32. kolo
04.04.2014 21:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

UD Almería - CA Osasuna 1:2

Almería sice statečně útočila a zejména druhá půle patřila naprosto jen jejím hráčům, ale ani to nestačilo. Rozhodla totiž půle první, v níž byla šťastnější Osasuna.

Páteční předehrávka La Ligy spočívala především v boji o záchranu. Do toho se zapojily oba dnešní sokové a situace byla zcela jasná - kdo by vyhrál, dostal by do vínku velkou porci náskoku pro další těžká klání.

Úvodní minuty samozřejmě nepřinášely překotný útok do týlu soupeře, protože ani jeden z obou dnešních kohoutů nechtěl udělat sebevražednou chybu. Mírná aktivita a chuť do zápasu byla vidět na hostech, kteří se od desáté minuty začali přibližovat pokutovému území svého soupeře. Do zajímavé akce se dostal Torres, ale jeho střelu zastavil bránící protihráč. Na opačné straně se zastřeloval Aleix Vidal, který patičkou posílal do šance svého spoluhráče, ale ten nezareagoval podle představ a akci zastavil.

Osasuna se pokoušela o rychlý brejk do obrany soupeře a ten jí vyšel až po dvaceti minutách. Bertrán po straně zatáhl míč, nahrál Cejudovi a ten poslal přesný pas na nabíhajícího Oriola Rieru. Zkušený útočník si již s brankářem Estebanem poradil a hosté vedli.

Po delší odmlce, kdy se namnožily nepřesnosti a individuálních chybiček v kombinaci byste se nedopočítali, se Osasuna rozhodla vzít otěže zápasů do rukou ještě pevněji. Torres rozehrál volný přímý kop na hlavu Verzy, ten nešikovně vrátil míč před bránu a nechtěně tak nahrál nabíhajícímu Alejandrovi Arribasovi. Ten nebyl hlídán dost těsně, takže v záklonu překonal brankáře Estebana podruhé - 2:0.

V další akci se zjevil opět Riera, ale tentokrát si nesrovnal mířidla a míč nasměroval vedle tyče. A další hlavička Arribase se mezi tři tyče také nevešla. Do kabin tedy odcházeli spokojenější hosté z Pamplony. Druhý poločas byl z pohledu hostí trochu zklamáním, protože ti se začali soustředit spíše na bránění vysněného výsledku, aby předešli případným potížím s kontaktním gólem. Domácí Almería se sice pokoušela zdolat pevnou hradbu defenzívy, ale chyběla jí nápaditost.

Hosté se od padesáté minuty dostali pod tlak Almeríe, ale stíhali se bránit bez větších problémů. Domácím nevycházelo téměř nic, a když už se povedl centr ze strany, nikdo z nabíhajících hráčů jej netečoval. O mnoho lépe vypadalo zakončení Soriana, který si naběhl na centr a hlavičkoval těsně mimo. Fernando Soriano si celou akci zopakoval o deset minut později a tentokrát to byl mnohem úspěšnější konec. Tečovaný míč od obránce Osasuny se dostal k Sorianovi sice jen horkotěžko, ale ani to mu příliš nevadilo a napálil míč za záda brankáře Andrése Fernándeze!

Od té doby se Almería zoufale snažila vsítit alespoň vyrovnávací branku, ale obrana hostí se stávala stále méně proniknutelnou. S míčem u kopaček se Almería posouvala vstříc vysněnému srovnání, ale ani jeden střílený míč za druhým neznamenal další gól. Domácí ke smutku svých věrných padli a prohráli o jedinou branku. Jejich boj o záchranu se stále více komplikuje.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

I:O

Reagovat
hradec

UD Almería 1:3 CA Osasuna

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele