Serie A - preview 18. kola

10.01.2009, 09:02, aktualizováno 11.01.2009, 09:31
Previews
Inter včera jen remizoval, takže se Juventus může vedoucímu týmu přiblížit na rozdíl čtyř bodů. Musí doma porazit Sienu. Tříbodové ambice mají i další týmy z čela - Milán, Fiorentina a Neapol. Nejtěžší zápas patrně čeká Rossoneri, které přivítá AS Řím. V souboji trápících se týmů hostí Udinese Sampdorii.
Janov CFC - Turín FC  (sobota 18:00)
Janov do druhé části sezony vstupuje z pěkné šesté pozice a tu bude hájit také v zápase s FC Turín. Toro bude chtít navázat na poslední překvapivé vítězství nad Neapolí a pomalu se odpoutat od sestupového pásma.

Ani Grifové z Janova ale nezakončili loňský rok špatně, když hořkost porážky nepoznali už pět duelů. Pokračovat v podobných výkonech chce i kouč Gian Piero Gasperini. "Leden bude nesmírně složitý. Myslím si, že sezóna začíná teprve teď," řekl Gasperini, jenž bude v nabitém lednovém programu postrádat elitního střelce a tahouna týmu Diega Milita. Tomu totiž na léčbu nestačila dvoutýdenní přestávka, a proto vynechám nejméně tři následující zápasy. "Samozřejmě, že naším snem je dostat Janov zpět do pohárové Evropy," dodává Gasperini, pro nějž je stejně jako pro celý Janov jasným cílem udržet šestou pozici.

V souvislosti s Militem se nemluví jen o zranění, ale také o možném lednovém odchodu. To v Janově ale rázně odmítají. "Prezident jasně prohlásil, že není na prodej," opakuje Gasperini. "Je normální, že se o něj zajímá několik klubů, ale můžu jen zopakovat, že není na prodej."

Turín zakončil rok 2008 překvapivou výhrou nad Neapolí, díky čemuž opustil sestupové vody. Jenomže zpět do pásma nejistoty se může rychle vrátit, pokud neporazí Janov. Přestože domácím bude chybět Milito, trenér Walter Novellino neočekává, že to bude pro jeho mužstvo polehčující okolnost. "Samozřejmě, že je to mimořádný hráč, ale Janov se může spolehnout na silný kádr."

Novellino se s Turínem vrací do města, kde zažil doposud nejpovedenější část své trenérské kariéry. Tehdy dovedl janovskou Sampdorii po několika letech zpět do pohárové Evropy. V Novellinově jedenáctce vyvolených by neměl chybět fanoušky oblíbený Alessandro Rosina a ani Simone Barone, jenž nahradí zraněného Paola Zanettiho.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Rubinho - Biava, Ferrari, Criscito - Rossi, Motta, Jurič, Modesto - Sculli, Olivera, Jankovič
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sereni - Di Loreto, Natali, Pisano, Ogbonna - Abate, Dzemaili, Barone, Rosina - Bianci, Amoruso
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.00 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Inter Milán - Cagliari Calcio  (sobota 20:30)
Z prvního místa do druhé poloviny Serie A vstupuje Inter Milán. Svěřenci trenéra Mourinha na San Siru přivítají Cagliari Calcio, které po dvou zápasech bez výhry kleslo v tabulce.

Nerazzurri mají na čele tabulky luxusní šestibodový náskok před druhým Juventusem. Proti Cagliari budou chtít prodloužit osmizápasovou šňůru vyhraných zápasů a rovněž potvrdit domácí neporazitelnost.

Brankář Interu Julio Cesar ale rozhodně nečeká jednoduchý souboj. Od svých spoluhráčů chce, aby v novém roce navázali na výkony z toho minulého. "Nyní je velmi důležité, abychom druhou polovinu sezony zahájili úspěšně," řekla brazilská jednička pro deník Gazzetta dello Sport. "Věřím, že nejtěžší zápas bývá vždy ten první. Pro nás to je tedy duel s Cagliari."

Portugalský stratég Mourinho nebude moci v utkání využít služeb zraněného Patricka Vieiry a suspendovaného Maicona. Nepočítá ani s útočníky Balotellim a Adrianem, ty nezahrnul do nominace. O Adrianově možném odchodu se mluví již dlouho, nyní přibyly spekulace také o možném hostování mladíka Balotelliho, jenž zatím příliš nepřesvědčil. Díky Maiconově absenci by si pak premiérový debut mohl odbýt mladý Davide Santon.

Cagliari na San Siro přijíždí jako jasný outsider. Nejen kvůli postavení v tabulce, ale také kvůli nelichotivé bilanci na hřištích soupeřů. Isolani totiž venku prohráli šest z osmi zápasů a pokud se budou chtít vyhnout bojům o udržení, musí na této statistice rozhodně zapracovat.

Vědom si toho je i kouč hostů Allegri. "Naše pozice v tabulce je dobrá, ale stačí pár špatných výsledků a můžeme rychle spadnout zpět do sestupových vod. Stále jsme zatím ničeho nedosáhli." Allegri bude mít před sobotním zápasem plné ruce práce se složením stoperské dvojice, kde se mu vykartovali stabilní hráči základní sestavy Paolo Bianco a Diego Lopez. Poprvé pravděpodobně vedle sebe nastoupí Astori s Caninim. Virózu překonal Robert Acquafresca a alespoň klíčový muž útoku Rossoblu by měl být připraven. Shodou okolností je Acquafresca vlastněn právě Interem Milán.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Zanetti, Cordoba, Samuel, Maxwell - Muntari, Cambiasso, Chivu - Figo - Ibrahimovič, Cruz
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Pisano, Canini, Astori, Agostini - Fini, Conti, Biondini - Cossu - Acquafresca, Jeda
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.50 - 9.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Reggina Calcio - SS Lazio  (neděle 15:00)
Lazio Řím cestuje v rámci 18. kola na půdu Regginy. Klub z Kalábrie má před sebou nelehký úkol, a to dostat se z pásma sestupu. Biancocelesti by zase rádi pronikli do evropských pohárů.

Reggina byla před sezonou mnohými považována za jednoho z adeptů na sestup a jak se zdá, své očekávání bohužel naplnila. Dokonce ligy je však ještě mnoho zápasů, takže pokud svěřenci trenéra Pillona zaberou, mohou se zachránit. Důležitý bude právě první duel z Laziem Řím, který ukáže jak na tom po svátcích Reggina je.

Biancocelesti vkročili do ligy výborně ale postupem času jim začal docházet dech. Nyní by bylo dobře, kdyby se podobný start Římanům podařil i v druhé části sezony. Jasným cílem je proniknout do evropských pohárů, popřípadě nějakým způsobem promluvit do bojů o první čtyřku. Dalším cílem je udržet i po sezoně Maura Zarateho, jenž v bleděmodrém dresu předvádí vynikající výkony. "Fanoušci musejí být v klidu, budeme dělat všechno proto, aby Zarate zůstal," uklidňoval římské fanoušky prezident Lazia Claudio Lotito.

Římané mají s Regginou relativně vyrovnanou bilanci, naposledy sice Biancocelesti vyhráli ale v sezonách 2003/2004 a 2004/2005 Reggina ani jednou neprohrála.

Reggině bude na úvod chybět hned několik hráčů. Zranění jsou Valdez, Giosa, Cascione, Vigiani a Puggioni. K tomu všemu nemůže hrát Carmona, jenž si odpykává karetní trest. I na straně Lazia je několik hráčů, kteří do boje s Regginou nezasáhnou, přesněji se jedná o Sivigliu, Matuzalema a Švýcara Lichsteinera.
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Campagnolo - Cirillo, Lanzaro, Santos, Costa - Sestu, Barreto, Tognozzi, Barillà - Corradi, Brienza
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Carrizo - De Silvestri, Diakite, Rozehnal, Radu - Dabo, Ledesma, Maghni - Pandev - Rochci, Zarate
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.10 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Città di Palermo - Atalanta BC  (neděle 15:00)
Na stadionu Renza Barbery se odehraje zajímavý duel dvou týmu ze středu ligové tabulky. Domácí Palermo přivítá Atalantu Bergamo, oba celky od sebe dělí pouze jeden jediný bod.

O atak na pozice zaručující evropské poháry se pokusí sicilské Palermo, vyvarovat se však musí výkonnostních výkyvů. Palermo je jediným týmem, který letos dokázal porazit AS Řím, Juventus i AC Milán, ovšem ztráta bodů s menšími celky znamená až desáté místo v tabulce. "Musíme se pokusit odstranit chyby, které jsme dělali v některých zápasech v první polovině ligy," hledal recept na úspěšnější zbytek sezony trenér Palerma Davide Ballardini.

Atalanta i nadále předvádí výkony, které jí vynáší klidný pohyb ve středu tabulky. Současné deváté místo je tomu důkazem, v Bergamu mohou spoléhat na dvojici hráčů - Christiana Doniho a Simona Floccariho, která měla v první polovině soutěže velmi dobrou formu.

"Očekávám, že můj tým naváže na úspěchy v roce 2008. Musíme splnit očekávání, které jsem si před sezonou stanovili a pokračovat v naší filosofii a herní mentalitě," řekl trenér Atalanty Del Neri, který by v úspěšných výsledcích rád pokračoval.

Bergamo by rádo zopakovalo výsledek z minulé sezony, kdy si ze stadionu Renza Barbery odvezlo bod za bezbrankovou remízu.

Domácímu celku bude chybět střelec Igor Budan, jenž je zraněn, a do utkání nezasáhnou ani vykartovaní Frederico Balzaretti a Cesare Bovo. Atalantě zas bude chybět trio zraněných hráčů - Cerci, Defendi a Capella. Manfredini a De Ascentis jsou suspendovaní.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Amelia - Cassani, Carrozzieri, Kjaer, Capuano - Nocerino, Liverani, Bresciano - Simplicio - Cavani, Miccoli
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Coppola - Garics, Talamonti, Pellegrino, Bellini - Ferreira Pinto, Guarente, Padoin, Floccari - Doni - Vieri
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.00 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Bologna FC - Chievo Verona  (neděle 15:00)
V rámci osmnáctého kola Serie A se na stadionu Renato Dall’Ara střetnou dva letošní nováčci. Domácí FC Bologna přivítá beznadějně poslední Chievo. Domácí se pokusí navázat na velmi úspěšnou řadu sedmi neprohraných utkání v řadě.

Domácí celek má pod trenérem Sinišou Mihajlovičem slušnou výkonnost. Bologna neprohrála v lize od začátku listopadu. Sice se jednalo o sedm remíz a pouze jedinou výhru, ale přesto má nakročeno k pevné a bezpečné pozici. Navíc má srbský trenér ve svém kádru jednoho z trojice nejlepších střelců Serie A - Marca Di Vaia. Produktivní útočník má na kontě 12 branek, stejně jako Alberto Gilardino z Fiorentiny a janovský Diego Millito.

Specialisté na remízy jsou však stále blízko sestupovému pásmu, tak by se chtěli co nejvíce vzdálit. Obránce Nicolla Mingazzini sebevědomě prohlásil: "Nevím, jak se týmy v zimní pauze posilovaly, ale soudě podle síly týmů na posledních pěti místech není žádný lepší než my. Již jsme prokázali, že je v nás něco extra. Něco, co nás drží nad sestupovým pásmem."

To ve Veroně mají k řešení větší problémy. Celek ztrácí šest bodů na bezpečné pozice a je jasně poslední. Létající oslíci mají na kontě pouze dvě výhry. Jedou z nich svěřenci Domenica Di Carla doslova šokovali - vyhráli na půdě Udinese. To byl však jeden slabý záblesk mezi tuctem proher. Proto trenér Di Carlo chce výrazně posílit.

"Kdokoliv se k nám připojí, musí vědět, že se okamžitě snažíme zaznamenat vzestup a není tu prostor na porážky. Potřebujeme kvalitní hráče, ale také hráče, kteří mají odhodlání, morální sílu a chuť do fotbalu," řekl trenér Di Carlo. Chievo shání především útočníka, neboť dokázalo vstřelit jen devět branek ve svých sedmnácti utkáních. Největším adeptem je Stephen Makinwa z Lazia.

Domácí celek bude postrádat pouze zraněného Paonessu, zatímco hosté mají poněkud větší absenci. Na marodce je pouze samotný Mandelli, ale hned tři hráči jsou suspendovaní - Giulio Italiano, Antonio Langella a Simone Bentivoglio.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Zenoni, Moras, Terzi, Lanna - Amoroso, Volpi, Mudingayi - Valiani - Di Vaio, Bernacci
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Moro, Morero, Yepes, Mantovani - Luciano, Pinzi, Rigoni, Marcolini - Esposito, Pellissier
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.20 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - Calcio Catania  (neděle 15:00)
Do druhé části sezony vstupuje SSC Neapol soubojem s Catanií a na Stadio San Paolo jí určitě nečeká lehké utkání. Catania totiž na osmém místě na Neapol ztrácí pouze pět bodů. Naposledy si navíc vyšlápla na AS Řím.

Neapolský obránce Leandro Rinaudo je však přesvědčen, že se jeho týmu podaří udržet domácí neporazitelnost. Před domácím publikem letos Neapol ztratila pouhé dva body a Rinauda těší, že začíná doma. "Pokud bychom mohli, chtěli bychom hrát jen doma. San Paolo nám dodává křídla a pomáhá k dobrým výsledkům. Chceme pokračovat ve vítězném tažení."

Podobně se vyjádřil také domácí kouč Edoardo Reja. "Minulý rok byl skvělý, ale stále můžeme být lepší. Rok 2009 pro nás bude dalším neméně důležitým mezníkem a já věřím, že v něm dokážeme uplatnit všechen náš potenciál," řekl Reja, jemuž bude chybět vedle suspendovaného Fabiana Santacroceho také zraněné duo Nicolas Navarro a Marcelo Zalayeta.

Hosté z Catanie letos sází také především na domácí formu, na hřištích soupeřů doposud získali pouhé tři body a nebodovali už v posledních čtyřech duelech. To chce napravit útočník Slonů Giuseppe Mascara. "Skutečně musíme začít přivážet body i z venku. Venku se nám zatím hraje velice špatně, ale pokud chceme něčeho dosáhnout, musíme se zlepšit."

Spokojen s osmým místem po podzimní části je kouč Catanie Walter Zenga, ale zároveň si uvědomuje, že vše důležité teprve přijde. "Jsme jedním z překvapeních sezony, ale v roce 2009 chceme více. Svůj kontrakt jsem zde prodloužil během tří minut, protože věřím v tenhle tým. Máme fantastické fanoušky a pro mě je ctí tu trénovat."

Rossazzurri budou bez zraněných Cristiana Llama a Gionathy Spinesiho. Jednozápasový trest si odpyká obránce Lorenzo Stovini.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Iezzo - Cannavaro, Rinaudo, Contini - Maggio, Blasi, Gargano, Hamšík, Vitale - Denis, Lavezzi
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Silvestre, Terlizzi, Silvestri - Izco, Baiocco, Carboni, Tedesco, Sardo - Morimoto, Mascara
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.45 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - US Lecce  (neděle 15:00)
Nováček z Lecce začne druhou polovinu soutěže, v níž bude bojovat o udržení, na hřišti silné Fiorentiny. Fialky se vyhřívají na čtvrtém místě tabulky a už tři zápasy neztratily ani bod. Lecce pro změnu na zisk tří bodů čeká už 12 kol!

Fiorentina bude chtít pokračovat v dobře rozjeté sezoně a úspěšný vstup do nového roku si přeje útočník Mario Santana. "Čeká nás několik těžkých duelů. Věřím, že můžeme zopakovat úspěchy z loňské sezony. Co se týče mě, chtěl bych přispět více brankami a týmu tak pomoci k dobrým výsledkům."

Utkání s Lecce by se mohlo zdát z pohledu domácích jako jasná záležitost, ale před soupeřem pohybujícím se vespodu tabulky varuje kanonýr Mutu. "Chceme zůstat na místech zajišťující Ligu mistrů, ačkoliv to bude mnohem těžší než dříve. Proto se musíme na Lecce koncentrovat, nemůžeme si dovolit zbytečně ztratit body."

V záložní formaci Violy bude muset udělat kouč Cesare Prandelli jednu změnu, když nenastoupí vykartovaný Riccardo Montolivo. Nahradí ho Marco Donadel. Jediným hráčem na listině zraněných je pak Dán Martin Jorgensen.

Lecce by se velice rádo v neděli vyhnulo deváté porážce v sezoně, a proto trenér Mario Beretta zamíchá sestavou. Nasadit by měl rozestavení 4-3-3, v němž by měli z křídel podporovat útočníka Joseho Castilla Tiribocchi s Casertou. V novém rozestavení se určitě neobjeví suspendovaný obránce Guglielmo Stendardo a pravděpodobně ani zraněný Zanchetta.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - Comotto, Kroldrup, Gamberini, Vargas - Felipe Melo, Kuzmanovič, Donadel - Santana, Gilardino, Mutu
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benussi - Polenghi, Esposito, Fabiano, Ariatti - Munari, Ardito, Caserta - Giacomazzi, Castillo, Tiribocchi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - AC Siena  (neděle 15:00)
Souboj dvou celků s podobnými znaky a přezdívkou Bianconeri bude k vidění v Turíně. Domácí Juventus, který může využít včerejší zaváhání Interu, přivítá patnáctou Sienu. Domácí mají stále vysokou absenci, ale i přesto jsou jasným favoritem.

Hon za Interem je jedním z hlavních cílů Juventusu. Dobře to ví i kapitán Alessandro Del Piero, který je v této věci optimistou. "Víme, co nás bude honička s Interem stát, ale máme prostředky na boj do samého konce. Nyní je pravá chvíle, abychom přidali a zredukovali bodový rozdíl mezi námi a lídry. Nesmíme se hlavně nikdy vzdát," prohlásil kapitán Staré dámy.

Del Piero dále dodal, že se nesmí menší kluby podcenit. "Nesmíme utkání se Sienou vypustit. Musíme respektovat naše protivníky a věnovat pozornost každému detailu. Každý míč a souboj je důležitý," řekl Del Piero. Stará dáma by měla prožít klidné odpoledne, neboť doma se Sienou nikdy v rámci Serie A neprohrála. Navíc Juventus neprohrál po zimní pauze od roku 1980.

Naopak Siena bojuje na druhém konci tabulky. Od sestupového pásma ji dělí pouze pět bodů, takže nemá nic jistého. Navíc nezakončila minulý rok příliš dobře. Svěřencům Marca Giampaola se v prosinci nedařilo a zaznamenali tři prohry v řadě. Siena však rozhodně nemá takový problém s absencí hráčů, jako má její slavnější soupeř. Hostujícímu celku bude chybět kapitán Vergassola, střelec Maccarone, Belmonte s Rossettinim a brankář Curci.

Na druhé straně má Claudio Ranieri mnohem početnější seznam. Marodka Juventusu stále praská ve švech a Ranieri tak musí taktizovat s náhradníky. Andrade, Zebina, Trezeguet, Knezevic, Camoranesi, Iaquinta, Salihamidzic, Chiellini, Buffon, Tiago a Ekdal, ti všichni Juventusu chybí.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Manninger - Grygera, Legrottaglie, Mellberg, Molinaro - Marchionni, Sissoko, Marchisio, Nedved - Amauri, Del Piero
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Manitta - Del Prete, Portanova, Brandao, Del Grosso - Jarolim, Codrea, Galloppa - Kharja - Ghezzal, Frick
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - UC Sampdoria  (neděle 15:00)
Trápící se Udinese Calcio přivítá v prvním jarním kole trápící se Sampdorii Janov. Oba celky leží nečekaně v druhé polovině tabulky a mají od sebe pouze tříbodový rozestup. Jak domácí, tak hosté potřebují body jako sůl. Dá se tak očekávat vyrovnaná bitva.

Friuliani měli přitom úchvatný start do sezóny. Chvíli dokonce kralovali Serii A, ovšem poté se svěřenci Pasquale Marina chytli na dekadentní vlnu a prohrávali. Od utkání s Interem, 9. Listopadu, získali v rámci Serie A jeden pouhý bod. Ve výsledném efektu to pro Udinese znamená podprůměrné dvanácté místo se ztrátou deseti bodů na poslední "ligomistrové" místo, které okupuje ACF Fiorentina.

Nedávno se navíc rozhořela debata o možném konci Pasquale Marina coby trenéra Udinese. Jeho nástupcem se měl stát bývalý italský reprezentační trenér Roberto Donadoni. President klubu Gianpaolo Pozzo však tyto spekulace rázně uťal: "Respektujeme Marinův kontrakt. Stále mu věřím. Tým tvrdě trénoval přes zimu a jsem si jistý, že začne v novém roce dobře."

Udinese bude posilněno o navrátivší se dvojici Felipe - Gaetano D’Agostino. Oba dva budou po svých zraněních připraveni nastoupit. Ve prospěch domácích navíc hraje fakt, že Sampdoria venku neumí. Ze svých výletů po Itálii přivezli svěřenci Waltera Mazzarriho pouhé čtyři body.

Doria je na tom ještě hůře než Udinese. Blucerchiati se nacházejí ve vzdálenosti pěti bodů od sestupového pásma. Ze svých šestnácti utkání zaznamenali pouze pět výher. O zimní pauze se v kabině Sampdorie posilovalo. Do obranné řady přišel Andrea Raggi na hostování z Palerma. Ovšem co se přestupů týče, tu existuje nebezpečí. O Antonia Cassana, největší hvězdu týmu, je zájem.

"Cassano hraje velmi dobře. Je to typ hráče, který se umí prosadit v jakémkoliv turnaji na světě. Ano, byl sledován mnoha kluby a je o něj velký zájem. Nicméně v této fázi sezóny nemáme zájem zahajovat jakékoli jednání," řekl sportovní ředitel Giuseppe Marotta. < br>
Otázka visí nad startem stopera Mirka Pieriho, který sotva doléčil chřipku. Jinak má Pasquale Marino k dispozici všechny své hráče, kromě suspendovaných záložníků Gökhana Inlera a Maurizia Isly.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovic - Ferronetti, Coda, Domizzi, Lukovic - Pepe, Obodo, D'Agostino, Pasquale - Di Natale - Quagliarella
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Castellazzi - Campagnaro, Gastaldello, Lucchini - Stankevicius, Delvecchio, Sammarco, Franceschini, Accardi - Bellucci, Cassano
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 2.80 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Řím - AC Milán  (neděle 20:30)
Šlágrem kola je bezesporu utkání římského AS s Milánským AC. Úřadující vicemistr Itálie AS Řím a momentálně třetí celek ligy AC Milán si nemohou dovolit bodovou ztrátu, Giallorossi chtějí po špatné první polovině zahájit stíhací jízdu na nejlepší čtyřku, Rossoneri se zas chtějí co nejdříve přiblížit vedoucímu Interu Milán.

Tento duel je plný očekávání, v hlavním městě Itálie všichni věří, že místnímu AS se začne po vánoční přestávce dařit a tým trenéra Spallettiho bude předvádět takové výkony jako v minulé sezoně. Vykročit do druhé poloviny Serie A však musí bez svého kapitána a ikony klubu Francesca Tottiho, kterému nedovoluje start zranění. Římané jsou momentálně na jedenácté pozici, což je výsledek daleko za očekáváním.

"Na začátku roku jsem nemohli dostat obtížnějšího soupeře, nicméně doufáme, že do nového roku vykročíme tou správnou nohou. Z poslední deseti zápasů jsme ztratili pouze jediný a proto se domnívám, že máme tým na to, abychom se kvalifikovali mezi čtyři nejlepší týmy," nechal se slyšet obránce Římanů Christian Panucci, jenž začínal kariéru právě v AC Milán.

V jeho bývalém klubu se všechno točí okolo Davida Beckhama, anglický záložník by si měl proti Římu odbýt premiéru v Serii A, ovšem už teď dopředu víme, že utkání začne z pozice náhradníka. David Beckham je v Miláně pouze na hostování z amerického L.A. Galaxy. Rossoneri nemůžou být po polovině ligy spokojeni, protože jejich hlavní cíl je zisk Scudetta. Proti AS Řím to budou mít hvězdy AC Milán hodně obtížné, neboť v posledních letech je jejich bilance s tímto soupeřem záporná. Milán má nyní v týmu několik velkých osobností světového fotbalu ale všichni si moc dobře uvědomují, že velká jména nemusí na velký fotbal stačit.

Jak už bylo řečeno, v posledních letech se více daří římskému AS, jenž s Milánem naposledy prohrál v roce 2006. V Minulé sezoně dokonce Giallorossi vyhráli oba duely, ze San Sira si Vlci odvezli vítězství 1:0, a to následně na Olympijském stadionu potvrdili výhrou 2:1.

Klub z věčného města bude kromě Francesca Tottiho postrádat i obránce Maxe Tonetto, Okaku a Jeremyho Meneze. I Carlo Ancelotti počítá ztráty, úplně fit nejsou Daniele Bonera, Marco Borriello, Alessandro Nesta a Gennaro Gattuso.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Doni - Marco Cassetti, Phillipe Mexes, Juan, John Arne Riise - Simone Perrotta, Daniele De Rossi, Matteo Brighi - David Pizarro, Julio Baptista - Mirko Vucinic
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Gianluca Zambrotta, Kakha Kaladze, Paolo Maldini, Marek Jankulovski - Mathieu Flamini, Andrea Pirlo, Clarence Seedorf - Kakà, Ronaldinho - Alexandre Pato
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 2.90 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán17133131:1142
2.Juventus FC17113330:1336
3.AC Milán17103428:1833
4.ACF Fiorentina17102525:1432
5.SSC Neapol1793525:1630
6.Janov CFC1785424:1729
7.SS Lazio1783626:2227
8.Calcio Catania1774618:2025
9.Atalanta BC1773721:1924
10.Città di Palermo1772821:2123
11.AS Řím1672721:2323
12.Udinese Calcio1764725:2622
13.Cagliari Calcio1763819:2121
14.UC Sampdoria1654715:1819
15.AC Siena1754813:1819
16.Bologna FC1736819:2715
17.Turín FC17431018:2915
18.US Lecce1728714:2414
19.Reggina Calcio17341015:3313
20.Chievo Verona1723129:279

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (174)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Věřím že Cagliari bude pokračovat v dobrých výkonech z druhé části první poloviny soutěže a odveze si aspoň bod.věřím tomu.zkusím 0:0

Reagovat
panca

nene tipuju 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

mam z tebe radost chlapce

Reagovat
smazaný uživatel

No sám jsem zvědav na: Jedaaaaaaaias Capuchooooo Neeeeeves

Reagovat
jtbs

cagliari uhra aspon bod...1-1 (muntari - acquafresca )

Reagovat
Lorcan

seš dobrej tipér

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

gratulace, bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušci Juve to takhle tipují každý týden, takže jim to holt někdy vyjít musí .

Reagovat
smazaný uživatel

nj

Reagovat
smazaný uživatel

však dnes jim Trewinn foukne dva kusy a mají po náladě. Forza Siena

Reagovat
M11

Reagovat
jtbs

dik lidi tolko gratulacii som necakal ...mno este skusim tipnut zapas juve...len si to rozmyslim

Reagovat
terry

Ačkoliv Turínu přeju, dneska by měl Janov vyhrát. Inter bude asi jasná záležitost.

Reagovat
smazaný uživatel

Lidi, kdo z vás občas sleduje Genou? Mohl byste mi někde aspoň tak zhruba říct, jak hraje Motta? Já se díval na statistiky, že natupuje teď pravidelně každej zápas a taky hraje od začátku do konce... jak je na tom Thiago herně??

Reagovat
smazaný uživatel

Herně to máš tady, známky od Gazzetty jsou ten zelený sloupeček.

http://www.fantagazzetta.com/statistiche_grafiche.asp?id=712

Průměr 6,40, z pravidelně hrajících záložníků je na 6. místě v lize! Hraje velmi dobře, řekl bych, že je jejich nejlepší střední/defenzivní záložník. Ale pořád dělá ty zbytečně tvrdé zákroky.

Reagovat
smazaný uživatel

mere prosímtě na té stránce, kterou jsi tady uvedl, kde najdu dosavadní průměrněé hodnocení jednotlivých hráčů? Ono to je celkem nepřehledné a hlavně já neumím ani "ň" italsky a nerad bych koukal na nějaké špatné údaje a pak je mylně považoval za to, co potřebuju. díky moc za odpověď.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.fantagazzetta.com/statistiche_calciatori.asp

v těch sloupcích MV a FM jsou průměrné hodnocení gazzetty a celkové hodnocení. jen si teď nejsem jistej, kterej je kterej...

Reagovat
smazaný uživatel

MediaVoto - Gazzetta a FantaMedia - Fantacalcio myslím.

Reagovat
smazaný uživatel

výborně, díky moc kolego - tohle jsem hrozně dlouho sháněl btw. ty dva sloupečky z logiky věci považuju za hodnocení médii a hodnocení (asi) redaktorů toho webu - jsou tam dost velké rozdíly tedy př. gila - 6,67 a 8,97

Reagovat
smazaný uživatel

to dělají góly, když dá hráč gól, zvedne se mu bodování o 3

Reagovat
smazaný uživatel

aha, tak to jo jinak výborná stránka

Reagovat
Shevchenko

Ten náš Favalli je nějak nebezpečně vysoko.

Reagovat
smazaný uživatel

taky hraje tuhle sezonu nebezpečně dobře

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.fantagazzetta.com/statistiche_calciatori.asp

Můžeš si každý sloupeček srovnat od nejvyššího hodnocení.

portieri - gólmani

difensori - obránci

centrocampisti - záložníci

attacanti - útočníci

rigoristi - statistika penaltových střelců (RC celkem zahrávané, R+ proměněné, R- neproměněné, % úspěšnost)

assist - asistence

G - počet zápasů

MV - průměrná známka od Gazzetty

FM - průměrné hodnocení ve fantacalciu (známka + góly, karty)

FMA - průměrné hodnocení ve fantacalciu (známka + góly, karty, ASISTENCE)

GF - vstřelené góly bez penalt

R+ - góly z penalt

R- - neproměněné penalty

As - asistence

Am - žluté karty

Es - červené karty

Q - cena hráče ve fantacalciu

GS - u gólmanů, obdržené góly

R+ - u gólmanů, chycené penalty

Reagovat
smazaný uživatel

děkuji za vysvětlení, fakt paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Nastuduj si to, příští sezonu můžeš hrát taky .

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě vysvětlím, že to FMA je v naší hře klíčové. Je tam zahrnuta známka za výkon od Gazzetty, +3 body za každý gól, + 1 bod za asistenci, -0,5 za žk, -1 za čk, -2 za vlastňák, -3 za neproměněnou penaltu, +3 za chycenou, -1 pro gólmana za každý obdržený gól.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, rád bych se příští sezóny zúčastnil, budu se tedy snažit pozorněji sledovat Vaši stránku na fanta a v pravý čas bych se ozval..S Gattusem jsem se o tom už bavil, je to dobrej projekt

Reagovat
One-Real

přístí rok bych si fantu taky rád zahrál

Reagovat
smazaný uživatel

kryštof & One-Real: vybírám zápisné - kilčo

Reagovat
smazaný uživatel

no problemo ..icq máme, tak až to bude aktuální, tak mi kdyžtak dáš echo a já ti pošlu finance.

Reagovat
One-Real

kdyžtak mere(Gattuso) přidejte si mě na icq (378-560-299) a nějak se domluvíme...

Reagovat
M11

rodinka se nam rozrusta

Reagovat
One-Real

kdyžtak si mě můžeš přidat taky

Reagovat
M11

mam ted spatny net... na icku moc nejsem.. tak jak budu mit novy tak si te pridam

Reagovat
One-Real

ok

Reagovat
Tsigi

Po mně si chtěl dvě ............

Reagovat
smazaný uživatel

to už je promlčený

Reagovat
Shevchenko

Na mě taky nezapomínejte.

Reagovat
smazaný uživatel

ty woe já budu bohatej

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiš, děkuju moc, mere...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jtbs

ak sa tu objavi nejaky fanda tohto janovskeho celku tak by ma zaujimalo ako hrava criscito a na akom poste v obrane. dik

Reagovat
jtbs

Reagovat
smazaný uživatel

na tenhle zápas jsem se hodně těšil - GRIFFONI vs. TORO

jinak ohledně Cagliari bude třeba doufat v sílu jejich útočné vozby a zodpovědnou defenzívu. Inter i Juve vyfasovali na začátek jara celkem snadný sousta...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se těším, ale co na to terén? Už tak ho tam mívají hrozný a teď ještě ty kalamity tam...

Reagovat
smazaný uživatel

na Luigi Ferraris ? toho jsem si nikdy nevšiml..., ale tím líp pro Granatu . jinak ten útok Janova vypadá fakt "zajímavě". jedinej Sculli

Reagovat
smazaný uživatel

Málem ten zápas odložili. Ten útok je bez tří stálic opravdu průměrný, zavání to X2.

Reagovat
smazaný uživatel

Včera odložili zápas Serie B.

Reagovat
M11

Bresciu

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
M11

Reagovat
terry

Terén nic moc, ale v Janově na tom pracovali a už snad včera i trénovali. Nařídilo jim to snad vedení ligy. Myslím, že položili novej trávník.

Reagovat
Tsigi

Já se taky těšil, že Milito tam flákne tři kousky......no, mýlil jsem se

Reagovat
Marv

dneska Janov s handicapem

Reagovat
smazaný uživatel

budu trochu utopista ale 4:0. První hattrick Ibry a nakonec Muntari

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

dve jednicky,sel bych i do hendikepu

Reagovat
M11

nemel si jit spis do prace ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

toz jo ale nemusel jsem...rozhodl budik rano

Reagovat
M11

prekvapeni !!

Reagovat
Slejdy

nech toho draku..

Reagovat
M11

co teda chces ?

Reagovat
Slejdy

nic kapre

Reagovat
M11

tak necum

Reagovat
smazaný uživatel

Janov a Turín jsem považoval před sezónou za týmy, které se spolu budou prát o uefu..no tip mi moc nevyšel tip na výsledek x

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dnes to vidím na povinné tři body, snad si to odbudeme bez větzších potíží a komplikací. Doufám a věřím ve 3-0. Forza Inter

Reagovat
jtbs

nic nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jtbs

musim dufat

Reagovat
Mr.Jindros

Inter musí začít klopýtat... 13-3-1 je přehnaná statitstika.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
didosh

Dnes Cagliari urve bodík na San Siru!!!!!Taky jsem se těšil že uvidím Milíta,Grifoni to budou mít bez něj těšké Turínští nemají vůbec špatnej kádr,myslel jsem že budou brát body týmům z vrchu a oni jsou pp půli sezony na sestup celkem mě to překvapilo ale dnes si bod odvezou z Janova!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Expert fantacalcia na Regginu na fóru píše Cirillo - Krajcik 70/30%, každopádně Matej by měl být minimálně na lavičce .

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Hm,Janov- Toro by mohl být vyrovnaný match,za to Inter určitě vyhraje,ale s přehledem to nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

No jdu se dívat na Amorusa...

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes Hattrick Hero .

Reagovat
smazaný uživatel

a Bianchi ani jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych řekl, možná čk, je nějaký nejistý .

Reagovat
smazaný uživatel

hoši nechte si to..., před chvilkou mě na hlavě jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Tarzanovi spadla do očí čelenka no....to je pak těžké

Reagovat
smazaný uživatel

GUISEEEPPE BIAAAAAVA !!!

TORO

Reagovat
smazaný uživatel

hraje u tebe?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, nasadil jsem ho dneska do základu..., ale váhal jsem. ještě, že jsem tam nevrazil Gastaldella

Reagovat
smazaný uživatel

5 nožiček?

Reagovat
smazaný uživatel

pome inter...tak co jak to dnes bude?? Bude hrat quaresma,mancini? Nebo zase to nudny nakopavani?

Reagovat
smazaný uživatel

vidím to na to 2, ale mě se to nezdá jkao nudné nakopávání. Jestli bude hrát Figo, v což doufám, tak to budeč pěkně po zemi. Cambiasso a Figo, ze strany ještě Zanetti (možná jestli nebude hrát msto Maicona), když tak Muntari... Možná se do hry dostanou později. Škoda, že nemůže hrát Stankovič, v poslední době se dostal do dobré formy... Už se těším až zase uvidím Cordobu se Samuelem, na to je radost se dívat

Reagovat
smazaný uživatel

Aby jim ho tam Fresca nenapálil . Figo by hrát měl, už se na něho taky těším .

Reagovat
smazaný uživatel

to snad ne...at si to necha na pristi sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

té dvojici věřím, nemyslím, že bychom dnes inkasovali. Figo je v poslední době dobrý, pěkně podrží balon, Ibra navíc těží z jeho přihrávek...

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Fresca by si dost přilil do ohně, kdyby dal svým gól

Reagovat
smazaný uživatel

no ja nevim...ale kolikrat bych to i vypnul kdyby to nebyl inter :o)

Reagovat
smazaný uživatel

Ou, Siena zítra hraje bez Maxe, Curciho a Vergassoly...snad to nebude klepec. Naštěstí Portanova toho ubrání hodně

Reagovat
smazaný uživatel

ale slagr bude AS:AC na to se tesim uplne nejvic...nedokazu rict jak to dopadne

Reagovat
smazaný uživatel

tipuju výhru Milána o gól...

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že giallorossi nějaké body urvou. Tip: 1-1, nebo 1-2, snad ta první varianta...

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Slejdy

nevim teda,s vyhrou dnes nepocitam moc...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že AC vyhraje zkusím 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

jak to je dnes večer se Sport1, nevítě někdo? na ofiko stránkách píšou, že AC bude ze záznamu. .a místo toho bude psg-bordeaux..rád bych viděl oba matche, ale červenočerné srdce mi nedovolí nekoukat se v přímém přenosu

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych se rád kouknul na PSG, ale dneska není šance. Roma - AC dávají ze záznamu ve 23:00 myslím, takže net

Reagovat
M11

!!! Forza Juve !!!

Reagovat
GEGE

100 pro Rossoneri

Reagovat
Inzaghi

Bylo by fajn od prvního kola začít stahovat Inter.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to ten Zenga zkouší s 3-5-2? Dostanou na zadek, snad se stihne dát dohromady Lavezzi, s Russottem by to asi nešlo .

Reagovat
smazaný uživatel

odvážné ale celkem dobře to je poskládané(konečně hraje Baiocco od začátku)

Reagovat
smazaný uživatel

mere můžu udělat ještě nějaký změny ? teď vidím, že nebude hrát Lichtsteiner a k němu P.Ledesma nejspíš na lávce (oba mám v základu)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak budeš hrát 4-3-3, ne? Klidně můžeš, pokud to nějak nezmění nasazení tvých včerejších hráčů.

Reagovat
GEGE

Tak ještě Siena by mohla trochu Juve pozlobit a nějaký bodík jim sebrat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.atdhe.net/live-tv-2216.html

Juve:Sjéna, tady se dívám

Reagovat
GEGE

Good.

Reagovat
smazaný uživatel

Juve pouští drsné songy

Reagovat
GEGE

Nedvěd

Reagovat
smazaný uživatel

nbezpečně si to dává

Reagovat
smazaný uživatel

přes Del Preteho

Reagovat
smazaný uživatel

aspon ze me pandev drzi v manazeru

Reagovat
Xavi8

Krajcik na lavicke....

Reagovat
smazaný uživatel

Miccoli

Reagovat
smazaný uživatel

Se nedá, Del Piero to dá vždycky

Reagovat
jtbs

Reagovat
M11

ALEEEEEEEEEX

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo tak zatraceně jasné, že to Alex trefí

Reagovat
GEGE

Nj Alex prostě umí...

Reagovat
smazaný uživatel

Jaro vs Méďa, české derby

Reagovat
One-Real

Fiorentina zatím, to co hraje je hrůza , Lecce se snadno dostává do velkých šancí, obrana je jako namalovaná...Gila těd nedal tutovku...

Reagovat
smazaný uživatel

A to ještě maj štětí, že Lecce venku hraje hrozně.

Reagovat
One-Real

Dneska zas tak hrozně nehraje ...i když spíš je to tím, jak hrajou fialky

Reagovat
smazaný uživatel

Však já tipoval před zápasem Viola:Lecce 2:3.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

no já nestačím zírat na skore..., s ohledem na to, jak je venku Lecce obvykle jalové

Reagovat
One-Real

já to teda sleduju live...a koukám koukám...obrana Fiole naprosto hrozná útok nefunguje

Reagovat
smazaný uživatel

sestava stejná, jako na gazzettě ?

http://www.gazzetta.it/Calcio/SerieA/Squadre/Fiorentina/

pokud ano, tak nevím, kde je problém. že by až tak chyběli Montolivo s Dainellim ?

Reagovat
One-Real

myslím, že ta sestava je stejná...v tomhle zápase Fiore zatím absolutně nefunguje střed zálohy, kde je Lecce překvapivě přehrává

Reagovat
smazaný uživatel

Jáj, Ghezzal by už mohl udělat taky nějaké kličky a né jen centry, které mu zblokuje buď legro nebo Mellberg....

Reagovat
smazaný uživatel

né sem

Reagovat
One-Real

těd jsem chvíli nekoukal a jak jsem přišel, tak vidím, že se zranil Gila nebo Mutu...nejsem si jistý, který z nich to byl..ale už vystřídal

Reagovat
One-Real

tak Gila to neni, asi Mutu..ale jistý si nejsem

Reagovat
smazaný uživatel

PÁÁÁÁLERMO

Reagovat
jtbs

v 30. minute som si povedal ze Del Piero nic nehra a nakoniec to vyriesil najlepsie ako vie

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, taky sem si říkal a pak stačil jeden přímák, no...velký hráč to je

Reagovat
smazaný uživatel

Jarolím vám to podělal .

Reagovat
smazaný uživatel

jarolim plus hollywood

Reagovat
jtbs

bolo vidiet ze cesi stoja za juve

Reagovat
smazaný uživatel

Jáj, Ghezzal by už mohl udělat taky nějaké kličky a né jen centry, které mu zblokuje buď legro nebo Mellberg....

Reagovat
M11

ta Viola si dnes dela srandu.. nebo jak to je

Reagovat
jtbs

italsky 1. april?

Reagovat
smazaný uživatel

France

Reagovat
smazaný uživatel

Domizzi

Reagovat
GEGE

Melberg si to dneska jinak dává.

Reagovat
Xavi8

Hamsik

Reagovat
jtbs

copak? spatne?

Reagovat
Xavi8

nedal 11

Reagovat
jtbs

kurna ...jak to kopol?

Reagovat
Xavi8

velmi zle...

Reagovat
smazaný uživatel

Flocca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ještě Doni přidá jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Cavaaani

Reagovat
One-Real

Hamšík vystřídán po zásluze, dneska mu to moc nesedlo

Reagovat
Xavi8

bohuzial mas pravdu

Reagovat
jtbs

Maggio

Reagovat
M11

hmm Goran jede

Reagovat
smazaný uživatel

goraaaaaaaaaan

Reagovat
GEGE

Ojjj škoda Siena.

Reagovat
smazaný uživatel

ten pomezní mě sere...

Reagovat
One-Real

Maaaaaaggioooooo!

a jsme před Fiore

Reagovat
smazaný uživatel

to už by bylo asi moc zázraků za jeden víkend, kdyby oslabená Siena urvala body..., ale prala se pěkně. gratulace Juve

jinak ale Grande Christian Maggio

Reagovat
jtbs

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravim vsechny na tomto webu, dne 23.01.2009 jsme otevreli web www.sport-tipsters.com , jedna se o rady na sazeni vse zdarma budeme radi kdyz nas budete navstevovat

Zdravim Tym Sport-tipsters

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele