18. kolo
10.01.2009 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Janov CFC - Turín FC 3:0

Janov skvěle vstoupil do roku 2009, když před domácím publikem nedal šanci Turínu. Janov i bez svého elitního střelce Milita dokázal nastřílet tři branky a alespoň na pár hodin poskočil na pátou pozici.

První akce zápasu rozjela domácí dvojice Olivera, Jankovič. Nejprve ovšem Jankovičovu přihrávku Olivera nečekal a akce skončila. Poté už však musel po další kombinaci této dvojice zasahovat obránce Natali. Toro mělo obrovskou šanci v 16. minutě, když z hranice pokutového území vypálil Blerim Dzemaili, jenomže skvělý zákrok vytáhl Rubinho. Následnou dorážku zahodil Rolando Bianchi.

Na druhé straně opět spolupracovali Olivera s Jankovičem, z čehož vyplynul rohový kop a v 18. minutě se měnilo skóre. Na centr z rohového kopu si naskočil Giuseppe Biava a strhl vedení na domácí stranu. V nastaveném čase po špatně rozehraném trestném kopu hostů z protiútoku znovu zahrozili Grifové, ale Motta nestihl zakončit.

Do druhého poločasu naskočil místo Amorusa, jenž byl předtím udeřen do hlavy, Aimo Diana a do útoku se posunul Rosina. Změna ale příliš neprospěla. Už po třech minutách druhého dějství se totiž domácí znovu radovali. Protiútok a následný Sculliho centr zužitkoval Jankovič, jenž ve vápně osamoceně hlavičkoval a připsal si první branku v janovském dresu. Na druhé straně zhatil dobrou příležitost Bianchi, když místo přihrávky na volného Dianu raději vystřelil. Zneškodněn byl také Dzemailiho trestný kop.

Turíňané se nakonec málem branky dočkali, ale domácí své zaváhání dokázali napravit. Nepříliš povedený Rosinův centr byl Bocchettim tečován směrem k vlastní brance. Na poslední chvíli ale míč vyrazil Rubinho. Hosté se snažili vstřelit kontaktní branku, ale v zakončení se jim nedařilo. Pět minut před koncem nakonec rozhodl třetí brankou Thiago Motta a definitivně odrazil odpor soupeře. V nastavení se do dvou slibných šancí dostal Sculli, ale nejprve ho zastavila boční síť a podruhé Colombův dobrý zákrok.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele