28. kolo
16.03.2014 19:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Sevilla FC - Real Valladolid 4:1

Lepší odpověď na čtvrteční prohru v městském derby s Realem Betis si Sevilla nemohla přát. Přesvědčivě totiž porazila Valladolid 4:1 a nadále tak živí své ambice na pohárové umístění, nejlépe zajišťující kvalifikaci do Ligy mistrů.

Zatímco postup do čtvrtfinále Evropské ligy se jeví po posledním kole dosti nepravděpodobně, můžou svěřenci Unaie Emeryho upínat zrak alespoň na stále možný posun tabulkou. V nedělní večer jim k tomu pomohli hlavně Kevin Gameiro s dvěma góly a také Ivan Rakitić s Diogem Figuerasem. Vítězná šňůra Sevilly se tak již táhne po dobu čtyř zápasů v řadě. Na sedmý Athletic momentálně ztrácí nadále značných sedm bodů, přičemž baskický celek navíc čeká pondělní dohrávka na půdě Villarrealu.

Zatímco v minulém kole hosté šokovali celou fotbalovou veřejnost, když doma porazili Barcelonu 1:0, na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána nic podobného nezopakovali. Třebaže do zápasu nevstoupili vůbec špatně. Marc Valiente i Stefan Mitrović totiž zpočátku nedali první gól jen těsně, a Sevilla následně nemilosrdně trestala. Nejprve Diogo přinutil brankáře Mariňa k výtečnému zákroku, ale po dvaadvaceti minutách díky pokutovému kopu nemohl brankář hostů udělat nic.

Lluis Sastre totiž okatě poslal Marka Marina na zem na hranici pokutového území, rozhodčí nezaváhal a Rakitić z pokutového kopu poslal Mariňa bezpečně na druhou stranu. Ještě do poločasu navíc domácí přidali druhou branku. Po Marinově přihrávce vypálil Gameiro a krásnou ranou do horního růžku zdvojnásobil vedení svého celku.

Na druhé straně musel zasahovat také gólman Beto, jehož z dálky prověřil Valder Rama a jeho přímý kop, který portugalský brankář dokázal vyškrábnout na svou brankovou konstrukci a ven. Po změně stran navíc znovu udeřili domácí díky dalšímu pokutovému kopu. José Antonio Reyes totiž vystihl špatnou rozehrávku Mariňa a jen díky přičinění Mitroviće, jenž zahrál rukou, se sám nedostal k plnohodnotnému zakončení celé akce. Penalty se tentokrát ujal Kevin Gameiro a stejně jako jeho kapitán ani on nezaváhal.

Reyes, bývalý hráč londýnského Arsenalu, byl řádně v akci i při zbylých brankách večera. Nejprve vybídl ke skórování placírkou Dioga šestnáct minut před koncem a Sevilla už vedla 4:0. Jen minutu nato však přišel o míč na hranici vlastní šestnáctky, čehož Valladolid beze zbytku využil zásluhou Guerry, jenž následnou prudkou ranou z úniku překonal i Beta. Nic jiného však ze strany hostů již nezahrozilo, a tak Sevillu závěrečný gól do vlastní sítě nijak zvláště mrzet nemusí.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele