7. kolo
03.10.2015 20:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Sporting Gijón 1:2

Zásluhou pozdní trefy Álexe Menendeze se Sporting Gijón dočkal v Barceloně na hřišti tamního Espanyolu své druhé výhry v sezoně. Hostující křídelník vrátil ligovému nováčkovi vedení až v nastaveném čase poté, co Felipe Caicedo umazal původní jednobrankový náskok Gijónu díky fantastické trefě Alena Haliloviće.

Sporting se tak posunul do samého středu tabulky na desáté místo a na svého sobotního soupeře momentálně ztrácí jediný bod. Asturijský klub měl navzdory své pověsti defenzivně založeného týmu více ze hry od samého počátku a velký podíl na tom měl mladičký Halilović, jenž letos v Gijónu hostuje z Barcelony.

A teprve devatenáctiletý chorvatský supertalent byl nakonec také tím, kdo protrhl bezbrankové skóre. Kapitán Lora obral na své pravé straně hřiště o míč Víctora Álvareze a poslal jej k nohám Haliloviće, jenž si jedním dotykem připravil palebnou pozici a druhým míč skvostně umístil pod břevno z dobrých třiadvaceti metrů.

Doposud zakřiknutý Espanyol dostal ideální příležitost vyrovnat v šestadvacáté minutě, kdy si Caicedo na Bernardovi vynutil faul a výhodu pokutového kopu, jenže ekvádorský útočník s nabídnutou penaltou špatně naložil a nechal pouze vyniknout brankáře Alberta Garcíu. Po změně stran pak Getafe od zdvojnásobení náskoku dělily jen centimetry, když Antonio Sanabria napálil zblízka břevno. Domácí pak takřka z protiútoku vyrovnali...

Rubén Duarte poslal z levé postranní čáry do hloubi pokutového území přesný centr k nabíhajícímu Caicedovi, jenž k radosti domácích fanoušků napravil své penaltové zaváhání z první půle a srovnal na 1:1. Ani to však Sporting nerozhodilo a svého vítězství se přece jen dočkal. Hrála se už první minuta dvouminutového nastavení, kdy střídající Pablo Pérez přízemním centrem vybídl k zakončení Menendeze, jenž si míč nejprve zpracoval a poté přesnou ranou k tyči upravil skóre znovu ve prospěch Gijónu, Espanyolu již na reakci nezbyl žádný čas. Sporting nyní čeká domácí zápas s Granadou, Espanyol zase čeká výjezd na jih Španělska na půdu Realu Betis.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele