Primera División - souhrn 7. kola

02.10.2015, 22:21, aktualizováno 04.10.2015, 22:22
Komentáře a souhrny
Villarreal podlehl Levante, přesto zůstává v čele tabulky, jelikož ztráceli i jeho konkurenti. Barcelona odjela s prázdnou ze Sevilly, Celta doma neporazila Getafe a smírně 1:1 skončilo madridské derby. Athletic si poradil s Valencií...

Atlético Madrid - Real Madrid 1:1

04.10.2015 20:30

Góly: 83. Luciano Vietto - 9. Karim Benzema

První Madridské derby v nové sezoně skončilo smírně 1:1. Bílému baletu patřila první půle, ve které se hlavou prosadil Benzema a domácí Griezmann zahodil penaltu. Díky srdnatému výkonu v druhém dějství se ale Atléticu za pomoci střídajícího Vietta přeci jen podařilo vyrovnat. Rojiblancos tak bodovali ve vzájemném souboji s Realem počtvrté za sebou a částečně napravili dojem z posledních neúspěchů.

Rafael Benítez oproti původním předpokladům nechal pouze na lavičce Garetha Balea, místo nějž v útoku nastoupil Isco. V záloze pak hostující manažer vsadil na mladého Casemira, jenž doposud odehrál v bílém dresu jen jeden celý soutěžní zápas. El Cholo na domácí straně nasadil více méně očekávanou sestavu, pouze Griezmann podporoval útočné duo Torres-Correa z pravé strany záložní řady.

Na Atléticu byla od začátku jasně patrná snaha odčinit poslední neúspěchy, Rojiblancos své soky vysoko napadali a snažili se jim maximálně znepříjemnit rozehrávku. Pressing domácích ale vyšel vniveč, jelikož jako první udeřil Bílý balet. V 9. minutě vyslal Carvajal z pravé strany centr do vápna, kde se nejlépe zorientoval trestuhodně osamocený Benzema, jenž hlavou posunul Real do vedení - 0:1! O chvíli později mohli kontrovat domácí, Correa však v dobré příležitosti mířil z vápna těsně mimo. Stejný hráč natáhnul k nadějné střele ještě v 15. minutě, ale Navas zasahovat nemusel.

Ve 21. minutě měli domácí obrovskou příležitost na vyrovnání. Rychlý protiútok vedl Torres, jehož však od balónu čistě odstavil Ramos. Kapitán Realu ale vzápětí neudržel míč a byl nucen v pokutovém území faulovat nabíhajícího Tiaga. Sudí Mallenco bez váhání nařídil pokutový kop, který ale proti Navasovi neproměnil Antoine Griezmann! Hra se poté vyrovnala a šancí ubylo, za zmínku tak stojí nad jen střela Ronalda z 33. minuty, která ale letěla příliš vysoko stejně jako Portugalcova rána z přímého kopu v 38. minutě. Jediná nepříjemnost pro kouče Beníteze v první půli přišla ve 40. minutě, kdy se v souboji s Correou zranil Carvajal a místo něj naskočil do hry Arbeola.

Simeone udělal o poločase jednu změnu v sestavě, když nevýrazného Ólivera nahradil Carrasco. I po přestávce hrál Real chytře zezadu a nepouštěl domácí prakticky do žádných větších kombinací. Rojiblancos však potřebovali dohnat manko, a proto se nažili šlapat na plyn. V 50. minutě se ke střele z vápna dostal Torres, mířil ale hodně mimo. Atlético prakticky nedokázalo ohrozit Navasovu branku, změnu do herního projevu domácích měl proto přinést Vietto, jenž v 57. minutě nahradil Correu.

V 60. minutě se do dobré střelecké pozice dostal Griezmann, jeho ránu ale zblokoval Casemiro. Tempo hry nebylo kvůli častému přerušování nijak závratné a Atléticu rychle docházel čas. I proto Simeone zariskoval a už v 64. minutě vyčerpal své poslední střídání. Skomírající hru Rojiblancos měl rozhýbat Jackson Martínez a z trávníku se poroučel Fernando Torres. O pár minut později přišel do hry na straně Los Blancos také Gareth Bale, jenž se pomalu dostává do zápasového rytmu. Velšský reprezentant na hřišti nahradil Isca.

V 75. minutě se po rychlém protiútoku předvedl Ronaldo, jehož doteky s míčem po celý zápas provázelo bučení zaplněných tribun. Portugalský kanonýr na to ale nehleděl a z hranice velkého vápna vyslal utaženou ránu, která jen těsně minula pravou tyč. Atmosféru madridského derby po chvíli nasál i Mateo Kovačič, jenž v 77. minutě nahradil střelce do té doby jediné branky Karima Benzemu. V 81. minutě pak zahrozil domácí Vietto, jeho hlavičce po centru z levé strany ale scházela přesnost.

Sázka na střídající hráče se Cholovi vyplatila v 83. minutě. Martínez zatáhl na levé straně míč do vápna Realu a nacentroval před bránu. Griezmann dobře zakřižoval Navase, jenž neudržel míč a Luciano Vietto mohl pohodlně doklepnout míč do odkryté sítě - 1:1! Mladý Argentinec si svůj premiérový gól v červenobílém dresu schoval na opravdu správnou chvíli. Fanoušci na stadionu Vicente Claderóna rázem ožili a hnali své miláčky za vítězstvím. Výhru měl v nastavení na kopačce Martínez, jenž se zmocnil odraženého míče na hranici pokutového území a vyslal nebezpečnou střelu k tyči. Navas ale předvedl parádní zákrok a vytěsnil míč na rohový kop!

Více informací k zápasu

Levante UD - Villarreal CF 1:0

04.10.2015 18:15

Góly: 83. Deyverson

Poněkud paradoxní večer prožil ligový lídr z Villarrealu. Žlutá ponorka sice nepotvrdila roli favorita a v lokálním derby podlehla Levante neslavně 1:0, ovšem díky zaváhání všech okolních konkurentů v tabulce zůstává na prvním místě i nadále.

O jediný gól zápasu se postaral Deyverson, a to v samotném závěru utkání. Levante tak dokázalo využít početní převahy, kterou mělo již od šestatřicáté minuty zásluhou nedisciplinovanosti hostujícího beka Jokiće, jenž byl vyloučen. Výrazně tak negativně přispěl k tomu, že Villarreal poprvé v ligové sezoně poznal chuť porážky.

Výsledková propast mezi oběma týmy nemohla být větší: Villarreal šel do zápasu jakožto nečekaný lídr Primera División, kde se ziskem šestnácti z osmnácti možných bodů ocitl vůbec poprvé v klubové historii; zatímco Levante i po šesti kolech stále čekalo na první vítězství a nacházelo se tak na samém dně tabulky. Přesto se potvrdilo ono klišé, že v derby se podobné rozdíly mažou...

Zárodkem pádu hostí bylo již zmíněné vyloučení Jokiće, jemuž rozhodčí ukázal v rozmezí půlhodiny dvě žluté karty. Levante od té chvíle zápasu dominovalo a nebýt tří výtečných zákroků brankáře Alphonse Aréoly proti ranám Rogera s Lermou, bylo by ještě do poločasu skóre jasně ve prospěch domácích.

Po změně stran se sice hosté početnímu nepoměru na hřišti přizpůsobili a znovu byli Levante rovnocenným soupeřem. Když už se zdálo, že si svěřenci kouče Marcelina odvezou z Valencie bod za bezbrankovou remízu, přece jenom Levante sedm minut před koncem skórovalo. Šťastným střelcem se stala letní posila Deyverson, jenž využil Ghilasova centru z levé strany a bez přípravy napálil míč z voleje okolo bezmocného Aréoly.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Valencia CF 3:1

04.10.2015 16:00

Góly: 34. Aymeric Laporte, 60. Markel Susaeta, 69. Aritz Aduriz - 20. Dani Parejo

Už se zdálo, že Athletic prodlouží svůj nevýrazný vstup do sezony a podlehne na domácí půdě ambiciózní Valencii. Po změně stran však celek z Bilbaa předvedl strhující výkon, díky němuž obrátil vývoj utkání ve svůj prospěch a zvítězil přesvědčivě 3:1.

V devatenácté minutě poslal hosty do vedení parádním přímým kopem Dani Parejo, jenže ani ne deset minut nato bylo znovu vyrovnáno zásluhou hlavičky Aymerica Laporteho. V druhé půli pak nabuzení domácí brankou Markela Susaety strhli vedení na svou stranu, které navíc záhy navýšil obvyklý střelec Athleticu Aritz Aduriz.

Zatímco Athletic v dosavadních šesti odehraných kolech získal pouze čtyři body, ani Valencie na tom se svými body devíti nebyla nijak valně. Svěřenci Nuna Espírita Santa však alespoň v Lize Mistrů vydřeli ve Francii s Lyonem důležitou výhru, to Baskové v Evropské lize selhali nečekaně s nizozemským Alkmaarem.

Valencijští se do zápasu zvládli ponořit rychleji než poněkud nervózní domácí a měli tak více ze hry. Prvních pár zastřelovacích pokusů ještě Gorka Iraizoz pochytal, jenže na trestný kop Pareja, zakroucený ideálně přes zeď do horního růžku se již domácí gólman natahoval marně. Přímo ze hry to sice Athleticu vůbec nešlo, ovšem jeho tradiční silná zbraň v podobně standardních situací je nezradila ani tentokrát. Álvaro Negredo nedokázal odvrátit míč z rohového kopu jiným způsobem, než jej prodloužit na zadní tyč, kde číhal Laporte a zblízka vyrovnal.

Už na konci první půle najednou sebevědomí domácí působili nebezpečnějším dojmem a po změně stran tento dojem naplno potvrdili. Adurizovu gólovou ránu stačil zablokovat Mustafi a s dalším průnikem baskického útočníka si stihnul včasným výběhem poradit brankář Jaume, jenže minutu nato stejně inkasoval. Aktivní Aduriz se opět dostal do šestnáctky a umně prostrčil míč k nohám Susaety, jenž bez potíží zavěsil.

Ani poté, co domácí nabyli vedení, se nijak nenechali zatlačit a nadále diktovali tempo hry včetně tvorby šancí. Aktivní přístup se jim posléze vyplatil, když po přihrávce Raúla Garcíi si talisman Aduriz jedním dotekem připravil palebnou pozici a druhou míč napálil neomylně do dolního rohu branky. Pro Valencii již nebylo cesty zpět.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Real Betis 0:2

04.10.2015 12:00

Góly: 20. Heiko Westermann, 61. Rubén Castro

Betis překvapivě sebral všechny body domácímu Rayu, když v Madridu vyhrál 2:0 díky brankám Westermanna a Castra. Blesky doplatily na fatální neefektivitu v zakončení a připisují si druhou porážku v řadě. Zelenobílí naopak podruhé za sebou zvítězili a drží se v klidném středu tabulky.

V držení míče i územní převaze domácí svého soupeře přehrávali, nicméně nebezpečnějším mužstvem na hřišti byl Betis. Hosté zahrozili nejdříve ve 2. minutě, kdy se ke střele z vápna dostal Rennella. Nepříjemný balón ale Toňo dokázal dopravit do bezpečí. V druhé gólové akci už Betis domácí potrestal. Běžela 20. minuta, když se Andalusané dostali do rychlého protiútoku, na jehož konci byl pas Castra na volného Westermanna. Dvaatřicetiletý německý záložník se zkušenostmi ze Schalke či Hamburku si s ničím nelámal hlavu a tváří v tvář Toňovi chladnokrevně zakončil - 0:1!

Rayo inkasovaná branka vykolejila a do dalšího talku se domácí dostávali až před přestávkou. Betis však velmi dobře bránil jednogólový náskok a do šaten odcházel jako vedoucí celek. Po změně stran přibyly ze strany Blesků pokusy ze střední vzdálenosti, z nichž nebezpečné parametry měla rána Bebého ve 49. minutě, mezi tři tyče se však nevlezla.

Domácí kráčeli za vyrovnáním a utahovali šrouby kolem obrany Sevillských, ovšem po hodině hry dostali další tvrdý direkt. Stoper Castro chyboval před pokutovým územím, k míči se dostal Cejudo, jenž následně předložil balón volnému Castrovi. Dlouholetá opora Betisu podobnými šancemi většinou nepohrdne a nebylo tomu tak ani dnes. Castro rutinérsky zamířil do protipohybu padajícího Toňa a mohl se radovat ze čtvrté branky v sezóně - 0:2!

Dvougólové manko měli za úkol dohnat v poledních dvaceti minutách Manucho a Fariňa. Jémezovi tento tah ale příliš nevyšel, neboť střídající hráči své příležitosti neproměnili. V 72. minutě Bangoura tvrdou střelou prověřil hostujícího gólmana Adána a následná dorážka Bebého byla zblokována. Trestat tak mohl Betis, jenž byl blízko třetímu gólu v 78. minutě. Míč však po nádherné individuální akci a lehké střele Joaquína snad popřel fyzikální zákony a od vnitřní části tyče se odrazil úplně ven z brány!

A přece ještě domácím zbyl čas na ohrožení Adánovy svatyně. V 85. minutě však Fariňa ztroskotal na sevillském brankáři a v 89. minutě zahodil další tutovku Rat, jehož střelu z voleje báječně vyrazil všudypřítomný Adán. Čisté konto pak Adánovi ještě v nastavení výkopem míče z branky zachránil obětavý Westermann. Rayo tak překvapivě nezvládlo zápas s nováčkem soutěže a musí zkousnout druhou domácí porážku v sezóně. Betis na druhé straně přivezl poprvé v probíhajícím ročníku všechny body ze hřiště soupeře.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Real Sociedad 3:1

03.10.2015 22:00

Góly: 4. Charles, 7. Charles, 89. Charles - 14. Imanol Agirretxe

Malaga protrhla výsledkové trápení a díky hattricku Charlese slaví první gól i tříbodový zisk v sezóně. Jednatřicetiletý Brazilec orámoval svými trefami začátek a konec utkání proti Realu Sociedad, když první dva góly stihnul vstřelit během pouhých sedmi minut. Baskové pokračují v nevýrazných výkonech a vysněné pohárové příčky se pro Moyesovu družinu zdají čím dál větší utopií.

Domácí Charels začal svůj gólový koncert hned, jakmile sudí Carlos Del Cerro foukl do píšťalky. Běžela teprve 4. minuta, když Charles vlétl do rozhozené obrany Basků, nádherně si zpracoval centr Recia a ukázkově zakončil přes hlavu do odkryté branky - 1:0! Skvělý start do utkání potvrdila Malaga o tři minuty později. Gólman Kameni vyslal dlouhým nákopem na zteč znova Charlese, jenž proti Rullimu zachoval chladnou hlavu a nádherným obloučkem zvýšil na 2:0!

Diváci si museli první půli užívat, ovšem hned ve 14. minutě pokazil domácím fandům radost Zurutuza. Ten vyslal z levé strany parádní centr do vápna domácích, kam si skvěle naběhl Agirretxe, jenž hlavou snížil na 2:1! Real se hnal za vyrovnáním a v podobné herní situaci se Agirretxe ocitl ve 27. minutě, tentokrát však přišel centr z pravé strany a osmadvacetiletý útočník zamířil hlavou jen do dobře postaveného Kameniho. Obrovskou šanci znova odskočit na dvougólový rozdíl propásli domácí ve 35. minutě. To se po Dudově dělovce zaskvěl gólman Rulli, jenž si rovněž poradil i s následnou drážkou Čopa!

Hrál se výborný fotbal a to se nezměnilo ani po přestávce. Hned v 53. minutě po centru domácích z levé strany zazmatkoval obránce Realu De La Bella, jenž si míč málem srazil do vlastní sítě a následnou přihrávku svému brankáři posoudil sudí Del Cerro jako "malou domů". Rozehrávalo se z bezprostřední blízkosti Rulliho svatyně, nicméně i v této situaci se borci ze San Sebastianu nakonec ubránili. Navíc mohlo být krátce nato vyrovnáno, kdyby Agirretxe po rychlém protiútoku mířil přesněji ke vzdálenější tyči.

S Malagou to vypadalo špatně v 71. minutě. Tissone nevybíravě zajel do unikajícího Zurutuzy a po zásluze uviděl druhou žlutou kartu, čímž na posledních dvacet minut oslabil svůj tým. Real vycítil šanci na zvrat a vrhnul všechny síly do útoku, přičemž Moyes poslal na hřiště dalšího útočníka Jonathase. Malaga však bránila hubený náskok i za cenu ostrých faulů a všem hostujícím atakům se nakonec ubránila. Naopak v úplném závěru pojistil výhru Los Boquerones třetí brankou v zápase Charles. Doposud jediný střelec Malagy v této sezóně využil další zmatky v obraně San Sebastianu a z okolí penaltového puntíku poslal míč za záda překvapeného Rulliho - 3:1!

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - SD Eibar 0:2

03.10.2015 22:00

Góly: 7. Saúl Berjón, 62. Borja Bastón

Borja Bastón je k nezastavení. Mladý útočník Atlética Madrid, jenž letos působí ve službách Eibaru, vstřelil již svůj čtvrtý ligový gól a přispěl k výhře baskického celku na půdě Las Palmas v poměru 2:0.

Hosté tak pokračují ve výtečném vstupu do sezony, který výrazně připomíná i jejich loňské představení v roli ligového nováčka. Tehdy Eibar ještě v polovině sezony mohl navzdory všem papírovým předpokladům pomýšlet dokonce na pohárové umístění, jenže katastrofický závěr sezony jej odsoudil až k sestupu. Ten se však nakonec kvůli finančním potížím Elche nekonal, a tak si může Eibar nadále užívat status prvoligového mužstva a plnými doušky toho využívá.

Tápající letošní nováček z Las Palmas má naopak hodně co zlepšovat, pokud se chce rovněž udržet mezi španělskou elitou. Tohle totiž nebyl ani zdaleka ideální výkon, který by navázal na kurážné představení z minulého kola proti Barceloně, jež zvítězila jen těsně 2:1. Už v úvodní minutě zápasu s Eibarem domácí málem prohrávali, když rána Adriána Gonzáleze orazítkovala brankovou konstrukci. Průlom skóre přišel záhy: Junca se uvolnil na levé straně hřiště a zakroutil do pokutového území lákavý centr, který minul dva bránící hráče a dopadl přesně pro Berjóna, aby jej na zadní tyči zblízka uklidil do sítě.

Sedmnáct minut po změně stran bylo pro celek z Kanárských ostrovů ještě hůře, když se Bastónovi povedlo vyhrát souboj v přetlačované o míč nakopnutý jeho směrem. Mladičký útočník si jej umně zpracoval na hrudi a krásnou ranou z voleje navýšil náskok Eibaru na nedostižné dva góly.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Sporting Gijón 1:2

03.10.2015 20:30

Góly: 62. Felipe Caicedo - 10. Alen Halilović, 90+2. Alex Menendez

Zásluhou pozdní trefy Álexe Menendeze se Sporting Gijón dočkal v Barceloně na hřišti tamního Espanyolu své druhé výhry v sezoně. Hostující křídelník vrátil ligovému nováčkovi vedení až v nastaveném čase poté, co Felipe Caicedo umazal původní jednobrankový náskok Gijónu díky fantastické trefě Alena Haliloviće.

Sporting se tak posunul do samého středu tabulky na desáté místo a na svého sobotního soupeře momentálně ztrácí jediný bod. Asturijský klub měl navzdory své pověsti defenzivně založeného týmu více ze hry od samého počátku a velký podíl na tom měl mladičký Halilović, jenž letos v Gijónu hostuje z Barcelony.

A teprve devatenáctiletý chorvatský supertalent byl nakonec také tím, kdo protrhl bezbrankové skóre. Kapitán Lora obral na své pravé straně hřiště o míč Víctora Álvareze a poslal jej k nohám Haliloviće, jenž si jedním dotykem připravil palebnou pozici a druhým míč skvostně umístil pod břevno z dobrých třiadvaceti metrů.

Doposud zakřiknutý Espanyol dostal ideální příležitost vyrovnat v šestadvacáté minutě, kdy si Caicedo na Bernardovi vynutil faul a výhodu pokutového kopu, jenže ekvádorský útočník s nabídnutou penaltou špatně naložil a nechal pouze vyniknout brankáře Alberta Garcíu. Po změně stran pak Getafe od zdvojnásobení náskoku dělily jen centimetry, když Antonio Sanabria napálil zblízka břevno. Domácí pak takřka z protiútoku vyrovnali...

Rubén Duarte poslal z levé postranní čáry do hloubi pokutového území přesný centr k nabíhajícímu Caicedovi, jenž k radosti domácích fanoušků napravil své penaltové zaváhání z první půle a srovnal na 1:1. Ani to však Sporting nerozhodilo a svého vítězství se přece jen dočkal. Hrála se už první minuta dvouminutového nastavení, kdy střídající Pablo Pérez přízemním centrem vybídl k zakončení Menendeze, jenž si míč nejprve zpracoval a poté přesnou ranou k tyči upravil skóre znovu ve prospěch Gijónu, Espanyolu již na reakci nezbyl žádný čas. Sporting nyní čeká domácí zápas s Granadou, Espanyol zase čeká výjezd na jih Španělska na půdu Realu Betis.

Více informací k zápasu

Granada CF - Deportivo La Coruña 1:1

03.10.2015 18:15

Góly: 65. Piti - 25. Fayçal Fajr

Deportivo se dnes s Granadou rozešlo smírně 1:1. Ve vyrovnaném utkání šli do vedení nejprve hosté zásluhou Fajra, po změně stran však Granada dokázala snížit díky brance Pitiho. Granada ukončila smolnou čtyřzápasovou sérii bez bodového zisku, Deportivo naopak nenavázalo na minulá dvě vydařená kola.

Zápas začala obě mužstva ofenzivně a hra se přelévala z jedné strany na druhou. Nicméně ani jedno mužstvo si dlouho nedokázalo vypracovat čistou gólovou příležitost. La Coruña však působila sympatičtějším dojmem a s daleko větší lehkostí pronikala do vápna soupeře. Do zaslouženého vedení se hosté dostali ve 25. minutě. Z levé strany přišla na střed přihrávka od Navarra, míče se zmocnil Faycal Fajr, jenž napálil míč nekompromisně k levé tyči - 1:0!

Domácí se hnali za vyrovnáním a sahali po gólu. V 36. minutě vyslal na gólmana Luxe dobrý projektil Márquez, ale jeho rána jen o pár decimetrů proletěla okolo levé tyče! Z dalších akcí už se ani jeden tým prosadit nedokázal. Po změně stran znova zahrozili hosté, kteří sahali po důležité brance n 2:0, když mohl po pasu z levé strany doklepnout míč do prázdné branky Rodríguez. Místo toho ale mladý Uruguayec míč poslal mimo tři tyče!

Domácí kontrovali šancí El-Arabiho z 54. minuty, kdy marocký fotbalista orazítkoval vzdálenější tyč! Granada nevzdávala a v 65. minutě se dočkala zaslouženého vyrovnání. Biraghi na levé straně dobře podržel míč, posunul balón na Ibañeze a ten přihrávkou pod sebe našel volného Pitiho. Záložník Granady zamířil na vzdálenější tyč a bez problémů vstřelil svou první branku v sezóně - 1:1!

Obě mužstva se s postupem času smířila s jednobodovým ziskem a výrazné šance se v posledních minutách v závěru utkání ze hřiště prakticky vytratily. Deportivo se po dalším bodovém zisku nejspíš udrží v horní polovině tabulky, Granada zůstane v sestupovém pásmu.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - FC Barcelona 2:1

03.10.2015 16:00

Góly: 52. Michael Krohn-Dehli, 58. Vicente Iborra - 74. Neymar (pen.)

Barcelona dostala další tvrdou ránu v krátké době, když dnes prohrála na hřišti Sevilly 2:1. Hostům citelně chyběly zraněné opory Messi s Inietsou. Domácí zvítězili díky dvěma brankám na začátku druhé půle v podání Krohn-Dehliho a Iborry, Barca pouze snížila po proměněné penaltě Neymara.

Barcelona šla do zápasu notně oslabena. Kromě Iniesty a Messiho chyběli ještě stoper Vermaelen, Rafinha a Adriano. I proto se do záložní řady posunul Mascherano a místo Messiho naskočil v útoku Munir. Po měsíční odmlce se do branky postavil místo ter Stegena Claudio Bravo, jenž se zotavil ze zranění stehenního svalu. Na druhou stranu ani Unai Emery nemohl nasadit to nejlepší ze svého kádru, vždyť celkem domácím scházelo sedm hráčů.

První šance hostů přišla v 10. minutě, když po Neymarově dobré práci mohl zakončovat Suárez, ale domácí Kolodziejczak přispěchal s důležitým obranným zákrokem. Na druhé straně se mohla rozvlnit síť po hlavičce Gameira, ale Bravo předvedl na zadní tyči výborný zákrok. Ve 14. minutě se do šance znova řítil Suárez, tentokrát jej dalším dobrým obranným zákrokem zablokoval Coke. Atraktivní podívaná pokračovala příležitostí domácího Gameira, jenž ale nevyužil přesnou přihrávku Krohn-Dehliho a ztroskotal na dobře vyběhnutém Bravovi.

Nejblíže brance byli Blaugranas ve 23. minutě. Neymar z přímého kopu nastřelil tyč a míč se potuloval po brankové čáře. Dorážející Piqué už však nestihl doklepnout balón do sítě, jelikož jej obětavý Kolodziejczak dokázal odstavit! Před přestávkou se do dobré pozice ještě dvakrát dostal Suárez, nejprve ve stoprocentní gólovce ve 27. minutě netrefil dobře míč a o deset minut později z nenápadné střely dokonce trefil břevno! Sevilla tak přežila nápor úřadujících šampionů bez úhony, což se ukázalo jako klíčové krátce po změně stran.

V 52. minutě totiž Gameiro zatáhl míč po pravé straně, obešel Albu a naservíroval míč před branku pro nabíhajícího Krohn-Dehliho. Dánský reprezentant nemusel nic vymýšlet a bez problému napálil míč do odkryté branky - 1:0! Vedoucí gól nalil domácím do žil energii a v 58. minutě se skóre měnilo podruhé ve prospěch Andalusanů. Tentokrát začala gólová akce Sevilly na levé straně, když z poza vápna načasoval přesný oblouček za obranu hostů Krohn-Dehli a osamocený Iborra pohlednými nůžkami zvýšil na 2:0!

Barcelona už neměla na co čekat a vrhla se do útočení. Její obléhání ale nemělo kýžený efekt. V 64. minutě pálil nebezpečně Neymar, Rico však předvedl fantastický zákrok a jako dnes mnohokrát opět podržel svůj tým. Barcelona svého soupeře tlačila a v 74. minutě se dokonce dočkala zaslouženého snížení. Tremoulinas zahrál ve vápně rukou a nařízené penalty se ujal Neymar. Brazilský reprezentant se ve svém jubilejním stém zápase v dresu katalánského velkoklubu dočkal branky, ovšem na body to nakonec nestačilo.

V 79. minutě totiž v rozhodující akci zápasu zahodil další tutovku Sandro, jenž po pasu Suáreze nastřelil jen brankovou konstrukci! Pět minut před koncem pak Neymar v další dobré příležitosti neuspěl proti obětavé domácí obraně. Barca dnes rozhodně nebyla horším týmem, ale i ve druhém venkovním zápase v řadě odešla s prázdnou. Sevilla se naopak dočkala teprve druhého vítezství v probíhajícím ročníku La Ligy a napravila si reputaci po prohraném utkání v na půdě Juventusu.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Getafe CF 0:0

02.10.2015 20:30

Góly: -

Celta Vigo se sice může nadále pyšnit ligovou bilancí bez jediné prohry i po sedmém kole, ovšem domácí remíza 0:0 s Getafe je pro Galicijce přesto v prvé řadě zklamáním. Šlo totiž o promarněnou šanci alespoň na chvilku nakouknout na samotné čelo Primera División.

Je s podivem, že takto ofenzivně laděné utkání, kde si oba celky vytvořily řadu šancí a hned třikrát napálily brankovou konstrukci, skončilo bez branek. Získaný bod Celtu osamostatnil na druhém místě za vedoucím Villarrealem, který se zápasem k dobru drží jednobodový náskok. Getafe se drží o devět příček níže.

Jako první o sobě dali vědět domácí a snad nikoho by v tu chvíli nenapadlo, že se neujmou vedení. Nolito s Aspasem však výtečné formě navzdory ne a ne skórovat - buď šly jejich rány těsně vedle, anebo v jedenácté minutě orazítkoval druhý jmenovaný vzdálenější tyč. Za hosty decentně kontroval Álvaro Vázquez, ovšem další dva střelecké pokusy připadly znovu aktivnímu Nolitovi.

Vicente Guaita se měl v brance Getafe neustále co ohánět, a to i po změně stran. Tentokráte pokoušel štěstí Gustavo Cabral hlavičkou a posléze i Pablo Hernández, oba neúspěšně. Domácího gólmana Sergia Álvareze zase protáhl Álvaro Medrán. Rozhodnout mohl ve prospěch hostí Pablo Sarabia, jenže v zakončení selhal, a ani neměl štěstí v neštěstí, neboť Ángel Lafita nedokázal zužitkovat ani jeho pokažený pokus.

Naposledy Celta nedokázala na domácí půdě skórovat v dubnu proti Barceloně, a tak i nadále visel gól ve vzduchu. V šestašedesáté minutě byl blízko blizoučko opět Nolito, jenže mohl jen zoufale přihlížet, jak jeho rána končí na břevně Guaitovy branky. I s blížícím se závěrem hra neubírala na obrátkách a hrálo se nahoru-dolů. Šest minut po Nolitově smůle si mohli na nepřízeň štěstěny postěžovat i hráči Getafe, neboť Scepovićova hlavička skončila rovněž na brankové konstrukci. Když pak v závěru neuspěl ani střídající John Guidetti, musely se oba kluby smířit s tím, že v páteční večer jednoduše gól nedají a rozdělí si po bodu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Villarreal CF751112:516
2.Real Madrid743015:215
3.Celta Vigo743015:715
4.FC Barcelona750212:915
5.Atlético Madrid741210:413
6.Deportivo La Coruña733112:712
7.SD Eibar733110:612
8.Real Betis73227:911
9.Valencia CF72324:59
10.Espanyol Barcelona73047:169
11.Sporting Gijón72237:88
12.Sevilla FC72237:118
13.Athletic Bilbao72148:107
14.Getafe CF72146:87
15.Rayo Vallecano72146:127
16.Real Sociedad71336:76
17.Málaga CF71333:46
18.Levante UD71336:126
19.UD Las Palmas71246:95
20.Granada CF71155:134

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (433)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele