28. kolo
17.03.2014 22:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Villarreal CF - Athletic Bilbao 1:1

Souboj o evropské poháry příliš mnoho branek nepřinesl, ale přesto se diváci nenudili. Dočkali se totiž dvou branek, drama do samotného konce a také jednoho nepříjemného vyloučení. Konečná remíza v souboji o poháry mnoho neřeší.

Baskové byli od prvních minut aktivnějším celkem a překypovali touhou po výhře. Naproti tomu domácí mužstvo úporně bránilo a do útoku vyráželo jen zřídka. Úvodní minuty se nesly ve znamení oficiálních představení obou týmů a dlouhé nakopávané míče nedělaly ani jednomu z brankářů příliš velké potíže. Až po osmi minutách se domácí dostali k pořádné šanci, když si na Sorianovu akci naběhl dos Santos. Mexický talent ale nepřihrál přesně a Villarreal se dostal jen ke vhazování.

Po dvaceti minutách se kolem postranní čáry protáhl hbitý Jokić a hledal ve vápně nabíhajícího dos Santose, ale jeho spoluhráč nevyužil dobrého postavení a míč nastřelil mimo. Nutno dodat, že své obranné povinnosti si do puntíku splnil Gurpegi. Žlutá ponorka se přesto rozhodla zakotvit kolem pokutového území Basků na delší čas a využívala k tomu především zkušeností Caniho. Ofenzivně laděný hráč Villarrealu se ale včas nedokázal prosadit a minul.

Pokud mohly první dvě desetiminutovky připadat fanouškům zbytečně zdlouhavé, pak poslední fáze první půle překotným tempem naděje fanoušků zcela napravila. Nejprve se k míči dostal Giovani dos Santos, který dobře mířenou ranou vystrašil hostující fanoušky a jen těsně minul tyč. Po něm se domácím málem zastavil dech, když Gabriel zahrál v pokutovém území rukou a sudí José González odpískal penaltu. Aritz Aduriz sice má pověst dobrého zakončovatele, ale dnešní výkon si za rámeček nedá - Sergio Asenjo na něj totiž vyzrál a směr pokutového kopu vystihl!

To byla zřejmě klíčová chvíle celého utkání, protože jen dvě minuty po návratu ze šaten se domácí konečně dočkali. Torresovo přiklepnutí zužitkoval Tomas Pina, který využil zaváhání soupeře a do opuštěné brány mířit ani příliš nemusel. Villarreal mohl slavit těsné vedení.

Útočící Aritz Aduriz hodně toužil napravit svou chybu při neproměnění pokutového kopu, ale ani napodruhé se mu příliš nevedlo. Zkušený střelec až příliš dlouho otálel se střelou a nakonec míč ztratil. Baskové sice ještě dostali možnost zahrávat rohový kop, ale ani tato standardní situace jim příliš nepovedla a Villarreal vše včas uklidnil.

Po hodině hry se k míči dostal střídající Javier Aquino a jeho přítomnost byla hned znát. Aquino využil své rychlosti a proběhl kolem postranní čáry, ale po zablokované ráně Ucheho Musacchio netrefil ideálně a skrýval hlavu do dlaní. Následně se ale sny Villarrealu o třech bodech začaly hroutit, neboť za loket v obličeji protihráče byl shledán vinným Gabriel a připsal si druhou žlutou kartu. Na nevýrazný výkon tedy dnes navázal ještě vyloučením a oslabil svůj celek ve chvíli, kdy to potřeboval nejméně. Lvi z Baskicka pochopili, že nyní mají šanci na srovnání a například Susaeta opravdu nebyl daleko. Střídající Pantić se ale včas vrátil a svému protihráči míč uzmul. Zdálo se, že Villarreal už vedení udrží, ale pár minut před koncem zápasu o něj přišel.

Na konečnou remízu totiž upravil Aritz Aduriz, který se po všech peripetiích radoval. Zpočátku se ploužil na hraně ofsajdu a několikrát v zakončení vyloženě zklamal, ale pět minut před koncem utkání spasil Bilbao cenným gólem. Iturraspe poslal do vápna zajímavý centr, na který reagoval nejlépe právě Aduriz a body se nakonec dělily.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Lof

Reagovat
Lof

goooool :) yes

Reagovat
Lof

škoda tý penalty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele