3. kolo
13.09.2015 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Matriho debut vyšel, Udinese vstřelil dvě branky

Lazio si spravilo chuť a konečně vyhrálo. Klíčovým faktorem byl příchod dvojice Felipe Anderson - Alessandro Matri, protože druhý jmenovaný dvakrát skóroval. Udinese sice bojovalo statečně, ale to mu dnes večer nestačilo.

Lazio mělo co napravovat. Sezona se zatím rozhodně nevyvíjí podle jeho představ a trenér Pioli si je své situace vědom. Dnes dal důvěru hráčům jako Parolo, Keita, Lulić nebo Mauri, v bráně uvítal Marchettiho. Hosté z Udine se spoléhali na Zapatu s Théréauem, v obraně se opět představili Heurtaux, Danilo a Piris.

Za silného deště se do prvního útoku pustilo Udinese, jenže dlouho mu míč na kopačkách nevydržel. Na velmi nesnadném terénu se oběma týmům hrálo velmi špatně a hlavním úkolem prvních minut bylo nezranit se. Lazio poklidně kontrolovalo míč, jenže směrem dopředu nebylo schopné vymyslet nic překvapivého. Nakopávané míče vpřed bez hrotového útočníka postrádaly smysl.

Po pěti minutách přebíral dlouhý míč od Edenilsona Kone a byl sražen Hoedtem, dle sudího ale upadl nezaviněně. Hodně často se Lazio uchylovalo k míčům po kraji, jenže především mladík Ali Adnan si poradil snad s každým míčem, který měl jít přes jeho stranu. Navíc přidával i nadstavbu v podobě velmi dobrých průniků. Až snad po dvaceti minutách oba týmy pochopily, že kombinací po zmáčené zemi to nepůjde. Skvělou ránu ze svých kopaček vyslal Antonio Candreva a Karnezis se musel ozvat na své obránce.

Obrana Biancocelesti vyrobila posléze velkou chybu, když darovala míč Zapatovi, jenže mladý Kolumbijec vybojoval pouze roh. Do hry obou týmů se i kvůli špatnému počasí vkrádaly stále častěji nepřesnosti. Ani po třiceti minutách odehraného zápasu se počasí neměnilo a vlastně odpovídalo předváděné hře. Lazio sice častěji drželo míč, ale šanci si připravit nedokázalo.

Marco Parolo se pokusil o tvrdou ránu z větší vzdálenosti, brankář Karnezis se však děsit nemusel. Když déšť ustával, skvělou akci předvedl Keita. Rychlý mladík z Lazia předběhl dva protihráče a předložil míč Candrevovi, který však minul tyč! Na svou šanci čekalo mnoho hráčů, kteří by mohli přispět k ofenzivnější podívané. V případě Udinese to byl především Antonio "Toto" Di Natale, na straně Lazia se do hry chystali Kishna s Matrim.

Počasí se na začátku druhé půle umoudřilo, což poskytovalo oběma týmům více prostoru pro kreativitu a rychlejší herní projev. Po rychlém úniku Candrevy se Keita do úniku nedostal, ale brankář Karnezis nebyl dlouho bez práce. Protáhl jej Marco Parolo skvělou střelou. Deset minut po změně stran se konečně dostalo na Felipeho Andersona, od nějž diváci hodně čekali. Mezitím si však málem vstřelil vlastní branku Dušan Basta. Do hry se dostal také Alessandro Matri.

Obrovskou šanci spálil Ali Adnan, který si naběhl do vápna na centr od Zapaty, zasekl před obráncem a vypálil. Mířil však příliš vysoko a vztekal se sám na sebe zcela oprávněně. Lazio hrálo mnohem aktivněji a výsledek se nakonec dostavil. Pioli ukázal, že měl skvělý cit při výběru střídajících hráčů, protože po výtečné akci Felipeho Andersona se míč dostal na penaltě k málo krytému Alessandru Matrimu a ten se nemýlil!

Hráč, kterého římští tifosi zrovna moc nevítali, se prosadil krátce po svém nástupu. A nebylo to všechno. Debut snů totiž pro zkušeného hrota pokračoval. Po ráně Keity se míč dostal ke Konemu, který se nepochopitelně rozhodl hrudníkem tlumit míč a nahrávat zpět svému brankáři. To ale byla osudová chyba, protože Matri mu míč uzmul a prostřelil Karnezise mezi nohama!

V dresu Udinese se na hřiště dostal mladík Aguirre a téměř ihned se mohl prosadit. Po prodloužení od Zapaty se dostal za obranu Lazia a překonal i Marchettiho, ale včas se vrátil Dušan Basta a míč odpálil mimo nebezpečí. Lazio zvládlo generálku na Evropskou ligu a připsalo si tři body proti Zebrám.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
KingMaster13

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele