18. kolo
11.01.2009 15:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Città di Palermo - Atalanta BC 3:2

Na Sicílii bylo k vidění pět branek a strhující závěr utkání. Domácí Palermo porazilo 3:2 Atalantu a posunulo se na osmé místo právě před Atalantu Bergamo. Za vítěze si rozdělili branky Miccoli, Bresciano a Cavani.

Palermo bylo v úvodu utkání aktivnějším celkem a dostávalo se častěji do zakončení. Blízko k první brance byl Cavani, ale jeho hlavička minula branku. Stejně neúspěšný byl i Brazilec Fabio Simplicio. První varování na branku Palerma vyslal Sergio Floccari, ale s tímto pokusem neměl brankář Amelia žádné problémy. Ve 22. minutě už se na stadionu Renza Barbery slavilo, domácí útočník Fabrizio Miccoli převzal mezi dvěma obránci dlouhý pas a střelou nedal Coppolovi šanci - 1:0. Fabrizio Miccoli měl prsty i ve druhé brance domácích, někdejší hráč Juventusu, Fiorentiny nebo Benfiky čekal kvůli zdravotnímu problému na vystřídání, ale ještě než se tak stalo stihl přesně přihrát Marku Brescianovi, jenž zvýšil na 2:0.

Po změně stran musel vytáhnout perfektní zákrok reprezentant Amelia po střele Cristiana Doniho. I další útočná akce směřovala na branku domácích, Gyorgy Garics namazal Floccarimu a ten levačkou minul branku. V 65. minutě se Atalanta dočkala zaslouženého snížení, Garics si znovu přihrál s Floccarim a útočník Atalanty byl tentokrát neomylný - 2:1. Snižující branka nalila Atalantě novou krev do žil a ta se vrhla ještě více do útoku. A znovu se to vyplatilo v 78. minutě, kdy senzačně vyrovnal přesnou střelou z první Ferreira Pinto - 2:2. V tuhle dobu jen málokdo čekal, že se Palermo ještě vzchopí, kupodivu se tak stalo hned tři minuty po vyrovnávací brance. Neskutečnou střelu do šibenice vyslal na Coppolu Edinson Cavani, brankář Atalanty nemohl nic dělat. Další zvrat už se nekonal, a tak si Palermo po krásném utkání připsalo tři body za výhru 3:2.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele