Primera División - souhrn 32. kola

04.04.2014, 22:53, aktualizováno 07.04.2014, 23:52
Komentáře a souhrny
Atlético Madrid odklidilo z cesty další překážku na cestě za titulem, když doma porazilo Villarreal. Barcelona reagovala výhrou nad Betisem, Real neměl problémy v San Sebastianu. Athletic si v pondělí pojistil čtvrout příčku, Seville tak výhra nad Espanyolem příliš nepomohla. Důležitý krok směrem k záchraně udělala Osasuna, Rayo si poradilo s Celtou Vigo, Málaga s Almeríí.

Levante UD - Athletic Bilbao 1:2

07.04.2014 22:00

Góly: 66. Mikel San José (vl.) - 15. Aritz Aduriz, 45. Aritz Aduriz

Bilbao si pojistilo čtvrté místo v La Lize a díky těsnému vítězství na půdě Levante si na chvíli může oddychnout od konkurence. Levante je po prohře na průběžné desáté příčce.

Aktivnější Athletic se sice nemohl těšit z čistého konta, ale v podstatě nedovolil soupeři skórovat. Jedinou branku Levante si totiž vstřelil Mikel San José a překonal vlastního brankáře. Tři body berou hosté především za výbornou první půli, v níž skórovali dvakrát a jejich šance na Ligu mistrů dál žijí.

Ander Herrera hledal ve druhé minutě nabíhajícího Aritze Adurize, ale ten si neporadil s bránícím Rodasem. Levante poté hru trochu vyrovnalo, ale plány na tři body mu mohl vzít Mikel San José. Ten se totiž postavil k nařízenému pokutovému kopu po faulu Juanfrana, ale jeho střela zamířila těsně vedle tyče! To ale hosty mrzet nemuselo, protože jen o pár minut později se Markel Susaeta dobře zorientoval v pokutovém území, našel nahrávkou nabíhajícího Aritze Adurize a zkušený útočník si s lehkou tečí obránce poradil.

Velmi aktivním se dnes jevil Iker Muniain, který na straně větral obranu soupeře hned několikrát. A když mu štěstí nepřálo v kombinaci nebo samostatném průniku, pokoušel se oceňovaný ofenzivní hráč zakončovat. Jeho rána z dvacáté minuty navíc rozhodně nevypadala špatně, ale nakonec mířila těsně nad břevno. Po půl hodině hry museli Baskové poprvé sáhnout k neplánovanému tahu, když se zranil Mikel Rico a musel být nahrazen Erikem Moránem. Brankář Navas mnoho práce až do konce poločasu neměl, jen před odchodem do kabin ho znovu zneklidnil roh Athleticu.

A to tak, že brankář Levante musel do sítě pro míč. Aktivní Ander Herrera si zopakoval ofenzivní sklony, vybojoval míč a našel jím přesně hlavičku nabíhajícího Aritze Adurize. Ten se nerozpakoval, opět ukázal výtečný cit pro výběr místa a hlavičkou k tyči vstřelil svůj letošní ligový třináctý gól - 2:0.

Také po změně stran Baskové nadále útočili, protože dobře rozehrané utkání nechtěli zbytečně dramatizovat. Ani průnik rychlíka Susaety ale nenašel svůj cíl. Brankář Iraizoz nemusel zasahovat ani po akci Barrala, který kombinoval s Garciou. Jinak se ale Levante probudilo a snažilo se častěji držet míč a především aktivně napadat. Hosté s tím evidentně moc nepočítali a byli překvapeni.

Jejich údiv se změnil v zajímavou zápletku po hodině hry, když průnik Rubéna Garcii pokračoval až do pokutového území, odkud Garcia pálil. Dnes nepřesně hrající Mikel San José, který v první půli neproměnil pokutový kop, se do statistik zápasu zapsal ještě jednou a opět negativně. Ve snaze zablokovat míč si jej nešťastně srazil do vlastní brány a dal Levante naději na body.

Vše mohl do klidového režimu uvést Iker Muniain, ale jeho průnik brankář Navas zablokoval. Na opačné straně se do vápna probíjel střídající útočník Babá, ale jeho akci zastavil výtečný Gorka Iraizoz. Svůj třetí gól mohl dnes přidat Aritz Aduriz, ale osamocen před brankářem Navasem neuspěl ani nadvakrát. Hosty to ale mrzet nemusí, protože si nakonec připisují tři body a vítězí.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Valencia CF 0:0

06.04.2014 21:00

Góly: -

Valladolid udržel Valencii na uzdě a díky bezbrankové remíze se posunul mimo sestupové příčky. Hlavní zásluhu na čistém kontu měl bezesporu brankář Jaime, jenž dokázal vzdorovat početným šancím hostů v čele s čilým Pacem Alcácerem.

Zatímco Almería v pátek prohrála s Osasunou, tak Valladolid po získaném bodu přeskočil svého konkurenta a dostal se na bodovou úroveň s Getafe. Díky lepším vzájemným zápasům s madridským klubem navíc je konečně na prvním nesestupovém sedmnáctém místě.

Právě Almérii porazili domácí na stadionu Josého Zorilly naposledy, přičemž hosté zase měli co napravovat po příšerném výkonu ve čtvrtfinále Evropské ligy na půdě Basileje, kde utrpěli debakl 3:0. Přestože svěřenci Juana Antonia Pizziho převedli podstatně lepší podívanou oproti té ve Švýcarsku, nedokázali ji přetavit v góly.

První příležitost padla k nohám Alcácera po devíti minutách hry, kdy po zpětné přihrávce Vargase ztroskotal na hbitém Jaimem. Na druhé straně mohl využít špatného odkopu teprve devatenáctiletého stopera Veza Dani Larsson, jenže kvůli teči nakonec jeho rána skončila těsně vedle branky. Ještě před přestávkou se znovu zaskvěl veterán Jaime, když konečky prstů vytáhl mimo tyče ránu Vargase.

Po změně stran se domácí brankář znovu brzy převedl proti Alcácerovi, jemuž dobře tělem vykryl prostor k zakončení, a poté si poradil i s prudkou ranou Fedeho Cartabii. Jaimeho protějšek Vicente Guaita zase musel zasahovat při hlavičce Javiho Guerry po jednom z mála útoků Valladolidu. Více šancí již v zápase k vidění nebylo, a tak si Jaime připisuje již druhý čistý štít v řadě. Juan Ignácio Martino si tak může mnout ruce, že mu protočení brankářů, kdy posadil jedničku Mariňa, vychází nadmíru skvěle.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Espanyol Barcelona 4:1

06.04.2014 19:00

Góly: 18. Stéphane Mbia, 44. Kévin Gameiro, 84. Kévin Gameiro, 89. Ivan Rakitić - 47. Sergio García (pen.)

Espanyol Barcelona nestačil na rozjetou Sevillu a ta si doma nechává důležité tři body. Skóre utkání je sice zdánlivě jasné, ale předvedená hra byla k Espanyolu mnohem více milosrdná. Seville pomohla především závěrečná desetiminutovka, v níž skórovala dvakrát.

Úvodní minuty se nesly převážně ve jménu defenzívy, protože ani jeden z týmů se nechtěl dopustit osudové první chyby a snažil se bránit remízový výsledek. Střelec Carlos Bacca byl prvním hráčem, který se odhodlal k přímému ohrožení soupeřova brankáře, a to po dokonce deseti minutách hry! Hostující Juan Rafael Fuentes se sice snažil dostat míč do šestnáctky a díky výtečnému centru se mu to nakonec povedlo, ale nikdo z jeho spoluhráčů nenabíhal požadovaným směrem. Jako první se tedy do sítě trefili domácí.

Jejich tlak sice nebyl výrazný, ale hosté udělali osudovou chybu, když neubránili standardní situaci. Stéphane Mbia si naběhl na rohový kop a přesnou hlavičkou dostal míč za záda brankáře Germána Boixe!

Hostům se naskytla dobrá příležitost ke skórování po přímém volném kopu a neměli daleko k radosti z branky. Simao ale nakonec mířil pouze do tyče a Espanyol musel útočit znovu do plných. A to se mu vymstilo, protože Sevilla si dokázala počíhat na otevřené okénko v obraně Espanyolu, dostala míč k francouzskému útočníkovi Kevinovi Gameirovi, ten si jej zpracoval a poslal nechytatelně za záda brankáře Germána!

Měla-li Sevilla závěr poločasu naprosto famózní, pak neméně povedený úvod toho druhého se dostalo Espanyolu. Hned po návratu z kabiny totiž Federico Fazio fauloval ve vápně a sudí Carlos Del Cerro se rozhodl písknout penaltu. K ní se postavil Sergio García a nemýlil se!

Po hodině hry mohl klidné vedení vrátit svému týmu Ivan Rakitić, který prožívá skvělou sezonu. Ten ale centrovaný míč do sítě neusměrnil a litoval svého laxního zakončení. Chorvatský záložník patří mez technicky velmi vyspělé hráče a jeho míčová ekvilibristika byla k vidění také deset minut před koncem. To se sice pouze zastřeloval, ale přesto jeho projektil měl gólové parametry. Mnohem reálnější obrysy získala akce Sevilly o minutu později, když se Marko Marin dostal k míči a poslal jej na spoluhráče Gameira. Ten si poradil skvěle a zvýšil vedení svého celku.

To v závěru utkání ještě navýšil právě Ivan Rakitić, který dokonal svůj dnes velmi povedený výkon posledním gólem. Jeho náběh obrana Espanyolu nijak neregistrovala, takže chorvatský záložník měl dostatek času i prostoru, aby zakončil rychlý útok Sevilly. Tři body pro Sevillu v praxi znamenají její páté místo, zatímco Espanyol je devátý.

Více informací k zápasu

Elche CF - Getafe CF 1:0

06.04.2014 17:00

Góly: 90+3. Richmond Boakye

V poslední možný moment zařídil výhru Elche nad Getafe náhradník Richmond Boakye. Z vyrovnaného utkání tak berou všechny body domácí, díky čemuž poskočili na čtrnáctou příčku. Getafe je sedmnácté a bude doufat ve ztrátu Valladolidu, aby nespadlo do sestupového pásma.

Obě mužstva si snad až příliš uvědomovala důležitost utkání a v zápase tak daleko převažovala opatrnost a snaha neudělat žádnou chybu. Diváci tak bohužel nemohli tleskat velkému množství šancí. V prvním poločase předvádělo lepší fotbal domácí Elche. Do první vážnější akce se dostal v 7. minutě domácí Cristian Herrera, jenž střelou z úhlu potrápil brankáře hostí Codinu, jenže míč nakonec brankovou čáru nepřekročil. O pět minut později zkusil štěstí na druhé straně Lafita, jeho pokus však dobrým zákrokem pokryl gólman Manu Herrera.

Hra nabrala na atraktivnosti po půlhodině hry. Soustavný tlak domácích vyústil v několik pološancí, nicméně až samostatný únik Cristiana Herrery měl gólové parametry. Skvělý zákrok Codiny ale zabránil úvodnímu gólu domácích. Getafe dopovědělo střelou Leóna, Herrera byl však na místě.

Po změně stran pokračoval nepříliš atraktivní fotbal s pouze minimem gólových akcí. Domácí Cisma i Rodríguez mířili nad a střela Gila v 57. minutě byla příliš slabá na to, aby nadělal Codinovy větší problémy. Elche mělo mírnou územní převahu, ze které však ani v dalších minutách nevyplynuly žádné výrazné brankové příležitosti.

Alespoň poslední minuty zápasu však přinesly zajímavou podívanou. Nejprve hostující Diego Castro pálil ve stoprocentní šanci pouze do brankáře Herrery. V 93. minutě pak na druhé straně konečně udeřil Richomnd Boakye. Ghanský útočník zapůjčený z Juventusu si skvěle naskočil na Gilův centr a nedal zkoprnělému Codinovi šanci. Zápas tedy skončil šťastným vítězstvím domácího celku 1:0!

Více informací k zápasu

Málaga CF - Granada CF 4:1

06.04.2014 12:00

Góly: 14. Ignacio Camacho, 37. Ignacio Camacho, 50. Nordin Amrabat, 74. Juanmi - 78. Youseff El Arabi

Malaga poprvé po dvou měsících dokázala zvítězit na domácí půdě, kde s přehledem porazila Granadu 4:1. Už v první půli se dvakrát prosadil Camacho, po změně stran pak dodali výsledku punc debaklu Ambrabat s Juanmim. Za hosty v závěru jen snižoval El-Arabi, jenž na konci první půle ještě za hratelnějšího stavu neproměnil pokutový kop.

Domácí hned v úvodu zápasu navázali tam, kde v minulém kole proti Realu Betis skončili. Zatímco v předchozím andaluském derby se Malaga dvakrát prosadila až v závěru, tentokrát vystřelila ze startovních bloků jako z partesu. Po čtvrthodině hry Samú zleva přesně odcentroval a Camacho hlavou trefil pravý růžek branky - 1:0.

Devět minut před koncem první půle se domácím povedlo vedení ještě zdvojnásobit. Znovu byla hlavním aktérem celé akce Camachova hlava, jíž umístil Pérezův rohový kop rázně do sítě. Ve třiačtyřicáté minutě dostala Granada jedinečnou možnost dostat se zpátky do zápasu, když Samú srazil v pokutovém území Brahimiho a kopala se penalta, ovšem Youssef El-Arabi s nabídnutou příležitostí nenaložil dobře a nechal pouze vyniknout brankáře Caballera.

Krátce po změně stran se pokutového kopu ve svůj prospěch dočkala i Malaga. Jeison Murillo totiž v šestnáctce fauloval muže zápasu Camacha a Nordin Amrabat předvedl sebevědomým zakončením El-Arabimu, jak si s touto situací poradit na jedničku. Ještě hůře bylo pro Granadu ve čtyřiasedmdesáté minutě, kdy Juanmi zblízka dorazil za brankovou čáru Gámezův střílený centr. Alespoň kosmetickou úpravu skóre ve prospěch hostů pak dvanáct minut před koncem provedl El-Arabi, jenž se z hranice pokutového území prudkou ranou přece jen dostal na střeleckou listinu.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Celta Vigo 3:0

05.04.2014 22:00

Góly: 26. Rubén Rochina, 49. Alberto Bueno, 60. Alberto Bueno

Rayo Vallecano rozdrtilo Celtu Vigo v klíčovém záchranářském boji a po výhře 3:0 se mu hned může v dolní polovině tabulky dýchat lépe. Z tří bodů od sestupu je rázem šest a madridský celek se dokonce díky lepšímu skóre vecpal i před svého sobotního soupeře.

V šestadvacáté minutě otevřel skóre Rubén Rochina, krátce po změně stran přidal druhou branku Alberto Bueno a definitivní pojistku přidal tentýž hráč na přelomu šedesáté minuty. Nic na výhře domácích nezměnilo ani následné vyloučení Razvana Rata, náskok již byl příliš velký, aby s ním Celta ještě něco zmohla.

Hosté přitom začali slibně a Charles Días přinutil brankáře Rubéna k brzkému zákroku. Gólman Vallecana musel být pozorný i v osmnácté minutě, kdy jej prověřil Michael Krohn-Dehli. Rayo se v úvodu hry jen rozkoukávalo, o to víc však zabralo v druhé půlce prvního poločasu. Po odehraných pětadvaceti minutách totiž Falqué přesně centrem našel Rochinu, jenž volejem zblízka poslal domácí do vedení.

Čtyři minuty po změně stran bylo vedení Raya již dvoubrankové. Alberto Bueno využil dalšího dobrého centru Falquého a v době, kdy na časomíře odbíjela hodina hry, se ofenzivní tahoun Vallecana prosadil podruhé, tentokrát po centru Trashorrase. Čtyři minuty nato sice narušil rozjeté domácí Rat, který si za ošklivý zákrok na Díase vysloužil červenou kartu, ovšem Celta ani své nastalé převahy nedokázala využít. Byť některé šance hostů byly nanejvýš slibné, vše skončilo buď vedle nebo v náruči brankáře Rubéna.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Real Madrid 0:4

05.04.2014 20:00

Góly: 45. Asier Illarramendi, 67. Gareth Bale, 85. Pepe, 88. Álvaro Morata

Real Madrid i bez Ronalda s velkým přehledem vybojoval vítězství 4:0 v San Sebastianu. Především díky mnohem lepšímu druhému poločasu, kdy svému soupeři nasázel tři branky, zůstává Bílý balet jen tři body od prvního místa. Baskové už nyní díky horšímu skóre klesli za Sevillu a budou čekat, jak si jejich rival povede ve svém dnešním utkání.

Domácí přitom nezačali vůbec špatně, byli aktivnější a v úvodu utkání si vypracovali i několik polo-šancí, mezi nimiž byla i střela Carlose Vely, která vypadala, že byla tečována rukou Sergia Ramose. Píšťalka rozhodčího ale zůstala němá. V 16. minutě v dobré pozici pálil znova Carlos Vela, jehož střelu skvělým zákrokem zneškodnil López. Velovi však byl odmáván ofsajd, přestože se o postavení mimo hru nejednalo.

Domácí opět zahrozili ve 22. minutě, kdy aktivní Vela našel ve vápně hostů Griezmanna, jehož hlavička ale letěla těsně nad. Obrana Realu jakoby hledala ten správný rytmus a Baskové nadále hrozili vstřelením důležité první branky. Byl to však Real, kdo byl na konci první půle šťastnějším mužstvem. Ve 45. minutě vygradovala mírná převaha hostů v posledních minutách prvního poločasu, když se na levé straně pokutového území Basků dostal k tvrdé ráně Karim Benzema. Gólman Bravo Francouzovu střelu pouze vyrazil před sebe, kde číhal nehlídaný Illarramendi, pro něhož už nebyl problém doklepnout míč do odkryté branky - 0:1!

Gól do šatny Realu obrovsky pomohl a hned v úvodu druhé půle mohl zdvojnásobit své vedení. Ve 49. minutě se po volném přímém kopu nejvýše ze všech vyšrouboval ve vápně San Sebastianu Segio Ramos, jemuž však ve skórování zabránilo břevno! Real šel odhodlaně za druhou brankou, ve dvou slibných šancích se ocitl Gereth Bale, ale ani jeho hlavička po rohovém kopu, ani zblokovaná střela si cestu za záda Brava nenašly.

V 65. minutě vyslal dělovku na domácí branku Karim Benzema, podruhé v zápase však zaznělo pouze břevno domácí branky! Svého kolegu v útoku Bílého baletu o pouhou minutu později napodobil s daleko větším úspěchem Gareth Bale. Velšský reprezentant zachytil rozehrávku Basků, levačkou natáhl k ráně z dobrých pětadvaceti metrů a skvěle umístěnou přízemní ranou k tyči dokonale překvapil marně se natahujícího Brava - 0:2!

Hra domácích se úplně rozpadla. Na rozdíl tří branek mohl v 73. minutě zvýšit Isco, od pohromy zachránil San Sebastian jen výborný zákrok vracejícího se obránce. Defenzíva Realu hrála v druhém poločase prakticky bezchybně a dlouho nepouštěla domácí ani na dostřel Lópezovy svatyně. Na začátku poslední desetiminutovky se ale přece jen dostal domácí Griezmann do dvou slibných příležitostí. Nejprve mu však do střely neohroženě skočil Sergio Ramos a poté zamezil francouzskému útočníkovi ve skórování tygří skok Lópeze k tyči.

Střeleckou neschopnost domácích Real vzápětí potrestal. V 85. minutě přiklepl Ramos balón z rohového kopu ke špatně hlídanému Pepemu a ten střelou z první procedil míč do sítě - 0:3! Ancelottiho výběr si poslední minuty zápasu vyloženě užíval a zanedlouho to už bylo o čtyři. Přízemní pas Di Maríi z hloubi obranné poloviny Madriďanů našel na chlup přesně nabíhajícího Álvara Moratu, jenž svůj samostatný únik zakončil parádním obstřelem nejistého gólmana Brava - 0:4! Real tak naprosto zaslouženě veze domů veledůležité tři body.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Real Betis 3:1

05.04.2014 18:00

Góly: 15. Lionel Messi (pen.), 67. Jordi Figueras (vl.), 86. Lionel Messi - 68. Rubén Castro

Nijak přesvědčivý výkon předvedla Barcelona v domácím zápase proti Betisu, přesto to stačilo na pohodlnou výhru 3:1, což je v boji o titul to nejpodstatnější.

Po úvodní brance Messiho z penalty si nešťastník večera Jordi Figueras, jenž zavinil i zmíněný pokutový kop, vstřelil vlastní gól. Pak sice dokázal snížit na rozdíl jediné branky Rubén Castro, avšak pět minut před koncem podruhé v zápase udeřil Messi, který tentokrát pohotově dorazil vlastní pokutový kop.

Startu utkání předcházela demonstrace fanoušků proti organizaci FIFA, která na Barcelonu uvalila přestupové embargo na plný rok za porušování pravidel při přestupech nezletilých hráčů z jiných kontinentů. Na obřím plakátu stálo "Na La Masiu nám sahat nebudete." Jeden z nejlepších produktů této slavné akademie, Xavi Hernández, málem v jedenácté minutě po parádním voleji otevřel skóre, ovšem brankář Adán dokázal zasáhnout.

Přesto se domácí brzy dočkali průlomu skóre. Alexise srazil v šestnáctce na zem Figueras, rozhodčí odpískal pokutový kop a Messi sebevědomě zakončil na opačnou stranu, než kam se Adán pohnul. V posledních čtyřech kolech již šlo o jeho čtvrtou proměněnou penaltu. Katalánci byli v tu chvíli na koni a po krásných ať už kombinačních či individuálních akcích jim nechybělo mnoho, aby své vedení ještě navýšili. Přesto se již do poločasu skóre neměnilo.

Po změně stran brzy Xavi trefil břevno, a od té doby měla Barca najednou problém pokračovat ve své klasické jízdě. Naopak Betis se čím dál více osměloval a několikrát domácí pořádně vystrašil, jmenovitě se do zakončení dostali Mabwati s N’Diayem, oba však přestřelili. Když se pak hráč Betisu přece jenom prosadil, bylo to naneštěstí pro Andalusany do vlastní sítě. Figueras si totiž srazil centr Adriana tak smolně, že Adán neměl šanci zareagovat.

Barcelonu jako by druhá branka ukolébala, čehož hosté okamžitě využili. Hned minutu po Figuerasově minele se Castro dostal k volnému míči na hranici šestnáctky a povedenou ranou zařídil zdramatizování zápasu. Na víc se však hosté již nezmohli, naopak jejich kapitán Amaya zahrál v pokutovém území rukou a Barca kopala další penaltu. Messi tentokrát na Adána nevyzrál, jenže míč se k němu vrátil na dorážku, kterou již argentinský kanonýr nepohrdl. Svým desátým zásahem z posledních pěti zápasů a pětadvacátým celkem Messi upravil výsledek na konečných 3:1.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Villarreal CF 1:0

05.04.2014 16:00

Góly: 14. Raúl García

Atlético zvládlo zápas s Villarrealem a i po tomto víkendu zůstane na čele Primera División. Domácí porazili Žlutou ponorku 1:0 díky gólu svého kapitána Raúl Garcíi z úvodu utkání. Ani zlepšený výkon v druhé půli nepřinesl hostům kýžené vyrovnání, a tak si Courtois mohl připsat už sedmnácté čisté konto v této sezóně La Ligy.

Obě mužstva začala utkání aktivně, za domácí se mohl trefit už ve 4. minutě Diego, jenže mířil nad, Villarreal hrozil především z rychlých protiútoků, Courtois však při nebezpečném výpadu Perbeta svůj tým podržel. Nakonec to byli Rojiblancos, kdo k radosti téměř pětapadesáti tisíc diváku vstřelil úvodní branku zápasu. Ve 14. minutě si na rohový kop Kokeho výborně naběhl Raúl García, jenž hlavičkou pod břevno nedal gólmanu Asenjovi žádnou šanci - 1:0!

Atlético mělo po vstřelené brance výrazně navrch, ale i přes několik příležitostí se domácí neprosadili. Po půlhodině hry tak mohla odpovědět Žlutá ponorka, jenže dobrý centr Maria z pravé strany nevyužil ani jeden ze tří vysunutých hráčů Villarrealu k tomu, aby vyrovnal stav utkání. Po celou první půli se hrál především vyrovnaný fotbal, ve kterém převládaly spíše obrany obou mužstev. Časté fauly a přerušování pak rovněž nepomáhalo relativně pomalému tempu hry.

Do druhého poločasu nastoupil Villarreal s velkým odhodláním zvrátit nepříznivý vývoj. Z úvodního náporu hostů však rezultoval jen nepříliš vydařený rohový kop. V 52. minutě mohlo podruhé udeřit Atlético, Villova rána zpoza šestnáctky však příliš starostí Asenjovi nenadělala.

Madridští drželi vývoj utkání pevně v rukou. V 68. minutě však přece přišla šance Villarrealu, když se ke střele z vápna dostal Perbet, který ale branku vůbec netrefil. Podobným pokusem se na druhé straně prezentoval Raúl García v 73. minutě, ani tentokrát však branka nepadla. Atlético mohlo dát konečnou pečeť na své vítězství v 77. minutě, když se ke zblokované střele Sosy dostal Tiago, jenže míč skončil po ráně portugalského záložníka vysoko nad. Žlutá ponorka dnes byla v ofenzivě bezzubá a ani v závěrečných minutách nedokázala vystřelit torpédo, které by si našlo cestu až za záda belgického gólmana ve službách Atlética. Rojiblancos tak zvítězili už v šestém zápase v řadě a nadále vévodí tabulce La Ligy.

Více informací k zápasu

UD Almería - CA Osasuna 1:2

04.04.2014 21:00

Góly: 73. Fernando Soriano - 19. Oriol Riera, 33. Alejandro Arribas

Almería sice statečně útočila a zejména druhá půle patřila naprosto jen jejím hráčům, ale ani to nestačilo. Rozhodla totiž půle první, v níž byla šťastnější Osasuna.

Páteční předehrávka La Ligy spočívala především v boji o záchranu. Do toho se zapojily oba dnešní sokové a situace byla zcela jasná - kdo by vyhrál, dostal by do vínku velkou porci náskoku pro další těžká klání.

Úvodní minuty samozřejmě nepřinášely překotný útok do týlu soupeře, protože ani jeden z obou dnešních kohoutů nechtěl udělat sebevražednou chybu. Mírná aktivita a chuť do zápasu byla vidět na hostech, kteří se od desáté minuty začali přibližovat pokutovému území svého soupeře. Do zajímavé akce se dostal Torres, ale jeho střelu zastavil bránící protihráč. Na opačné straně se zastřeloval Aleix Vidal, který patičkou posílal do šance svého spoluhráče, ale ten nezareagoval podle představ a akci zastavil.

Osasuna se pokoušela o rychlý brejk do obrany soupeře a ten jí vyšel až po dvaceti minutách. Bertrán po straně zatáhl míč, nahrál Cejudovi a ten poslal přesný pas na nabíhajícího Oriola Rieru. Zkušený útočník si již s brankářem Estebanem poradil a hosté vedli.

Po delší odmlce, kdy se namnožily nepřesnosti a individuálních chybiček v kombinaci byste se nedopočítali, se Osasuna rozhodla vzít otěže zápasů do rukou ještě pevněji. Torres rozehrál volný přímý kop na hlavu Verzy, ten nešikovně vrátil míč před bránu a nechtěně tak nahrál nabíhajícímu Alejandrovi Arribasovi. Ten nebyl hlídán dost těsně, takže v záklonu překonal brankáře Estebana podruhé - 2:0.

V další akci se zjevil opět Riera, ale tentokrát si nesrovnal mířidla a míč nasměroval vedle tyče. A další hlavička Arribase se mezi tři tyče také nevešla. Do kabin tedy odcházeli spokojenější hosté z Pamplony. Druhý poločas byl z pohledu hostí trochu zklamáním, protože ti se začali soustředit spíše na bránění vysněného výsledku, aby předešli případným potížím s kontaktním gólem. Domácí Almería se sice pokoušela zdolat pevnou hradbu defenzívy, ale chyběla jí nápaditost.

Hosté se od padesáté minuty dostali pod tlak Almeríe, ale stíhali se bránit bez větších problémů. Domácím nevycházelo téměř nic, a když už se povedl centr ze strany, nikdo z nabíhajících hráčů jej netečoval. O mnoho lépe vypadalo zakončení Soriana, který si naběhl na centr a hlavičkoval těsně mimo. Fernando Soriano si celou akci zopakoval o deset minut později a tentokrát to byl mnohem úspěšnější konec. Tečovaný míč od obránce Osasuny se dostal k Sorianovi sice jen horkotěžko, ale ani to mu příliš nevadilo a napálil míč za záda brankáře Andrése Fernándeze!

Od té doby se Almería zoufale snažila vsítit alespoň vyrovnávací branku, ale obrana hostí se stávala stále méně proniknutelnou. S míčem u kopaček se Almería posouvala vstříc vysněnému srovnání, ale ani jeden střílený míč za druhým neznamenal další gól. Domácí ke smutku svých věrných padli a prohráli o jedinou branku. Jejich boj o záchranu se stále více komplikuje.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Atlético Madrid32254370:2279
2.FC Barcelona32253492:2678
3.Real Madrid32244490:3276
4.Athletic Bilbao32178755:3559
5.Sevilla FC32158959:4753
6.Real Sociedad321481054:4850
7.Villarreal CF321471151:3849
8.Valencia CF321181344:4541
9.Espanyol Barcelona321171435:4040
10.Levante UD3210101230:4040
11.Málaga CF321081435:4038
12.Celta Vigo321061634:4736
13.Rayo Vallecano321131837:6836
14.Elche CF328111326:4235
15.Granada CF321041829:4634
16.CA Osasuna32961728:5333
17.Real Valladolid326131332:5031
18.Getafe CF32871729:4931
19.UD Almería32861834:6030
20.Real Betis32572028:6422

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (620)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele