je Carpi v Serii A úplným nováčkem, proti Palermu už si zahrálo. Stalo se tak v sezoně 2013/2014, kdy Palermo sestoupilo z nejvyšší soutěže. A Sicilané na tento dvojzápas nevzpomínají v dobrém, Carpi totiž dvakrát zvítězilo!

Oba týmy budou postrádat několik svých hráčů. Na straně domácích to budou zranění Rigoni, Bolzoni a Morganella. Karetní trest si pak odpykává Struna. Nováček zase nemůže počítat s Pasciutim, Marronem, Iniguezem a Spollim.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Vitiello, Gonzalez, El Kaoutari - Rispoli, Hiljemark, Jajalo, Čočev, Lazaar - Vazquez, Gilardino
Carpi FC - pravděpodobná sestava:
Brkič - Zaccardo, Bubnjič, Gagliolo - Letizia, Lollo, Bianco, Fedele, Gabriel Silva - Matos - Lasagna
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.50 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Empoli FC - SSC Neapol  (neděle 15:00)
V neděli se trenér Neapole vrátí na místo činu. Angažmá pod Vesuvem mu vynesla skvělá práce právě v Empoli a navíc si s sebou trenér Sarri přivedl několik oblíbených hráčů. Najde Sarri recept na své někdejší svěřence, nebo se fanoušci dočkají odplaty?

Neapol zažívá poměrně pomalý start do sezony. Po dvou zápasech má na kontě jen jeden bod. Přesto její hra prochází velkou změnou po minulém ročníku. S novým trenérem přichází nové nápady a noví hráči potřebují čas na změnu a aklimatizaci. Neapol rozhodně hraje pohledný fotbal, ale chybí jí štěstí. V prvním kole odehrála minimálně první poločas proti Sassuolu velmi dobře. A rovněž první půle v minulém kole stála za to. Proti Sampdorii Janov se dvakrát trefil Gonzalo Higuaín a zdálo se, že tentokrát už si Partenopei poradí. Chyba lávky, protože dvakrát skóroval rovněž Éder, takže se body opět dělily.

Teď narazí Sarriho Neapol na tým, který v létě plnil roli obchodu s výprodejem. Právě z Empoli Neapol získala trenéra Sarriho, záložníka Mirka Vladifioriho a obránce Elseida Hysaje. K tomu se pokoušel získat ještě trequartistu Riccarda Saponaru a stopera Lorenza Tonelliho. Z Empoli se do Neapole vrátil rovněž brankář Luigi Sepe, který se však na Stadio San Paolo příliš dlouho neohřál. Zvláštní neděli teď tedy prožije hned několik hráčů.

Právě Valdifiori, kterého si Sarri hodně přál, v rozhovoru pro oficiální klubové stránky poznamenal: "Chceme proti Empoli začít tak, jako bychom právě hráli 55. minutu utkání proti Sampdorii. Do té doby jsme hráli skvěle a vše nám vycházelo. Když se dostaneme do vedení, nesmíme panikařit, ale musíme věci dělat lépe. Teď musíme těch 55 minut vzít a protáhnout naši hru z té doby na 90 minut. Čeká mne hodně emotivní neděle, stejně tak trenéra Sarriho a Elseida Hysaje. Každý z nás napsal s Empoli výraznou kapitolu svého života i klubu. Přesto jim nenecháme nic zadarmo a jedeme tam pro tři body," říká odhodlaně zkušený záložník.

Empoli si pod trenérem Giampaolem jen těžko zvyká na nový ročník. Opory odešly a výsledky s nimi. Přitom hra Empoli skýtá mnoho povzbuzení. Tým hraje velmi aktivně a obětavě s dobrou defenzívou. dosvěddčit to může například AC Milán, které rozhodně nebylo lepším týmem. V prvním kole se Empoli zase stalo "obětí" mimořádné formy Chieva Verona a prohrálo 3:1.

Pozadí v toskánském klubu před náročným duelem osvětluje prezident Fabrizio Corsi, který v rozhovoru pro Gazzettu sdělil: "Trenér Sarri odvádí v Neapoli skvělou práci a my jsme rádi, že se jemu i našim bývalým hráčům daří. Jsme poměrně malý klub, takže čas od času některá velká opora prostě odejde. To se týká i Saponary a Tonelliho, kteří zřejmě příští léto opustí náš klub. Teď se ale chceme soustředit jen na nejbližší zápas a vyhrát jej," dodal zkušený obchodník.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Mario Rui, Barba, Tonelli, Zambelli - Diousse, Zielinski, Pucciarelli, Saponara, Croce - Maccarone
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Ghoulam, Koulibaly, Albiol, Maggio - Hamsik, Valdifiori, Allan - Insigne, Gabbiadini, Higuaín
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.20 - 3.50 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - Udinese Calcio  (neděle 18:00)
Římské Lazio si v minulém kole připsalo šokující výsledek, kterým jen navázalo na zklamání z neúspěchu v pohárech. Pokud se chce tým trenéra Stefana Pioliho znovu zvednout, má k tomu ideální šanci teď. Čeká jej nevyzpytatelné Udinese, které minule rovněž zaváhalo.

Lazio v minulém kole navštívilo Chievo Verona a ve městě milenců Romea a Julie se mu příliš dobře nedařilo. Trenér Pioli se zřejmě nestačil divit, co že třo jeho svěřenci předvádějí. Do šaten šli o přestávce s mankem ne jednoho, ale rovnou tří gólů! Po změně stran navíc přidal ještě jeden zásah Alberto Paloschi a dílo zkázy bylo dokonáno. Lazio nevěřilo svým očím, ale především kvůli hrubým chybám v obranné činnosti si body nezasloužilo. Dříve pevná obrana vedená de Vrijem kolabovala.

Defenzíva ale není jedinou řadou, ve které se musí Lazio zlepšit. Trenér Pioli dlouhodobě sází na dvojici útočníků v podání Miroslava Kloseho a Filipa Djordjeviće. Oba jsou ale zranění a ješět nějakou dobu Laziu nepomohou. Vedení se rozhodlo jednat, když vidělo, že absence střelce týmu nesvědčí a stává se evidentní. Hrotový útočník zoufale chyběl i v odvetě proti Bayer Leverkusen, kterou Biancocelesti rovněž nezvládli. V posledních dnech calciomercata tak přišel na hostování zkušený zakončovatel Alessandro Matri.

Hráč, který toho v Itálii už hodně procestoval, by měl plnit úlohu "spasitele", než se dají první dva jmenovaní hráči dohromady. V bráně Lazia by se znovu mohl objevit veterán Federico Marchetti, protože Etrit Berisha nepředváděl zrovna přesvědčivé výkony. Do první formace by se měl vměstnat také brazilský talent Felipe Anderson, nastoupit by mohl také mladík Patric.

Udinese by mohlo rovněž obměnit kádr oproti minulému utkání. Po výhře nad Juventusem Turín, která se urodila nečekaně a hned v prvním kole, Zebry prohrály s Palermem. Už v osmé minutě se prosadil Luca Rigoni a domácím nestačilo ani to, že Palermo dohrávalo utkání v početním oslabení. Trenér Colantuono nebyl po zápase právě spokojený a dá se očekávat, že sáhne do sestavy. Guilherme není zdravotně zcela v pořádku, naskočit by naopak mohl chilský záložník Manuel Iturra. Místo mladíka Duvána Zapaty by mohl nastoupit veterán Antonio Di Natale.

Na tento zápas se hodně těší například Ferdinando Sforzini. Vysoký útočník hrající Serii B začínal právě v Udinese, Lazio pak má jako oblíbený klub. V rozhovoru pro deník Gazzetta dello Sport uvedl: "Tohle bude krásné utkání mezi týmem, který mi toho hodně dal a týmem, který mám opravdu velmi rád. Pokud se chtějí Biancocelesti znovu dostat do formy, pak mají skvělou příležitost. Oba trenéři dávají do svého řemesla kus srdce a hráči na obou stranách jsou více než kvalitní, takže očekávám vyrovnané utkání. Lazio se ale teď už nesmí vymlouvat na absenci Kloseho," míní Sforzini.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Basta, Mauricio, Gentiletti, Radu - Parolo, Cataldi - Lulić, Candreva, Mauri - Matri
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Danilo, Heurtaux, Piris - Adnan, Fernandes, Iturra, Kone, Edenilson - Di Natale, Théreau
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - AC Milán  (neděle 20:45)
To nejlepší ze třetího kola italské ligy si na Apeninském poloostrově schovali na nedělní večer. Ve 20:45 SEČ se totiž na stadionu Giuseppe Meazzy utkají v prestižním "Derby della Madoninna” Inter Milán s AC Milán. Nerazzurri jsou po dvou kolech stoprocentní, Rossoneri už jednou zaváhali, ale oba týmy zatím herně nepřesvědčují.

Slavné milánské derby má pochopitelně hned několik lákadel a pikantností, tou největší je asi Siniša Mihajlovič. Lodivod milánského AC totiž působil jako hráč v Interu, ale svoje první derby na trenérské lavici stráví v barvách Rossoneri. Temperamentní Srb už stihl odtrénovat milánské derby v přípravě, v Číně i na domácím Trofeo TIM byl dokonce úspěšnější, ale ligová soutěž je přeci jenom něco jiného. AC Milán nevstoupil do Serie A zrovna optimálně, na Fiorentině prohrál 0:2 a kritiku schytal i po vítězném zápase s Empoli (2:1). Podle slov Siniši Mihajloviče byl výkon jeho svěřenců strašný a tři body byly nezasloužené. Během reprezentační přestávky tak bylo na čem pracovat. "Proti Interu jsem optimistou, protože nemůžeme už hrát hůř, než tomu bylo v prvních dvou zápasech," nechal se slyšet Siniša Mihajlovič.

Úplně spokojený s výkonem svých svěřenců nemohl být ani kouč Interu Roberto Mancini. Inter má sice po dvou kolech plný počet bodů, ale výhry nad Atalantou a Carpi se rodily až v závěrečných minutách. Pokaždé se stal hrdinou Stevan Jovetič, který by měl nastoupit od první minuty i proti Milánu. "Nikdo ještě není ve hře dokonalý. Inter i Milan se změnili a je přirozené, že to bude ještě nějakou dobu trvat. Chceme ale vidět plný stadion a je naší povinností zajistit, aby bylo milánské derby zpět globální událostí," prohlásil Roberto Mancini.

Inter bude moct zapojit své další dvě posily - Felipe Mela a z Wolfsburgu příchozího Perišiče. Do tábora Nerazzurri také přišla skvělá zpráva: "Icardi dělal na včerejším tréninku všechno, co potřeboval. Je v pořádku a bude hrát." potěšil fanoušky Roberto Mancini. Icardi tak vytvoří obávané útočné duo s Jovetićem. K dispozici ale nebudou Dodo, Biabiany a s největší pravděpodobností i Miranda.

Slušně zaplněnou marodku má i AC Milán. O derby příjdou Antonelli, Ménez, Niang, Mexés a Bertolacci. Siniša Mihajlovič byl hodně tázan na Maria Balotelliho, podle jeho slov ale není "Supermario” ještě připraven a to především po fyzické stránce.

Historie milánských derby je pochopitelně hodně bohatá. Připomeňme si proto jen ty nedávná. V loňské sezoně se ve dvou zápasech zrodil nerozhodný výsledek (1:1, 0:0). Poslední, kdo berby ovládl byl v květnu 2014 AC Milán (1:0). Bohužel poslední zápasy se také nesly ve znamení menšího počtu branek.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Santon, Medel, Murillo, Juan Jesus - Guarín, Felipe Melo, Kondogbia - Perišić - Jovetić, Icardi
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Diego López - Abate, Zapata, Romagnoli, De Sciglio - Poli, Montolivo, Kucka - Bonavetura - Luiz Adriano, Bacca
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.30 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Frosinone Calcio - AS Řím  (sobota 18:00)
AS Řím v minulém kole konečně zvítězil nad Juventusem Turín a dál chce stoupat vzhůru tabulkou. Již v sobotu večer může na pár hodin poskočit na první místo. Stačí k tomu jediné - porazit Frosinone. Nováček soutěže sice ještě nevyhrál, ale především díky brankáři Lealimu je náročným soupeřem pro každého.

Římané po dlouhé době porazili Juventus a díky třem bodům se jejich sebevědomí posilnilo. Především se ale domácí prezentovali skvělou hrou a s výjimkou posledních dvaceti minut na hřišti dominovali. První klíčový duel sezony tak dopadl lépe pro Giallorossi. Ve druhé půli se totiž trefil z volného přímého kopu bosenský záložník Miralem Pjanić a krátce před koncem utkání přidal druhou trefu i jeho spolubojovník z reprezentace Edin Džeko. Fanoušci AS tak našli nového hrdinu, na kterého dlouho čekali.

Přesto je pozice Edina Džeka velmi dvousečná. Znamená totiž, že s největší pravděpodobností bude na lavičce sedět kapitán a ikona týmu, Francesco Totti. V posledních dnech se však hovoří o tom, že by trenér Rudi Garcia - známý svým sveřepým lpěním na jednom systému a nevelikou rotací hráčů - mohl udělat výjimku. Přivedly ho k tomu okolnosti. V jeho hře totiž bude nějakou dobu chybět klíčový element v podobě Miralema Pjaniće.

Tvořivý záložník si totiž do Říma ze srazu přivezl zraněné lýtko a podle původních prognóz měl chybět až čtyři týdny. Nakonec by měl scházet jen dva. To je nemilá zpráva především proto, že Vlky čeká již v tomto týdnu ostře sledovaný duel Ligy mistrů s mistrovskou Barcelonou. Jednou z alternativ, jak dodat silově založené střední formaci kreativitu a zároveň uspokojit touhy fanoušků, je postavit kapitána Tottiho za Edina Džeka. V útoku by se pak mohl pohybovat rovněž novic Salah či někdejší hráč CFC Janov, Iago Falqué.

Právě ten byl před utkáním zpovídán a vzpomněl si mimo jiné právě na utkání s Juventusem. V rozhovoru pro deník Gazzetta dello Sport uvedl: "Toto vítězství nám může dodat hodně optimismu a sebevědomí. Viděli jsme, že už mezi nám a Juventusem není zas taková mezera a že můžeme nad Juve vyhrávat. Není to sice čas na nějaké soudy nebo dohady, ale vyslali jsem jasný signál. V týdnu nás čeká Barcelona, což bude ohromující zápas. Ale ještě předtím nesmíme vypadnout z kondice, protože nás čeká Frosinone. To bude velmi náročný soupeř, protože proti nováčkům se AS moc nedaří," uvědomuje si španělské křídlo.

Frosinone sice nezažívá úplně povedený start do sezony, ale kdo viděl jeho zápasy, může potvrdit, že najít recept na brankáře Lealiho, to dá hodně práce. Mladý brankář, který patří Juventusu Turín, si několik klíčových zákroků připsal už v prvním kole proti turínskému FC. V minulém kole ale doslova čaroval a přiváděl soupeře k šílenství. V souboji s Atalantou sice dostal dvě branky, jenže chytil penaltu a mnohokrát svůj tým držel nad vodou.

A mladý brankář si uvědomuje, že bude muset předvést maximum také proti AS Řím. V rozhovoru pro Roma Talk Radio zmínil: "Tohle je náš první zápas proti týmu z čela tabulky. Toužíme odehrát dobré utkání a získat nějaké body. Už kvůli našim fanouškům se musíme maximálně snažit, protože si to zaslouží a na zápas se hodně těší. Řím je tým složený ze samých hvězd a šampiónů. Když byste vyměnili první jedenáctku za druhou, úroveň týmu tím nesnížíte nijak výrazně. A hráči, které vedení přivedlo během léta, ještě posílili útočnou kvalitu," uvědomuje si mladík.
Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Leali - Rosi, Diakite, Blanchard, Crivello - Paganini, Gori, Gucher, Soddimo - Longo, Dionisi
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Florenzi, Manolas, De Rossi, Digne - Keita, Nainggolan - Salah, Totti, Falque - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 8.00 - 4.75 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ACF Fiorentina - Janov CFC  (sobota 18:00)
Fotbalisté Fiorentiny přivítají ve třetím kole italské nejvyšší soutěže Janov. Oba celky si zatím připsaly po jedné výhře a jedné porážce. Mírnějším favoritem bude domácí Viola, která s Janovem téměř šest let neprohrála. Domácí vystoupení na Artemio Franchi je zároveň generálkou na Evropskou ligu proti Basileji.

Na druhou stranu poslední tři vzájemná klání skončila dělbou bodů, takže Grifové rozhodně nebudou na Artemio Franchi bez šance. Jestli ale někdo v přestupovém období oslabil, byli to Janovští. Trenér Gian Piero Gasperini přišel o několik tahounů z loňské sezony - Iaga Falquého, Mbaye Nianga nebo naposledy Juraje Kucku, který odešel do AC Milán.

Fiorentina sice tak výrazně neoslabila, ale také přišla o zajímavá jména. Tím nejzajímavějším je určitě odchod trenéra Vincenza Montelly, kterého nahradil Paulo Sousa. Ligová premiéra na lavičce Fialek pro něj skončila výborně. Fiorentina totiž dokázala porazit AC Milán 2:0. Ve druhém kole se ale Viole nedařilo. Zápas v Turíně proti místnímu FC vůbec nezvládla a po porážce 1:3 má po dvou kolech jen tři body.

Svěřence Paula Sousy čeká krom Janova také evropská scéna. Už ve čtvrtek se rozjíždí kolotoč zápasů Evropské ligy a Fiorentina bude ve skupině s Basilejí, Poznaní a s portugalským Belenenses favoritem na postup. Poslední semifinalista se na úvod utká s Basilejí, která nezvládla play-off Ligy mistrů.

Evropskou ligu si mohli zahrát i Janovští, ale od UEFA nedostali licenci, a tak je zastoupila konkurenční Sampdoria, která však nepřešla přes předkolo. Start Grifů do sezony nebyl špatný. V prvním kole sice těsně nestačili na Palermo, ale ve druhém doma přehráli veronský Hellas 2:0.

Fiorentině bude chybět pouze Bakič, kdežto situace na opačné straně barikády je o poznání složitější. Zranění do hry nepustí brankářskou jedničku Matiiu Perina, jehož mezi tyčemi nahradí Lamanna. Dále si nezahrají Ansaldi, Gakpé, Muňoz a Pavoletti.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Tomović, Rodríguez, Astori - Gilverto, Valero, Suárez, Alonso - Iličić - Rossi, Kalinić.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Lemanna - De Maio, Burdisso, Izzo - Cissokho, Rincon, Costa, Laxalt - Capel, Panděv, Ntcham.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.60 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - Chievo Verona  (sobota 20:45)
Na první pohled to vypadá, jako by se svět zbláznil. Jindy odstrkované a neatraktivní Chievo Verona je na prvním místě a střílí jednu branku za druhou. Naproti tomu Juventus, poslední král Itálie, se po historických dvou porážkách krčí na chvostu tabulky. Probudí se gigant proti Chievu?

Nejeden fanoušek Juventusu se asi ptá: Co se to děje s mým milovaným klubem? Samozřejmě, jsme v samém začátku dlouhé a vyčerpávající sezony, takže není důvod panikařit. Ale přeci jen situace v klubu ukazuje, že všechno v pořádku rozhodně není. Juventusu se v rámci první ligy ještě nikdy nestalo, že by prohrál obě první utkání! Až do dnšní sezony. Obhájce titulu, vládce Itálie posledních čtyř sezon a klub, který dokráčel v minulém vydání prestižní Ligy mistrů až do finále, začal kolísat.

Nejprve prohrál se Zebrami z Udine, následně nestačil na AS Řím. Vlci přehráli Juventus 2:1 a Stará dáma začala hrát až 20 minut před koncem, kdy se na hrací ploše objevil Roberto Pereyra. Do té doby hra Bianconeri postrádala jistotu, drive a rozhodnost. Pryč jsou hráči, kteří dokázali v podobných utkáních strhnout ostatní nebo stříleli důležité branky. Ke všemu se zranila dvojice Asamoah-Marchisio, která by mohla být motorem zálohy. Druhý jmenovaný je však již v pořádku, takže trenérovi Allegrimu ubylo vrásek na čele.

Do základní sestavy by se měl podívat také Alex Sandro, který přišel z Porta za velké peníze a má co dokazovat. Nahradí Patrice Evru, který dostal v zápase s AS dvě žluté karty a putoval pod sprchy. Debut by si měl v dresu Bianconeri připsat také brazilský trequartista Hernanes, který by měl být kýženou posilou. Na ostrý zápas si stále ještě bude muset počkat Sami Khedira, který je ve stavu zraněných. Červenou kartu v minulém kole pak dostal také rezervní brankář Rubinho.

Chievo takové starosti trápit nemusí. Jedinou opravdu vážnou absencí je Ivan Radovanović, který léčí svá zranění. Vlastně je jen málo věcí, které teď veronský celek trápí. Všichni víme, jakou mělo Chievo dlouhá léta pověst. Tým, který spoléhá výhradně na tuhou defenzivu a útočí jen tehdy, když opravdu není zbytí. V jeho zápasech zpravidla nepadalo mnoho branek, zato karetní tresty byly pravidelnou součástí za množství faulů.

Současné Chievo působí dojmem motýlka, který se právě vylíhl z nevzhledné housenky. Po dvou zápasech Chievo marně čeká na vyzyvatele, má šest bodů a jeho tradiční neschopnost střílet více branek v zápase je minulostí. Hráči Verony nastříleli už sedm branek, což je mimochodem spolu se Sampdorií Janov nejvíc v celé soutěži. Naposledy doslova potupili účastníka pohárů, Lazio Řím. Jednou se trefil Meggiorini, dvakrát Paloschi a jednou Birsa. Lazio nedokázalo vyprodukovat nic zajímavého a skončilo bez bodů.

Jedním z tahounů je právě Alberto Paloschi. Mladý útočník, který nedostal moc prostoru v AC Milán, se snaží ukázat trenéru Contemu, že při hledání střelce do reprezentace by mohl zavítat třeba do Verony. A rozhodně se nebojí ani velkých výzev. V rozhovoru pro Gazzetta dello Sport uvedl: "Je dost zvláštní utkat se s Juventusem, když tabulka vypadá takto. Naše předsezónní cíle se ale nemění, stále se chceme primárně zachránit. A těch šest bodů je naprosto jedinečných. Juventus je teď týmem, který se dá porazit, i když to bude obtížné. Hodně vděčíme trenéru Maranovi, který nás dokáže připravit na cokoli," chválí Paloschi nadřízeného.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Sturaro, Marchisio, Pogba - Hernanes - Mandžukić, Dybala
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Gobbi, Dainelli, Cesar, Frey - Hetemaj, Rigoni, Birsa, Castro - Paloschi, Meggiorini
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Chievo Verona22007:16
2.Turín FC22005:26
3.Inter Milán22003:16
 US Sassuolo22003:16
5.Città di Palermo22002:06
6.UC Sampdoria21107:44
7.AS Řím21103:24
8.Atalanta Bergamo21012:13
 Janov CFC21012:13
10.ACF Fiorentina21013:33
11.Udinese Calcio21011:13
12.AC Milán21012:33
13.SS Lazio21012:53
14.SSC Neapol20113:41
15.Hellas Verona20111:31
16.Juventus FC20021:30
 Bologna FC20021:30
18.Empoli FC20022:50
19.Frosinone Calcio20021:40
20.Carpi FC20023:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (524)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele