7. kolo
03.10.2015 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - FC Barcelona 2:1

Barcelona dostala další tvrdou ránu v krátké době, když dnes prohrála na hřišti Sevilly 2:1. Hostům citelně chyběly zraněné opory Messi s Inietsou. Domácí zvítězili díky dvěma brankám na začátku druhé půle v podání Krohn-Dehliho a Iborry, Barca pouze snížila po proměněné penaltě Neymara.

Barcelona šla do zápasu notně oslabena. Kromě Iniesty a Messiho chyběli ještě stoper Vermaelen, Rafinha a Adriano. I proto se do záložní řady posunul Mascherano a místo Messiho naskočil v útoku Munir. Po měsíční odmlce se do branky postavil místo ter Stegena Claudio Bravo, jenž se zotavil ze zranění stehenního svalu. Na druhou stranu ani Unai Emery nemohl nasadit to nejlepší ze svého kádru, vždyť celkem domácím scházelo sedm hráčů.

První šance hostů přišla v 10. minutě, když po Neymarově dobré práci mohl zakončovat Suárez, ale domácí Kolodziejczak přispěchal s důležitým obranným zákrokem. Na druhé straně se mohla rozvlnit síť po hlavičce Gameira, ale Bravo předvedl na zadní tyči výborný zákrok. Ve 14. minutě se do šance znova řítil Suárez, tentokrát jej dalším dobrým obranným zákrokem zablokoval Coke. Atraktivní podívaná pokračovala příležitostí domácího Gameira, jenž ale nevyužil přesnou přihrávku Krohn-Dehliho a ztroskotal na dobře vyběhnutém Bravovi.

Nejblíže brance byli Blaugranas ve 23. minutě. Neymar z přímého kopu nastřelil tyč a míč se potuloval po brankové čáře. Dorážející Piqué už však nestihl doklepnout balón do sítě, jelikož jej obětavý Kolodziejczak dokázal odstavit! Před přestávkou se do dobré pozice ještě dvakrát dostal Suárez, nejprve ve stoprocentní gólovce ve 27. minutě netrefil dobře míč a o deset minut později z nenápadné střely dokonce trefil břevno! Sevilla tak přežila nápor úřadujících šampionů bez úhony, což se ukázalo jako klíčové krátce po změně stran.

V 52. minutě totiž Gameiro zatáhl míč po pravé straně, obešel Albu a naservíroval míč před branku pro nabíhajícího Krohn-Dehliho. Dánský reprezentant nemusel nic vymýšlet a bez problému napálil míč do odkryté branky - 1:0! Vedoucí gól nalil domácím do žil energii a v 58. minutě se skóre měnilo podruhé ve prospěch Andalusanů. Tentokrát začala gólová akce Sevilly na levé straně, když z poza vápna načasoval přesný oblouček za obranu hostů Krohn-Dehli a osamocený Iborra pohlednými nůžkami zvýšil na 2:0!

Barcelona už neměla na co čekat a vrhla se do útočení. Její obléhání ale nemělo kýžený efekt. V 64. minutě pálil nebezpečně Neymar, Rico však předvedl fantastický zákrok a jako dnes mnohokrát opět podržel svůj tým. Barcelona svého soupeře tlačila a v 74. minutě se dokonce dočkala zaslouženého snížení. Tremoulinas zahrál ve vápně rukou a nařízené penalty se ujal Neymar. Brazilský reprezentant se ve svém jubilejním stém zápase v dresu katalánského velkoklubu dočkal branky, ovšem na body to nakonec nestačilo.

V 79. minutě totiž v rozhodující akci zápasu zahodil další tutovku Sandro, jenž po pasu Suáreze nastřelil jen brankovou konstrukci! Pět minut před koncem pak Neymar v další dobré příležitosti neuspěl proti obětavé domácí obraně. Barca dnes rozhodně nebyla horším týmem, ale i ve druhém venkovním zápase v řadě odešla s prázdnou. Sevilla se naopak dočkala teprve druhého vítezství v probíhajícím ročníku La Ligy a napravila si reputaci po prohraném utkání v na půdě Juventusu.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
valloire

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

0-1 suarez

Reagovat
smazaný uživatel

2:1, bez Messiho a Iniestu Barca nevyhrá...

Reagovat
Rumanowski

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm....

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Barca využije slabšího období Sevilly a zvládne to bez Messiho i Iniesty.

Reagovat
boryland

1:3.............Ney,Luis..2,............

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
johnn

Bez Messiho je barca dost oslabena suarez a neymar su bez neho odrezany od hry nevedia sa presadit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele