7. kolo
04.10.2015 18:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Levante UD - Villarreal CF 1:0

Poněkud paradoxní večer prožil ligový lídr z Villarrealu. Žlutá ponorka sice nepotvrdila roli favorita a v lokálním derby podlehla Levante neslavně 1:0, ovšem díky zaváhání všech okolních konkurentů v tabulce zůstává na prvním místě i nadále.

O jediný gól zápasu se postaral Deyverson, a to v samotném závěru utkání. Levante tak dokázalo využít početní převahy, kterou mělo již od šestatřicáté minuty zásluhou nedisciplinovanosti hostujícího beka Jokiće, jenž byl vyloučen. Výrazně tak negativně přispěl k tomu, že Villarreal poprvé v ligové sezoně poznal chuť porážky.

Výsledková propast mezi oběma týmy nemohla být větší: Villarreal šel do zápasu jakožto nečekaný lídr Primera División, kde se ziskem šestnácti z osmnácti možných bodů ocitl vůbec poprvé v klubové historii; zatímco Levante i po šesti kolech stále čekalo na první vítězství a nacházelo se tak na samém dně tabulky. Přesto se potvrdilo ono klišé, že v derby se podobné rozdíly mažou...

Zárodkem pádu hostí bylo již zmíněné vyloučení Jokiće, jemuž rozhodčí ukázal v rozmezí půlhodiny dvě žluté karty. Levante od té chvíle zápasu dominovalo a nebýt tří výtečných zákroků brankáře Alphonse Aréoly proti ranám Rogera s Lermou, bylo by ještě do poločasu skóre jasně ve prospěch domácích.

Po změně stran se sice hosté početnímu nepoměru na hřišti přizpůsobili a znovu byli Levante rovnocenným soupeřem. Když už se zdálo, že si svěřenci kouče Marcelina odvezou z Valencie bod za bezbrankovou remízu, přece jenom Levante sedm minut před koncem skórovalo. Šťastným střelcem se stala letní posila Deyverson, jenž využil Ghilasova centru z levé strany a bez přípravy napálil míč z voleje okolo bezmocného Aréoly.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele