32. kolo
06.04.2014 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Elche CF - Getafe CF 1:0

V poslední možný moment zařídil výhru Elche nad Getafe náhradník Richmond Boakye. Z vyrovnaného utkání tak berou všechny body domácí, díky čemuž poskočili na čtrnáctou příčku. Getafe je sedmnácté a bude doufat ve ztrátu Valladolidu, aby nespadlo do sestupového pásma.

Obě mužstva si snad až příliš uvědomovala důležitost utkání a v zápase tak daleko převažovala opatrnost a snaha neudělat žádnou chybu. Diváci tak bohužel nemohli tleskat velkému množství šancí. V prvním poločase předvádělo lepší fotbal domácí Elche. Do první vážnější akce se dostal v 7. minutě domácí Cristian Herrera, jenž střelou z úhlu potrápil brankáře hostí Codinu, jenže míč nakonec brankovou čáru nepřekročil. O pět minut později zkusil štěstí na druhé straně Lafita, jeho pokus však dobrým zákrokem pokryl gólman Manu Herrera.

Hra nabrala na atraktivnosti po půlhodině hry. Soustavný tlak domácích vyústil v několik pološancí, nicméně až samostatný únik Cristiana Herrery měl gólové parametry. Skvělý zákrok Codiny ale zabránil úvodnímu gólu domácích. Getafe dopovědělo střelou Leóna, Herrera byl však na místě.

Po změně stran pokračoval nepříliš atraktivní fotbal s pouze minimem gólových akcí. Domácí Cisma i Rodríguez mířili nad a střela Gila v 57. minutě byla příliš slabá na to, aby nadělal Codinovy větší problémy. Elche mělo mírnou územní převahu, ze které však ani v dalších minutách nevyplynuly žádné výrazné brankové příležitosti.

Alespoň poslední minuty zápasu však přinesly zajímavou podívanou. Nejprve hostující Diego Castro pálil ve stoprocentní šanci pouze do brankáře Herrery. V 93. minutě pak na druhé straně konečně udeřil Richomnd Boakye. Ghanský útočník zapůjčený z Juventusu si skvěle naskočil na Gilův centr a nedal zkoprnělému Codinovi šanci. Zápas tedy skončil šťastným vítězstvím domácího celku 1:0!

Autor: Miroslav Ondrejka / insidespanishfootball.com, espn.fc

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele