Primera División - souhrn 28. kola

14.03.2014, 22:54, aktualizováno 17.03.2014, 23:52
Komentáře a souhrny
Barcelona rozdrtila Osasunu sedmi góly, pořád ale zaostává za oběma madridskými týmy, které vyhrály nad Málagou, resp. Espanyolem.. V boji o Evropskou ligu se dařilo Realu Sociedad a Seville, Getafe neukončilo sérii bez výhry, poslední Betis uhrál bod v Elche a Athletic uhrál bod ve Villarrealu...

Villarreal CF - Athletic Bilbao 1:1

17.03.2014 22:00

Góly: 47. Tomás Pina - 83. Aritz Aduriz

Souboj o evropské poháry příliš mnoho branek nepřinesl, ale přesto se diváci nenudili. Dočkali se totiž dvou branek, drama do samotného konce a také jednoho nepříjemného vyloučení. Konečná remíza v souboji o poháry mnoho neřeší.

Baskové byli od prvních minut aktivnějším celkem a překypovali touhou po výhře. Naproti tomu domácí mužstvo úporně bránilo a do útoku vyráželo jen zřídka. Úvodní minuty se nesly ve znamení oficiálních představení obou týmů a dlouhé nakopávané míče nedělaly ani jednomu z brankářů příliš velké potíže. Až po osmi minutách se domácí dostali k pořádné šanci, když si na Sorianovu akci naběhl dos Santos. Mexický talent ale nepřihrál přesně a Villarreal se dostal jen ke vhazování.

Po dvaceti minutách se kolem postranní čáry protáhl hbitý Jokić a hledal ve vápně nabíhajícího dos Santose, ale jeho spoluhráč nevyužil dobrého postavení a míč nastřelil mimo. Nutno dodat, že své obranné povinnosti si do puntíku splnil Gurpegi. Žlutá ponorka se přesto rozhodla zakotvit kolem pokutového území Basků na delší čas a využívala k tomu především zkušeností Caniho. Ofenzivně laděný hráč Villarrealu se ale včas nedokázal prosadit a minul.

Pokud mohly první dvě desetiminutovky připadat fanouškům zbytečně zdlouhavé, pak poslední fáze první půle překotným tempem naděje fanoušků zcela napravila. Nejprve se k míči dostal Giovani dos Santos, který dobře mířenou ranou vystrašil hostující fanoušky a jen těsně minul tyč. Po něm se domácím málem zastavil dech, když Gabriel zahrál v pokutovém území rukou a sudí José González odpískal penaltu. Aritz Aduriz sice má pověst dobrého zakončovatele, ale dnešní výkon si za rámeček nedá - Sergio Asenjo na něj totiž vyzrál a směr pokutového kopu vystihl!

To byla zřejmě klíčová chvíle celého utkání, protože jen dvě minuty po návratu ze šaten se domácí konečně dočkali. Torresovo přiklepnutí zužitkoval Tomas Pina, který využil zaváhání soupeře a do opuštěné brány mířit ani příliš nemusel. Villarreal mohl slavit těsné vedení.

Útočící Aritz Aduriz hodně toužil napravit svou chybu při neproměnění pokutového kopu, ale ani napodruhé se mu příliš nevedlo. Zkušený střelec až příliš dlouho otálel se střelou a nakonec míč ztratil. Baskové sice ještě dostali možnost zahrávat rohový kop, ale ani tato standardní situace jim příliš nepovedla a Villarreal vše včas uklidnil.

Po hodině hry se k míči dostal střídající Javier Aquino a jeho přítomnost byla hned znát. Aquino využil své rychlosti a proběhl kolem postranní čáry, ale po zablokované ráně Ucheho Musacchio netrefil ideálně a skrýval hlavu do dlaní. Následně se ale sny Villarrealu o třech bodech začaly hroutit, neboť za loket v obličeji protihráče byl shledán vinným Gabriel a připsal si druhou žlutou kartu. Na nevýrazný výkon tedy dnes navázal ještě vyloučením a oslabil svůj celek ve chvíli, kdy to potřeboval nejméně. Lvi z Baskicka pochopili, že nyní mají šanci na srovnání a například Susaeta opravdu nebyl daleko. Střídající Pantić se ale včas vrátil a svému protihráči míč uzmul. Zdálo se, že Villarreal už vedení udrží, ale pár minut před koncem zápasu o něj přišel.

Na konečnou remízu totiž upravil Aritz Aduriz, který se po všech peripetiích radoval. Zpočátku se ploužil na hraně ofsajdu a několikrát v zakončení vyloženě zklamal, ale pět minut před koncem utkání spasil Bilbao cenným gólem. Iturraspe poslal do vápna zajímavý centr, na který reagoval nejlépe právě Aduriz a body se nakonec dělily.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Valencia CF 1:0

16.03.2014 21:00

Góly: 61. Imanol Agirretxe

Real Sociedad doma zdolal Valencii 1:0 a minimálně na pár hodin se posunul na pátou příčku. Domácím zajistil vítězství v 61. minutě útočník Imanol Agirretxe, díky jehož brance Baskové zdolali Valencii už pošesté za sebou. Netopýři nevyhráli v La Lize už třetí zápas v řadě a vidina pohárové Evropy se jim pomalu ale jistě vzdaluje.

Zápas začal z obou stran dost opatrně, obě mužstva si viditelně uvědomovala sílu svého protivníka. Přesto se v 13. minutě dostal do velké příležitosti hostující Griezmann, svou dorážku v nadějné příležitosti ale poslal úplně mimo.

Celkově se příliš atraktivní fotbal nehrál, alespoň trochu zajímavé příležitosti přišly po půlhodině hry. V 35. minutě vyslal dobrou ránu ze střední vzdálenosti hostující Feghouli, brankář Bravo však byl pozorný a odvrátil pokus alžírského středopolaře na roh. O tři minuty později znova zahrozili hosté, když Parejo výborně našel ve vápně Jonase, ale brazilský forvard z první těsně minul.

V druhém poločase pokračoval úporný výkon obou mužstev až do 62. minuty. To totiž domácí José Ángel vyslal dlouhou přihrávku do vápna hostí, kam si nabíhal Agirretxe a ten i přes tíseň obránců krásně umístil hlavičku k levé tyči Alvesovy brány - 1:0! Mírný tlak v druhém poločase se tak Baskům bohatě vyplatil a nyní byla na tahu Valencie.

V 71. minutě to zkusil z přímého kopu Parejo, ale jeho dalekonosná rána proletěla jen těsně kolem domácí branky. V 79. minutě to pak opět z dálky zkusil Jonas, opět se však střela hostů nevešla mezi tři tyče. Domácí téměř bezchybně bránili a rychlým tempem kráčeli k zisku tří bodů. Pět minut před koncem však Valencie přece jen dostala možnost skórovat. Ke smůle hostů ale po střele Jonase už překonaného Brava na brankové čáře zastoupil Íñigo Martínez, jenž odkopl míč do bezpečí. Celý San Sebastian tak může děkovat právě mladému obránci, díky němuž Real uhájil velmi důležité vítězství.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Real Valladolid 4:1

16.03.2014 19:00

Góly: 23. Ivan Rakitić (pen.), 41. Kévin Gameiro, 66. Kévin Gameiro (pen.), 75. Diogo Figueiras - 77. Javi Guerra

Lepší odpověď na čtvrteční prohru v městském derby s Realem Betis si Sevilla nemohla přát. Přesvědčivě totiž porazila Valladolid 4:1 a nadále tak živí své ambice na pohárové umístění, nejlépe zajišťující kvalifikaci do Ligy mistrů.

Zatímco postup do čtvrtfinále Evropské ligy se jeví po posledním kole dosti nepravděpodobně, můžou svěřenci Unaie Emeryho upínat zrak alespoň na stále možný posun tabulkou. V nedělní večer jim k tomu pomohli hlavně Kevin Gameiro s dvěma góly a také Ivan Rakitić s Diogem Figuerasem. Vítězná šňůra Sevilly se tak již táhne po dobu čtyř zápasů v řadě. Na sedmý Athletic momentálně ztrácí nadále značných sedm bodů, přičemž baskický celek navíc čeká pondělní dohrávka na půdě Villarrealu.

Zatímco v minulém kole hosté šokovali celou fotbalovou veřejnost, když doma porazili Barcelonu 1:0, na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána nic podobného nezopakovali. Třebaže do zápasu nevstoupili vůbec špatně. Marc Valiente i Stefan Mitrović totiž zpočátku nedali první gól jen těsně, a Sevilla následně nemilosrdně trestala. Nejprve Diogo přinutil brankáře Mariňa k výtečnému zákroku, ale po dvaadvaceti minutách díky pokutovému kopu nemohl brankář hostů udělat nic.

Lluis Sastre totiž okatě poslal Marka Marina na zem na hranici pokutového území, rozhodčí nezaváhal a Rakitić z pokutového kopu poslal Mariňa bezpečně na druhou stranu. Ještě do poločasu navíc domácí přidali druhou branku. Po Marinově přihrávce vypálil Gameiro a krásnou ranou do horního růžku zdvojnásobil vedení svého celku.

Na druhé straně musel zasahovat také gólman Beto, jehož z dálky prověřil Valder Rama a jeho přímý kop, který portugalský brankář dokázal vyškrábnout na svou brankovou konstrukci a ven. Po změně stran navíc znovu udeřili domácí díky dalšímu pokutovému kopu. José Antonio Reyes totiž vystihl špatnou rozehrávku Mariňa a jen díky přičinění Mitroviće, jenž zahrál rukou, se sám nedostal k plnohodnotnému zakončení celé akce. Penalty se tentokrát ujal Kevin Gameiro a stejně jako jeho kapitán ani on nezaváhal.

Reyes, bývalý hráč londýnského Arsenalu, byl řádně v akci i při zbylých brankách večera. Nejprve vybídl ke skórování placírkou Dioga šestnáct minut před koncem a Sevilla už vedla 4:0. Jen minutu nato však přišel o míč na hranici vlastní šestnáctky, čehož Valladolid beze zbytku využil zásluhou Guerry, jenž následnou prudkou ranou z úniku překonal i Beta. Nic jiného však ze strany hostů již nezahrozilo, a tak Sevillu závěrečný gól do vlastní sítě nijak zvláště mrzet nemusí.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - CA Osasuna 7:0

16.03.2014 17:00

Góly: 18. Lionel Messi, 22. Alexis Sánchez, 34. Andrés Iniesta, 63. Lionel Messi, 78. Cristian Tello, 88. Lionel Messi, 90+1. Pedro

Barcelona doma rozmetala Osasunu 7:0 a před El Clásicem si pořádně zvedla sebevědomí. Hattrickem se blýskl argentinský fenomén Lionel Messi, jenž se díky tomu stal vůbec nejlepším střelcem v historii katalánského velkoklubu. Další branky přidali Sánchez, Iniesta, Tello a Pedro. Pamplonští se musí rychle vzpamatovat, jelikož se opět přiblížili sestupovému pásmu.

Hráči Barcelony dnes potvrdili předzápasová slova Dani Alvese, že na spekulace o herní krizi vždy dokáží odpovědět skvělým výsledkem. Dnes to odnesla Pamplona, která hrála proti obhájcům titulu s otevřeným hledím a kupodivu nezačala vůbec špatně. Už v 7. minutě se totiž rozvlnila síť Valdesovy brány, ale kvůli ofsajdu Armenterose nebyla branka uznána. Osasuna nicméně pokračovala v nadějném výkonu i poté, dobrou příležitost si ve 14. minutě vypracoval Cejudo, jehož volej proletěl jen těsně nad brankou. Od té doby už to však šlo s hosty z kopce.

V 18. minutě totiž zakončil skvělou kombinaci Barcelony po přihrávce Sáncheze nezastavitelný Lionel Messi, jenž si šikovně počkal na přední tyči a chytře posunul míč do branky - 1:0! Barcelona dominovala a následný lob Sáncheze šel jen těsně nad Fernándezovu svatyni. Domácí to však nemuselo vůbec mrzet, jelikož hned ve 22. minutě přišla akce domácích po levé straně, odkud Alba vyslal přízemní centr a pro Sáncheze nebyl problém z bezprostřední blízkosti vsítit druhou branku Balugranas - 2:0!

Ten tam byl skvělý start pamplonského týmu, kterému se nedařilo vůbec nic a jehož hráči nestačili na Katalánce v žádném ohledu. Zato Iniesta se v 34. minutě blýsknu asi nejkrásnějším gólem večera. Zkušený záložník, který obyčejně góly připravuje, převzal dobrých dvacet metrů od branky míč a parádní křižnou střelou zvýšil už na 3:0 pro Barcelonské! Napodobit Iniestu se pak pokusil v 37. minutě Alves, Fernández však dokázal dalekonosný projektil vytěsnit nad břevno. Gólman hostí zachránil svůj klub před čtvrtým gólem ještě o dvě minuty později, když zlikvidoval Xaviho tutovku.

Po změně stran pokračoval ofenzivní koncert domácího mužstva. Ve 49. minutě prošel hostující obranou jako nůž máslem Pedro, jenže zakončil pouze do boční sítě. A hned tři minuty nato musel po Iniestově střele opět zasahovat Fernández. Pamplona mohla odpovědět v 53. minutě, jenže rychlý protiútok po pravé straně Riera nedokázal dobře zakončit. Hostům rozhodně nešlo v úvodu druhé půle upřít snahu něco se zápasem udělat, jenže ani nebezpečný závar po přímém kopu z 59. minuty gólem neskončil.

A tak trestali domácí. Psala se 63. minuta, když se do vápna Osasuny prosmýkl Messi a po narážečce s Iniestou vstřelil svůj druhý gól v zápase - 4:0! Celkově to byla 370. branka argentinské hvězdy v dresu Barcelony. Na druhé straně mohl v 69. minutě snížit Torres, s jeho dělovkou si ale Valdes s vypětím všech sil poradil. O výsledku zápasu už ale nebylo pochyb, navíc se po pouhé minutě pobytu na hřišti trefil i střídající Cristian Tello, jenž podobně jako Iniesta krásnou ranou z poza vápna překonal bezmocného Fernándeze a zvýšil už na 5:0!

Ani tak Barcelonským nedošla chuť na další góly. Messi dovršil hattrick v 88. minutě, když mu nezištně nabil Alves a v nastavení ještě Messi připravil branku pro Pedra, který dokonal debakl Osasuny, když zvýšil na 7:0. Hosté doplatili na příliš otevřenou hru a naivní bránění. Barcelona naopak rázně odpověděla na spekulace o své slabší formě.

Více informací k zápasu

Elche CF - Real Betis 0:0

16.03.2014 12:00

Góly: -

Real Betis pokračuje v úspěšném sběru bodů, tentokrát získal jeden za bezbrankovou remízu na hřišti Elche. Domácí sice měli více ze hry, ovšem své šance nedokázali proměnit a zarputilý výkon Betisu nakonec stačil na udržení čistého konta.

Andaluský celek tak drží již pětizápasovou šňůru bez porážky, když vezmeme v potaz i utkání Evropské ligy. Stále však zůstává beznadějně poslední s devítibodovou ztrátou na záchranu. Elche se díky nedělní remíze posunulo o příčku výš na třinácté místo.

Oba týmy si daly načas, než se naplno dostaly do zápasu. Jako první zahrozilo Elche prostřednictvím Rubéna Péreze, jenž vypustil zpoza šestnáctky silnou ránu. Brankář Antonio Adán ji však dokázal vyrazit do bezpečí. Po sedmnácti minutách hry hosté přišli o obránce Didace Vilu, jehož kvůli zranění nahradil José Caro, pro nějž šlo teprve o druhý ligový start v tomto roce.

Až po půlhodině hry se Betis také dostal k nějaké kloudné příležitosti. Rubén Castro ale svou nevyvedenou střelou sotva Manu Herreru přinutil udělat zákrok. K neštěstí hostů si navíc záhy přivodil zranění i střídající Caro. Jednadvacetiletého obránce tak vystřídal Antonio Amaya a rázem měl Betis dvě ze tří možných střídání vyčerpaných.

Na konci první půle málem zařídil vedení Betisu Castro, jenže pouze přestřelil. Po změně stran se do herní dominance pořádně obuli domácí a nebýt skvělého zásahu Amayi, určitě by Ferran Corominas prolomil bezbrankové skóre. Javi Márquez rovněž se svým pokusem nepochodil, jeho dalekonosná rána totiž skončila nad.

Ani domácím se nevyhnula zranění a vynucená střídání. Dolů musel jít po necelé hodině hry Manu Del Moral, kterého nahradil Garry Rodrigues, hostující z Levski Sofia. V závěru utkání pak zkoušel štěstí Cedrick, avšak minul. Poslední minuty oživil dobrou šancí Pérez, jenže v dobré pozici špatně trefil míč a poslal jej pouze vedle branky. Víc se už toho nepřihodilo, zápas skončil 0:0.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Espanyol Barcelona 1:0

15.03.2014 22:00

Góly: 55. Diego Costa

Atlético zvítězilo nad Espanyolem nejtěsnějším možným rozdílem a obhájilo druhou pozici. Jediným střelcem zápasu se stal 55. minutě Diego Costa, pro nějž to byla už dvaadvacátá trefa v tomto ročníku. Espanyol i přes statečný výkon vyšel naprázdno a zůstává devátý.

Espanyol přijel na stadion Vicente Calderón s jasnou taktikou - ubránit nulu a pokusit se vstřelit alespoň jednu branku. Tento plán se svěřencům Javiera Aguirreho dařilo dlouho naplňovat. Dobře organizovaná obrana Barcelonských odrážela další a další ataky domácích, kteří až do 15. minuty nezaznamenali jedinou střelu na bránu, to si na rohový kop naskočil David Villa a donutil gólmana Casillu k prvnímu zákroku večera.

První šance Espanyolu přišla o pět minut později, když se na ofenzivní výlet vydal Sergio García a Courtois musel proti tečované ráně vytáhnout pohotový zákrok. Tato akce však byla pouze ojedinělým zpestřením ustáleného obrazu hry, jelikož Atlético povětšinou svého soupeře prakticky přikovalo na jeho polovině a házenkářským způsobem obléhalo branku Espanyolu. Ve 22. minutě byl blízko skórování opět Villa, jenže po centru Filipeho šla hlavička exbarcelonského forvarda jen těsně nad. Ještě větší příležitost pak spálil Filipe, který sám před Casillou selhal.

Rozhodčí Pérez přidal do zápasu trochu kontroverze, když neodpískal Fuentesův faul ve vápně na Diega Costu ve 27. minutě, což v dalších minutách způsobilo mezi domácími hodně frustrace. Pět minut před koncem první půle byl ještě blízko gólu Diego Costa, ale v rozhodující chvíli ho dělily centimetry od toho, aby dosáhl na míč. Do konce poločasu už Atlético nedokázalo zahrozit a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Brzy po změně stran se Simeoneho výběru konečně podařilo vstřelit vedoucí gól. Diego Costa se po přihrávce Villy uvolnil svým typickým způsobem a nezastavitelný trhák zakončil levačkou do protipohybu brankáře Casilly - 1:0! Espanyol byl nyní nucen otevřít hru a Aguirre nasadil do utkání vytáhlého kolumbijského útočníka Córdobu, který na hrotu začal operovat s doposud osamoceným Sergio Garcíou. I přesto bylo utkání stále pod taktovkou Madridských. V 65. minutě mohl vstřelit svůj druhý gól v zápase Costa, Casilla však předvedl výborný výběh a donutil domácího kanonýra přestřelit.

Hra byla poté přerušena kvůli ošetřování domácího brankáře, který inkasoval nepříjemný úder kopačkou do obličeje od střídajícího Córdoby. Talentovaný belgický gólman byl však nakonec v pořádku a mohl v 77. minutě se štěstím zlikvidovat pokus Davida Lópeze.

V poslední fázi zápasu se Atlético pokoušelo vsítit uklidňující branku, ale více než jeden gól jednoduše nebyl červenobílým přán. Ani Espanyol už nedokázal výrazně ohrozit branku domácích. Garcíova překvapivá rána v 86. minutě šla mimo a v nastavení pálil nad Sergio García. Atlético tak vrátilo Espanyolu podzimní porážku a na první místo stále ztrácí tři body.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Real Madrid 0:1

15.03.2014 20:00

Góly: 23. Cristiano Ronaldo

Branka Cristiana Ronalda z první půle nakonec Realu Madrid stačila k tomu, aby si z Malagy odvezl hubenou výhru 1:0. Portugalský reprezentant se o gólovou akci postaral z valné míry sám, když prokličkoval mezi třemi obránci soupeře a přízemní ranou překonal i brankáře Caballera.

Tlak tak znovu padá na soupeře Realu, kteří musí zvítězit, pokud chtějí být svému sokovi v boji o titul na dostřel. Zatímco Bilý balet si výhrou v Andalusii zajistil první místo v tabulce i do příštího kola, Malaga zůstává na třináctém místě pouhé tři body nad sestupem.

Od úvodního hvizdu se hosté snažili ujmout vedení a zvláště prostřednictvím Ronalda zasypali gólmana Caballera sprškou střel. Ani on, ani Isco po rohovém kopu však neuspěli a málem se protrhlo skóre na druhé straně, když Roque Santa Cruz zblízka hlavou přestřelil po třinácti minutách hry. Deset minut nato se již Real přece jen prosadil. Gareth Bale předložil na levém kraji míč Ronaldovi, ten si zasekávačkou udělal prostor ke střele a trefil přesně dolní růžek branky.

Ne že by vedoucí branka hosty odradila od další palby na Caballera, ten se musel hned vzápětí zaskvět proti další šanci Ronalda, jehož zastavil skvělým zákrokem nohama. I Caballerův protějšek Diego López se ještě v první půli dostal znovu do akce, když po půlhodině hry pálil Amrabat. Po změně stran již šancí ubylo na obou stranách. Isco mířil nepřesně, Amrabat s dalším pokusem Lópeze sotva prověřil a Sergio Sánchez ztroskotal na kvalitním bloku Marcela. Přestože se Real i Malaga pokoušeli ve zbytku druhé půle o další změnu skóre, čas nakonec vypršel a těsný vedoucí stav 1:0 se změnil v konečný.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - UD Almería 3:1

15.03.2014 18:00

Góly: 38. Alberto Bueno, 57. Joaquín Larrivey, 77. Joaquín Larrivey - 72. Fernando Soriano

Rayo si proti hostující Almeríi připsalo tři body a je šestnácté. V utkání se zaskvěl především dvougólový Joaquín Larrivey, který vstřelil dvě branky. K bodům Almeríi nestačila ani kontaktní branka ze závěru utkání a je předposlední.

Poměrně neatraktivní utkání mezi předposledním a šestnáctým týmem tabulky se neslo ve značně pomalém tempu. Další ze sobotní sady zápasů se jen těžko dostával do tempa a první pořádné šance jsme se dočkali až po deseti minutách. O efektní nůžky se pokoušel zakončující Rodri, ale jeho pokus mířil mimo bránu Rubéna.

Za domácí se pokoušel skórovat aktivní Trashorras, ale jeho přihrávka do gólové šance se mu nakonec příliš nepovedla. Největší šanci dosavadního průběhu spálil po dvaceti minutách Joaquín Larrivey, který si naběhl do vápna na přesný centr Rochina a hlavou jej namířil jen do připraveného brankáře Estebana. Další standardní situaci mohla využít Almería, ale brankář Rubén byl na přímý volný kop dobře připraven a střelu lapil do náručí.

Do pohotovosti musel také brankář Esteban, který však již kapituloval. Domácí tým využil nabízeného rohového kopu a od praporku vyslal přesný centr Iago Falque. Na míč z jeho kopačky si naskočil Alberto Bueno a hlavou jej namířil přesně do rohu brány! Tím se z Raya uvolnily okovy remízy a mohlo hrát ve větším klidu.

Do konce prvního poločasu se již ani jeden celek k přímému ohrožení soupeřovy brány nedostal, takže do šaten odcházeli spokojenější hráči domácích. Ještě lépe se museli cítit deset minut po návratu z kabin, protože Joaquín Larrivey napravil své zaváhání z první půle a skvělou nahrávku do pokutového území tečoval do brány - 2:0 pro domácí výběr.

Další skvělou ránu si Larrivey připsal o pár minut později, kdy však již svůj projektil namířil těsně vedle tyče. Problémem mohla být kontaktní branka Almeríe, kterou dvacet minut před koncem zajistil svému týmu Fernando Soriano. Zkušený španělský záložník se prezentoval dobře umístěným volejem a ten skončil až za zády brankáře Rubéna! Ani to však nebylo poslední branou, kterou dnes večer diváci na stadionu Teresy Rivero v Madridu viděli. Druhou branku v zápase si totiž na závěr utkání přichystal Joaquín Larrivey.

Nejprve se ještě jednou zastřeloval Joaquín Larrivey, jehož ránu však mohl brankář Esteban pouze kontrolovat pohledem. Hosté si ale nedali pozor a o další akci již útočník Raya skóroval. Svou druhou brankou v utkání stanovil konečný výsledek, když uklidil do prázdné brány skvělou nahrávku od Viery! Domácím fanouškům mohl ještě jednu radost udělat střídající Nacho, ale svou ránu napálil pouze těsně vedle. Mrzet jej to ale nemuselo, protože i přes jeho zaváhání si Rayo Vallecano nechává všechny tři body doma a Almeríi posouvá do sestupových pozic. Almería bude mít ještě hodně dlouhou cestu za případnou záchranou a zlepšit bude muset především ofenzivní složku.

Více informací k zápasu

Levante UD - Celta Vigo 0:1

15.03.2014 16:00

Góly: 19. Nolito

Celta Vigo učinila významný krok k záchraně v nejvyšší soutěži, když na půdě Levante dokázala vydřít všechny tři body za vítězství 1:0. Jediným střelcem utkání se stal v 19. minutě Manuel Agudo Duran alias Nolito. Domácí i kvůli zahozené penaltě vyšli bodově naprázdno a zůstanou na desáté pozici o jednu příčku právě před Vigem.

Levante začalo aktivně. Už ve 3. minutě musel brankář Celty Yoel vytáhnout parádní zákrok proti střele Ivanschitze a z následného rohu hlavičkoval Barral těsně nad. Nejnebezpečnějším hráčem hostů byl jednoznačně Nolito, jenž poprvé vyzkoušel pozornost gólmana Navase po čtvrt hodině hry. Druhý nejlepší střelec Viga ale nemusel na další příležitost čekat dlouho. V 19. minutě po nákopu z vlastní poloviny se k míči na hranici ofsajdové linie dostal Augusto Fernandez, který přihrávkou přes celé vápno našel nabíhajícího Nolita a ten uklidil míč za Navasova záda - 0:1!

Celticos se dostali do euforie a vzápětí mohli ještě zvýšit svůj náskok. Orellanova rána však postrádala přesnost a ve 22. minutě Nolito nastřelil pouze tyč! Hráči Viga nadále kontrolovali hru a nepouštěli svého soupeře k balónu, zejména Madinda působil svým pohybem domácí obraně velké potíže. Ve 42. minutě zastavil hostujícího záložníka od vstřelení branky pouze pohotový zásah obránce Levante Karabelase. Celta tak v poločase zaslouženě vedla.

Kouč Levante Caparrós reagoval na nepříznivý vývoj nasazením Sissoka a Rodase. Domácí se v úvodu druhé půle zlepšili a dokázali svého soupeře podobně jako v prvních minutách prvního poločasu opět zatlačit. V 47. minutě se v dobré pozici ocitl Barral, pálil však jen do brankáře Yoela. V 52. minutě došlo před Yoelem k závaru po rohovém kopu domácích, balón ale nakonec získala obrana Viga. Neproměněných šancí domácích mohli Celticos využít v 58. minutě. Keylor Navas však opět ukázal svou vynikající formu a skvělým zákrokem zneškodnil Nolitovu tutovku.

Jen o minutu později se však děly věci na druhé straně. Jonny Castro stáhl ve vápně pronikajícího Casadesúse a sudí Hernández ukázal na penaltový puntík. K exekuci pokutového kopu se postavil David Barral, jenže třicetiletý útočník napálil míč jen do břevna a odražený balón odkopl do bezpečí jeden z obránců Viga! Hned v 63. minutě pak mohl Barral své zaváhání napravit, jeho střela už už zapadala za brankovou čáru, jenže sudí míč celý objemem v brance neviděli a Celta tak opět přečkala další infarktovou situaci.

V 67. minutě mohl klid do řad hostů přinést Charles, jeho rána ale prosvištěla těsně kolem pravé tyče. Do ještě lepší příležitosti se o dvě minuty později dostal díky skvělé individuální práci hostující Orellana. Při životě udržel Levante jen pohotový odkop obránce Rodase. I poté zápas pokračoval velkými šancemi na obou stranách. Za hosty mohl v 79. minutě rozhodnout Nolito, po jehož vynikajícím přímém kopu už podruhé v zápase balón orazítkoval tyč Navasovy svatyně!

V 83. minutě zase Ivanschitz mohl udeřit na druhé straně. Yoel střelu rakouského internacionála ale parádním zákrokem zblokoval. Celta v posledních minutách hrozila z rychlých protiútoků, ale žádný se do konce zápasu neujal a hráči Viga si tak po divokém utkání odvážejí z Valencie všechny tři body.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Granada CF 3:3

14.03.2014 21:00

Góly: 6. Ciprian Marica, 38. Lisandro López, 72. Ángel Lafita - 35. Riki, 62. Youseff El Arabi, 77. Youseff El Arabi

Getafe si ve strhujícím zápase s Granadou body pouze rozdělilo. Oba brankáři byli poraženi třikrát, což bylo pro oko nezaujatého diváka skvělou podívanou.

Už po dvou minutách bylo jasné, že se Getafe pokusí o brzký gól. Ciprian Marica hledal dobrou přihrávkou volného Pedra Leóna ale obrana Granady nakonec slibně se vyvíjející akci zastavila. Hra na soupeřově polovině se Getafe evidentně líbila a o pět minut později se domácí dostali do zaslouženého vedení. Ciprian Marica využil svou rychlost, utekl marně stíhajícímu Iturrovi a technickou ranou pod břevno překonal brankáře Roberta.

To si však hosté nechtěli nechat líbit a El Arabi po chybě domácí obrany neskóroval jen díky úsilí brankáře Codiny. Prvním problémem pro domácí hráče bylo zranění Diega Castra, který musel střídat. Dalším problémem byla zvýšená aktivita hostujícího celku. Rico odcentroval na nabíhajícího El Arabiho a Codina měl štěstí, že jeho hlavička mířila o kousek vedle. Codina musel řešit ošemetnou situaci také o pár minut později, když musel vyrážet hlavičku Murilla. Nakonec muselo Codinovi pomoci břevno. Po půlhodině hry zazvonila také tyč Codinovy brány, kterou nastřelil Mohammed Fatau.

Getafe si již dlouhou dobu koledovalo o potrestání a k němu došlo po pěti minutách. Hosté se prosadili po rychlém protiútoku, míč do běhu dostal Riki, který střelou po zemi nedal Codinovi sebemenší šanci. To ale nebyla poslední zajímavá akce první půle, protože vedení v zápase se dnes často měnilo. V honbě za třemi body se prosadil Lisandro López, který využil centru z pravé strany a hlavou míč poslal přesně k tyči.

Po prvním poločase se tedy mohlo radovat domácí Getafe, které si dvakrát vzalo vedení. Úvod druhé půle možná nebyl zas tak zajímavý, ale přece jsme se v něm dočkali zápletky. Po hodině hry se Granada dostala k zakončení, když El Arabi sklepl míč na volnějšího spoluhráče Frana Ricu a jeho rána z voleje prolétla těsně vedle Codinovy tyče. Getafe si opět nedalo pozor a o další dvě minuty později znovu inkasovalo. Z levé strany centroval Angulo, nabíhající Youseff El Arabi vyskočil nejvýše ze všech a přesnou hlavičkou srovnal krok.

Granada však dnes neměla úplně svůj den. Manuel Iturra v krátkém čase obdržel dvě žluté karty a dvacet minut před koncem musel do šaten. Pouze coby divák tak sledoval centr Maricy, jehož vybídku málem využil střídající Pablo Sarabia. Ten se pokoušel pálit z voleje, avšak trefil spoluhráče Ángela Lafitu a od něj se míč odrazil pod břevno Granady.

Třikrát sice domácí vedli, ale třikrát si Granada dokázala poradit. Druhý gól v zápase si připsal El Arabi, který využil Ricova rohového kopu a opět hlavičkou srovnal na 3:3. Také početní síly se v závěru vyrovnaly, když Sergio Escudero fauloval a po druhé žluté kartě musel ze hřiště. Na konečné remíze nic nezměnil ani pokus Sarabiy, který z blízkosti mířil těsně vedle.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid28224277:2670
2.Atlético Madrid28214364:2167
3.FC Barcelona28213481:2266
4.Athletic Bilbao28157651:3252
5.Real Sociedad28137849:3946
6.Villarreal CF28136948:3445
7.Sevilla FC28128851:4344
8.Valencia CF281061239:3936
9.Espanyol Barcelona281061232:3436
10.Levante UD28991026:3536
11.Celta Vigo28961333:3933
12.Granada CF28941527:3931
13.Elche CF28791224:4030
14.Málaga CF28781326:3629
15.CA Osasuna28851524:4829
16.Rayo Vallecano28921732:6229
17.Getafe CF28771426:4528
18.Real Valladolid285111230:4826
19.UD Almería28751627:5226
20.Real Betis28471723:5619

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (225)

Přidat komentář
madridcan

1. Pre vsetkych rozumnych volicov na Slovensku

Reagovat
stas87

nemam prehlad o kandidatoch a nemam nejaku velku potrebu si to hladat..mozes napisat kto a preco by bol dostojny prezident ktory sa vie vyjadrovat a ma prehlad a kto je katastrofa ktora by robila hanbu?vdaka

Reagovat
X-bano-X

Moratorium

Reagovat
Billy McClane

Do 2. kola mozu realne postupit styria kandidati.

Knazko je herec, glosator a je celkom vtipny. Jeho osoba mi nevadi, ale jeho prinos vo funkcii nevidim.

Kiska to mal dobre nastartovane, ale z jeho komunikacnymi schopnostami zhorel v diskusiach ako papier a podla mna ho to moze nakoniec potopit. Podobne ako Knazko by v urade prezidenta nic nespravil.

Fico...je proste Fico, nevolte ho boha vasho!!!

Volim Prochazku. Vzdelany clovek, ktory presne vie co chce urobit. Ucil ma a jeho vyucba mala hlavu a pätu, co je dnes na vysokych skolach vzacnost. Prezident nema sice vela pravomoci, ale na Prochazku som zvedavy.

Pevne verim, ze v druhom kole sa to vsetko spoji proti Ficovi, ale predsa len dufam, ze prezident prestane byt konecne len na okrasu a na hanbu a zvolime si niekoho kto za to stoji. V osobe Prochazku vidim po rokoch konecne toho praveho.

Reagovat
smazaný uživatel

toto ti podpíšem

Reagovat
aurelio

Ja som volil Kňažka. Rozum má a prezident je u nás stále viac reprezentatívna funkcia. Radovi Procházkovi želám inú funkciu, nemal by byť prezidentom priskoro.

Reagovat
Kenneth

Bezte s timhle do hajzlu.

Reagovat
smazaný uživatel

je potřeba udělat místo pro hádky a trapný urážky, tak jako ve většině diskusí pod Primerou

Reagovat
-Carles-

Prochazka

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam že Getafe padne do Segundy

Reagovat
santini

Celtaaaaaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

rayitoooo

treti vyhra v rade, parada! jestli to letos dokazi zase udrzet, tak to bude nemalej zazrak

Reagovat
smazaný uživatel

a jinak larrivey je v posledni dobe proste neskutecnej. vsichni se mu na zacatku smali, ale ted tahne rayo za zachranou. bilance 2+0 za celej podzim a 6+4 za dosavadni jaro hovori za vsechno

Reagovat
smazaný uživatel

skôr Falqué, na jeseň skoro nulový hráč, teraz 0+3, minule 0+1, s malagou 2+1

Reagovat
smazaný uživatel

konecne shodil tu vanu jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to z naší strany bylo takové ospalé, bylo vidět, že už hráči mají přece jenom v hlavách spíše Clásico, ale nakonec jsme ty veledůležité tři body vybojovali. Byl to vlastně spíš remízový zápas, ale Cristiano, to je prostě poklad nevyčíslitelné hodnoty, který i když se týmu včetně něj moc nedaří, dokáže skoro vždycky vymyslet nějakou individuální akci, kterou strhne zápas na naši stranu. Hala Madrid!

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí byl fantastickej, konečně někdo kdo se nebojí nepískat polofauly. Očekával jsem s Malagou problémy a zase se potvrdilo, že Isco na základ momentálně nemá a má se co učit. Jinak druhej poločas byl o nervy. Neví někdo jak je na tom Karim?

Reagovat
smazaný uživatel

ještě by se mohl naučit pískat penalty a bylo by to super úplně

Reagovat
smazaný uživatel

no ta v 1.pol na Garetha se dala píska, ale ne v jeho metru.

Reagovat
Kenneth

Doufam ze Carvajal, Di Maria, Xabi se budou v utery od stadionu drzet co nejdale.

Reagovat
smazaný uživatel

aj Bale

Reagovat
Kenneth

Ten by mohl i o Clasicu.

Reagovat
Ángel di María 22

První poločas hrál dopředu dost dobře, druhá byla tragédie. Ale obecně jsme hlavně měli moc nevynucenejch ztrát. A dobrej byl nástup Illarry a jeho první kontakt s míčem

Reagovat
smazaný uživatel

dost zariskoval

Reagovat
Kenneth

Dokonce koukam ze ma i asistenci . Se divim ze nam to sandro neprisel vpalit do ksichtu.

Reagovat
teenz

Reagovat
Ángel di María 22

Je mi jedno, jestl iten zápas prohrajeme, ale chci pro klíčový hráče odpočinej na Clásico. Samozřejmě třeba Cristiano chtít hrát bude a vzheldem k ttom utrestu předchozímu je i fresh, takže neni problém, ale jinak velký tóčo.

Reagovat
Ángel di María 22

Bylo jasný, že nemůžeme všechno vyhrávat pohodově, tohle byla bitva, ale Malaga neměla ani jednu vyloženou šanci nakonec.

Dvě věci. Je vidět, jak Carlo - a možná dost poprávu - nevěří v takovejhle momentech Moratovi. My nemáme druhýho útočníka a to je uplně první věc, kterou v létě musíme vyřešit. Doufám, že to s tim Benzemou nebude na dlouho, jinak máme velkej problém.

No a tu druhý, jedinečný mistr sprintu Ángelito přejde celý hřiště, předloží Iscovi na zaltym podnose a ten to takhle zesere Mohlo bejt rozhodnuto, ale hlavní je, že jsme to udrželi a já můžu hrát proti Kataláncům.

Reagovat
smazaný uživatel

Mandžukič, pojď synu

Reagovat
Ángel di María 22

Klidně

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Co se ti na něm nelíbí?

Reagovat
Kenneth

Nevim kde si vzal to ze nemame druhyho utocnika. Morata tam klidne mohl jit. Ancelotti uplne nesmyslne ohrozil zapas sezony.

Reagovat
Ángel di María 22

To, že nemáme druhýho útočníka píšu proto, že Carlo ho tam prostě nedá - to je jakoby nebyl už.

Reagovat
smazaný uživatel

Isco aj Jese sa tam trapia ja neviem si prestavit co by sa stalo teraz keby prisla sprava ze Benzema by bol zraneny napr mesiac

Reagovat
Ángel di María 22

Rikam, to by bylo uplne v prdeli. A kdo by pred par mesicema rekl, ze neco takovyho by nas mohlo ohrozit. Musí bejt ok, už za týden. Musí.

Reagovat
smazaný uživatel

mohl, ale trenér je Carlo a určitě ví co dělá stejně jako věděl proč nestavět Isca.

Reagovat
smazaný uživatel

a já můžu hrát proti Kataláncům

Reagovat
CHONG
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dneskam ma fakt nasral Carlo nechapem preco dava Isca aj Jeseho na ten hrot ani jednomu to tam nejde . Hadam Karim bude vpohode

Reagovat
smazaný uživatel

Z těch třech týmů na špici to přeju Realu a doufám, že El Clasico bude příští týden zábavné jako vždy. U žádných jiných zápasů se tak nenasměju

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud Barca prohraje, tak očekávám zas prohánění rozhodčího Valdésem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ancelotti: "Benzema has suffered a blow to the muscle."

Reagovat
Ángel di María 22

Jako Ronaldo ho prostě trefil do svalu, může to bejt dost podobný, jako když dostaneš koňara, ten sval pak bolí, težko to jde dohrát, ale je to tejden pauza max. Tak snad s tim nic jinýho nemá.

Reagovat
Miguel19

Real

Reagovat
Kenneth

Neskutecny co ted piskl za neofsajd a proc nefouknu jasnou penaltu. Nejhorsi rozhodci v Evrope proste..

Reagovat
smazaný uživatel

"Tiene un golpe y no pudo continuar. No creo que sea nada grave. Seguramente podrá jugar contra el Barcelona".

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ángel di María 22

Karim je prostě klíčovej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Messi.

Reagovat
Kenneth

Lionel Messi a představitelé Barcelony podle listu Marca neúspěšně jednají o nové smlouvě. Vedení katalánského celku prý nabízí nový pětiletý kontrakt s ročním příjmem devíti milionů eur, útočníkův agent a otec v jedné osobě Jorge Messi ale má požadovat dvojnásobek. (spox.com)

9 mio €? Neni tam nejaky preklep?

Reagovat
LAM

To bude asi úplně celý blbost.On má smlouvu do 2018 a bere tušim 16mega takže tohle je na hlavu.

Reagovat
Kenneth

No prave, proc by mu chteli snizit plat o 7 mega?

Reagovat
LAM

říkám že to zase bude nějaká kachna aby se prodávali noviny jako v 90% případů

Reagovat
smazaný uživatel

Bere 13 + 3 mega na bonusech. A to prodloužení je jen o tom, aby bral víc nebo alespoň stejně jak Ronaldo.

Reagovat
Ángel di María 22

Takže to zpráva měla být spíš jakože Barcelona mu nabídla o 9 přidáno a on chce o 18? A nebo sem někdo hodil dost neověřenou expresku..

Reagovat
smazaný uživatel

No, ta expreska je prostě celá divná, já bych v ní nějakej smysl nehledal. Kdyby chtěl k těm 13 dalších 18, tak by musel být padlý na hlavu, přes 30 mega je fakt už celkem over the top. Reálných bude +- těch 20.

Reagovat
Ed_Hazard

presne tak.....Cris berie 17, tým pádom si myslím že Messi pôjde na tých 20-21, menej nie

Reagovat
Ed_Hazard

Lionel Messi v službách španielskeho FC Barcelona nie je spokojný so svojím aktuálnym platom. Jeho otec a zároveň agent Jorge Messi tvrdo tlačí na katalánsky klub pri vyjednávaní nového kontraktu. Klenot Barcelony vyžaduje kráľovský plat, ktorému sa nevyrovná žiadny iný!

Spoločne so svojim agentom a otcom Jorgem začal Messi tvrdo vyjednávať nový kontrakt so svojim zamestnávateľom. Ten mu má zabezpečiť absolútne najlepšie finančné ohodnotenie spomedzi všetkých hráčov sveta.

Nekompromisné vyjednávanie trvá už niekoľko týždňov, Barca podľa španielskych médií ponúkla hviezde nový plat, Messi však za päť rokov vyžaduje viac až o 45 miliónov eur v hrubom. Jeho extrémnu ponuku Barcelona odsúhlasila, ale vyžaduje podiel v obrazových právach argentínskej hviezdy. O tom však nechce ani počuť jeho otec a agent, takže obidve strany stále nenašli vhodný kompromis. Podľa informácií Messi mohol ročne zarobiť cez 21 miliónov eur čistého, konkrétne v prvej sezóne 22 miliónov, potom sa suma navýši na 23,24,25 až 26 miliónov eur.

Reagovat
Miguel19

Skromný Leo.

Reagovat
Kenneth

Wow

Reagovat
-Carles-

Cas.sk?

Reagovat
Ed_Hazard

nie, je to zo spoľahlivého zdroja......fb stránka - Nenávidím, keď trénujem s Cristianom priame kopy a zavolá ma Messi behať :( :(

Reagovat
smazaný uživatel

můžete mě někdo prosím vysvětlit na co potřebuje tolik peněz ? Bohatě by stačil milion ročně na život v luxusu.. Myslím to obecně k čemu je sportovcům tolik peněz, vždyť to už jsou takový sumy co nejdou utratit a pak je jedno jestli bere 5 nebo 6 atd.. tomuto prostě nerozumím, já beru jako zedník 15 tisíc hrubýho a vyžiju s tím, jo chtěl bych víc ale stačilo by mega, nechápu proč Messi řeší takový čísla, který ani jeho děcka nestihnou utratit

Reagovat
Pharrell

protože profi sportovcům (viz Messi) dávno stoupla sláva/úspěchy až příliš moc do hlavy

Reagovat
smazaný uživatel

Já to říkám pořád, že je Messi falešnej.

Reagovat
arsavin

Chudák jeden. Asi nemá na nájem a hrozí mu vystěhování. Musí žít o chlebu a vodě svítit si svíčkama, musí chodit pěšky- ani na autobus nemá, ale ti vydřiduši z Barcelony to nechápou... Co fanoušci Barcelony, nechtěli by udělat nějakou sbírku? Snad by ho nenechali skončit na ulici...

Reagovat
smazaný uživatel

Krásná kravina. Leo nic nepožadoval, zvýšení mu bylo nabídnuto.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co kde jsou ti fans Realu, co nadávali na Carla? Buďte rádi, že ho máte a třeba jednou uznáte že je lepší než Hubíňhu.

Reagovat
Ángel di María 22

Tak to je jasný, že je lepší. Ale i tak může dělat občas chyby

Reagovat
smazaný uživatel

Netvrdim, že ne. Ale ještě v půlce sezony tady byly lidi co ho zpochybňovali a blili na něj.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska jsem Josého v závěru viděl u té lavičky a normálně mi bylo zle . Nic proti, mám ho rád, ale tohle prostě nechybí tady ta atmosféra.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dominator

Reagovat
Atlético de Madrid

Na druhou stranu Carlo čelí nejslabší Barceloně za posledních šest let. Loni po 28. kole měla 74 bodů, což je 11 víc než letos a o 4 víc než momentální Real. Mourinhovo tým byl určitě větší válec, Carlův zase hraje sympatičtější fotbal. A Carlo je samozřejmě míň kontroverzní a egocentircká osoba. Samozřejmě z toho možná příští rok udělá stejnej válec jako Mourinho ve svý druhý sezoně, ale zatim to lze těžko porovnávat

Reagovat
smazaný uživatel

se vším souhlas, letos se to zatím rozjíždí, ale na 1: sezonu ok. uvidíme další

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Ángel di María 22

Na druhou stranu, letos zas čelí daleko silnějšímu Atléticu, než to bývalo zvykem. Být to o rok/dva zpátky, tak máme v lize o 5 bodů víc.

Reagovat
Atlético de Madrid

Tak Atlético taky hodně ztrácí. Ta Barcelona loni a přeloni skoro vůbec neztrácela, 96 a 100 bodů. Takže si můžete dovolit ztrácet víc, zatimco dřív by jedna dvě ztráty znemenaly téměř konečnou v boji o titul

Reagovat
Ed_Hazard

a o tom bola vždy Primera, ten rozdiel medzi Realom, Barcou a ostatkom ligy bol vždy priepastný iba kvoli tomu, že obaja giganti boli prakticky bezchybní

Reagovat
Atlético de Madrid

Mně to je jasný, ale právě proto je třeba si uvědomit, že Ancelottiho momentální úspěch je do jistý míry danej i tim, že si mohl dovolit ztratit víc bodů než Mourinho. Čimž nijak nesnižuju jeho dosavadní práci, jen si nemyslim že se v tuhle chvíli dá říct, že to vede líp než Mourinho první dvě sezony.

Reagovat
Ed_Hazard

to určite nie, ako si písal predtým...všetko ukáže čas a nasledujúce sezóny

Reagovat
Ángel di María 22

Tak zas počkej. Mourinho v první sezóně dosáhl 92 bodů, to zaprvé. A za druhé, nikde není psáno, že Real nebude těch 96 bodů mít, což by znamenalo 2x ztratit na remíze, Sevilla? Sociedad?. Počkal bych s timhle na závěr sezóny.

Reagovat
Atlético de Madrid

No jo, jenomže Mourinhovo 92 bodů na titul nestačilo, zatímco letos by klidně mohlo.. Barcelona má už vážně velkej odstup a ještě máte vzájemnej zápas. Těch 96 se mi zdá pravděpodobnejch uplně klidně, s tim že Barcelona bude mít třeba 88.

Reagovat
Ángel di María 22

Jasně, že 92 nestačilo. Já spíš řikám, že letos klidně můžeme mít 96 - což by bylo stejně, jako Barcelona v první sezóně Moua.

Reagovat
Ángel di María 22

Předloni měla Barcelona 91 bodů, né 96. Zatímco my jsme měli 100. Oni měli zas 100 loni. Teď se to točí, ale je jenom dobře, že ta stovka už nepadne, pokud teda my všechno nevyhrajeme, protože je lepší, když jsou ty týmy schopny sebrat občas body.

Reagovat
Atlético de Madrid

Ono to díky krizi Barcelony a problémům Realu na počátku sezony skutečně vypadá vyrovnaněji. Ale pořád ten titul vidim někde okolo 95 bodů, jen to nebude boj až do konce

Reagovat
Ángel di María 22

Stejně jsou to šílený čísla. Taková suverenita Realu a Barcelony poslední roky. My jsme dokonce 4 sezóny po sobě dali v lize víc než 100 gólů, letos by se to mohlo dost reálně o další rok prodloužit.

Reagovat
Ángel di María 22

A ta poslední věta je taky důležitá. Carlo je u nás první rok a na to, jak musel šachovat se sestavou a naučit nás hrát jinej systém, si vede nad očekávání dobře zatim. Fakt mě překvapil.

Reagovat
Atlético de Madrid

Zase, José si taky postavil z půlky novej tým a učil ho hrát uplně něco jinýho. Mně zase vůbec nepřekvapil, on dokáže dělat fakt divy aby z hráčů vymačkal to nejlepší. V AC měl ten legendární tah s Pirlem na pozici registy, v PSG nasadil 4-4-2 s Pastorem na RM a Lavezzim na podhrotu... V Chelsea zase pod nim vykvetl stoper Ivanovič v nejlepšího RB ligy a nejlepší útok historie PL hrál s Anelkou na pravym křídle On je v týhle stavbě základní sestavy uplně nejlepší trenér na světě, ten Mourinho si musí koupit správný hráče, Carlo hraje s tim co má.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Ángel di María 22

Dobře, já jsem ty jeho kluby, abych se přiznal, téměř vůbec nesledoval, až na pár zápasů Chelsea. Takže pro mě to překvapení je

Reagovat
smazaný uživatel

A ten tah s Pastorem byl jako genialni?

Reagovat
Atlético de Madrid

Dávám to jako příklad dobrýho trenérskýho tahu. Pastore je hráč kterej hraje na desítce zatimco Lavezzi hrává levý křídlo. Carlo to v podstatě prohodil a fungovalo to skvěle.

Reagovat
smazaný uživatel

A ze to fungovalo skvele mas nasledovany, nebo co? Protoze s tim, o cem tady kazdej den pises, nemuzes prakticky delat nic jinyho, nez sledovat 20 zapasu tydne. To je jen otazka, protoze ja to nesledovat a nic o tom nevim, jen mi to vzdycky prislo jako kravina a kdyz jsem to parkrat videl, tak se mi to nelibilo.

Reagovat
Atlético de Madrid

Tak já si hodně čtu analýzy, statistiky a koukám na higlighty Viděl jsem to v Lize mistrů a koukal jsem na pár zápasů PSG v L1, kde to fungovalo hodně dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja zas prave cetl, ze byl Pastore shit uz pod Carlem, coz se mi pak v zapasech, ktery jsem videl, potvrdilo. Kazdopadne je mi to stejne celkem jedno, hlavne jsem chtel vedet, kam na to chodis a jak to vsechno muzes stihat.

Reagovat
Atlético de Madrid

Mám twitter kterej si dvakrát denně na telefonu přečtu třeba když jsem v buse nebo tak, pak o víkendech koukám na pár zápasů, pak zkouknu highlighty a průběžně čtu analýzy. Když víš jaký analýzy číst, tak si můžeš udělat dost slušnej obrázek o situaci a dost často je správnej. Samozřejmě na to všechno nekoukám a jsou lidi který o tom věděj víc, ale myslim že mám docela slušnej přehled

Reagovat
Elliasson

Možná je to trochu OT, ale viděl jsem ho v Lize Mistrů proti Leverkusenu a byl to jednoznačně nejlepší hráč na hřišti. Takže bych fandovi Colchoneros i věřil.

Reagovat
Atlético de Madrid

Navíc tam prej byly zápasy kdy hrál Pastore fakt úžasně. Nevim, nkoukám na to ale z toho co píšou lidi kterejm věřim se dá soudit že to fungovalo.

Reagovat
Ángel di María 22

Jako teda PSG, na Francouzskou ligu, ztrácelo až až. Akorát tam vůbec nebyl konkurent.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná právě proto.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
masly008

nejlepší útok historie PL.nenech se vysmát

Reagovat
smazaný uživatel

V poctu golu za sezonu to sedi.

Reagovat
Atlético de Madrid

* nejproduktivnější, 103 gólů je rekord

Reagovat
masly008

dali jenom útočníci? měl jsi napsat nejlépe střílející tým,to by sedělo líp,ale vím co jsi chtěl říct.carlo je borec,škoda že si vybral špatný londýnský tým

Reagovat
Atlético de Madrid

Tak když řekneš nejlepší útok, tak se většinou myslí tým co dává nejvíc gólů Byl to tušim třetí tým v historii PL, ve kterym dali 4 hráči 10+, Drogba 29, Lampard 22, Malouda 12, Anelka 11. Ono totiž jinak hodnotit nejlepší útoky ani moc nejde než podle gólů. Pokud bys to bral podle jmen, tak by ses mohl dopracovat k tomu, že nejlepší útok měla Barcelona v sezoně 2007/08 s Messim, Ronaldinhem, Henrym a Etoem

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Pharrell

Espanyol už to nesrovná , bohužel Atlético to dokope po svém.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby ještě náhodou někdo neviděl dnešní hattrick našeho zabijáka z Castilly.

http://www.youtube.com/watch?v=4k68a_XPX6M

Willian > Diego Costa

Reagovat
Ángel di María 22

Docela se mu i podobá

Reagovat
smazaný uživatel

No právě . Už dostal i čk za agresivní hru.

Reagovat
Ángel di María 22

A má na to do budoucna?

Reagovat
smazaný uživatel

těžko říct, odehrál snad 6 zápasů

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím si to nemyslím. Je u nás chvíli, párkrát střídal, dostal tu zbytečnou čk a dneska hrál poprvé v základu, protože byl vykartovaný Raúl de Tomás. Ale jsem zvědavý, kdo bude hrát příště. Trenér má de Tomáse rád, ovšem tento výkon nejde přehlédnout. Navíc je úplně jiný než zbytek týmu, má velkou postavu, takže může vpředu podržet spoustu balonů a výrazně pomáhat u standardek, které takhle mladý tým logicky trápí. Zatím tedy ne, ale to jsme si u Casemira mysleli taky...

Reagovat
smazaný uživatel

Btw. jak jsi mi psal neco s tim Ayalou, ze mel prijit, nebo tak neco.. Tak asi dva dny potom jsem cetl nejakej clanek, kde ho zaradili do nejake nejlepsi XI za dany obdobi k tem uplne nejlepsim hracum. Pamatujes ho v nejlepsi forme? To byl fakt tak dobrej?

Reagovat
smazaný uživatel

To byl nejlepší stoper ligy tenkrát. Učil to Albiola tak jako to učil Puyol Piquého nebo Hierro Pavóna . A výška 177 cm s neskutečným výskokem, vždycky když se někde píše, že Nacho nemůže stopera hrát, tak se pak zmíní právě Ayala nebo Cannavaro.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok. A existuje nekdo, ke komu by sel prirovnat?

Reagovat
smazaný uživatel

to je dost tezky. nejbliz asi cannavaro, teoreticky i puyol...

Reagovat
smazaný uživatel

Takze vsichni pod 180..

Reagovat
smazaný uživatel

ha, konecne jsem si vzpomnel - carlos gamarra! ten byl ayalovi mimoradne podobnej: mensi, vybornej vyskok, lidr, srdcar, skvely odebirani micu. ale to jsem ti asi mnoho nepomohl

Reagovat
smazaný uživatel

navic taky jihoamerican. skoda ze se nikdy poradne neprosadil v evrope...

Reagovat
smazaný uživatel

na pro me polomytickym MS 98 jsem si ho naprosto zamiloval. pamatuju, jak jsem si na nej hral ve skole

Reagovat
smazaný uživatel

Ten jeden zápas, možná to bylo osmifinále s Francií, odkulhal na jedné noze, ale i tak to tam odvracel neskutečně. To byl Stoper.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, presne, to bylo s francii. blanc to tehdy rozhodl v prodlouzeni tou neskutecnou pumelici. francii jsem tehdy fakt nenavidel: postupne v play-off vyradila moje oblibence paraguay a chorvatsko, ve finale to pak zizou nandal mymu tehdejsimu bohovi ronaldovi...

Reagovat
smazaný uživatel

ne, tak to jsem si musel s necim splest, ale ten gol dal blanc. nevim, proc jsem si myslel, ze to byla silena mrda z dalky...

Reagovat
smazaný uživatel

On tam nějak naběhl do obrany, ne? Měli přesilovku a nakonec je zničili. Taky jsem je nemusel, hlavně ty dva plešouny vzadu a ty jejich polibky.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ted jsem se na to koukal. az jsem byl prekvapenej, kde se vzal v podstate az na malym vapne...

Reagovat
smazaný uživatel

A jeho jako znas z te jedne sezony za Atletico? Jinak to jmeno slysim poprve..

Reagovat
smazaný uživatel

ne, tehdy jsem atletico jeste fakt nesledoval znam ho de facto jen z MS98 a 02, kde na obou patril mezi nejlepsi obrance na turnaji...

Reagovat
smazaný uživatel

a koukam, ze byl i na 06, ale tam si ho nejak vubec nevybavuju...

Reagovat
smazaný uživatel

Takze asi neco jako Lugano, pokazdy TOP v repre, jinak nic moc..

Reagovat
smazaný uživatel

jo, ale gamarra byl jeste o tri levely vys. rikam, na svetaku patril vzdycky mezi nejlepsi hrace...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně toho jsem chtěl napsat.

Reagovat
smazaný uživatel

roberto? ten jeho vyskok byl neuveritelnej a elegantnejsi odebirani balonu jsem videl snad jen u maldiniho. hlavne bojovnik a srdcar jak se patri. tehdejsi valencia mela vazne uzasnej mancaft...

Reagovat
smazaný uživatel

To měla. Akorát nám zapomněla střelit Ayalu. A pár let předtím Mendietu. A pár let potom Villu. Jinak dík za Albiola.

Reagovat
smazaný uživatel

Mendietu bys vymenil za Figa? To se mi mco nezda.

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo 2001, to bychom ho někam narvali , třeba místo Solariho.

Reagovat
smazaný uživatel

No ja nevim, nebyla by to potom zbytecnost jak s Beckhamem?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by nepřišel Beckham a zůstal Makelele, tak v pohodě, tenkrát tak šlo hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen furt nechapu, jak to presne myslis.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Ajo. Ale moc nechapu, jak s timhle nekdo mohl jit do finale LM.. Zajimavy..

Reagovat
smazaný uživatel

protoze makelele. ten hral proste za dva

Reagovat
smazaný uživatel

jeho odchod byla nejvetsi chyba realu za poslednich 15 let. a ze jich real udelal kurevsky hodne...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, a zaroven Perezuv nejlepsi nakup te doby. Bych chtel vedet, kdo mu ho poradil.

Reagovat
Atlético de Madrid

žejo, s Makelelem mohli mít decimu už před deseti lety

Reagovat
smazaný uživatel

Ale i tak to je proste hroznej narez.

Reagovat
smazaný uživatel

A to jsme hráli ještě tři roky potom i pod Luxemburgem, Zidane byl ten nalevo, pod hrotem Raúl nebo Figo, kterýho vytlačil z jeho fleku Beckham. A celé to řídil El Gravesen .

Reagovat
smazaný uživatel

ten asi doted nechape, jak si mohl zahrat za real madrid...

Reagovat
smazaný uživatel

já nechápu spíše Fauberta

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Faubert odehrál snad 2 zápasy. Gravesen u nás byl 2 roky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tech hracu je z te doby plno, bych fakt chtel poznat cloveka, kterej tam vybiral hrace jako on, Faubert, Drenthe, Woodgate nebo Saviola..

Reagovat
smazaný uživatel

woodgate byl nakup jak vino jeste do toho komik lopez caro, tehdejsi cirkus real jsem fakt zboznoval

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=6Uekue6-XIk

Nejlepší je Gravesinha a jak se ptal Kanoutého, jestli je to jeho krev .

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi klicka ever.

Reagovat
smazaný uživatel

jezis, to je vyborny

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
-Carles-

Reagovat
Kokesh

Nikdy, Solari byl perfektní.

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole, to je ale neskutecna podoba

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec nechápu čemu se divil u té červené

Reagovat
smazaný uživatel

dva nahodaky a treti bych dal i ja

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bez do Castilly zkusit.

Reagovat
smazaný uživatel

to by me hanba bicovala. radsi bych se koupal ve splascich nez mit na sobe dres realu

Reagovat
Ángel di María 22

Tak hurá do toho

Reagovat
Kokesh

Reagovat
smazaný uživatel

kdo mi to tu nedavno vysvetloval, ze pepe je vlastne milej kluk?

https://pbs.twimg.com/media/Biy35kCCAAARQxq.jpg

Reagovat
Ángel di María 22

Hezkej obrazek, faul to byl, ale nebylo to umyslny. Netrefil mic sajtli, ten mu sjel po noze a jak sla noha nahoru, prislo koleno Dudy

Reagovat
smazaný uživatel

jo, ted jsem si to nasel - myslel jsem si ale hned, ze to asi nebylo zcela umyslny (i kdyz u pepeho nikdy nevis ). takovyhle zakroky muzou ukoncit karieru...

Reagovat
CHONG

Nic z čeho by se měly venku zastavit bagry.

Reagovat
Dominator

"Pepe" a "milej kluk" -> to sudny clovek nemoze mysliet vazne, takze tolko k tomu

Reagovat
smazaný uživatel

pěkný

Reagovat
Magic player

Klasicky se upnes na ten obrazek, ale to, ze to nebylo umyslne a ta noha mu takhle vyletela po nepovedenem odkopu sajtli, to te nezajima... Coz je taky "pekny"

Reagovat
smazaný uživatel

Já se do toho nechci nějak zavrtávat, protože souboj s madridskou hloupostí je donquijeteovský, ale divný je, že se tyhle "náhodný" a "neúmyslný" prasárny dějí jen a pouze Pepemu. Asi je to životní smolař, no.

Reagovat
Magic player

Dik, ze si mi pripomenul Dona Quijota, uvedomil jsem si, ze rozvadet tenhle stret zrovna s tebou je zbytecne. Tak se mej a sir tady svou objektivitu dal. Kazdy uz o tobe stejne ma udelany obrazek.

Reagovat
smazaný uživatel

macko to si napisal aj minule kolo ked dostal Varane slapak na koleno?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

vždyt balon na zemi liznul, a trefil ho az potom

Reagovat
smazaný uživatel

OT: tohle je naprosto spicovni, lepsi nez parodie

http://www.youtube.com/watch?v=BoLGqeT-DeY

Reagovat
smazaný uživatel

Profesionalita z toho přímo stříká.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak tam ještě zhasnou ...

Ten komentátor by se nejradši v prdeli viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ángel di María 22

Kvalitka.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C0br

Reagovat
indy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Billy McClane

Reagovat
iamek

Kvalitni reziser

Reagovat
madridcan

Hej, to som uz hadzal sem http://www.eurofotbal.cz/clanky/kolchoz-rekl-rus-sirokov-o-slovenske-reprezentaci-161534/...sa nadpis hodi k videu. Shirokov asi videl icha pracu

Reagovat
-Carles-

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Cheryshev je taky pěkný IP.

Reagovat
smazaný uživatel

Počítám s náskokem 4 bodů a za týden pokud vyhrajem, tak je prakticky rozhodnuto. V opačném případě by to byl průser, 1b náskok a zápasy v Seville a San Sen Sebastianu. Barcu bych nepodceňoval

Reagovat
smazaný uživatel

V dalsom kole by som aj remizku privital pokial by to Atletom nevyslo. Kazdopadne 7 bodov od Barcy vzdialeny, to uz by som zacal o tom titule uvazovat. Hala Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

golasooooooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

alexiiiis dneska zatím paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to,že forma přichází v pravej čas :D zatím velkej luxus

Reagovat
smazaný uživatel

Šílené no proti osasune

Reagovat
Kokesh

Pěkna parodie od Osasuny, oblíbený soupeř.

Reagovat
madridcan

Cristiano, hlavne ziadne vyjadrenie typu: ,,7:0? Nech daju sedem golov nam!"

Reagovat
X-bano-X

Dnes sme ukázali, že hrať sme teda rozhodne nezabudli. Okná v obrane sú, s tým pravdepodobne v tejto sezóne už nič nespravíme. Masch veľmi slabo....... naopak to čo sa dialo v útoku bolo niečo u nás dlhodobo nevídané. Nahrávky na jeden dotyk, nábehy do vápna, strely z poza vápna, prenášania hry bez nutnosti nahrávok späť, celkovo rýchly prechod do útoku a hlavne pressing. Každý jeden hráč v poli po strate lopty pressoval. Krásny pohľad. Dnes sa nedá vyzdvihnúť jednotlivec. Všetci hrali výborne. Nevyhli sa hlúpym stratám lopty, nepresnostiam v rozohrávke ale doháňali to bojovnosťou

A konečne sme prestali všade hľadat Messiho. Nebáli sme sa vziať na seba zodpovednosť, ísť do 1-2 hráčov, strieľať s výhodných pozícií.

Už teraz sa teším na clasico, aj keď je Carlito pripravený

Reagovat
Israha

Ať už ta Osasuna sletí, to je tak zbytečný tým...doma na tom mrňavém hřišti ukopou nějaké body naprostým antifotbalem, a venku jsou v těch zápasech přítomní akorát fyzicky. Jestli se udržej na úkor takového Raya nebo Betisu, bude to pro Primeru obrovská škoda.

Reagovat
Kokesh

Mrňavém hřišti?

Reagovat
Israha

To je subjektivní pocit, ne hodnocení reálných rozměrů

Reagovat
Kongo

Ale zase ta atmosféra je tam jedna z nejlepších.

Reagovat
smazaný uživatel

"Nejlepší" liga světa ....7:0, to je jakoby hral prvoligovej team s pralesem

Reagovat
smazaný uživatel

ne..to je akoby hrali najlepšie týmy na svete proti priemerným a nadpriemerným

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je neuvěřitelný ...

Reagovat
Phillipinho

Jo hlavne, ze na podzim na El Sadaru byla Barca rada za plichtu

Reagovat
smazaný uživatel

dali sme viac gólov ako 9 klubov Primery

dostali sme suverejne najviac gólov

Paco style

Reagovat
raduinho

Zase ten Navrátil na fotce

Reagovat
smazaný uživatel

Z Adurize se stava Deschamps primery

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele