Serie A - souhrn 18. kola

10.01.2009, 19:58, aktualizováno 11.01.2009, 22:26
Komentáře a souhrny
Juventus využil zaváhání Interu, porazil Sienu a snížil manko na první místo na čtyři body. Hvězdou kola je Goran Panděv, útočník Lazia třemi góly zařídil výhru v Reggině. Neapol doma porazila Catanii, naopak překvapení se zrodilo ve Florencii, odkud si tři body veze Lecce, AS Řím se rozešel smírně s AC Milán...

Janov CFC - Turín FC 3:0

10.01.2009 18:00

Góly: 18. Giuseppe Biava, 48. Boško Janković, 85. Thiago Motta

Janov skvěle vstoupil do roku 2009, když před domácím publikem nedal šanci Turínu. Janov i bez svého elitního střelce Milita dokázal nastřílet tři branky a alespoň na pár hodin poskočil na pátou pozici.

První akce zápasu rozjela domácí dvojice Olivera, Jankovič. Nejprve ovšem Jankovičovu přihrávku Olivera nečekal a akce skončila. Poté už však musel po další kombinaci této dvojice zasahovat obránce Natali. Toro mělo obrovskou šanci v 16. minutě, když z hranice pokutového území vypálil Blerim Dzemaili, jenomže skvělý zákrok vytáhl Rubinho. Následnou dorážku zahodil Rolando Bianchi.

Na druhé straně opět spolupracovali Olivera s Jankovičem, z čehož vyplynul rohový kop a v 18. minutě se měnilo skóre. Na centr z rohového kopu si naskočil Giuseppe Biava a strhl vedení na domácí stranu. V nastaveném čase po špatně rozehraném trestném kopu hostů z protiútoku znovu zahrozili Grifové, ale Motta nestihl zakončit.

Do druhého poločasu naskočil místo Amorusa, jenž byl předtím udeřen do hlavy, Aimo Diana a do útoku se posunul Rosina. Změna ale příliš neprospěla. Už po třech minutách druhého dějství se totiž domácí znovu radovali. Protiútok a následný Sculliho centr zužitkoval Jankovič, jenž ve vápně osamoceně hlavičkoval a připsal si první branku v janovském dresu. Na druhé straně zhatil dobrou příležitost Bianchi, když místo přihrávky na volného Dianu raději vystřelil. Zneškodněn byl také Dzemailiho trestný kop.

Turíňané se nakonec málem branky dočkali, ale domácí své zaváhání dokázali napravit. Nepříliš povedený Rosinův centr byl Bocchettim tečován směrem k vlastní brance. Na poslední chvíli ale míč vyrazil Rubinho. Hosté se snažili vstřelit kontaktní branku, ale v zakončení se jim nedařilo. Pět minut před koncem nakonec rozhodl třetí brankou Thiago Motta a definitivně odrazil odpor soupeře. V nastavení se do dvou slibných šancí dostal Sculli, ale nejprve ho zastavila boční síť a podruhé Colombův dobrý zákrok.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Cagliari Calcio 1:1

10.01.2009 20:30

Góly: 76. Zlatan Ibrahimović - 65. Robert Acquafresca

Parádní duel byl k vidění na San Siru, kam přijelo Cagliari. Hosté si nakonec odvezli vynikající bod za remízu 1:1, Inter tak přerušil svou osmizápasovou vítěznou šňůru. Fanoušci se po většinu utkání mohli bavit, když viděli velké množství šancí. Jen škoda, že některé velké zůstaly nevyužity a padly tak jen dvě branky.

Cagliari začalo na San Siru sympaticky a velkého soupeře se rozhodně nezaleklo. První šanci si ale přeci jenom vytvořil Inter, a to hned po pěti minutách. Muntari skvělým pasem našel Ibrahimoviče, jenž postrčil na Chivua, ale ten v dobré pozici přestřelil. V další šanci se ocitl sám švédský ostrostřelec Ibrahimovič, když mu míč nahrál Cruz, ale domácí útočník pouze poslal míč do rukavic brankáře Marchettiho. Snažilo se i Cagliari, ale k většímu ohrožení brankáře Cesara nedošlo.

Ve 25. minutě zahrával volný přímý kop Luis Figo a načechraným pasem našel Cruze, který ovšem hlavičkoval mimo branku. Navíc stáli hned tři hráči Nerazzurri v ofsajdu. To ale nepochopitelně nepostřehl postranní sudí a nezapískal. Za další dvě minuty zahrával Inter trestný kop z druhé strany a míč tentokrát našel Waltera Samuela. Domácí obránce, s obvázanou hlavou po jednom z tvrdých střetů, ale branku netrefil.

Pět minut před přestávkou centroval Javier Zanetti a donutil brankáře Marchettiho zakročit. O pár desítek sekund později se opět ukázal domácí kapitán a tvrdou ranou znovu prověřil hostujícího gólmana. 35letý Argentinec po dlouhé době nastoupil na pravém kraji obrany a hrál vskutku skvělé utkání. A i do třetice se během třech minut ukázal Zanetti, když vyslal další vynikající ránu. Opět byl ale úspěšnější Marchetti.

Ve druhém poločase už v podstatě útočil jen jediný tým, domácí Inter. Cagliari se do souvislejšího útoku dostávalo jen sporadicky a především bránilo. Po deseti minutách na pravé straně skvěle zavezl míč Javier Zanetti a naservíroval ho Ibrahimovičovi, ale švédský útočník branku netrefil. Další šanci měl po Maxwellově centru opět Ibrahimovič, ale ani tentokrát neuspěl, když pouze hlavičkou přestřelil branku.

V 65. minutě doslova šokoval celé San Siro Robert Acquafresca. Útočník Cagliari využil zaváhání Waltera Samuela, jehož přeletěl Finiho centr a osamocený Acquafresca již neměl problém přesně zakončit. Paradoxem je, že Acquafresca je kmenovým hráčem Interu. Nešťastník Samuel již poté na hřišti příliš dlouho nevydržel, když byl stažen trenérem Mourinhem, který vše vsadil na útok a nasadil Crespa s Mancinim. Druhým vystřídavším byl Figo.

Nerazzurri měli na hřišti rázem neuvěřitelnou útočnou sílu, ale zapomínat nesměli ani na zadní vrátky. Na to upozornil dvacet minut před koncem Jeda, jenž ve vápně podržel míč a nakonec ho poslal proti noze Biondinimu, jenž však těsně minul. Na druhé straně se ke střele dostal z většího úhlu Quaresma, jenž do hry naskočil od začátku druhého dějství, ale brankář Marchetti již po několikáté podržel svůj tým. V 77. minutě ale prokličkoval pokutovým územím Hernan Crespo a přesnou přihrávkou připravil pro Ibrahimoviče vyrovnávací branku.

V 80. minutě si první vážnější zákrok připsal po Cossuově střele Julio Cesar, ale ukázal, že je připraven a svůj tým podržel. V 83. minutě zahodil obrovskou šanci Robert Acquafresca. Vše začala střela Cossua, proti níž vytáhl výborný zákrok Julio Cesar. Míč ale vyrazil pouze k Acquafrescovi, který ale netrefil prázdnou branku!

V podobně velké příležitosti se ocitl na druhé straně Muntari, ale jeho střela se pouze otřela o tyč. V 93. minutě vypukla na San Siru radost poté, co Quaresmův volný přímý kop do branky usměrnil Mancini, jenomže radost rychle opadla, když gól nebyl uznán pro ofsajd. Závěrečný tlak již tři body pro Inter nepřinesl a Cagliari si po povedeném výkonu odváží senzační bod.

Více informací k zápasu

Reggina Calcio - SS Lazio 2:3

11.01.2009 15:00

Góly: 4. Bernardo Corradi (pen.), 63. Francesco Cozza - 14. Goran Pandev, 21. Goran Pandev, 76. Goran Pandev

Celkem pět branek bylo k vidění na stadionu Oreste Granillo, ovšem domácí Reggina si v něm za porážku 2:3 nepřipsala ani bod a zůstala na sestupové pozici. I vítězné Lazio zůstalo na sedmém místě, ovšem se ztrátou dvou bodů na šestou Florentinu. Hattrickem se blýskl Goran panděv.

Zápas přitom začal pro hostující Lazio katastrofálně, už ve třetí minutě fauloval brankář Carrizo pronikajícího Franca Brienzu a rozhodčí neváhal nařídit pokutový kop. Brankář Lazia obdržel pouze žlutou kartu, takže to mohlo být pro hosty ještě horší. Ke značce pokutového kopu se postavil útočník Bernardo Corradi a penaltu proměnil - 1:0. To bylo ale všechno, co Reggina předvedla, do útoku se začali tlačit více hosté. Goran panděv ještě ve své první šanci na Campagnola nevyzrál, ovšem o chvíli později už se makedonský útočník radoval z vyrovnání. Střelou z první prostřelil brankáře Campagnola - 1:1. Zanedlouho Biancocelesti dokonali obrat, výtečný Mauro Zarate báječně prošel přes dva hráče a přesnou přihrávkou našel úspěšného Panděva - 1:2.

Reggina se začala z nepříjemného obratu dostávat až po skončení první půle, kdy na sebe střelou upozornil Bernardo Corradi, na druhé straně zas Campagnolo vychytal Mourada Meghniho. V 63. minutě Reggina srovnala na 2:2, zasloužil se o to střídající Ciccio Cozza, jenž po deseti minutách pobytu na hřišti nikým nehlídaný vyrovnal. Byla to hrubá chyba hostující defenzívy a po hodině hry se de facto začínalo od znova. Nerozhodný stav ale znovu příliš dlouho nevydržel, spolupráce Maura Zarateho a Gorana Panděva byla znovu úspěšná, Makedonec uzavřel střelou pod břevno hattrick a zároveň rozhodl celé utkání. Lazio Řím zvítězilo na půdě Regginy 3:2.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - Atalanta Bergamo 3:2

11.01.2009 15:00

Góly: 22. Fabrizio Miccoli, 39. Mark Bresciano, 81. Edinson Cavani - 65. Sergio Floccari, 78. Adriano Ferreira Pinto

Na Sicílii bylo k vidění pět branek a strhující závěr utkání. Domácí Palermo porazilo 3:2 Atalantu a posunulo se na osmé místo právě před Atalantu Bergamo. Za vítěze si rozdělili branky Miccoli, Bresciano a Cavani.

Palermo bylo v úvodu utkání aktivnějším celkem a dostávalo se častěji do zakončení. Blízko k první brance byl Cavani, ale jeho hlavička minula branku. Stejně neúspěšný byl i Brazilec Fabio Simplicio. První varování na branku Palerma vyslal Sergio Floccari, ale s tímto pokusem neměl brankář Amelia žádné problémy. Ve 22. minutě už se na stadionu Renza Barbery slavilo, domácí útočník Fabrizio Miccoli převzal mezi dvěma obránci dlouhý pas a střelou nedal Coppolovi šanci - 1:0. Fabrizio Miccoli měl prsty i ve druhé brance domácích, někdejší hráč Juventusu, Fiorentiny nebo Benfiky čekal kvůli zdravotnímu problému na vystřídání, ale ještě než se tak stalo stihl přesně přihrát Marku Brescianovi, jenž zvýšil na 2:0.

Po změně stran musel vytáhnout perfektní zákrok reprezentant Amelia po střele Cristiana Doniho. I další útočná akce směřovala na branku domácích, Gyorgy Garics namazal Floccarimu a ten levačkou minul branku. V 65. minutě se Atalanta dočkala zaslouženého snížení, Garics si znovu přihrál s Floccarim a útočník Atalanty byl tentokrát neomylný - 2:1. Snižující branka nalila Atalantě novou krev do žil a ta se vrhla ještě více do útoku. A znovu se to vyplatilo v 78. minutě, kdy senzačně vyrovnal přesnou střelou z první Ferreira Pinto - 2:2. V tuhle dobu jen málokdo čekal, že se Palermo ještě vzchopí, kupodivu se tak stalo hned tři minuty po vyrovnávací brance. Neskutečnou střelu do šibenice vyslal na Coppolu Edinson Cavani, brankář Atalanty nemohl nic dělat. Další zvrat už se nekonal, a tak si Palermo po krásném utkání připsalo tři body za výhru 3:2.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Chievo Verona 1:1

11.01.2009 15:00

Góly: 45. Marco Di Vaio (pen.) - 43. Sergio Pellissier

Remíza se zrodila na stadiónu Renato Dall’Ara mezi domácí Bolognou a Chievem Verona. Hosté sice vedli, ale tento stav si neužili ani minutu. Na zásah Sergia Pellissiera totiž reagoval z penalty nejlepší střelec Serie A - Marco Di Vaio.

Domácí celek začal divadelní vložkou. Davide Marchini za svůj pohledný pád dostal žlutou kartu a později byl vystřídán ještě před poločasem. Domácí však byli nebezpečnější. Marco Di Vaio se zastřeloval z třiceti metrů, ale hosté si o chvíli později málem dali vlastní gól. Moro vložil nohu do centru Valianiho a míč skončil jen těsně vedle tyče branky hostí.

Ke konci prvního poločasu však Chievo šokovalo celou Bolognu, když se ujalo vedení. Obrana domácích zapomněla na Sergia Pellissiera při rozebírání hráčů a útočník Chieva nikým nehlídaný pohodlně hlavou poslal svůj tým do vedení. Ovšem odpověď domácích byla rychlá. Marco Di Vaio si pohrál s Morem ve vápně a ten jej zkosil. Nařízený pokutový kop proměnil sám Di Vaio a bylo srovnáno.

V druhém poločase již nebyl k vidění nikterak oslnivý fotbal. Za zmínku stojí jen únik Maura Esposita, jehož však vychytal veterán Antonioli. Konec zápasu ještě "ozdobil" domácí Gaby Mudingayi, který zezadu zfauloval Luciana a viděl červenou kartu.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Calcio Catania 1:0

11.01.2009 15:00

Góly: 80. Christian Maggio

Marek Hamšík může děkovat spoluhráči Christianu Maggio, že v 80. minutě napravil jeho neproměněnou penaltu a vystřelil Neapoli důležité tři body. Vedle třech bodů Neapol ukořistila také čtvrté místo v tabulce, na které se dostala po prohře Fiorentiny.

První šanci utkání si na svůj vrub připsal netradičně stoper domácích Paolo Cannavaro, jenž se po rohu ocitl sám před brankou, ale výborně zasáhl Cristian Terlizzi a zneškodnil téměř jistou branku. Poté se ukázaly i dvě největší hvězdy Partenopei. Lavezzi s Hamšíkem ale neuspěli. Další šanci měl German Denis, jehož hlavičku z branky vyrážel paží Marco Biagianti, ale sudí Celi ještě předtím hru zastavil s tím, že byl hostující záložník postrčen Hamšíkem.

Těsně před poločasovým hvizdem mohl Neapol zaskočit Taka Morimoto, když se po Mascarově pasu radoval z branky. Ta ale nebyla uznána, jelikož hlavní sudí po Mascarově centru odpískal konec prvního dějství. S neuznáním branky souhlasili také domácí obránci, kteří po hvizdu automaticky přestali hrát.

Catania zahrozila znovu v 54. minutě, kdy parádní lob vykouzlil Giacomo Tedesco a nadělal plno práce brankáři Iezzovi, jenž míč jen tak tak vytáhl nad branku. Na druhé straně se k famóznímu sólu odhodlal Marek Hamšík, když prošel mezi pěti obránci, ale nakonec zklamal v zakončení. Neapol neustále stupňovala svůj tlak a první gól pomalu kroužil ve vzduchu. Vše nakonec vyvrcholilo faulem na Denise a následnou penaltou. Tu ale neskutečně zahodil Slovák Hamšík.

Nakonec si ale mohl Hamšík oddechnout, když deset minut před koncem dokázala Neapol vstřelit branku. Lavezzi založil protiútok a připravil míč Maggiovi, jenž se zblízka nemýlil. Catania se na žádnou odpověď nezmohla a nakonec si odváží porážku 0:1.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - US Lecce 1:2

11.01.2009 15:00

Góly: 24. Felipe Melo - 6. Guillermo Giacomazzi, 28. José Castillo

Fiorentina doma senzačně podlehla Lecce a klesla až na šestou pozici. Viola díky brankám Giacomazziho a Castilla přišla o domácí neporazitelnost a důležité body. Nejen to však Fiorentina ztratila, jelikož rameno si znovu poranil kanonýr Mutu a ve Florencii nyní netrpělivě očekávají verdikt lékařů.

Výhra nováčka byla v dnešním duelu naprosto nečekaná. Fialky totiž vyhrály poslední tři zápasy v řadě a v podobném duchu chtěly pokračovat i v novém roce. Naproti tomu Lecce čekalo na vítězství od září loňského roku! Trenér Cesare Prandelli navíc neztratil první duel nového roku od roku 2000.

Dobře to pro domácí mohlo začít i dnes, ale první šance Gilardina a Santany zůstaly nevyužity. První šanci naopak využilo naplno Lecce, když se po šesti minutách od obrany odpoutal Giacomazzi a chladnokrevně zakončil. Fiorentina ale rychle reagovala a brankář Benussi musel z pod břevna vytahovat Mutuovu dělovku z trestného kopu. Ve 23. minutě hostující brankář zasahoval proti rumunskému kanonýrovi znovu a opět byl úspěšný. Z následného rohu už ale Benussi padl, když ho hlavičkou překonal Felipe Melo.

Lecce ale překvapivě bleskově odpovědělo a z další ojedinělé šance zmrazilo favorizovaného soupeře. Po přesném pasu Tiribocchiho tentokrát obráncům unikl Castillo a strhl vedení opět na stranu nováčka. Poté se před oběma brankami hlavičkovalo. Domácí Melo branku netrefil a podobně si vedl i na druhé straně Castillo.

Na nepříznivý stav reagoval o poločase domácí kouč Prandelli stažením Marca Donadela a nasazením mladého Stevana Jovetiče. Za dalších pět minut střídali domácí znovu, ale tentokrát z mnohem vážnějšího důvodu. Při pádu totiž dopadl na rameno, s nímž měl již letos problémy, Adrian Mutu a s bolestivou grimasou opustil trávník. Nahradil ho Osvaldo.

Šance přicházely i ve druhém dějství. Benussiho povedenou ranou vystrašil Jovetič, když nastřelil brankovou konstrukci. Třetí branku Lecce vzápětí sice vstřelil Tiribocchi, ale nakonec nebyla uznána kvůli evidentnímu ofsajdu. Jedenáct minut před koncem měla Fiorentina velkou příležitost srovnat, když míč na zadní tyč pro Semioliho připravili Jovetič s Gilardinem, ale střídající Semioli branku nepochopitelně netrefil. Fialky se v závěrečných minutách ještě snažily s hrozivým výsledkem něco udělat, ale většina střel nebyla příliš nebezpečná. Zkázu domácích pak ještě v nastavení dokonal Daniel Pablo Osvaldo, jenž se nechal za protesty vyloučit.

Více informací k zápasu

Juventus FC - AC Siena 1:0

11.01.2009 15:00

Góly: 33. Alessandro Del Piero

Díky úžasnému přímému kopu Alessandra Del Piera z 33. minuty dokázal Juventus porazit Sienu nejtenčím možným rozdílem. Pro domácí se jednalo o tvrdě vydřenou výhru, neboť Siena byla nebezpečná. Juventus se tak přiblížil na rozdíl čtyř bodů k první příčce.

První výraznější šanci utkání měl domácí Marco Marchionni, který nezakončil ideálně svůj volej z deseti metrů. Na druhé straně se dožadoval penalty Emanuele Calaiò. Nicola Legrottaglie si totiž příliš pomáhal rukama při souboji s ním. Sudí Russo však sienskému útočníkovi nevyhověl. Siena dále zlobila. Houssine Kharja svou ránou trefil boční síť. Del Piero krásně vybídl k zakončení Amauriho. Brazilec však zakončil velmi slabě a brankář Manitta neměl s jeho střelou sebemenší problém.

Nicméně domácí se ujali po půlhodině hry vedení. Alessandro Del Piero opět předvedl, jak vybroušenou kopací techniku má. Svůj přímý kop zakroutil do rohu k pravé tyči. Jelikož stál Manitta blízko, tak si na míč sáhl, ale nedokázal jej vyrazit. Do konce poločasu se stav nezměnil a do kabin se tak odcházelo za stavu 1:0.

Ve druhé půli předvedl výborný obranný zákrok švédský obránce Olof Mellberg, který na poslední chvíli zastavil Maria Fricka. O chvíli později málem sám stoper navýšil vedení Juventusu povedenou hlavičkou. Stará dáma byla ve druhé půli nebezpečnější. Del Piero opět kroutil míč z přímého kopu, tentokráte však nebyl tolik úspěšný. Dále Amauri hrozil hlavou po centru Grygery. Kapitán Del Piero ještě trefil boční síť, ovšem závěr patřil hostům.

V 75. minutě přišel první rohový kop hostí a Alex Manninger měl rázem plné ruce práce. Nejprve vyrazil přízemní střelu Ghezzala jen těsně nad své břevno, a tak následoval další rohový kop Sieny. Z něj opět hrozil Ghezzal, jehož střela byla tentokráte sražena. Juventus se ubránil a zredukoval mezeru mezi ním a Interem na čtyři body.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - UC Sampdoria 1:1

11.01.2009 15:00

Góly: 62. Maurizio Domizzi - 57. Gennaro Delvecchio

Souboj dvou trápících se celků zcela naplnil očekávání. Na Stadio Friuli v Udine se zrodila remíza 1:1. Ani domácí Udinese, ani hostující Sampdoria si tím nijak nepomohly. Do střeleckých statistik se jako první zapsal záložník Dorie Gennaro Delvecchio, odpověděl mu domácí stoper Domizzi.

Domácí záložník Christian Obodo svou střelou nadělal v obraně hostí pěknou paseku, neboť střelu srazil stoper Campagnaro a málem si dal vlastní gól. Campagnaro se navíc zranil a muselo tak dojít k zásahu do obrany hned v úvodních minutách. Pietro Accardi se stáhl ze zálohy do obrany a na Accardiho místo přišel Reto Ziegler. Udinese si vytvořilo další šanci. Krásnou střelu Pepeho z přímého kopu však vyrazil připravený Castellazzi.

Na druhé straně začal hrozit Antonio Cassano. Hvězdný útočník ladně obešel Aleksandara Lukoviče, ale následně byl zastaven jiným z obránců. V obranném pásmu hostí však bylo větší horko. Antonio Di Natale si zpracoval hrudí, ale nikým neatakovaný napálil míč nad branku. Ke konci poločasu se domácí dožadovali penalty. Simone Pepe byl přistrčen Retem Zieglerem, když centroval na volného Quagliarellu. Sudí však nechal pokračovat ve hře.

Zkraje druhého poločasu měli domácí skvělou šanci. Dlouhý centr se odrazil od zad dezorientovaného Zieglera a odražený míč se změnil v parádní asistenci pro Simona Pepeho. Ovšem brankář Sampdorie, Luca Castellazzi, skvěle vychytal jeho střelu z velmi blízké vzdálenosti. Opět se potvrdilo pravidlo "Nedáš, dostaneš." Na druhé straně se prosadil po rohovém kopu hlavou Gennaro Delvecchio a poslal hosty do vedení.

Nicméně Udinese vyrovnalo pět minut nato. Dlouhý přímý kop se odrazil ke stoperu domácích, Mauriziu Domizzimu. Bývalý obránce Sampdorie se nerozpakoval a napálil míč z voleje za záda svého bývalého spoluhráče Castellazziho. Ke konci zápasu mohl skórovat ještě domácí kapitán Di Natale, ale trefil pouze tyč.

Více informací k zápasu

AS Řím - AC Milán 2:2

11.01.2009 20:30

Góly: 22. Mirko Vučinić, 72. Mirko Vučinić - 48. Alexandre Pato, 54. Alexandre Pato

Souboj dvou gigantů skončil nerozhodně. Milánští tak přišli o možnost stáhnout devítibodový náskok před Interem Milán. Římané vedli zásluhou Vučiniče, jenomže Pato dvěma zásahy skóre otočil. Poslední slovo měl ale znovu Vučinič, který vyrovnal na konečných 2:2.

Utkání se do začátku hrálo ve velmi rychlém tempu ale obrany obou řad působily dosti jistě. Od začátku utkání nastoupil David Beckham, o kterém se spekulovalo, že nastoupí až v průběhu utkání. Nicméně ve 22. minutě mu premiérový start pěkně zhořkl, centr Riiseho do pokutového území propadl k Vučiničovi, ten se lehce zbavil obrané dvojice Jankulovski - Favalli a střelou překonal Abbiatiho - 1:0 pro AS Řím. Po úvodní brance Říma převzal taktovku utkání Milán. Rossoneri do konce prvního poločasu přikovali Giallorossi na jejich polovině ale do větší blízkosti brankáře Doniho se nedostali. Do šaten se tedy šlo za stavu 1:0 pro domácí AS Řím.

Úvod druhého poločasu se nesl ve znamení milánského AC. Ve 48. minutě předvedl pěknou akci Kaká, brazilská hvězda našla z levé strany před brankou úplně volného Pata, který po jeho přihrávce pohodlně vyrovnal do prázdné branky - 1:1. Milán i nadále útočil a za pět minut dokonal obrat. Alexandre Pato obdržel přihrávku a s míčem přesprintoval půlku hřiště včetně obránce Mexese a před Donim s přehledem zakončil - 2:1. AC Milán mohl vstřelit i další branky, jenomže Ronaldinho přestřelil. Totéž předvedl na druhé straně kapitán Říma Daniele De Rossi.

V 71. minutě se k odraženému míči dostal Mirko Vučinič a přesně umístěnou hlavičkou překonal Abbiatiho, milánský brankář pouze sledoval, jak míč pomalu ale jistě míří do jeho branky - 2:2. Rossoneri mohli znovu do vedení, Seedorf hlavou přestřelil a Kaká z úhlu vychytal dobrým zákrokem Doni. V závěru se hra přelévala ze strany na stranu, milánští si hodně oddychli po dělovce Alberta Aquilaniho, která se stočila těsně vedle tyče Abbiatiho branky. Do konce utkání už ani jeden z týmů branku nevstřelil a tak si AS Řím v krásném zápase připsal jeden bod za remízu s AC Milán.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán18134132:1243
2.Juventus FC18123331:1339
3.AC Milán18104430:2034
4.SSC Neapol18103526:1633
5.Janov CFC1895427:1732
6.ACF Fiorentina18102626:1632
7.SS Lazio1893629:2430
8.Città di Palermo1882824:2326
9.Calcio Catania1874718:2125
10.Atalanta BC1873823:2224
11.AS Řím1773723:2524
12.Udinese Calcio1865726:2723
13.Cagliari Calcio1864820:2222
14.UC Sampdoria1755716:1920
15.AC Siena1854913:1919
16.US Lecce1838716:2517
17.Bologna FC1837820:2816
18.Turín FC18431118:3215
19.Reggina Calcio18341117:3613
20.Chievo Verona18241210:2810

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (546)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele