28. kolo
15.03.2014 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Espanyol Barcelona 1:0

Atlético zvítězilo nad Espanyolem nejtěsnějším možným rozdílem a obhájilo druhou pozici. Jediným střelcem zápasu se stal 55. minutě Diego Costa, pro nějž to byla už dvaadvacátá trefa v tomto ročníku. Espanyol i přes statečný výkon vyšel naprázdno a zůstává devátý.

Espanyol přijel na stadion Vicente Calderón s jasnou taktikou - ubránit nulu a pokusit se vstřelit alespoň jednu branku. Tento plán se svěřencům Javiera Aguirreho dařilo dlouho naplňovat. Dobře organizovaná obrana Barcelonských odrážela další a další ataky domácích, kteří až do 15. minuty nezaznamenali jedinou střelu na bránu, to si na rohový kop naskočil David Villa a donutil gólmana Casillu k prvnímu zákroku večera.

První šance Espanyolu přišla o pět minut později, když se na ofenzivní výlet vydal Sergio García a Courtois musel proti tečované ráně vytáhnout pohotový zákrok. Tato akce však byla pouze ojedinělým zpestřením ustáleného obrazu hry, jelikož Atlético povětšinou svého soupeře prakticky přikovalo na jeho polovině a házenkářským způsobem obléhalo branku Espanyolu. Ve 22. minutě byl blízko skórování opět Villa, jenže po centru Filipeho šla hlavička exbarcelonského forvarda jen těsně nad. Ještě větší příležitost pak spálil Filipe, který sám před Casillou selhal.

Rozhodčí Pérez přidal do zápasu trochu kontroverze, když neodpískal Fuentesův faul ve vápně na Diega Costu ve 27. minutě, což v dalších minutách způsobilo mezi domácími hodně frustrace. Pět minut před koncem první půle byl ještě blízko gólu Diego Costa, ale v rozhodující chvíli ho dělily centimetry od toho, aby dosáhl na míč. Do konce poločasu už Atlético nedokázalo zahrozit a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Brzy po změně stran se Simeoneho výběru konečně podařilo vstřelit vedoucí gól. Diego Costa se po přihrávce Villy uvolnil svým typickým způsobem a nezastavitelný trhák zakončil levačkou do protipohybu brankáře Casilly - 1:0! Espanyol byl nyní nucen otevřít hru a Aguirre nasadil do utkání vytáhlého kolumbijského útočníka Córdobu, který na hrotu začal operovat s doposud osamoceným Sergio Garcíou. I přesto bylo utkání stále pod taktovkou Madridských. V 65. minutě mohl vstřelit svůj druhý gól v zápase Costa, Casilla však předvedl výborný výběh a donutil domácího kanonýra přestřelit.

Hra byla poté přerušena kvůli ošetřování domácího brankáře, který inkasoval nepříjemný úder kopačkou do obličeje od střídajícího Córdoby. Talentovaný belgický gólman byl však nakonec v pořádku a mohl v 77. minutě se štěstím zlikvidovat pokus Davida Lópeze.

V poslední fázi zápasu se Atlético pokoušelo vsítit uklidňující branku, ale více než jeden gól jednoduše nebyl červenobílým přán. Ani Espanyol už nedokázal výrazně ohrozit branku domácích. Garcíova překvapivá rána v 86. minutě šla mimo a v nastavení pálil nad Sergio García. Atlético tak vrátilo Espanyolu podzimní porážku a na první místo stále ztrácí tři body.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele