28. kolo
15.03.2014 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Levante UD - Celta Vigo 0:1

Celta Vigo učinila významný krok k záchraně v nejvyšší soutěži, když na půdě Levante dokázala vydřít všechny tři body za vítězství 1:0. Jediným střelcem utkání se stal v 19. minutě Manuel Agudo Duran alias Nolito. Domácí i kvůli zahozené penaltě vyšli bodově naprázdno a zůstanou na desáté pozici o jednu příčku právě před Vigem.

Levante začalo aktivně. Už ve 3. minutě musel brankář Celty Yoel vytáhnout parádní zákrok proti střele Ivanschitze a z následného rohu hlavičkoval Barral těsně nad. Nejnebezpečnějším hráčem hostů byl jednoznačně Nolito, jenž poprvé vyzkoušel pozornost gólmana Navase po čtvrt hodině hry. Druhý nejlepší střelec Viga ale nemusel na další příležitost čekat dlouho. V 19. minutě po nákopu z vlastní poloviny se k míči na hranici ofsajdové linie dostal Augusto Fernandez, který přihrávkou přes celé vápno našel nabíhajícího Nolita a ten uklidil míč za Navasova záda - 0:1!

Celticos se dostali do euforie a vzápětí mohli ještě zvýšit svůj náskok. Orellanova rána však postrádala přesnost a ve 22. minutě Nolito nastřelil pouze tyč! Hráči Viga nadále kontrolovali hru a nepouštěli svého soupeře k balónu, zejména Madinda působil svým pohybem domácí obraně velké potíže. Ve 42. minutě zastavil hostujícího záložníka od vstřelení branky pouze pohotový zásah obránce Levante Karabelase. Celta tak v poločase zaslouženě vedla.

Kouč Levante Caparrós reagoval na nepříznivý vývoj nasazením Sissoka a Rodase. Domácí se v úvodu druhé půle zlepšili a dokázali svého soupeře podobně jako v prvních minutách prvního poločasu opět zatlačit. V 47. minutě se v dobré pozici ocitl Barral, pálil však jen do brankáře Yoela. V 52. minutě došlo před Yoelem k závaru po rohovém kopu domácích, balón ale nakonec získala obrana Viga. Neproměněných šancí domácích mohli Celticos využít v 58. minutě. Keylor Navas však opět ukázal svou vynikající formu a skvělým zákrokem zneškodnil Nolitovu tutovku.

Jen o minutu později se však děly věci na druhé straně. Jonny Castro stáhl ve vápně pronikajícího Casadesúse a sudí Hernández ukázal na penaltový puntík. K exekuci pokutového kopu se postavil David Barral, jenže třicetiletý útočník napálil míč jen do břevna a odražený balón odkopl do bezpečí jeden z obránců Viga! Hned v 63. minutě pak mohl Barral své zaváhání napravit, jeho střela už už zapadala za brankovou čáru, jenže sudí míč celý objemem v brance neviděli a Celta tak opět přečkala další infarktovou situaci.

V 67. minutě mohl klid do řad hostů přinést Charles, jeho rána ale prosvištěla těsně kolem pravé tyče. Do ještě lepší příležitosti se o dvě minuty později dostal díky skvělé individuální práci hostující Orellana. Při životě udržel Levante jen pohotový odkop obránce Rodase. I poté zápas pokračoval velkými šancemi na obou stranách. Za hosty mohl v 79. minutě rozhodnout Nolito, po jehož vynikajícím přímém kopu už podruhé v zápase balón orazítkoval tyč Navasovy svatyně!

V 83. minutě zase Ivanschitz mohl udeřit na druhé straně. Yoel střelu rakouského internacionála ale parádním zákrokem zblokoval. Celta v posledních minutách hrozila z rychlých protiútoků, ale žádný se do konce zápasu neujal a hráči Viga si tak po divokém utkání odvážejí z Valencie všechny tři body.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele