18. kolo
11.01.2009 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SSC Neapol - Calcio Catania 1:0

Marek Hamšík může děkovat spoluhráči Christianu Maggio, že v 80. minutě napravil jeho neproměněnou penaltu a vystřelil Neapoli důležité tři body. Vedle třech bodů Neapol ukořistila také čtvrté místo v tabulce, na které se dostala po prohře Fiorentiny.

První šanci utkání si na svůj vrub připsal netradičně stoper domácích Paolo Cannavaro, jenž se po rohu ocitl sám před brankou, ale výborně zasáhl Cristian Terlizzi a zneškodnil téměř jistou branku. Poté se ukázaly i dvě největší hvězdy Partenopei. Lavezzi s Hamšíkem ale neuspěli. Další šanci měl German Denis, jehož hlavičku z branky vyrážel paží Marco Biagianti, ale sudí Celi ještě předtím hru zastavil s tím, že byl hostující záložník postrčen Hamšíkem.

Těsně před poločasovým hvizdem mohl Neapol zaskočit Taka Morimoto, když se po Mascarově pasu radoval z branky. Ta ale nebyla uznána, jelikož hlavní sudí po Mascarově centru odpískal konec prvního dějství. S neuznáním branky souhlasili také domácí obránci, kteří po hvizdu automaticky přestali hrát.

Catania zahrozila znovu v 54. minutě, kdy parádní lob vykouzlil Giacomo Tedesco a nadělal plno práce brankáři Iezzovi, jenž míč jen tak tak vytáhl nad branku. Na druhé straně se k famóznímu sólu odhodlal Marek Hamšík, když prošel mezi pěti obránci, ale nakonec zklamal v zakončení. Neapol neustále stupňovala svůj tlak a první gól pomalu kroužil ve vzduchu. Vše nakonec vyvrcholilo faulem na Denise a následnou penaltou. Tu ale neskutečně zahodil Slovák Hamšík.

Nakonec si ale mohl Hamšík oddechnout, když deset minut před koncem dokázala Neapol vstřelit branku. Lavezzi založil protiútok a připravil míč Maggiovi, jenž se zblízka nemýlil. Catania se na žádnou odpověď nezmohla a nakonec si odváží porážku 0:1.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

SSC Neapol deklasije Catanii

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele