28. kolo
15.03.2014 18:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - UD Almería 3:1

Rayo si proti hostující Almeríi připsalo tři body a je šestnácté. V utkání se zaskvěl především dvougólový Joaquín Larrivey, který vstřelil dvě branky. K bodům Almeríi nestačila ani kontaktní branka ze závěru utkání a je předposlední.

Poměrně neatraktivní utkání mezi předposledním a šestnáctým týmem tabulky se neslo ve značně pomalém tempu. Další ze sobotní sady zápasů se jen těžko dostával do tempa a první pořádné šance jsme se dočkali až po deseti minutách. O efektní nůžky se pokoušel zakončující Rodri, ale jeho pokus mířil mimo bránu Rubéna.

Za domácí se pokoušel skórovat aktivní Trashorras, ale jeho přihrávka do gólové šance se mu nakonec příliš nepovedla. Největší šanci dosavadního průběhu spálil po dvaceti minutách Joaquín Larrivey, který si naběhl do vápna na přesný centr Rochina a hlavou jej namířil jen do připraveného brankáře Estebana. Další standardní situaci mohla využít Almería, ale brankář Rubén byl na přímý volný kop dobře připraven a střelu lapil do náručí.

Do pohotovosti musel také brankář Esteban, který však již kapituloval. Domácí tým využil nabízeného rohového kopu a od praporku vyslal přesný centr Iago Falque. Na míč z jeho kopačky si naskočil Alberto Bueno a hlavou jej namířil přesně do rohu brány! Tím se z Raya uvolnily okovy remízy a mohlo hrát ve větším klidu.

Do konce prvního poločasu se již ani jeden celek k přímému ohrožení soupeřovy brány nedostal, takže do šaten odcházeli spokojenější hráči domácích. Ještě lépe se museli cítit deset minut po návratu z kabin, protože Joaquín Larrivey napravil své zaváhání z první půle a skvělou nahrávku do pokutového území tečoval do brány - 2:0 pro domácí výběr.

Další skvělou ránu si Larrivey připsal o pár minut později, kdy však již svůj projektil namířil těsně vedle tyče. Problémem mohla být kontaktní branka Almeríe, kterou dvacet minut před koncem zajistil svému týmu Fernando Soriano. Zkušený španělský záložník se prezentoval dobře umístěným volejem a ten skončil až za zády brankáře Rubéna! Ani to však nebylo poslední branou, kterou dnes večer diváci na stadionu Teresy Rivero v Madridu viděli. Druhou branku v zápase si totiž na závěr utkání přichystal Joaquín Larrivey.

Nejprve se ještě jednou zastřeloval Joaquín Larrivey, jehož ránu však mohl brankář Esteban pouze kontrolovat pohledem. Hosté si ale nedali pozor a o další akci již útočník Raya skóroval. Svou druhou brankou v utkání stanovil konečný výsledek, když uklidil do prázdné brány skvělou nahrávku od Viery! Domácím fanouškům mohl ještě jednu radost udělat střídající Nacho, ale svou ránu napálil pouze těsně vedle. Mrzet jej to ale nemuselo, protože i přes jeho zaváhání si Rayo Vallecano nechává všechny tři body doma a Almeríi posouvá do sestupových pozic. Almería bude mít ještě hodně dlouhou cestu za případnou záchranou a zlepšit bude muset především ofenzivní složku.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele