3. kolo
13.09.2015 15:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Sarriho návrat neúspěšný, Empoli vyválčilo bod

Neapol se znovu rozešla se svým sokem s jedním bodem. Dnes ji zastavilo domácí Empoli, které naopak opět předvedlo nebojácný výkon a svižný fotbal. O branky se postarali Saponara a Croce za domácí, hostům dali naději Insigne a Allan.

Proti "svým" se v dresu hostí postavili Valdifiori a Hysaj, domácí spoléhali nejvíce na osvědčenou agresivní zálohu v čele s mladíkem Saponarou. Sotva se diváci v Empoli posadili na svá místa, již je hráči domácího celku donutili zvednout se. Krásnou nahrávku od Piotra Zielinskiho dostal Riccardo Saponara, udržel míč a skvělou ranou poslal domácí celek do vedení! Neapol byla v šoku a trvalo jí, než se z něj vzpamatovala.

V sedmé minutě už se mohli radovat i hostující tifosi, protože Neapol srovnala. Manolo Gabbiadini odvedl na straně skvělou práci, uvolnil se a nahrál do středu na Lorenza Insigneho. Hráč, který je maličký vzrůstem, ale velký technikou i talentem, skvělou ranou prostřelil marně zasahujícího Skorupského - 1:1.

Neapoli se dnes příliš nedařilo a především v ofenzivní fázi nepřesvědčovala. První střelecký pokus si hvězdný Higuaín připsal až po patnácti minutách! A tak znovu udeřili domácí, kteří hráli s velkou chutí. Ricky Saponara tentokrát nahrával a našel Manuela Pucciarelliho. Ten dostal míč do sítě, i když podle hodně se zlobícího Reiny hrál rukou!

Empoli bylo nadále aktivnější a jen pohotový zákrok Maggia zabránil gólu Croceho. Po půlhodině hry se míč od Maggia sice nedostal ke Gonzalu Higuaínovi, avšak za ním stál Insigne. Jeho ránu však chytil brankář Skorupski. Skvělou partii odehrál stoper Lorenzo Tonelli, který předvedl několik klíčových zákroků a bránil svým odhodláním narůstajícímu tlaku Neapole.

Do druhého poločasu Neapol nevstoupila, ale přímo vletěla. Marek Hamšík našel po krátké kombinaci Manola Gabbiadiniho, který našel ve vápně nabíhajícího záložníka Allana. Ten se prosadil přesnou střelou a srovnal!

Skvělý pas směřující na Manola Gabbiadiniho odvrátila pozorná obrana Empoli a založila tím vlastní útok. Ten však netrval příliš dlouho a u míče byla opět Neapol. Ta byla v úvodu druhé půle jednoznačně aktivnějším celkem a obráncům domácího týmu dělaly rychlé kontry velké problémy. Riccardo Saponara je nejnebezpečnějším hráčem Empoli a ukázal to také po hodině hry, kdy lehce švihl nohou a napálil míč těsně vedle tyče!

Velkou šancí poté spálil Gonzalo Higuaín, který si naběhl k pokutovému území Empoli, dostal míč od Insigneho a krásně vypálil, jenže mířil těsně vedle tyče! Trenér Sarri se rozhodl posílit útok a poslal do hry Driese Mertense, který nahradil nevýrazného útočníka Manola Gabbiadiniho. Neapol se v těchto fázích utkání snažila kombinovat chytře a po zemi, jenže její snahy často končily na faktu, že se hráči s míčem mnoho spoluhráčů aktivně nenabízelo.

Toskánskému celku zase scházela přechodová fáze, protože záložníci Neapole středovou linii soupeře naprosto zastínili. Patnáct minut před koncem utkání nedosáhli na střílený centr Callejón s Higuaínem. Utkání se v posledních chvílích trochu přiostřilo a padlo několik žlutých karet. Co všechno se dá zahodit, o tom přesvědčil diváky na stadionu Marek Hamšík a po něm ještě José Maria Callejón. Rohový kop od Jorginha v samém závěru mířil na Hamšíka, který napálil Skorupského. Od něj se míč odrazil k volnému záložníkovi Callejónovi, který však balon namířil do tyče!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuji +2g a remízu .Není to tak jednoznačné z předešlých zápasů. Empoli s těžšími soupeři venku. Neapol doma nic moc. Ale góly dávají.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele