18. kolo
10.01.2009 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Inter Milán - Cagliari Calcio 1:1

Parádní duel byl k vidění na San Siru, kam přijelo Cagliari. Hosté si nakonec odvezli vynikající bod za remízu 1:1, Inter tak přerušil svou osmizápasovou vítěznou šňůru. Fanoušci se po většinu utkání mohli bavit, když viděli velké množství šancí. Jen škoda, že některé velké zůstaly nevyužity a padly tak jen dvě branky.

Cagliari začalo na San Siru sympaticky a velkého soupeře se rozhodně nezaleklo. První šanci si ale přeci jenom vytvořil Inter, a to hned po pěti minutách. Muntari skvělým pasem našel Ibrahimoviče, jenž postrčil na Chivua, ale ten v dobré pozici přestřelil. V další šanci se ocitl sám švédský ostrostřelec Ibrahimovič, když mu míč nahrál Cruz, ale domácí útočník pouze poslal míč do rukavic brankáře Marchettiho. Snažilo se i Cagliari, ale k většímu ohrožení brankáře Cesara nedošlo.

Ve 25. minutě zahrával volný přímý kop Luis Figo a načechraným pasem našel Cruze, který ovšem hlavičkoval mimo branku. Navíc stáli hned tři hráči Nerazzurri v ofsajdu. To ale nepochopitelně nepostřehl postranní sudí a nezapískal. Za další dvě minuty zahrával Inter trestný kop z druhé strany a míč tentokrát našel Waltera Samuela. Domácí obránce, s obvázanou hlavou po jednom z tvrdých střetů, ale branku netrefil.

Pět minut před přestávkou centroval Javier Zanetti a donutil brankáře Marchettiho zakročit. O pár desítek sekund později se opět ukázal domácí kapitán a tvrdou ranou znovu prověřil hostujícího gólmana. 35letý Argentinec po dlouhé době nastoupil na pravém kraji obrany a hrál vskutku skvělé utkání. A i do třetice se během třech minut ukázal Zanetti, když vyslal další vynikající ránu. Opět byl ale úspěšnější Marchetti.

Ve druhém poločase už v podstatě útočil jen jediný tým, domácí Inter. Cagliari se do souvislejšího útoku dostávalo jen sporadicky a především bránilo. Po deseti minutách na pravé straně skvěle zavezl míč Javier Zanetti a naservíroval ho Ibrahimovičovi, ale švédský útočník branku netrefil. Další šanci měl po Maxwellově centru opět Ibrahimovič, ale ani tentokrát neuspěl, když pouze hlavičkou přestřelil branku.

V 65. minutě doslova šokoval celé San Siro Robert Acquafresca. Útočník Cagliari využil zaváhání Waltera Samuela, jehož přeletěl Finiho centr a osamocený Acquafresca již neměl problém přesně zakončit. Paradoxem je, že Acquafresca je kmenovým hráčem Interu. Nešťastník Samuel již poté na hřišti příliš dlouho nevydržel, když byl stažen trenérem Mourinhem, který vše vsadil na útok a nasadil Crespa s Mancinim. Druhým vystřídavším byl Figo.

Nerazzurri měli na hřišti rázem neuvěřitelnou útočnou sílu, ale zapomínat nesměli ani na zadní vrátky. Na to upozornil dvacet minut před koncem Jeda, jenž ve vápně podržel míč a nakonec ho poslal proti noze Biondinimu, jenž však těsně minul. Na druhé straně se ke střele dostal z většího úhlu Quaresma, jenž do hry naskočil od začátku druhého dějství, ale brankář Marchetti již po několikáté podržel svůj tým. V 77. minutě ale prokličkoval pokutovým územím Hernan Crespo a přesnou přihrávkou připravil pro Ibrahimoviče vyrovnávací branku.

V 80. minutě si první vážnější zákrok připsal po Cossuově střele Julio Cesar, ale ukázal, že je připraven a svůj tým podržel. V 83. minutě zahodil obrovskou šanci Robert Acquafresca. Vše začala střela Cossua, proti níž vytáhl výborný zákrok Julio Cesar. Míč ale vyrazil pouze k Acquafrescovi, který ale netrefil prázdnou branku!

V podobně velké příležitosti se ocitl na druhé straně Muntari, ale jeho střela se pouze otřela o tyč. V 93. minutě vypukla na San Siru radost poté, co Quaresmův volný přímý kop do branky usměrnil Mancini, jenomže radost rychle opadla, když gól nebyl uznán pro ofsajd. Závěrečný tlak již tři body pro Inter nepřinesl a Cagliari si po povedeném výkonu odváží senzační bod.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pojďme chlapci, start je důležitý. Forza Nerazzurri

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho vás potopí,ligu nevyhrajete a v champions league jdete hned v prvním kole...lepší pro vás bude abyste ani nenastoupili prohrát s Manchesterem dvakrát kontumačně 3:0 je lepší,než si udělat ostudu jako AS Roma

4ever M O U R I N H O

Reagovat
smazaný uživatel

proboha PJ, proč takové imbecily nebanuješ? Giggsi nedělej prosím ostudu velkému sportovci, jehož jméno sis přivlastnil a teď ho zde zesměšňuješ

Reagovat
smazaný uživatel

No,já myslím,že včera začal moje řeči Inter i s Mourinhem jen potvrzovat.A nevim,proč by mě tady měl někdo mazat,pokud vim,tak si sem každej může psát co chce,jen se nesmí psát sprostě,napsal jsem něco sprostýho,nebo někoho hrubě urážím???Jedinej kdo tady píše sprostě seš ty,protože slovo imbe..l je sprostý podle mě,takže by ses měl nad sebou zamyslet a nezesměšňovat velkého sportovce,jehož jméno sis přivlastnil Roberto Carlos by z tebe asi neměl radost

Reagovat
smazaný uživatel

nebudu se s tebou bavit, zbytečně bych si špinil klávesnici

Reagovat
smazaný uživatel

zahrab se 5 metru do zeme

Reagovat
smazaný uživatel

to plati na Giggse

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, Inter se nepochlapil. Zato na Sardínii mohutně slaví. Cagliari BRAVO ! To se nestává kařdý týden.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele