32. kolo
05.04.2014 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Villarreal CF 1:0

Atlético zvládlo zápas s Villarrealem a i po tomto víkendu zůstane na čele Primera División. Domácí porazili Žlutou ponorku 1:0 díky gólu svého kapitána Raúl Garcíi z úvodu utkání. Ani zlepšený výkon v druhé půli nepřinesl hostům kýžené vyrovnání, a tak si Courtois mohl připsat už sedmnácté čisté konto v této sezóně La Ligy.

Obě mužstva začala utkání aktivně, za domácí se mohl trefit už ve 4. minutě Diego, jenže mířil nad, Villarreal hrozil především z rychlých protiútoků, Courtois však při nebezpečném výpadu Perbeta svůj tým podržel. Nakonec to byli Rojiblancos, kdo k radosti téměř pětapadesáti tisíc diváku vstřelil úvodní branku zápasu. Ve 14. minutě si na rohový kop Kokeho výborně naběhl Raúl García, jenž hlavičkou pod břevno nedal gólmanu Asenjovi žádnou šanci - 1:0!

Atlético mělo po vstřelené brance výrazně navrch, ale i přes několik příležitostí se domácí neprosadili. Po půlhodině hry tak mohla odpovědět Žlutá ponorka, jenže dobrý centr Maria z pravé strany nevyužil ani jeden ze tří vysunutých hráčů Villarrealu k tomu, aby vyrovnal stav utkání. Po celou první půli se hrál především vyrovnaný fotbal, ve kterém převládaly spíše obrany obou mužstev. Časté fauly a přerušování pak rovněž nepomáhalo relativně pomalému tempu hry.

Do druhého poločasu nastoupil Villarreal s velkým odhodláním zvrátit nepříznivý vývoj. Z úvodního náporu hostů však rezultoval jen nepříliš vydařený rohový kop. V 52. minutě mohlo podruhé udeřit Atlético, Villova rána zpoza šestnáctky však příliš starostí Asenjovi nenadělala.

Madridští drželi vývoj utkání pevně v rukou. V 68. minutě však přece přišla šance Villarrealu, když se ke střele z vápna dostal Perbet, který ale branku vůbec netrefil. Podobným pokusem se na druhé straně prezentoval Raúl García v 73. minutě, ani tentokrát však branka nepadla. Atlético mohlo dát konečnou pečeť na své vítězství v 77. minutě, když se ke zblokované střele Sosy dostal Tiago, jenže míč skončil po ráně portugalského záložníka vysoko nad. Žlutá ponorka dnes byla v ofenzivě bezzubá a ani v závěrečných minutách nedokázala vystřelit torpédo, které by si našlo cestu až za záda belgického gólmana ve službách Atlética. Rojiblancos tak zvítězili už v šestém zápase v řadě a nadále vévodí tabulce La Ligy.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

doufám a přeji si aby atleti dnes padli

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
hradec

Atlético Madrid 3:0 Villarreal CF

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele