18. kolo
11.01.2009 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus FC - AC Siena 1:0

Díky úžasnému přímému kopu Alessandra Del Piera z 33. minuty dokázal Juventus porazit Sienu nejtenčím možným rozdílem. Pro domácí se jednalo o tvrdě vydřenou výhru, neboť Siena byla nebezpečná. Juventus se tak přiblížil na rozdíl čtyř bodů k první příčce.

První výraznější šanci utkání měl domácí Marco Marchionni, který nezakončil ideálně svůj volej z deseti metrů. Na druhé straně se dožadoval penalty Emanuele Calaiò. Nicola Legrottaglie si totiž příliš pomáhal rukama při souboji s ním. Sudí Russo však sienskému útočníkovi nevyhověl. Siena dále zlobila. Houssine Kharja svou ránou trefil boční síť. Del Piero krásně vybídl k zakončení Amauriho. Brazilec však zakončil velmi slabě a brankář Manitta neměl s jeho střelou sebemenší problém.

Nicméně domácí se ujali po půlhodině hry vedení. Alessandro Del Piero opět předvedl, jak vybroušenou kopací techniku má. Svůj přímý kop zakroutil do rohu k pravé tyči. Jelikož stál Manitta blízko, tak si na míč sáhl, ale nedokázal jej vyrazit. Do konce poločasu se stav nezměnil a do kabin se tak odcházelo za stavu 1:0.

Ve druhé půli předvedl výborný obranný zákrok švédský obránce Olof Mellberg, který na poslední chvíli zastavil Maria Fricka. O chvíli později málem sám stoper navýšil vedení Juventusu povedenou hlavičkou. Stará dáma byla ve druhé půli nebezpečnější. Del Piero opět kroutil míč z přímého kopu, tentokráte však nebyl tolik úspěšný. Dále Amauri hrozil hlavou po centru Grygery. Kapitán Del Piero ještě trefil boční síť, ovšem závěr patřil hostům.

V 75. minutě přišel první rohový kop hostí a Alex Manninger měl rázem plné ruce práce. Nejprve vyrazil přízemní střelu Ghezzala jen těsně nad své břevno, a tak následoval další rohový kop Sieny. Z něj opět hrozil Ghezzal, jehož střela byla tentokráte sražena. Juventus se ubránil a zredukoval mezeru mezi ním a Interem na čtyři body.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

JUPÍÍÍÍÍÍ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele